Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Onko tietoa voimistelijoiden voimaharjoittelusta? Kuinka paljon punteilla haetaan apuja ja toisaalta voiko suurellakaan määrällä pääosin staattista kehopainotreeniä saada kummoista kehitystä lihasmassassa ja voimassa? Otetaan nyt vaikka tällainen pitkään punttia harrastanut jössikkä, jolla ei yläkroppa ole mitenkään erityisen vahva suhteessa kehopainoon.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mitä mieltä Jto on epäkkäiden treenaamisesta erikseen? Miten kuinka pitkää sarjaa sekä mitä hyötyä epäkkäistä saa esim. mavessa, leuoissa vai onko mitään suurempaa merkitystä. Millaista proggressiota niiden treeenaamisessa kannattaa käyttää, niihin tuntuu voimaa tulevan aika helposti.
 
joppa: sulle ei ja freddin treenejä ei kannata kopioimaan lähteä.

vaginaattori: kestävyys tulee voiman kautta. eka teet voimaa ja sitten kestoo. miksi sun pitäs minuuttitolkulla tangossa roikkua?

beginner: voimistelijoiden voimatreeni on aika dynaamista kyllä. erilaisia kevennettyjä versioita tekevät paljon. esim taljattuja ristiriipuntoja. osa tekee punttia mutta osa ei lainkaan. lajitreeni on riittävän voimallista. sama mm. kiipeilyssä. voimaa staattisellakin treenillä saa, muttei massaa niin hyvin.

immortality: riippuu mitä osaa epäkkäistä. ala- ja keskiosaa ainaki kannattaa. harvemmin maastavedon tuloskaa jää yläepäkkäistä kii. en ite käytä valmennuksessa juuri koskaan suoraa epäkästreeniä.

- - - Updated - - -

joppa: sulle ei ja freddin treenejä ei kannata kopioimaan lähteä.

vaginaattori: kestävyys tulee voiman kautta. eka teet voimaa ja sitten kestoo. miksi sun pitäs minuuttitolkulla tangossa roikkua?

beginner: voimistelijoiden voimatreeni on aika dynaamista kyllä. erilaisia kevennettyjä versioita tekevät paljon. esim taljattuja ristiriipuntoja. osa tekee punttia mutta osa ei lainkaan. lajitreeni on riittävän voimallista. sama mm. kiipeilyssä. voimaa staattisellakin treenillä saa, muttei massaa niin hyvin.

immortality: riippuu mitä osaa epäkkäistä. ala- ja keskiosaa ainaki kannattaa. harvemmin maastavedon tuloskaa jää yläepäkkäistä kii. en ite käytä valmennuksessa juuri koskaan suoraa epäkästreeniä.
 
juu mutta ku tiän miksi jotain tekisit se auttaa taas mua miettiin treeniä. roikkuminen on hyvä juu ja yhdelläkin kädellä. silti se kesto tehään voiman kautta.
 
mieluummin yhdellä kädellä jo jos alkaa oleen kuormaa yli oman painon. ei voi tietää ollenkaan noita kuormia etukäteen. meet ja kokeilet.
 
juu siis tarkotin että roiku yhdellä kädellä myös treeneissäs. käytettävän lisäpainon löytää ku alkaa tekeen. ei mulla voi olla aavistustakaan millä romulla voisit tehdä esim 6x5s 5s tauoilla.
 
Miten kevyiden sarjojen (65, 74 jne) voimanostajat syövät? Pidetäänkö paino lähellä kisapainoa vai otetaanko painoa alas samalla tavalla kuten esim. painissa? Onko kaikkien päivän hiilareiden sijoittaminen pelkästään treenin ympärille järkevää? <-- näin minulle ehdotettiin
 
Moi JTO. Osaatko arvailla, mistä johtuu kohtuuttomalta tuntuva notkahdus voimatasoissa suht lyhyidenkin treenitaukojen jälkeen. Otin ennen joulua esim penkissä vikoissa treeneissä luokkaa 1) 3*6*95kg 2) 3*8*90kg 3) 1*115kg. Jonkinlaista kehitystä oli alkutalvesta pitkästä aikaa havaittavissa. Joulun jälkeen sitten 8 päivän tauko tuli laskettelureissun takia (pisin tauko pitkään aikaan) ja reissun jälkeen ekat sarjat 4*8*80kg, ja nyt vielä melkein kuukautta myöhemminkin ollaan jonkun viiden kilon päässä entisistä sarjapainoista. Samaa havaittavissa esim kyykyssä, kulmasoudussa jne. Oma paino ennen taukoa n. 66-67kg, nyt ehkä 65-66kg. Tuntuu, että harvoin pitämäni 4-5 päivän treenitauot laskevat voimatasoja jopa pysyvästi. Nukahtaako kroppa jotenkin vai mitä oikein tapahtuu? Muutenkin elinehto isojen liikkeiden kehittymiselle (mavea lukuunottamatta) tuntuu itsellä olevan jonkun lajivariaation kyseisestä liikkeestä vääntäminen 3 kertaa viikossa, etenkin punnerrusliikkeissä.
 
epicurus: kaikissa sarjoissa superi poislukien sama meno. jos oot sarjaas alipainoinen syöt kunnolla, että saat woemaa. jos taas pitää vetää painoo alemmas, kaks vaihtoehtoo. nopee neste- ja hiilaripaasto mikä sit on hyvin herkkää ja yksilöllistä miten voimat pysyy. monet tykkää pysyä 2-3 kg päässä kisapainosta, että saa helposti myös pois eikä tarvi stressata ylimääräsiä. toi sulle ehdotettu juttu ei ihan toimi. treenissä tarvittavat hiilarit pitää jo olla siellä systeemissä eikä vasta mahassa. se välitön sokerilitkun tuoma energia ei riitä. kokonaishiilarimäärä päivässä ratkaisee.

pulkkis: ei ne pysyvästi laske. treenaat vaan omiin ominaisuuksiis nähden väärin. niinku vipa lauseeski sanoi. tauot on enempi harmi toisille ku toisille. joskus niitä vaan tulee, mutta miten sieltä tullaa takasin on sit erilaista. monet treenaa liian kovaa paniikissa ja koko homma tyssää.
 
venyttely on noissa hieman väärä sana. liikelaajuushaku tai kehon herättely on varmaan lähempänä. en mä juuri suosittele noitakaan kovin paljoa. kyykky on kyykky.
 
eli lähinnä lämmittelynä kepillä/tangolla kyykkyjä ja liikeradan hakemista?

edit. poiketen enemmän aiheesta että onko voimatasojen nostaessa pakko olla plussakaloreilla? tarkoitan jos haluaa pitää oman painon mahd. vakiona nii tulla vahvemmaksi ja kehittyä sarjapainoissa?
 
mä yleensä ohjeistan lämpät aika pitkinä eli 5min fillaria että saat pientä lämpöö. sitten 5-10min keppijumppaa tyyliin kyykky, julle, kulmasoutu, tempaus, pystypunnerrus, vartalon kierto, käsien kierto jne... sitten vasta lajilämppä, noususarjat ja herättelyt. esim. jos sun eka työsarja ois vaikka 5*150, lajilämppä menis vaikkapas 2*8*60, 8*80, 6*100, 4*120, 2*140, 1*160.
 
pitää testata tota tänään! yleensä ottanu vaa fillari/juoksumatto 5min ja suoraa kyykkäämää pikkuhiljaa nousten. Toi herättäly varmaan toimii vaan jos yliraudan ykkönen ns. räjähtävä eikä tiukka?
 
Nyt penkissä peruskuntokausi päättynyt 6x6 @90kg sarjaan. (Omapaino ~70kg). Tarkoitus olisi pitää kevennys jonka jälkeen aloittaa piikkaus. Miltä tämäntyyppinen kuulostaisi?

vko1:
treeni1: nousu 3RM + 2x8-10 kevyemmällä
treeni2: nousu 3RM + 2x8-10 kevyemmällä

vko2:
treeni1: nousu 2RM + 2x8-10 kevyemmällä
treeni2: nousu 2RM + 2x8-10 kevyemmällä

vko3: kevyt

vko4:
treeni1: nousu 1RM

Jotain tämäntyyppistä muistaakseni joskus suosittelit. Perusvoimasarjoihin varmaan ainakin toisto tai pari varaa?
 
love: ei sen räjähtävä tarvi olla. se on vaan herättely. työsarjat on on treenin varsinainen sisältö. noissa ykkösissä tms. voidaan erotella kolmen tasosia nostoja: herättely, jossa varaa jää selkeesti, 2-4 hyvää toistoa. sitten submax-nostot, jotka on jo enempi maksimivoimatreeniä. niissä varaa on 1-2 toistoa. kovimpana tietenkin varsinaiset ykkösmaksimitestit.

kanaprässi: juu aikalailla, mutta jos teet kaks kovaa maksimikokeilua viikon sisällä, ei noita perussarjoja kyllä kannata tehdä. lisäksi kannattaa jättää toiston verran varaa, että kroppa ehtii tottumaan isompaan romuun. rajarauta vaikka vkolla 2 tokassa treenissä 1-2rm. jos teet kerran 5-8 päivässä, kannattaa lisätä vähän toistoalueita, eli 3rm, 2*5-6, 2*8-10. toinen treeni kapealla 3-4*4-6 ja toisto varaa.
 
Ajattelin ottaa "3x4-->6x6 miten käytännössä?" Topicista aloituspostauksen idealla progression penkkitreeniin. Mietin että minkä verran noiden penkkisarjojen päälle uskaltaa tehdä rintatreeniä bodaustyyliin vai uskaltaako ollenkaan, ettei menisi kehityksen kustannuksella? Treeni olisi aina maanantaina, ja to tai pe olisi kapea penkki kaverina. Kysymys nyt siis lähinnä tuon maanantaitreenin penkin jälkeistä osaa, kärsiikö vetää bodaustyylillä rintaa parilla liikkeellä ( pudotussarjaa ym. vastaavaa vähintään failuren rajamailla)?
 
kabu: no ei kyl kannata. ota vaan avut pidempinä sarjoina juu, mutta miks sä hakkaisit niissä pakkoja jne? lihasta tulee muutenkin ja palaudut paremmin. aloituspostin progressiota en suosittele suoraan. mikä sun voimataso on nyt?
 
Moro! Vieläkö teet henkilökohtasia ohjelmia/sähköpostivalmennusta? Pitäs saaha voimaohjelma, haaveena joskus kisata (jopa pärjätä) klassisessa voimanostossa ja ehkä voimamiesurheilussa. Kiitokset etukäteen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom