- Liittynyt
- 7.10.2004
- Viestejä
- 1 126
Oliiviöljyä käytetään ravintoloissa ja muussa ruoanlaitossa ihan pelkästään maun ja ominaisuuksien takia, ei siinä millään sponsseilla ole mitään tekemistä. Oliiviöljyllä ja voilla vaan tulee parempaa ruokaa. Rypsiöljyn suunnilleen ainoa käyttö kulinaariseen nautintoon tähtäävässä ruoanvalmistuksessa on majoneesin valmistuksessa, siihen se sopii oliiviöljyä paremmin.Semmosta oon kuullu että ne etelänpojat yrittää kaupata tota oliiviöljyä meille pohjosessa ku sitä ylituotetaan. Markkinoidaan meille hyväuskosille sitten mielikuvaa terveistä ja terhakoista äijistä etelässä.. Oliiviöljyähän käytetään monissa kokkiohjelmissa vaan sen takia ku ne sponssaa. Kaiken ymmästämäni perusteella rypsiöljy on paras - oliiviöljyn paremmuus vain markkinointikikka..
Jos ajattelee rasvoista niin, että mitä enemmän monityydyttymättömiä rasvoja, niin sen parempi, niin silloin rypsiöljy tosiaan on oliiviöljyä parempi vaihtoehto. Tuo ei välttämättä ole kovin perusteltu näkemys, mutta tietysti riippuu paljon myös siitä kuinka paljon mitäkin rasvahappoja saadaan muusta ruoasta. Oikeastaan kaikessa muussa oliiviöljy sitten viekin voiton. Tai niin, onhan rypsiöljy halpaa ja kotimaista.