Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Mikähän mättää ja miten lähteä ratkaisemaan tätä, kun mulla on todella vaikeaa vatsan kontrolli ja vatsalla hengitys kyykyssä ja maastavedossa. Eli vatsalla hengittäminen ja vatsan tiukkana pitäminen todella haasteellista ja aina se ei onnistu. Seisoessa tai ilman painoja tehdessä tuo onnistuu ja saan vatsan lähes krampin partaalle, mutta heti kun ottaa rautaa niskaan niin hankaluudet alkaa. Mikä avuksi?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Pari kysymystä. Muutkin saavat halutessaan vastailla.

Onko levytangon kans tehtävälle vinopenkille jotain "optimaalista" kulmaa, jos vaikutuksen haluaa kohdistaa erityisesti rintalihaksen yläosalle? Teen siis yhden ison punnerrusliikkeen tuolla 3x4->6x6 -progressiolla per harjoituskerta ja otin vinopenkin vasta nyt ensimmäisen kerran kunnolla ohjelmaan pystärin ja tasapenkin kaveriksi. Oteleveyden ajattelin pitää hieman normaalia leveämpänä, sillä nuo kaksi muuta menee parhaiten varsin kapealla otteella.

Olisiko haitaksi tehdä viikon ainut mavetreeni pelkästään korokkeelta vetäen (ukko siis korokkeella)? Mulla on suurimmat ongelmat juuri lähdössä. Kasvaneen liikeradan kompensoisin koukistamalla polvia hieman lisää. Kaveriksi ajattelin ottaa toiselle treenikerralle jullea/selän ojennusta penkissä.

Vedän leukoja tällä hetkellä 2 kertaa viikkoon eri otteilla tuolla 3x4->6x6 -systeemillä. Näissä mulla on selkeä heikko kohta, joka alkaa joitakin senttejä ennen leuan saapumista tangon korkeudelle. Toisaalta olisi myös hieman kiinnostusta yhden käden leuan treenailuun, sillä sekin on kohtuullisella mallilla spesifin harjoittelun puutteesta huolimatta (negatiivinen tulee hallitusti ja saan vedettyä ilman apuja kyynärnivelen n. 90 asteen kulmaan saakka). Vieläkö tuohon siis uskaltaisi ottaa kolmannelle treenikerralle mukaan maltillisia yläosan osatoistoja tai avustettuja yhden käden leukoja?
 
gunship: treeniä :) nojuu eli epäilisin eniten koordinaatiopulmia. mitään lihastyötä estävää tossa ei ole. mielikuvien käyttö on aila tehokasta. se klassinen "jännitä kuin joku löisi sua mahaan" toimii monille.

kahlittu: ei ole, mutta suht loiva sen kannattaa olla. 20-30° pääsääntöisesti bodausmielessä, mutta jyrkempiä myös niin saat sinne etuhartioihin samalla jerkkua.

ei oo koroke haitaksi sun tapauksessa. just tolla periaatteella polvia edemmäs niinku aattelit.

tee yläosalle spesifiä apua toisessa treenissä ja toisessa yhden käden variaatioita. ne ainaki aluksi. ykl-treeni auttaa kahden käden vetoonki.
 
Kiitos jälleen kerran vastauksesta! Rasitus meni tosiaan ekassa treenissä aika selkeästi etuolkapäille penkin pystystä asennosta johtuen. Ajattelin painottaa vähän enemmän ylärintaa pääosin esteettisistä syistä, turhamainen kun olen :D. Se näyttää olevan silmämääräisesti tarkasteltuna jonkin verran jäljessä muihin lihoihin verrattuna, vaikka eipä sillä että olisin muutenkaan massiivinen.

Leukoihin liittyen vielä jatkokysymys:

Minkä vuoksi pidät parempana ottaa osatoistoja/ykl-treeniä samoille päiville "tavallisten" leuanvetojen lisäksi? Nyt siis vetelen maanantaisin ja perjantaisin, mutta keskiviikkona ohjelmassa ei sen sijaan olisi tuon liikesuunnan liikettä. Oman vaatiimattoman perehtymiseni mukaan korkeahkon frekvenssin treenaaminen olisi varsin mallikas tapa toimia, kunhan harjoituskerroilla jätetään pääosin hieman varaa viimeisiinkin sarjoihin.
 
paljon merkkaa se tekemisen mielikuva myös, jos nimenomaan bodailla haluat. käsipainoilla tai taljassa tota ois hyvä esim. esiväsyttääkin. ideana se, että kyynärvarret on koko ajan ulospäin kallellaan ja liikerata kyynärpäillä selkeen kaareva.

leuoissa toisena päivänä pelkästään ykl-treeniä ja toisena normaalileukoja. jos kolme viikossa treeniä teet, sillonkin se ykl-variaatiotreeni ois isossa roolissa ja selkee fokus sinne heikkojen kohtien kehittämiseen. pari ykl-treeniä ja yks nomrileukoja tässä vaiheessa, ku normaaleja oot kuitenki hetken jo hakannu. ykl-voima siirtyy kahden käden vetoihin paremmin kuin toisin päin. jos siis se ykl on tavoitelistalla korkeimmalla noissa leuoissa.
 
Mun "bodailutreenikin" taitaa olla loppupeleissä aika voimapainotteista ja vaihtelun hakeminen/variointi oli myös osatekijänä tuon vinopenkin ottamisessa ohjelmaan. Ehkä teen jossain vaiheessa vähän selkeämmän bodausjakson hieman suuremmalla volyymilla ja pidemmillä sarjoilla höystettynä.

Lisäpainovedon kehittäminen taitaa olla mun päätavoite (tällä hetkellä enkka on 55kg ja oma paino 69kg), mutta ykl-treenistä voisi tosiaan olla hyötyä sitäkin ajatellen. Eli pitäisit parempana tehdä yhden tavallisen lisäpainotreenin lisäksi kaksi ykl-harjoitusta ja jättää ne normivedon yläosan osatoistot vielä toistaiseksi pois? Toisena vaihtoehtona mietin siis yhtä ykl-treeniä, normivetoa ja yläosan osatoistoja normivedolle eri treenikerroille ripoteltuna. Entä toimiiko tuo 3x4->6x6 myös avustetussa ykl:ssa vai minkälainen progressio olisi siihen hyvä? Nuiden treenaaminen on mulle siis täysin vierasta. Olen vain huvin vuoksi välillä kokeillut missä mennään lisäpainovedoilla saavutettujen pohjien avustuksella.
 
tuut huomaamaan lisäpainovedoissa kyllä hyvää apua noista ykl-variaatioista. tee vaan sitä yläosaa osina, mutta se vois olla siellä ykl-variaatioissa mukana. eli yhdellä kädellä kevennettynä. toi mun 3*4 -> 6*6 toimii vallan hyvin melkein missä tahansa liikkeessä peruskauden voimapohjana. ykl-treeneissä pitää sit olla aika fiksu ja miettii sen noston heikon kohdan kautta sitä treeniä. jos sulla se alaosa tulee jo suht helpolla, keskity enemmän siihen keski- ja loppuosan työstöön. samalla sit kehittyy tosiaan se kahden kädenkin yläosa.
 
En voi valitettavasti sanoa sitä ykl:n alkuosaakaan kovin helpoksi, mutta n. puoliväliin olen tosiaan saanut kuitenkin vedettyä ilman kropalla vauhdittamista. Mikähän olis järkevin tapa avustaa nuita yhden käden vetoja mun tilanteessa? Kokeilin ottaa toisella kädellä yhden sormen otteen tangosta ja vetää siten. Etusormella avustamalla liike on helpohko, pikkurilliä käyttäen taas liian haastava useamman toiston sarjoja ajatellen. Vastuskuminauhaa en ole testannut, mutta äkkiseltään ajateltuna se ei ehkä sopisi parhaiten yhteen tuon loppuosan vaikeuden kanssa.

Normileuoissa nuo yläosan osatoistot tuntui aika mahtavalta liikkeeltä. Suoritustekniikkaan liittyen kuitenkin sellainen kysymys, että kannattaako liikkeen ala-asennossa pitää lihasjännitys vai laskea paino hetkeksi jalkojen varaan ennen seuraavan toiston aloittamista? Laitoin siis sopivan korokkeen tangon alle, jolloin leuka oli alkuasennossa ehkä n. 15cm tangon alapuolella ja kyynärnivel lähellä 90 asteen kulmaa.

Mavessa tuntui myös varsin toimivalta se korokkeelta vetäminen. Otan liikkeen ohjelmaan.
 
yhden käden ylätalja, kuminauha, talja ja vastapaino. jotenkin se avun määrä pitäs saada mitattua ja sitä sä et oikein toisella kädellä avustellen saa tehtyy. osatoistoissa kummatkin toimii. myös se, että pidät sen jännityksen siel kyynärkulma 110, 100, 90, 80 astetta 2-3 sekuntia ennen nostoa. 1-2 stoppipaikkaa per toisto.
 
Tänks! Enpä osannut heti edes ajatella nuita luettelemiasi apuja. Nyt tuntuu että voisin päästä ohjelman rakentamisessa järkevästi eteenpäin. :)
 
Viimeksi muokattu:
gunship: treeniä :) nojuu eli epäilisin eniten koordinaatiopulmia. mitään lihastyötä estävää tossa ei ole. mielikuvien käyttö on aila tehokasta. se klassinen "jännitä kuin joku löisi sua mahaan" toimii monille.

Juu tuo mielikuva aina onkin mielessä, mutta hankalaa silti, eipä auta kun kehittää sitä vaan.

Tänään muuten tuli hierojalla puhetta, kun alkuun otettiin sellasia eteenpäin kumarruksia penkillä, niin hieroja sanoi että alaselkä ei taivu. Tuon olen itsekin huomannut esim peilin edessä, etten saa alaselkää pyöreäksi vaikka haluaisin, yläselkä pyöristyy normaalisti mutta alaselkä pysyy suorassa vaikka tekisi mitä. Sanoi, että ei ole kovin hyvä juttu, mutta kun taitaa olla geneettistä niin ei kannata varmaan lähteä sitä muuttamaan väkisin. Oletko samaa mieltä vai pystyykö/kannattaako tuota lähteä työstämään jotenkin, kiropraktikolle tms? En nyt tiedä onko oikea paikka kysyä tätä, mutta sulla kun tuntuu olevan aika laaja tietotaito anatomiasta ylipäätään.
 
no eihän sen pakko ole taipua mitenkään ylenpalttisesti. voi toi ominaisuus hankaloittaa esim. vatsalihastreenejä jonkin verran, ku menee helpommin lonkankoukistajille, mutta onhan niitä staattisia pitojakin vaikka kuinka erilaisia. en mä nyt tota kovin vaarallisena ajattelis, ellei oo ollu siellä suunnassa sen kummempia vaivoja.
 
Kyselin tuolla miken threadissa miten tuo 2x6 kannattaa tehdä kun alkaa tulemaann takapakkia mutta hän ei halunnut siellä vastata ja en oikeastaan käytä muuta sosiaalistamediaa missä hänet olisin voinut tavoittaa joten kokeillaan jos täällä tärppäisi.

Kyseessä siis penkkisysteemi missä tehdään joka viikko 2x6 penkissä ja mikäli suoritus onnistuu nostetaan kuormaa 2,5kg

Tein tuota systeemiä n.6-10kk sitten ja aloitin tuon systeemin muistaakseni 80-85kilon kulmilta, sain muistaakseni 95kg x 2x 6 ylös kunnes alkoi tulemaan takapakkia ja voimatasot alkoivat laskemaan penkissä.

Menikö hermosto tukkoon vai mitä tein väärin? En osannut tuolloin analysoida oliko muita tekijöitä pelissä kuin tuo penkkiprogressio. Rintatreenissä muistaakseni penkin jälkeen tein vinokp kässäreillä n. 4 sarjaa 6-12 toistoa ja flyesejä pari sarjaa.

Mitä olisi kannattanut tehdä eri tavalla tai mistähän tuo alaspäin meneminen johtui?
 
ei mennyt tukkoon. ei normaalilla treenillä tavallinen jannu siihen pääse. liian yksipuolista treeniä vaan. samat sarjat ja toistot. mitään muuta ku tasanne ei juuri ollu odotettavissa. joku kehittyy tolla samalla ajatuksella kuukauden. joku toinen tekee vuoden nousujohteisesti. ihmiset on erilaisia. maailmassa kuitenkin on muitakin sarjapituuksia kuin kuusi toistoa ja työsarjojakin voi kas kummaa tehdä enemmän kuin kaksi. herää siis.
 
Ajattelin kokeilla maksimia etukyykystä tämän kevennetyn viikon jälkeen.. tavoitteena olisi saada 180kg, tuleeko se ylös? sarjapainot on pyöriny 150kg 2-3*5. tein nyt viimeisessä kovassa reenissä seku maksimi hakuja eli 150kg en koskaan oo aikaisemmin ylemmäs menny niin 160kg tein ekaks suht kevyen nelosen ja tämän jäkeen tein 170kg:llä kakkosen missä ensimmäinen toisto tuli lentäen mutta toisessa paketti hajos ja alkoi kippaamaan yläkroppa eli keskivartalo antoi periksi ja nosto kumminkin tuli ylös. eli mikä ois todellinen maksimi minulla? ja miten nosto kannattaisi toteuttaa nosto päivänä?
 
todellinen maksimi on nostettu maksimi. kaikki muu on oletusta. 4x160 pitäs kuitenki 175-185 tuoda riippuen nostajan ominaisuuksista. tekniikka hajoo helposti ku lähestytään rajoja, joten se pitää olla entistä enemmän aina mieles. älä tee pitkiä sarjoja ensin vaan nouse sinne ykköseen eka. täs piikkailuvaihees ota vaikka joka viikko 5kg lisää siihen ja alota iisisti, mutta räväkästi 1x170. perään 2-3×4-6 sillai että jää toisto pari varaa per sarja.
 
Onko mitään järkeä pyrkiä kasvattamaan Coopperia ja voimanosto yhteistulosta samaan aikaan? Pitäs testejä varten mielellään se 3000 juosta Coopperissa. Tällä hetkellä menee 2400.
Painoa on 95kg ja nyt dietillä tarkoituksena ainakin 10 pudottaa. Vuoden tauko salista intin takia Nyt tulokset ovat tyyliin 130kg kyykky, 100kg penkki, 200kg mave. Ennen inttiä otin 100kg x 6 penkistä, 200kg x 8 mavesta ja kyykky tein 120 jotain 8 sarjoja. Aikaa 3000 coopperin olisi puolisen vuotta.
 
heh...

oliko toi 8x200 veto kaikki stopista? suhteettoman heikko kyykky tai oikeestaan veto suhteettoman vahva. onko voimanostossa kisoja tulossa? miksi cooperissa pitää kehittyä juuri tuossa ajassa?

kyl niitä yhtäaikaa voi kehittää, mutta kompromisseja joutuu tekeen paljon varsinki, ku juoksu on aika heikolla tasolla. minuutti pitäs karsia kilometrivauhdista ja se on paljon. paljonko juokset tunnissa hieman huohotustason alla?

kuukausittain painotusta kumpaankin on se juttu, miten toi etenee parhaiten.
 
Back
Ylös Bottom