Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Nyt on vähän outo ongelma iskenyt päälle. Eli mun kapeapenkki on saavuttanut normaalin penkkipunnerruksen. Tästähän voidaan päätellä että ojentajat on voimistuneet.. Noh, mutta kun tekniikka pysyy paremmin kasassa ja kaikki kivut (eritoten etuolkapää) vieläpä ovat poissa kun teen kapeaapenkkiä, niin tuntuu tää nyt jotenki oudolta. Normaalisti rinnasta oon saanu paljon apua punnerrukseen, mutta nyt joku mättää ja pahasti!! Eli kuin mä saisin taas tehoja tuonne rintaan? Millaista treeniä sinne pitäis ottaa? Nyt käytössä miken 2x6 ja siihen ainut rintaliike kaveriksi on penkkipunnerruskone.. ojentajille teen kapeanpenkin lisäksi vain ranskalaisia punnerruksia..

Eli nyt kaipaisin vinkkiä tähän pulmaan..
 
stoppipenkki ja leveä penkki vaikkapas ovat hyviä alaosan apuja. spesiaalimmista esim. lattiapenkki.
 
millaisia sarjoja suosittelisit vaikkapa tuohon stoppipenkkiin? Eli sarjat x toistot x painot% ??

Voitko tarkentaa muuten tämän stoppipenkin tekniikkaa, eli lähinnä mietin että mihin pitäisi ennenkaikkea kiinnittää huomiota?
 
Moro JTO.

Ajattelin kysästä täältä pakkiksen puolelta kun harvemmin tuolla saken foorumilla olet. Ajattelin alkaa tekemään tällä sun ohjelmallasi http://westsidebar.net/ohjelmat/penkki4.htm , ja mietinkin nyt että voiko tuohon ohjelmaan sijoittaa hangbar punnerruksia johkin väliin? Tarkoituksena on keväällä vielä kilpailla paidan kanssa, niin nuo hangbarithan tukisi paitanostoja. Ja semmonen tuli vielä mieleen että tuossa ohjelmassa ei tehdä ollenkaan kapeeta penkkiä, niin riittääkö mielestäsi nuo ojentajaliikkeet korvaamaan kapean penkin? Kevyitä päiviä kannattaa varmaankin ottaa kans johkin väleihin? Sotkeeko nuo muutokset jo täysin tuon ohjelman idean? Muuten tuo ohjelma vaikuttaa oikein hyvältä.

Roope
 
stoppipenkit voi pysäyttää vaihdellen 1-10cm verran rinnasta 1-3 sekaksi. painot semmoset, että menee hyvällä tekniikalla ylös. toistoja 1-5. sarjoja 1-10 riippuen, teetkö esim. muiden sarjojen perään vai omana treeninä. älä tee näitä liikaa. tekniikka identtinen penkin kanssa. nostaessa tanko ei saa enää lähtee alaspäin, vaan puristat ylös. rinta pysyy ylhäällä jne.

roope: ei ole mun tekemä ohjelma.
 
Millaista peruskautta/whatever laittaisit tekemään jos tarkoituksena olis nyt kevään bodailun jälkeen tehdä suunnilleen kesä-heinäkuu enemmän voimapainotteista treeniä samalla ollen miinuskaloreilla? Perusliikkeisiin olis tarkoitus saada lisää voimaa, eli leuat, kyykky, penkki, veto, kulmasoutu siinäpä nuo tärkeimmät. onko liian monta? Sanotaan vaikka 8 viikon ohjelma. Kai tuossakin jonkinlaista kehitystä ehtii saamaan...

Voiko ottaa suoraan "Peruskausi 3x4 -> 6x6, miten käytännössä?" threadista ekat 8 viikkoa? Ja painot tässä menee suunnilleen niin että tuo 3*4 menee helposti ja siitä lähdetään pikkuhiljaa etenemään?

1. vko 3*4
2. vko 3*5
3. vko 3*6
4. kevyt
5. vko 4*4
6. vko 4*5
7. vko 4*6
8. kevyt

mitenkäs nuo kehitettävät liikkeet kannattaisi jakaa viikolle? voisiko ottaa kahteenkin kertaan viikkoon? +sitten muuta yleistä pumppailua...?

MA kyykky
TI kulmasoutu
KE
TO veto
PE
LA penkki-leuat
SU

tuon järjestyksen vedin aika lonkalta...
 
no räätälöityjä ohjelmia en täällä taida jaella, enkä mä ole koskaan ihan ym. mallien mukaisia täyslineaarisia ohjelmia suositellut. periaatteena se 3*4 -> 6*6 on kuitenkin hyvä. kuitenkin se vaatis jonkinlaisen hermostollisen jaksonkin, koksa on kuitenkin suunniteltu peruskauden rungoksi.

pari treeniä per laji/variaatio/vko:
ma penkki, leuat
ti kyykky/veto
ke -
to kapea penkki, kulmis, leuat
pe -
la veto/kyykky
su -
 
Moi jto!

Kannattaako piikkauksessa käyttää polvisiteitä? Tuli hommattua tommoset metallin polvisiteet niin aattelin että kannattaako käyttää vain maksimissa vaan miten?
 
jos menee kisaan, ehdottomasti ainakin osin, kuten muitakin varusteita. niitäkin pitää oppia käyttään. polvisiteitäkin voi vaikka pikkuhiljaa kiristää piikkailun edetessä, niin ne ei riko tekniikkaa. ei pelkästään ykköskokeiluihin, koska sillon ne saattaa vaan haitata jopa.
 
Kun teen korkeafrekvessistä treeniä, niin tuli mieleen, että onko kehon kannalta sama tekeekö erikseen kevyemmän ja raskaamman päivän vai voiko ne sekoittaa. Tarvitseeko lihakset kevyemmän kokonaispäivän vai voiko jakaa ne raskaat liikkeet vaikka kahdelle päivälle, niin että kumpanakin kevyitä ja raskaita.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Jatketaan tuota kysymystä, kevyt kokonaispäivä vai -viikko ?

Laitanko siis pääliikkeet menemään keskenään samassa syklissä vaiko ristiin? Molempia olen kokeillut mutten osaa vieläkään sanoa kumpi minulle sopii..
 
periaatteena se 3*4 -> 6*6 on kuitenkin hyvä. kuitenkin se vaatis jonkinlaisen hermostollisen jaksonkin, koksa on kuitenkin suunniteltu peruskauden rungoksi.
Ajattelin tosiaan sen kahdeksaisen viikkoa näin treenailla. Siinä ajassa ei varmaan hirveitä voimanlisäyksiä ole luvassa, eikä myöskään aikaa (järkeä?) hermostolliselle (tämä lienee sama kuin piikkaus?) jaksolle?
 
pyranha: pääliikeet? mitä tarkotat samassa syklissä?

lapo: tee kuukausi tollai ja pyri saamaan mahdollisimman paljon progressiota. toinen kuukausi meet joka treenissä hyvään ykköseen ja sen jälkeen 2-3*4-6*80-85%.
 
pyranha: pääliikeet? mitä tarkotat samassa syklissä?

No jos teen vaikka voimanostoliikkeitä 3 viikkoa nousujohteisesti ja neljännellä kevennys, niin onko fiksua että kaikki noudattavat tätä rytmiä samassa tahdissa eli viikolla 3. kaikissa ennätykset ja viikolla 4. kaikissa kevennys.

Vaiko sitten niin että joka viikolle osuu yhdessä liikkeessä se kovin, toisessa keskikova ja kolmannessa kevennys ?

Molemmissa on toki puolensa, vähän silti mietityttää ottaa kovin veto ja kovin kyykky samalla viikolla. Toisaalta saako se hermosto koskaan lepoa jos varsinaista kevyttä viikkoa ei ole...
 
no periaatteessa vois olla aika fiksua tehdä noita hieman eri rytmissä. lue vaikka mun artikkeli saken sivuilta bulgarialaisesta treenistä. siinä on tollasesta aallottaisesta rytmittämisestä juttua kans.

esim.
1. jk kova, pp keskikova, mv keskikova
2. jk keskikova, pp kova, mv kova
3. jk kova, pp kova, mv keskikova
4. jk kevyt, pp kevyt, mv kevyt
 
lapo: tee kuukausi tollai ja pyri saamaan mahdollisimman paljon progressiota. toinen kuukausi meet joka treenissä hyvään ykköseen ja sen jälkeen 2-3*4-6*80-85%.
Niin siis jotta juu eli esim. leuoissa joku treeni menisi 2. kuukaudella näin jos ymmärsin oikein?

olkoon hyvä ykkönen tässä treenissä vaikka 17,5kg

kehonpainolla muutama toisto lämmittelyä (+muutakin of cöörs, kalvosimet & yleistä settiä ;) )
kp + 5kg pari toistoa
kp + 10kg pari toistoa
kp + 15kg "jes, meni helposti, lisää rautaa"
kp + 17,5kg "vielä suht helposti :rock: tähän hyvä lopettaa"
lopuks vielä vaikka 2*5 * kp

nyt heräskin mielenkiintonen kysymys, miten lasken leuoissa tuon vaikka 80%? 100% on kp + 20kg (jos nyt 20kg on kovin maksimi mitä oon vetäny)? Jos painan vaikka 83kg niin 80% = 82.4kg??? Alle kehonpainon? Mitä vittua? :david: :down: Elikkäs tehtään vaan sitten kehonpainolla...
 
pian on nelisen viikkoa takana ykl-treeniä. ens viikon ajattelin tehdä kevyesti.

millanen kevyt viikko voimapainotteisessa treenissä kannataa pitää? teenkö vaan yhden herättely treenin vaikka ma, ja ke:na testi?
tuskin kolmessa viikossa mitään mullistavaa on tapahtunu, mutta hyvähän se on seurata kehitystä.

oon tehny 3* viikossa erilaisia helpotettuja yhden käden vetoja, sekä lisäpainoilla jonkun verran kahdella kädellä. sarjat 4-6*4-6.
jätänkö lisäpainovedot kokonaan pois? ja onko järkevää sillon tällön mennä toistoissa niinkin alas kuin 2? vai meneekö homma parhaiten eteenpäin suht helpoilla 4-6toiston sarjoilla.
 
lapo: esim. noin. painot lasketaan rauta + omapainosta.

jeke: pidä vaan edellisestä treenistä semmonen neljä päivää paussia ja sitten kevyt herättely vaikka kahdella kädellä tai jollain iisillä ykl-variaatiolla. siitä sitten 1-2 pvän päästä testi.

parhaiten menee tossa vaiheessa eteenpäin perustreenillä. sillon tällön, jos tuntuu, että paukkuja on hyvin, voit käydä ykkösessäkin, mutta pääasiassa se 4-6.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom