Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Hei Jto!

Sellainen yksinkertainen/aloittelijan kysymys että haittaako kyykyssä se että kääntää jalkateriä enemmän kuin sen mitä suositellaan 5-20 astetta? Vaikkapa 20-40 astetta? Silleen jotenkin itselleen/polville mukavampi tehdä. En ole tosin isoilla painoilla kyykkyä tehnyt, lähinnä 10 toiston sarjoja. Raudat ovat pieniä. Mietin vaan että sitten jos ne raudat kasvaa niin onko tuosta haittaa että kääntää jalkateriä vähän enemmän tai vaikuttaako se lihaksiin jotenkin eri tavalla.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
no alkaa oleen aika äärimmäistä ja voimantuotollisesti jo hankalaa. mikä sulla on tossa kantapäitten etäisyys toisistaan? en kyl suosittele.
 
Morjentes. Useempi kaveri on jo sulta kysellyt voimaharjoittelusta bjj:n ohella. Kysyn vielä omalta osaltani, sillä paino on pudonnut nyt vuoden aika n. 85 kg:sta 76 kiloon. Painoluokkana oon pitänyt 82 kiloa, joten vähän tarttis saada lihaa takasin luiden päälle. Koska punnitus kisoissa tehdään puvun kanssa, kyseessä ei ole kuin n. 4 kilon lisäyksestä. Miten tää sun mielestä kannattais tehdä? Voimaharjoittelulla ja reippaalla ruokailulla, vai ennemminkin bodytreenillä? Punttia vähensin vuosi sitten aika reippaasti ja lajitreenejä vastaavasti lisäsin. Olis muutenkin varmaan hyvä ottaa tähän väliin pieni kausi punttia, lajia unohtamatta. Viikossa, kun valitettavasti on vain 7 päivää, ei kokonaistreenimäärä yli seitsemän pääse kapuamaan. Millaisella painotuksella ja treenimäärällä siispä?
 
en erottelis bodailua ja voimailua juurikaan jos ainoastaan toistomääristä puhutaan. kyl bjj tarvii paljon voimaa. se tuo reserviä tekniikoille ja antaa pohjaa niiden tehokkaaseen käyttöön. ellei selkeitä lajivoimajuttuja tehdä lajitreeneissä, kannattaa voima olla mukana lähes jatkuvasti punttisalin muodossa. et yhtään maininnu paljonko treenejä bjj vie. kuitenki semmonen modattu yksjakonenkin toimii varsin hyvin. isoja yleisliikkeitä. esim. pari kolme kappaletta treenejä mitä vuorottelet.
rive, etukyykky, kapea penkki, leuat, vatsa kiertäen
leuat, penkki, maastaveto, jalkojen nosto, grippi
 
no alkaa oleen aika äärimmäistä ja voimantuotollisesti jo hankalaa. mikä sulla on tossa kantapäitten etäisyys toisistaan? en kyl suosittele.

Kantapäitten etäisyys toisistaan on ehkä pikkasen leveämpi kuin hartioiden etäisyys. Jos jalkaterät ovat max sen 20 cm käännettynä ulos niin polvialueen jotkut jänteet tms. kipeytyvät ja liikkuvat silleen inhottavasti molemmissa jaloissa. Jos käännän jalkateriä hieman enemmän ulos niin ei tuota tapahdu. Ja tosiaan teen aika pienillä painoilla vielä. Sarjoissa reserviin jää monta toistoa.
 
en erottelis bodailua ja voimailua juurikaan jos ainoastaan toistomääristä puhutaan. kyl bjj tarvii paljon voimaa. se tuo reserviä tekniikoille ja antaa pohjaa niiden tehokkaaseen käyttöön. ellei selkeitä lajivoimajuttuja tehdä lajitreeneissä, kannattaa voima olla mukana lähes jatkuvasti punttisalin muodossa. et yhtään maininnu paljonko treenejä bjj vie. kuitenki semmonen modattu yksjakonenkin toimii varsin hyvin. isoja yleisliikkeitä. esim. pari kolme kappaletta treenejä mitä vuorottelet.
rive, etukyykky, kapea penkki, leuat, vatsa kiertäen
leuat, penkki, maastaveto, jalkojen nosto, grippi

Jos kaikki natsaa hyvin, tulee bjj-treenejä viikossa 6-7 kappaletta. Keskivertoviikkona 4-5 kappaletta. Nyt työvuorot on kesän aikana sekottanut jonkin verran pakkaa ja esim. aamuisin on hieman hankalaa saada treenikaveria. Osaksi myös tämän vuoksi ajattelin ottaa noin kolmen kuukauden voimakauden.

Sanot, että voima kannattaisi olla aina mukana treenikalenterissa. Jatkossa tulenkin näin taas tekemään. Ajatuksena oli nyt ottaa treeneihin mukaan 4 punttia/vko ja lajia mahdollisimman paljon tietty, mutta mentäis ton salin ehdoilla hetken aikaa. Sen jälkeen taas vaihtaa painotusta enemmän lajitreeneihin.
 
gta5: no kyllä siellä jotain muuta vikaa nyt on, mikä pitää kunnostaa. en mä tollasta yletöntä plie-kyykkäilyä suosittele.

daddaraa: aikalailla noin. voimakaudella lajissa tekniikkapainotus ja ei happoja juurikaan. lajivoimaa ylipainosella vastustajalla jne voi tehdä myös. samoin lajinopeusvoimaa. pitäsin kuitenki ees 1-2 krt/ vko punttivoimaa mukana jatkossakin.
 
joku tätä sulta joskus kysyikin, mutten muista mitä vastasit. Eli jos syklittelee kaloreita ja koittaa pitää kunnon siistinä niin kärsiikö kevyen viikon palauttava vaikutus jollain tapaa jos on silloin miinuskaloreilla?
 
Moro, elikkäs putkirullauksesta pari kyssäriä. Jos tekee liikkuvuusharjoituksen, niin venyttely vai rullaus ensin vai kannattaako yhdistää ollenkaan? Ja kuinka usein suosittelet tekemään lyhyempiä, palauttavia rullaussessioita?
 
simo90: no hieman varmaan, mutta missä se raja sitten menee on aika vaikee kysymys. pääasia ois se vitamiini- ja mineraalipuoli myös, joten kaikki vähäkin ruoka sitten kannattaa pitää laadukkaana.

luimu: voi yhdistellä ja ennen sekä jälkeen. käyttötiheys on yksilöllistä, mutta alottele joka toinen päivä, jos on pahoja jumeja.
 
On pitänyt tällaistakin kysyä: voisiko piikkausjakson "maksimivakautus"-osaston toteuttaa niin että tekee ison läjän - esim. 5-10 raskaita ykkösiä/kakkosia samassa treenissä kunnon palautuksilla? Mulla ei oo oikein toiminut tuo yksi raskas nosto kahdessa viikossa malli, kun on menty kolmosista lyhempään settiin.

Olisko JTO:lla tähän jotain kantaa?
 
kuka on ohjeistanu yhden raskaan noston kahdessa viikossa, en minä ainakaan. hermostoo treenatessa toimii yleensä jopa tiuhempi treenifrekvenssi ku peruskaudella, mutta ei niin näännytetä. kyllä ainakin kerta viikkoon pitäs kovaa nostaa. erilaisia tapoja saada se oma maksimikunto parhaiten esiin on monta ja vaikeepa nyt tällai sua mitenkään tuntematta ja sun treenejä seuraamatta on tietää mikä toimii just sulle.

se suoraviivainen kolmosia, kakkosia, ykkösiä toimii hyvin monille ja varsinkin aloittelijoille, jotka ei vaan siedä suurta määrää maksimitreeniä. mutta siinä tehdään kyllä ainakin yksi kova treeni viikossa siinäkin.

toi sun kysymä iso läjä ykkösiä ja kakkosia on melko rankka treeni, jos ne kaikki on kovia eli toisto varaa tai vähemmän. palautuminen on maksimivoimakaudella aika tärkee juttu ja monet pilaa hyvin perusvoimapohjan tekemällä jotain itelleen liian kummallista ja usein liian nopeesti. kropalle pitää antaa aikaa tottua niihin isompiinkin rautoihin.
 
kiitos vastauksesta. vai olisiko fiksumpaa ajoittaa nuo miinuskalorit treeniblokin kahdelle ekalle kovalle viikolle, jotka eivät nekään tietenkään mitaa failureviikkoja olisi? Toisinaan tulee tosiaan pidettyä tollasia parin viikon miinustelujaksoja niin pystyy välttää pitemmät dieetit. mitenkään tarkoituksella en plussaile mut ruoka vaan toisinaan maistuu :)
 
no kyllä voimaa tuppaa saamaan, vaikka kalorit miinuksella pyörii koko ajan jopa. kyykky, dippi ja leuat jne hyötyy usein eniten. penkki sitten on usein siinä suurimman kärsijän roolissa. nää nyt on prioriteettijuttuja. jos sä haluat vetää hyvää ruokaa paljon se on sulle sillon tärkeempää ku treeni tai tietynlainen kehomalli tms. eipä siinä mitään pahaa ole. ruoka on hyvää.
 
okei, ajoitan nuo miinustelut sitten noille ekoille koville viikoille ja katon mitä tapahtuu. pitänee myös opetella syömään vähemmän :)
 
kuka on ohjeistanu yhden raskaan noston kahdessa viikossa, en minä ainakaan. hermostoo treenatessa toimii yleensä jopa tiuhempi treenifrekvenssi ku peruskaudella, mutta ei niin näännytetä. kyllä ainakin kerta viikkoon pitäs kovaa nostaa.
Okei, mä muistelin siis niin että 2xkolmonen, kevyt, 2, 1, kevyt, 1? Voiko ja pitääkö tuossa sitten raskaiden nostojen treenikierto ollakin mielellään lyhyempi kuin viikko? Eihän tuossa nyt tietysti ole kuin tuo ihan loppu sitä kuvailemaani tahtia mutta siinä vaiheessa mulla onkin aina kehitys tökännyt aina. Vaikka oon tehnyt nopeutta sitten toisena treeninä viikon kierrossa.
 
Terve. Ajattelin ottaa leijutuksia penkkiin muutaman sarjan 3-5 toistoa ennen kapeata penkkiä ja kyselisin hieman tekniikasta. Onko ajatuksena laskea tanko ns heikkoon kohtaan ja siinä muutaman sekunnin pito ja ylös vai suorittaa toistot koko liikeradalla, jolloin sekä alaslasku- että nostovaiheessa voi kummassakin pitää stopin heikossa kohdassa? Kannattaako oteleveytenä pitää normileveyttä?
 
jmp75: niin no tossa "2xkolmonen, kevyt, 2, 1, kevyt, 1" -mallissahan on raskas treeni joka viikko eikä sun mainitsemaa "yks raskas nosto kahdessa viikossa". eikä sen kierron tarvi viikkoa olla. se on byrokraattien keksintö koko 7 päivänen kierto.

hammerman: oteleveys normaali tai hieman kapeampi. stopit pääosin heikoissa kohdissa ja ihan hyvin koko liikerata ja stoppi alas ja ylös mennessä. stopin pituus 1-3 sekkaa. vaihtele kuitenki noita stoppipaikkoja sen heikon kohdan ympärillä myös.
 
jmp75: niin no tossa "2xkolmonen, kevyt, 2, 1, kevyt, 1" -mallissahan on raskas treeni joka viikko eikä sun mainitsemaa "yks raskas nosto kahdessa viikossa". eikä sen kierron tarvi viikkoa olla. se on byrokraattien keksintö koko 7 päivänen kierto.
Homma selevä eli kiertoa lyhemmäksi. Mutta eikö tossa tosiaan viikon kierrolla tule yks raskas kahteen viikkoon kolmosten loppuessa ja ykkösten kohdalla?
 
no jos lasket kevyen viikon siihen, toki. se kevennyksen määrä vaan pitää olla semmonen, ettei se seuraava ykkönen kärsi siitä. ei mitään satujumppaa kannata kyllä tehdä. se toka kolmostreeni tulis kuitenkin olla selkeen kuormittava, että sitä kevennystä hieman kaivataan jo. kaikki äärirajoille suuntaava treeni on hyvin herkkää ja yksilöllistä. joka ainoo piikkailu tulis ottaa selkeesti oman kropan opetteluna ja kaikki jutut ylös. sen takia vanhat patut on usein kisoissa kovia, koska ne osaa olla huippukunnossa sillon ku haluavat. jotku on liian innokkaita ja tekee enkat treeneissä tai sitten eivät kevennä tarpeeksi ja kisassa ei kulje. tai keventävät liikaa ja kroppa uinuu kisassa...jne jne...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom