Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
powerhousu: saatto olla kyl tosiaan eri video, mutta sama kikkarapää vieraili kiipeilyhallilla ja teetti niillä kaikenlaisia grippijuttuja.

edit: katoin nyt vasta ja magnus midtboe norjastahan se siinä. se ON tosi kovan luokan kiipeilijä kyllä. sillä on paljon erilaisia treenivideoita netissä myös yhen sormen leukoineen (meniköhän 8 tms).

samiaani: joku painejuttu vaan. tuskin vaarallinen.

mywor: eipä tuossa mitään heitteröintiä ole. en kauheesti kyllä tiedä kiipeilijöitä, ketkä otekisoissa kävis ja 18v oon lajia harrastanut. lauttamus on enempi otevoimailija, joka myös kiipee (kun on terve).

peukaloa kyllä treenataan ihan normaalisti kiipeilypiireissäkin, koska se pinch on aika tärkee ote kuitenkin. tuli mm. itelle eilen vallan hyvin selväksi, ku meinas taju lähtee yhellä reitillä suomen kauniissa luonnossa.

Tosiaan en viitannut suomalaisiin vaan jenkkeihin juuri. Itsekkään en suomesta tiedä ketään pl. Lauttamus, mutta jenkeistä useita. Ainakin mitä heidän kanssaan olen jutellut ja muutenkin otevoima foorumeilla keskustellut, niin paremmin pärjäävät sormi(pää) voimaa vaativissa lajeissa.
Kuten "Tiptester" liitteenä


Vähän huonosti ilmaisin, eli toki heittämällä keskivertoa vahvempi ote on kokonaisuudessaan kiipeilijöillä. Kuitenkin jos haluaa otevoimaa treenata, niin kannattaa keskittyä peukaloon ja ranteen eri liikesuuntiin.

Varmasti tiedät paremmin kiipeilijöiden vahvuudet, mutta tälläisiä kokemuksia itsellä on ollut.
 

Liitteet

  • Screenshot_20180913-093040.jpg
    Screenshot_20180913-093040.jpg
    975,7 KB · Katsottu: 172
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
juu voi olla jenkeissä hyvinki eri. kulttuurijuttuja. ei suomessa kiipeilijät ees leukakisoihin osallistu, kun eivät ees tiedä mokomista. yhen käden leukoja kuitenkin monet vetelee ilman leukatreeniä. me ollaan niin auttamattoman fanaattisia vaan niiden kivien ja kallioiden perään, että muu maailma joskus unohtuu :)

onhan siellä jenkeissä kiipeilijöitä ninja warriorseissakin ollut ja isaac caldiero voittikin joku vuosi. ihan hyvä se on kiipeilijänäkin, muttei "the best in the world!!!!!" mitä ne kuuluttajat siel hehkutti :)

kiipeilijät harvoin on kauheen hyviä grippereissä tms laitteissa, mutta kaikki pääasiassa sormenpäille painetta antavat lajit luulis olevan semmosia, missä kovat kiipeilijät on maailman kärkeä heittämällä. otevoimailu kisamuotona tietenki vaatii sitä spesifiä treeniä tietylle lajille jne.

hieman hassusti tosin mm. skotlannissa jotku grippivoimailijat dissas kiipeilijöitä, ku lauttamus kehui. sanoivat kestävyyslajiksi ja pääasiassa jalkahommiksi. sama suurmestari väitti, että nauhalenkistä/sakkelista on yhtä vaikee nostaa yhellä sormella kuin sormenpäällä listasta. oikeastihan ero on täysin järjetön.

peukalo on usein se otetta helpottava juttu, jota mm. ite tietyissä treeneissä välttelenki. en oo ite virallisia pinchejä testaillut, mutta esim 8mm puulistassa roikuin alkuviikosta 11s 20kg lisäpainolla. omapaino oli 86,7kg. peukalo apuna pysyis varmaan aikaa tuplasti, jos kipua sietäis.

enempi erilaisia pinchejä kyllä pitäs viittiä/ehtiä treenata ja mulla on kyllä niihin aika hyviä värkkejä kyllä. ei sitä voimaa koskaan liikaa ole. kiipeilyssä ois hyvä olla mahdollisimman hyvä kaikenlaisissa otteissa, kun ei se kivi oo samanlainen juuri koskaan.
 
pikaisesti kyselin ja eräs kiipeilijäkamu otti blockbusterissa yli 50kg tyyliin "paperia". varmistan vielä oliko just toi blokki ja oliko käsi irti reidestä.
 
juu toi tuli tässä ihan vaan pikapikaa kysellessä. uskoisin kaverin saavan sen vaikka videolle, jos tarvii.
 
no niin selvis, ku ite kamulta kysyin. aiempi oli siis huhu. ei oo tollasta nostanut, mutta kuulemma joskus 2016 kokeili sitä. ei muista paljonko meni, mutta paljon kovempaa ainakin nykyään kiipee. hubilla on nostanut 35kg.
 
Hei,

Kolme kertaa viikossa tullut nyt käytyä kiipeilemässä sisällä. Tarkoitus olisi vaihtaa yksi sisäkiipeilykerta ulkosalle. Yksi juttu kuitenkin mietityttää - nimittäin sormien lämpeneminen ja lämpöisenä pysyminen. Sisälläkin huomaa sormissa epämukavuutta, jos liian nopeasti siirtyy koville esteille. Miten siis ulkona homma onnistuu, jos valinnanvaraa on vähemmän? Entä kuinka sormien lämpöisenä pysyminen?

Yritän tehdä kaikkeni, jottei mitään sormivammoja tulisi hommia hidastamaan :)
 
kyllähän se lämppä vaikuttaa kitkaan myös eli sormien nahkojenki pitää ikäänku herätä. mä lämppäilen sormien ja ranteen ojentajia ja koukistajia jo autossa matkalla kiville. siellä sitten kokemuksen perusteella tulee tehtyä lämppää sen mukaan, ku on tuntuma. erilaista liikkuvuutta, hirvikärpästen poimintaa, jne muuvien tapailua helpommilla reiteillä, iisiä(!!!) pystypainia kamun kanssa jne kuuluu asiaan ja yleensä näillä 10-15 asteen keleillä aika nopeesti kroppa herää. kylmemmillä keleillä sit yleensä enemmän. joskus on hankalaa toki, jos kovassa tuulessa parin asteen lämmössä yrittää saada ittensä lämpöseksi ja sen lämmön pidettyäkin vielä ja ainoot kiipeilyyn liittyvät lämppäotteet on muutama sentin syvynen lista...
 
hiekkasangossa sormien koukistelu ja ojentelu on kyllä käytössä laajastikin maailmalla ja ollut varmaan kymmeniä vuosia. varsinkin kuntoutusjutuissa, mutta miksei muutenkin. kiipeilijälle en suosittele, ettei nahkoihin tuu mitään vikoja. hiekassa tuskin tulee, mutta terävä sora ny ei hyvää tee. nahkoja kuitenki pitää varjella kaikin voimin.

ite teen noi sormien ojentelut tyynyä, reittä tms vasten. pääasia, että on jotakin vastusta. joskus kovempaa 10-20 toistoo ja joskus pidempiä iisimpiä sarjoja. ranteen ojentelut ja koukistelut on enempi jumppaa palautumista ajatellen ja semmosia täyden liikeradan t-rex -imitaatioita teen automatkoilla joskus. jos menee ilman pumppia yli 100 semmosella 120/ min -vauhdilla, on paikat ookoo palautuneet. treeniksi verenkierrolle sit tulee tehtyä pitkäänki. viimeksi tais mennä 2000 toistoa eli reilu 16min hommia.
 
joo ulkomaisissa kiipeilylehdissä noita aina ehdotellaan, mutta mä nään ton hiekan kauheen hankalaksi käyttää, ku vertaa siihen, mitä voi tehdä vaikka nyt pelkästään omaa mahaansa vasten ojentelemalla/kaivamalla jne. sitä vastusta on helppo säätää. voimaa noilla ei siis tehdä, vaan enempi palauttavaa jumppaa. sormien ojentajat nimenomaan on se tärkein kohde kiipeilijälle. pyritään tasottaan tokan nivelen asentoo jne.
 
Täällä puhutaan sopivasti kämmenien ja sormien palauttavasta jumpasta, niin esitän itekin kysymyksen.

Työskentelen metsurina (tulee siis kourittua tukkeja ja moottorisahaa paljon) ja sen lisäks teen käytännössä koko hereilläoloajan käsillä jotain raskasta, mm. halonhakkuuta, rakennushommia jne. Kämmenet ja sormet on forkkujen ohella koko ajan järkyttävässä jumissa, mikä sit saattaa näkyä treeneissä niin, että varsinkin vetävät liikkeet kärsii.

What to do?
 
Ite tykkään sormille käyttää Mutjutinta (muovinen halppis faskialasta tjsp).

https://www.mutjutin.fi

Onks jto kokeillu kiipeilyhommissa? Ainaski tuntuu tosi hyvältä väsyneille sormille, kämmenille, ranteille, jalkapöydille/-pohjille, nilkoille, purentalihaksille jne..
 
no erilaisia apuvälineitä tulee käytettyä, mutten oo tota nähny tarpeelliseksi hommata.
 
latsit vaikuttaa hommaan eniten, kun kyynärpäät on hartioiden alapuolella. jos selkä on köyryssä, rintakin tekee töitä.
 
oikean puolen lonkka alkoi reistailee viime keväänä. Pikkuhiljaa, ei mitään traumaa taustalla. Välillä säteilee pakaraan ja myös alaselkää särkee oikealta puolelta. Jaloissa huomattava pituusero. Alku kesästä kävin kiropraktikolla muutaman kerran joka sai kivut pois. Nyt kivut ovat palautuneet taas. välillä kävelykin tekee kipeää, myös autolla ajo tekee kipeää.

Joku muukin sinulle valitteli samoista vaivoista ja siitä että lääkärin kautta voi mennä puolisenkin vuotta, ennekuin pääsee kuvauttamaan mikä on vialla. Et oikein hyvällä suhtautunu manipulaatio hoitoihin, jos ei oo kuvattu. Mainitsit että olisi hyvä kuntouttaa sen aikaa kun pääsee kuvauksiin (jos ikinä pääsee). Mainitsit vyökyykyn hyväksi lonkka kipuisille. Mitäs muita kuntoutus ideoita sinulla olisi. Ja onko liikeitä mitä ehdottomasti pitäisi välttää.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom