Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
mitä lähemmäs maksimia mennään, sitä kovemmalla hermosto on eli miten tarkkoja viestejä se pystyy antamaan. kukaan ei tee maksimiromuja täydellisellä tekniikalla. persuksen koukkaaminen takaa ylöstullessa on kuitenkin tekniikkavirhe ja johtuu yleensä heikoista pakaroista. yleensä paino on siirtynyt päkiöille tossa vaiheessa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
yleensä paino on siirtynyt päkiöille tossa vaiheessa.


tuota en tullutkaan ajatelleeks, täytyypä seuraavan kerran miettiä. Pitäskö siinä sitten tavallaan ajatella, että työntää kantapäitä/koko jalkapohjaa läpi lattiasta, että se ns. antaa lisäpotkua?

Asento yleisesti tuli vähän paremmaksi, kun katsoin melkein suoraan ylös, enkä yläetuviistoon.
 
Näin ne tilanteet muuttuu. Eilen juostessa kiirreessa rappusia alas, horjahdin ja lopputuoksena on venähtänyt nilkka. Luultavasti jokuseen viikkoon ei ole suositeltavaa kyykätä tämän kanssa? Jatkanko muuta treeniä normaalisti?
 
Mitä mieltä oot jto "isometrisestä" ( oliko oikein ) treenaamisesta penkin kuollutta kohtaa varten. Että esim. jos 'kuollutkohta' johon ykkösnostot jämähtää on n.20cm rinnasta. Niin että ottaisi n.5-20kg enemmän kun jaksaa nostaa, ja laskee sen siihen kohtaan ja pitää siinä n.5-10sec ja varmistaja nostaa takaisin telineisiin. Liikan maikka tuosta selitteli, ajattelin että onko tuossa oikeastikkin perää ?
 
jtolle ylläri kysymys, kun kerran kaikkea saa kysyä ;)

mikä mahtaa olla 220cm levytangon sisämitta kauluksesta kaulukseen?
tuusasin voimaräkin ja nyt ennen kuin uskallan sitä pelipaikalle roudata tarvitsisi varmistaa että tanko istuu. ulko mitta on 130cm... eli jos tanko mahtuu tuohon istumaan niin hyvä jos ei niin saha soimaan.
 
jtolle ylläri kysymys, kun kerran kaikkea saa kysyä ;)

mikä mahtaa olla 220cm levytangon sisämitta kauluksesta kaulukseen?
tuusasin voimaräkin ja nyt ennen kuin uskallan sitä pelipaikalle roudata tarvitsisi varmistaa että tanko istuu. ulko mitta on 130cm... eli jos tanko mahtuu tuohon istumaan niin hyvä jos ei niin saha soimaan.

ja tietenkään ei asiaa kannattanut varmistaa ennen kuin hitsasi ja maalasi häkin :D joskun on kyllä niin tumpelo että:lol2:

hyvin suunniteltu on puoliksi tehty...

niin ja jos joku tarvii vinkkejä ko. vempeleen väsäämiseen niin multa niitä saa.
Kaupan päälle "perse edellä pihakuuseen, edistyneille"
 
tales: nilkkavammoissa pätee aikalailla sama kuin muissakin: kivun rajoissa saa tehdä. ei sitä kuitenkaan kannata kyykillä hetkeen kauheesti rasittaa. kääntelet ja pyörittelet sitä, että paranee nopeemmin.

oxblood: enpäs nyt äkkiä muista. varmaan siellä 140cm:n paikkeilla. eiköhän tuo jostain valmistajien sivuilta löydy. eleiko, leoko, ivanko...

directions: kyllähän staattinen treeni auttaa. nivelkulmariippuvuus on about 10 astetta suuntaan ja toiseen. kannattaa vaihdella noita siis. voit tehä sillaikin, että lasket heikkoon kohtaan, pidät 2-5 sekkaa, lasket rinnalle ja nostat takasin heikkoon ja uus stoppi, sit ylös. lankkupenkit on ok myös, vaikkei niissä staattista osaa olekaan.

asterix: mä tapaan ajatella, että paras ohjelma on se, mitä et oo vielä kokeillut. tämä lähinnä kannustamaan sitä muutoksenhakua. ko. ohjelma on ok, ellet oo sen suuntasia juuri tehnyt. saattaapa toimia oikein hyvin muutenkin. riippuu myös siitä, paljonko se 80% raudassa mitattuna on. on hieman eri lähteä tekemään vartin korotuksia 200kg:sta kuin 60kg:sta.
 
Pään sisällä on lähipäivinä muodostunut ajatus hieman erilaisesta kyykkytreenistä, kuin mitä normaalisti on tullut tehtyä. Ajattelin suunnitella (esimerkiksi) 3kk jakson, josta ensimmäisen kk:n tekisin pitkiä sarjoja (20-30), toisen lyhyempiä (6-8) ja kolmannen lyhyitä (1-3), osan kyykyistä haluaisin tehdä etukyykkynä. Jokaiseen jaksoon on tarkoitus myös saada jonkinlainen progressio, kunhan ensin runko on kasassa. Ja kysymykset kuuluvat:
-onko "järkeä" tehdä noita pitkiä sarjoja? tarkoitus vahvistaa heikkoja jalkoja perusteellisesti kaikilla osa-alueilla
-onko n. 1kk jaksot hyviä, vai kannattaako joidenkin/kaikkien kausien olla pidempiä/lyhyempiä?
-minkäverran sarjoja kannattaisi tehdä? lähinnä tuo pitkien sarjojen aika on kyseenalainen kun ei ole aikaisemmin tullut tehtyä, niin ei ole tietoa miten tuo rasittaa, jos verrataan esim. lyhyiden sarjojen tekoon

Treenit olisi 2krt./vk, sunnuntaisin/maanantaisin ja perjataisin, muuten treenaisin mielelläni enemmänkin, mutta pitäisi vielä jaksaa lenkillä ja kamppailutreeneissäkin käydä.. Alakropalle en tuon aikana tekisi siis juurikaan muuta, kuten mavea, satunnaisia kevyehköjä tempausreenejä lukuunottamatta.

Kiitokset etukäteen kommenteista :worship:
 
Dieetillä voimien kasvattaminen on aika hankalaa, ja joku 5x5 painoa lisäten ei oo kovin helppoa. Mitä mieltä jto oot siitä, että laskisi volyymia joka treeni ja sitäkautta koittaisi helpottaa painojen lisäystä. Sen verran alottelijapainot on vielä ettei haluis ihan vielä alkaa junnaamaan. Mietin siis jotain:
vko1:5x5xA
vko2:4x4xA+2,5kg
vko3:3x3xA+5kg
vko4:Kevyt viikko
Ja sitten homma alusta 2,5kg isommilla painoilla.
Tämä systeemi siis penkkiin, kyykkyyn ja maastavetoon. Penkki ja kyykky on ohjelmassa 2 kertaa viikossa, toisessa treenissä sitten jotain muuta (nopeus?), ja maastaveto kerran.
 
Pään sisällä on lähipäivinä muodostunut ajatus hieman erilaisesta kyykkytreenistä, kuin mitä normaalisti on tullut tehtyä. Ajattelin suunnitella (esimerkiksi) 3kk jakson, josta ensimmäisen kk:n tekisin pitkiä sarjoja (20-30), toisen lyhyempiä (6-8) ja kolmannen lyhyitä (1-3),

Jostain syystä oma kyykkyni RÄJÄHTI kaltaisellasi ohjelmalla. Ekoina viikkoina toistot oli tosiaan 10-25/sarja, ilman varusteita. Pikkuhiljaa viikko viikolta vähensin toistoja kiloja lisäten tankoon.

Suosittelen.
 
Jostain syystä oma kyykkyni RÄJÄHTI kaltaisellasi ohjelmalla. Ekoina viikkoina toistot oli tosiaan 10-25/sarja, ilman varusteita. Pikkuhiljaa viikko viikolta vähensin toistoja kiloja lisäten tankoon.

Suosittelen.

Tuota räjähtämistä tässä kyllä eniten kaivataankin :) Ei vain ole mitään mukavimpia mahdollisia tehtäviä nuo pitkät kyykkysarjat..
 
Terve, olisiko mitään vinkkejä sotilaskyykkytuloksen nostoon. Ilman vehkeitä olen parhaimmillani nostanut 100*70 pohjilta, mutta loppunostoissa tulee ongelmia selän väsymisen kanssa.
Maastanostoa en ole tehnyt ohjelmissani ollenkaan, olisiko siitä mahdollisesti apua tämänkaltaiseen kyykkyynkin.
Tavoitteenani olisi nostaa jossain vaiheessa 100*100, oma painoni vaihtelee välillä 93-97kg.
Kyykkyä teen keskimäärin kolmesti viikossa, pitkälti aina ensin 6*3 sarjat, viimeksi 175kg:lla ja sen lisäksi 130-150kg:lla pysäytyskyykkyjä pohjalta yleensä kutosia ja kaseja. Lisäksi teen askelkyykkyjä vuorojaloin 120-135kg:llä kutosia. Noin joka toinen viikko etukyykkyä kerran viikossa, maksimisarjat kuitenkin jämähtäneet 155*6*3:een. Harjoittelussani en käytä ollenkaan varusteita.
 
dark... hermosto saattaa nukahtaa noilla pitkillä sarjoilla, mutta koska kovin pitkään niitä ei tehdä, en näkis mitään pahaa aina joskus hieman shokeerata tollasilla pitkillä voimakestävyys-/body-sarjoilla. voipi olla aika tukalia tehdä juu. kannattaa alottaa lyhyillä sarjoilla ja pidentää niitä. se menee hieman paremmin niin päin, kun saat voimakestävyyttä lisää. muutoin tulee leikkipainoillakin stoppi eteen. esim.
1.kk: 3-4*10-15
2.kk: 2-3*20-30
3.kk: 4-6*6-8
4.kk: 4-6*1-5

vane... ei nyt ihana paha. jos painot on aika pienet, en niin kauheen tarkkaan pitäytyis noissa kilolisäyksissä vaan joskus fiiliksen mukaan enempi.

klaus...panosta pari kolme kuukautta 1-5max-tulosten nostoon. sen jälkeen voimakestävyyttä 1½ kuukauden verran. tee pelkästään lajia. noi on aika tarkasti liikeriippuvaisia. voimakestävyysjakso vois mennä esim.
1. 4*20*50% / 5´
2. 5*20*55% / 5´
3. 6*20*60% / 5´
4. 6*20*60% / 4´
5. 6*20*60% / 3´
6. kevyt
7. Testi

eli ylirautoja ja ei ihan tuhottoman pitkiä sarjoja treeneissä. testissä sit pamahtaa.
 
Nyt voisi dieetillä panostaa keskivartalon voimaan ja ajattelinkin ottaa tuon smithissä tehtävän kylkiliikkeen mukaan ohjelmaan.

Eilen tein ekan kerran ja hyvältä tuntui, mutta haluan varmistua suoritustekniikastani. Eli miten tuo kylki"rutistus" smithissä tehdään oikeaoppisesti ettei selkä kärsi jne?
 
vaihtoehtoja:
- normaali sivutaivutus, jossa ylävartalo taittuu reilusti. en suosittele tekee kovin isoilla romuilla.
- pienempi liikerata ja isommat romut.
- staattinen versio, jossa seisot kyljittäin ja nostat tangon jaloilla sen 5-10 tarvittavaa senttiä. yläkroppa pysyy suorassa koko ajan. pitoajat 5-20"
- hieman etuviistosta samat versiot.
- hieman takaviistosta samat versiot.
 
Back
Ylös Bottom