Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
bodaile hetken aikaa eli pidempää perusvoimaa siellä kympin huitteilla. sit taas enempi voimasuuntasta menoo.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Futiskausi alkaa ja salilla käynti vähenee 2x/vk. Minkälaisilla painoilla ja minkälaisia toistomääriä kannattaisi tehdä? Futistreenit kahdesti viikossa ja peli kerran viikossa.
 
hyvää kamaa ne on, kunhan pystytään laskeen se vastus, ettei mee mutuiluksi. lähinnä noita siis käytetään kuitenkin nousevana/ muuttuvana vastuksena eikä niinkään sen painon sijoittelun osalta pitkin kroppaa. romiksilta saa jämäkämpää ketjua ja kg-hintahan siellä tuppaa olemaan, mutta halvempaa toki ku rautakaupassa.
 
Tähän saa vastaa muutki ku Jto. Onko kellään kokemusta ketjujen käytöstä dipeissä/leuoissa/punnerruksissa yms?
Noi kuulostaa teoriassa tosi kätevältä & mukavalta tavalta jakaa paino kyseisissä liikkeissä. Raskaat ketjut siis joko niskan päälle tai toisin päin rinnuksille roikkumaan, enemmän epäkkäitten/olkapäitten alueelle. Painopisteki olis noissa kenties edullisempi, ku vyöllä, mikä ainaki dipeissä vääntää kroppaa aika erilaiseen kulmaan, ku ilman painoja tehdessä. Lattiaan asti jos kasaantuu ketjut, ni sillon tietty kuormituski muuttuu vaihtelevaks liikkeen aikana.

Ps. mistä jtn ketjuja ees saa, ku ei niitä juurikaan saleilla nää? Kenties rautakauppa ainoa mahis ja maksaa maltaita :D?

Mä ostin aikoinaan Motonetistä järeetä lenkkiketjua, ei maksanu montaa euroa metri. Kaupan vaa'alla punnitsin, jotta sain oikean painon.
 
kettinkien ja kumien paino lähinnä on tärkeetä sillon ku ne on osittain maassa tms. ja vaikuttaa siten eri tavalla voima-aika- käyrään kuin jos olisivat kokonaan mukana. se taas ei oikein oo perusteltua vrt. levyt.

manahwearblack: selkeesti eniten sulla on tekemistä kyykkypuolella, jos toi on semmonen voimanostosyvynen suht hartialevynen. pari punttia viikossa ja selkeen vaihteleva toistoalue. kovasti suosittelen erilaisia hybridimalleja eli alkuun teet kohtalaisen maksimivoimaosan 1-3 toistoalueella ja sen perään sarja pari 3-4 ja 6-8 toistoo pidemmillä sarjoilla. eli esim sun nykymaksimilla: lämppä ja nousut, 2x2x90, 2x6x80, 10x70kg. miten se kesä oikeesti ohjelmoitais tai miten tää talvi olis pitänyt ohjelmoida nimenomaan lajiominaisuuksia ajatellen on sit isosti eri juttu. mä oon teettäny futaajille hyvin hyvin kummallisia juttuja ja palaute on ollu huomattavan kiittävää.
 
Minkälainen olis hyvää "aktiivista palauttelua" polville? Eli olisko jotain vinkkejä liikkuvuustreeneihin/huoltavaan jumppaan kyseiselle alueelle? Mietin vaan vaihteeksi kehonhuollon juttuja ja toi tuli mieleen kun teen olkapäille/kiertäjille ja alaselälle jo tällä hetkellä huoltavaa treeniä mutta polville en oo keksinyt oikein mitään. Mitään vammoja ei oo mutta näitä olis tarkotus tehä sen takia ettei myöskään pääse tulemaan, eli ennaltaehkäsevässä mielessä.

Googlekin tarjoaa aika paljon venyttelyä mikä on toki sekin hyvä muttei sama asia kuitenkaan.
 
erilainen liike. fillari, epätasaisessa maastossa kävely, puutarhatyöt, kotityöt jne... oikeesti. mulla ei oo kenenkää puolison kans diiliä :) noi vaan kaikki on sopivaa kevyttä liikuntaa ja tuhannesti parempaa ku soffalla makaaminen.
 
Joo en mä treeneistä palautumiseen mitään paikallaan makailua käytä eikä se olisi muun elämän ja menojen takia edes mahdollista. Korkeintaan kevyillä viikoilla saattaa joskus olla semmonen täyslepopäivä ihan kaikesta liikunnasta.
 
Onko olemassa mitään universaaleja heikkouksia pitkäraajaisella ja lyhytselkäisellä voimanostajalla? Lähinnä mitä lihaksia täytyy treenata enemmän verrattuna normi mittasuhteilla varustettuun jamppaan? Käsittääkseni tälläisella kropalla ei varmaan ikinä mitään maailmanennätyksiä voimailussa tehdä :D

Nimimerkillä "syliväli 200cm 184cm varressa"
 
maastavedossahan sulla on mahikset olla varsin hyvä. ei sun kokosella mitään kummempaa fokusta lihastasolla pidä olla. lähes kaikki treenien sisällön rakentaminen lähtee muista ominaisuuksista kuin mittasuhteet.
 
no lajinomaisuus on se merkitsevin tekijä staattisessa voimassa. jos sun tankoa pitää roikottaa, sit se grippitreeni tangossa roikkuen tai mokomaa roikottaen on se juttu. jos leuanvetotangossa pystyt roikkuun satasen lisäpainoilla, mutta maastavedossa se ei auta, oot kyllä ensimmäinen tapaus maailmassa kyseistä lajia.

jos sit haluat muunlaista ja laajempaa grippivoimaa, tekemistä pitää laajentaa myös. avokädellä roikkumiset tuo noihin tankojuttuihin hieman vaihtelua, mutta sekin on oma grippinsä sit taas.
 
levyjä saa puristella jne jne, mutta ne vörkkii eri grippiä. kuten sanottua, eniten lajinomainen grippitreeni vedolle ite vedon yms jälkeen on tangossa roikkuminen. vaikka yhellä kädellä sit. laakeroitujaki tankoja on. vedä ristiotteella ellei pysy.
 
Loukkaantumisen ja kuntoutuksen jälkeen pitäisi palata takaisin arkeen, nostaa voimatasot pikkuhiljaa takaisin lähtötasolle ja mahdollisesti saada hieman massaa samalla takaisin. Vinkkejä n. vuoden "voimailutauon" jälkeen voimatasojen nostamiseen, millaisella ohjelman rakenteella kannattaisi lähteä perusvoimaa tässä tapauksessa nostamaan? Vielä on turha mitään 1 RM tuloksia hakea, kun lähtötaso varsinkin punnerrusliikkeissä on kaukana vanhasta kunnosta. Mitään vaivoja ei ole enään, ja loukkaantuminen ei ollut treenaamisesta johtuva, tai sitä rajoittava asia.
 
ihan perusvoimamenolla. ota vaikka alkuun rauta millä menee 3x8 ja yritä saada 10kg isommalla raudalla 3kk aikana 4x12.
 
oiskohan ollu joku 15-20v sitten, ku tota tuli funtsittua yks kesä, ku ei ollu välineitä treeniin. paljo on kiinni siitä onko nilkka koukistettu vai ojennettu ja onko lonkassa nyt sitten nollakulma ja miten se millilleen määritellään. ensinmainittuna on menny pari toistoo pienellä mahapompulla alhaalla. vaikee liike kovin tiukkoja kriteerejä suoritukselle asettaa. kukin määrittelee ne ite, niinku kaikessa ei-kilpailuliikkeissä. erittäin hyvä liike takareiskoille kuitenki, vaikken suosittele kauheen lyhyttä sarjaa. kummarikevennyksellä ja kontrollissa kannattaa tehdä pääasiassa.
 
Tää näyttää aika extremeltä, mut toi teline voi ehkä auttaa enemmän, ku vaikuttais.
Toi on kyllä typerää tehdä ilman toista penkkiä tossa alla varmuuden vuoksi. Tossa kun takareisi ottaa vähänkin itseentä nii vääntyy polvet samalla ylitte.. Mutta kukin tyylillään. Totahan voi tehdä kevennettynä jos vaan laittaa esim köysikahvan tohon taljaan ja vastapainoa sen mitä tarvitsee.
 
Osaatko muuten sanoo tosta polvien roolista Ghr:ssä? ...Polvet pehmusteella, mut välillä tosiaan tuntuu, että polvissa tapahtuu jtn sisäkiertoa tai vastaavaa, mutten tiiä mistä johtuu/miten sen välttää?
Timo Haikaraiselta tällästä tekstiä: "Pidä nilkka ”dorsifleksiossa”. Tämä kapulakieli-termi tarkoittaa sitä, että nostat nilkkaa ylös, isovarvasta kohti säären etuosaa ja pidät nilkan tässä asennossa liikkeen ajan. Silloin pohkeen yläosa jännittyy tukemaan polviniveltä koukistuksen aikana. Kyllä, voi ”eristää” takareissä aavistuksen heikoimmin, mutta tukee polviniveltä huomattavasti paremmin. Kannattaa siis valita nilkan koukistus" Haikarainen on tällä foorumilla monien mielestä ihan huru-ukko, mutta on sillä järkeviäkin juttuja. :D Tota kannattaa ainakin kokeilla vaikka tossa puhuttiinkin koukistelusta ylipäätänsä, eikä ghr:stä suoranaisesti. Ja toinen tietty on paljon pehmustetta polvien alla, että polvet oikein uppoaa sinne pehmusteisiin.
 
Viimeksi muokattu:
En kyllä tiedä minkä takia tuota pitää sanoa glute ham raiseksi, kun pakaran rooli on staattinen. Alkuperäisessä, telineessä tehtävässä liikkeessä kuitenkin lantio ojentuu ja koukistuu.
 
Back
Ylös Bottom