Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
jjarvn: joo mä oon ottanu ton sun kovan työrupeaman myös kestojaksona, joten ei kauheita määriä kannata tehdä nyt. jatkossakin tullaan tekeen ennemmin usein ja vähä kerralla.
On ollu kyllä hyvin balanssissa tää jakso, ite en ois ilman järjen ääntä osannu tehdä salin puolella näin maltillisesti. Kiitos siis siitäkin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
samiaani: mikä siinä on kipee?

Pari vuotta sit nimettömän ylemmän nivelen(DIP?) kohtaa. Paisus lopulta jonkin verran ja yöllä oikeen heräili kipuun. Tein alunperin jonkun hail mary heittäytymisen sen ja keskarin varaan vähän liukuen sivusuunnas eikä nimetön oikeen tykännyt.. jännästi.. Ei se varmaan ois niin pahaks mennyt jos olis saanut tosiaan pidettyy sen kokonaan pois pelistä pari viikkoa sen jälkeen..
 
missä kohtaa se tanko stoppaa rajaraudoissa? rinnalta 0-10cm vai puolessa välissä nostoo?

Semmonen pieni heikko kohta tulee suunnilleen tossa noin 10 sentin kohdalla. Kertaakaan ei oo siihen nosto jäänyt, mutta siinä kohtaa tuntuu raskaimmalta ja tanko hieman hidastuu, jos koittaa jotain suht tiukkaa testisarjaa/ykköstä. Sen kohdan jälkeen tuleekin sitten taas hyvää vauhtia ylös asti.
 
samiaani: DIP eli sormenpäästä eka? openhand-vamma yleensä ja jos ton aikaa eipä varmaan enää haittaa. kauheen ergonomisia ne varsinkaan ulkokiipeilyotteet ei aina oo ja tuossakin varmaan enempi huonoo säkää vaan.

vsk2d: alaosan treeni auttaa sulle enempi sit. stoppeja, leijustoppeja, buffalo-tankoo tms, ylisyviä käsipainopenkkejä jne.
 
samiaani: DIP eli sormenpäästä eka? openhand-vamma yleensä ja jos ton aikaa eipä varmaan enää haittaa. kauheen ergonomisia ne varsinkaan ulkokiipeilyotteet ei aina oo ja tuossakin varmaan enempi huonoo säkää vaan.

vsk2d: alaosan treeni auttaa sulle enempi sit. stoppeja, leijustoppeja, buffalo-tankoo tms, ylisyviä käsipainopenkkejä jne.

Kiitos. Eli vois alkaa tekemään vaikka perus 3 x viikossa, yks normaali ja sit kaks variaatiota tosta listasta.
 
jep. parissa kuukaudessa pitäs tulla selkee apu ja parhaassa tapauksessa se heikko kohta poistuu tai siirtyy ylemmäs. niihin auttaa sitten ojentajien treeni enempi.
 
hip.pngSalilla on Hip Extension laite, tekeekö tuolla mitään vai kannattaako voimanostajan unohtaa koko vekotin?. Jos tuota käyttäis niin minkalaisia sarjoja tuolla kannattaisi tehdä esim perus/maksimikaudella??
 
Viimeksi muokattu:
vähän semmonen hip thrust -vempain, mutta vaikee sanoa, oisko tolla aitoo käyttöö. jos vedon ihan yläosa on hankala, mahdollisesti.
 
Jotkut sanoo, että voima lähtee perseestä, mutta vaikuttaako noi hip thrustit yms. vedossa siis enimmäkseen yläosioon vai onko niillä jotain tekoa irrotuksenki kans? Pystyisitkö jakamaan mavetietoutta tässä julkisesti sen verran, että mikä lihasalue dominoi suunnilleen missäkin vaiheessa perinteisellä mavetekniikalla vai riippuuko se paljonkin nostajan välityksistä? Ja miten paljon vai ollenkaan kannattaa ajatella asiaa ts. onko parempi vaan vetää vai funtsia "nyt otan tästä tangosta löysät pois ja pidän kropan jäykkänä, nyt kantapäät lattian läpi"?
 
nivelkulma- ja lihaspituusjuttuja. ei toi auta sinne lähtöön niinkää. sekin on kuitenkin semmonen yhteistyötapahtuma etu- ja takareisien sekä pakaroiden ja selän kanssa. en usko, että tohon kannattaa sen kummemmin ajatusta uhrata, jos siinä nostossa ei oo selkeitä heikkouksia. esim maasta nousee mitä tahansa, mutta ei tuu polven yli. tai toisin päin. sillon sitä lihastyötäki tietenki pitää funtsia, että saa rakennettua hyvän apuliikepaketin itelleen.

karkeasti yleistäen nostajalla, jolla ei ole heikkoa kohtaa: lähtö: etureidet, pakarat. keskikohta ja loppu, pakarat, takareidet. maastaveto on kuitenkin niin kokonaisvaltainen liike, että siinä on veli kumpuniemen sanoin koko kroppa töissä naamaa lukuunottamatta.
 
sä oot punttitreenin janne holmén. ekasta sarjasta lähtien sama irvistys oli rautaa 20 tai 200kg :)
 
Perustuuko sun ohjelmat tuohon samaan logiikkaan mitä Hafthorilla? Mitä tätä ketjua on lukenut niin tuntuu yleistä olevan se rpe 7-9 alue sarjoissa.
 

Liitteet

  • Screenshot_20180928-223824.png
    Screenshot_20180928-223824.png
    1,7 MB · Katsottu: 308
en tiedä. en oo tutustunut. mä oon rakentanu tätä omaa ideologiaa vuosia ja täs mennään. rpe ja rir tuntuu nykyään nousevan käsitteinä pinnalle, mutta kehitin ite vastaavan regulointisysteemin joskus 15v sitten tms. samaa mieltä ton kans oon kyllä.
 
Olisiko herralla näkemystä miten voi saada kierrokset alas kovan voimatreenin jälkeen? Ainakin itsellä melko usein varsinkin mave esim viitoset tai sitten työnnön ykkösnostot tekee sen että uni tulee vasta 01 tai 03. Siirsin viikonlopun treenit aamupäivään ilman vaikutusta klo 16 harjoitteluun verrattuna. Jotain venyttelyä ja joogaa tulee illalla tehtyä ja ne rentouttaa kroppaa mutta jonkinlainen virtappiikki tulee puolilta öin silti. Nytkin kevennyksen jälkeen on ollut tätä vaikka ei pitäisi kun sellaista kerääntynyttä kokonaisrasitusta ei nyt ole. Auttaisikohan joku pitkä kävely myöhään illalla? Tosin voimailuun menee jo 2-3 tuntia sisältäen siirtymät pyörällä +lämmöt. Yhden yön univajehan ei juuri haittaa mutta univelan kestäessä harjoittelun laatu kärsii ja lisäksi ottaa päähän nukahdella jossain kymmenen hengen kokouksissa seuraavana päivänä.
 
kyllähän se kroppa kierroksilla käy tollasessa tapauksessa. ja jos ei meinaa uni tulla, melko varmasti stressaat jo siitäkin. sit ei ainakaan nukuta.

meditaatio ja läsnäoloharjotukset on aika hyviä värkkejä mielenhallintaan. suosittelen hyvin lämpimästi. ei missään nimessä mitään huuhaata tms. parasympaattisen ja sympaattisen hermoston vuoropuhelua tää rentoutuminen actionin jälkeen on ja sama meno pitäs olla mm. kisassa noston jälkeen.

jooga on ok, mutta jos se on aktiivista venyttelyä ennemmin ku mietiskelyä, homma ei ihan aina pelaa. koitas vaikka tehdä sillai, että et ees yritä nukahtaa. makaa sängyllä vaikka juu, mutta keskity sisään- ja uloshengitykseen ja miltä se kuulostaa ja tuntuu. ei mihinkään muuhun. jos kuitenkin tulee muuta mieleen, anna tulla, mutta älä takerru. anna mennä.

unitutkimus vois olla yks juttu myös viitaten noihin hermostojuttuihin. kaikki muukin stressi elämästä kannattas opetella joko poistamaan tai kanavoimaan fiksummin.
 
Mitä mieltä olet sellaisesta sisäänajosta säännölliseen treeniin kun meinaan yksijakoisella ohjelmalla tehdä 3x viikkoon,
Treeni A: Kyykky, Penkki, Kulmasoutu, Pystypunnerrus
Treeni B: Etukyykky, Vinopenkki, Mave, Leuat

Molemmissa treeneissä ensin 2x8-12, sitten 3x6-8 jonka jälkeen 4x4-5 ja kierto alusta lisäten kiloja ja voluumia. Eli ei olisi yhden toistoalueen periodia vaan ajaisin sisään tuollaista laajempaa voimabodailu-toistoaluetta.

edit. tekniikat on hallussa ja salitaustaa on, taukoa vaan tullut suottapäiten pidettyä niin aika pohjamudista pitää lähteä kroppaa herättelemään.
 
jako on ihan hyvä ja treenien idea kans, vaikka samaa toistoaluetta yleensä kannattaa hieman pidempään stressatakin. tällä tarkotan muutaman toiston sisällä liikkumista, en yhtä ja samaa toistomäärää. orjallinen kilojen lisääminen treenistä toiseen on myös semmonen, mitä en niin allekirjota, ellei se onnistu suht helposti. muuten ajaudutaan tasanteille aika nopeesti. ylirautaherättelyjä joihinkin liikkeisiin suosittelen myös ja aika säännöllisesti.
 
Joo, se voisi olla että tuon mikrosyklin kolmannen vaiheen sijaan tekisi ylirautaherättelyjä välissä. Kun minulla oli tässä alunperin ajatuksena että herättelisin hermostoa noilla lyhkäsimmillä sarjoilla.

Orjallista lisäämistä ja ohjelmointia on tullut kokeiltua ja siitä on onneksi viisastuttu. Treenikohtainen muuntelu päivän kunnon mukaan onnistuu nykyään, aiemmin puskin väkisin ennalta suunnitellun treenin ja siinä just tuli tasanteita ja varsinkin maksimivakautukset aikanaan meni ihan pyllylleen kun puskin väkisellä hermoston maksimijaksolla ihan tukkoon.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom