Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Roger that, kiitos. Vähän hakusessa olikin että kuinka paljon tuohon pitäisi alussa laittaa että piikkauksesta tulee järkevän mittainen.

Viimeisen treenin perusteella arvelisin että tiukat ~9x170 ja 5x185 sarjat menisi. Kevennän yhden reenin ja lähen sit hakemaan hemotusta sun ohjeiden mukaan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
joo jos tuntuu työläältä, tee vaan kaks kovaa viikkoa ja sit jo kevennys. alkuun kolme menee ok, mutta esim. 3kovaa, 1kevyt, 2kovaa, 1kevyt, 1kova.
 
Vappua!
Olen aina ollut fiiliksen mukaan treenaaja. Minulle on tuntunut toimivan systeemi, jossa aloitan kyykyn, maven ja penkin tekemällä vitosia. Sarjoja saattaa tulla jopa likemmäksi 10 per liike, ja aina etenen sinne tiukkaan vitoseen, jonka jälkeen penkissä ja kyykyssä olen ottanut päälle pienemmällä painolla 2x8-10. Maven olen aina tykännyt jättää sinne tiukkaan vitoseen ja etukyykkyä päälle semikovaa 2-3 sarjaa.
Penkki, kyykky ja veto tulee kerta viikkoon, jos siis ennätän salille kolmesti viikossa. Miten näet Jto, tulisiko välillä tiukan vitosien sijaan ottaa tiukka kolmonen tai peräti ykkönen, vai tulisiko näiden pääliikkeiden kanssa harjoittaa enempi toistovaihtelua? Voima kuitenkin kiikarissa ja kenties ammattikunnan kisatkin 1-2 vuoden päästä. Olen taas päässyt pitkään vaivanneen vamman jälkeen hyvään vauhtiin, mutta jossain kohtaa se tiukka vitonen jää vajaaksi. Kysymys on, miten siitä edetään?
 
mikä siinä vitosessa on niin maagista? tee edes 4-6 toiston huippusarjoja vaihdellen. on aika sama teetkö 10 sarjaa, jos niistä vain yksi on raskas. on aika eri tehdä 5x100, 110, 120, 130, 140, 150 kuin 6x5x145. hieman sitä hommaa kuitenkin pitää vaihdella, että homma etenee. yksilöllisesti enemmän tai vähemmän. esim. 2kk ekat työsarjat 4-6 toistoilla ja perään 8-10 toistoilla. kisan lähestyessä ekat 1-3 toistoo ja perään 4-7.
 
kiertäjäkalvosimen lihakset on melkosen heikkoja ja niiden tehtävä on lähinnä auttaa labrumia pitään olkaluu matalassa kuopassaan oikeessa paikassa. tasapaino on tärkein tekijä yläasennon stabiiliudelle. ei sen pitäs siellä "juuri mitään painaa", jos toi on kunnossa. toki jos sulla on hartiaseudulla paljon voimaa, voit sillä kompensoida huonoa tekniikkaa, mutta en näkis sitä parhaaksi tieksi ylemmäs.

Kiitoksia tästä, pitänee siis kiinnittää tähän huomiota. Käsittääkseni olkapäiden kuuluu kuitenkin olla yläasennossa "lukittuina" eikä rentoina?
 
Helou! Miten tärkeä liike pystypunnerrus on mielestäsi voimanostajalle? Tästä kuullut niin monta mielipidettä.
Ja miltäs kuulostaa tällainen treenijako punnerrusliikkeissä: Sunnuntaina kova lattia"penkki" 3x4-6x6 systeemillä + parit apuliikkeet rinnalle ja ojentajille, ja keskiviikkona nopeuspenkki + pari kevyttä sarjaa tavallista penkkiä ja parit apuliikkeet kevyesti. Ja pitäisikös nopeustreeneissä olla minkälaista progressiota, jos nyt aloitan esim. niinkin alhaalta kuin 6x2 50-60%, pikkuhiljaa isompaa rautaa kun nopeus alkaa kehittymään?
 
auttaa taatusti joitakin, muttei oo ehdoton. voi jopa olla haitaksi joillekin lähinnä hartioiden ja ojentajien ylikuormituksen kautta. en mä oikein kannata mitään "paria kevyttä sarjaa". ku treenataan, tehään huolella. kevennysjaksot erikseen sit. nopeus kehittyy laajalla spektrillä ja siks kannattaa käyttää laajaa kuorma-aluetta, 50-90%. parhaiten tarve selviää, kun videoidaan ajanottoo varten eri kuormilla sitä laskennallista tehoo. jotkut siis hyötyy isommista kuormista ja jotku suht kevyistä. solupuolta ajatellen kuorma on tärkeempi ku näennäinen nopeus.
 
Kysyisin selkätuista.
Mulla on pitkin talvea alaselässä ollut lievää kipua, kunnes hiljattain kipu koveni kun keskikroppa joutui kerralla melkosen kovalle rasitukselle, en tiedä oliko huono lämppä + vanha ärtynyt vika pohjalla... Kävin lääkärissä ja ristijänne oli tulehtunut. Kuuri on lopuillaan ja oon nyt kuntouttanut alaselkää ja lantiota tekemällä tukevia liikkeitä kevyesti. Auttaako selkätuki alaselän ja keskikropan toimintaan, ettei ko. vahinkoja syntyisi ainakaan niin helposti? Ja eikös noilla tuilla pääasiallinen tarkoitus ole lämmittää, ei niinkään "tukea", nostovyöt sitten raskaita nostoja varten?
Ja ilmeisesti voimamiehet käyttää jonkin verran noita tukia nostovyön alla, jos oikein olen katsonut...
 
ainoo vaikutus on lämmitys. neopreeni ei käytännössä tue. polvissa ja kyynärpäissä hieman, jos on ns. liian tiukat. mieluummin kuitenkin siteet polvissa, kun ne on siihen tarkotettu. nostovyön tarkotus on sit tukee epäsuorasta selkää auttamalla vatsaontelon paineissa.

kyllä sitä lämppävyötä kannattaa käyttää ja kyllä se neopreeni edesauttaa hyvin lämpöjen saamista. polvituet on aika ehdottomat ja miksei neopreenishortsit myös. toki voi olla hieman hassua vuorata ittensä tollai kumipukuun, mutta en mä nää niissä vammoissa kovin paljoa hassua. tietenki fyysinen lämmittely on se varsinainen lämppä, vaikkei autossa penkinlämmittäjääkään tarvi aliarvioida :)

ei kannata ylenmäärin treenin aikana noita kuitenkaan pitää, vaan esim. lämmittelyssä jo noi päälle ja sitten pois heti, ku on liikkeet tehty. vyötä voi käyttää hieman pidempään, mutta esim. polvilämpät veks, ku ei polville mitään tuu. ennaltaehkäsevästi kunnolla jäihin mellkolailla heti treenin jälkeen sitten. sama koskee kaikki niveliä ja miksei sunkin vammaa, mutta pidä huolta liikkuvuudesta ja sen symmetriasta tässä nyt, ettei mee uusiks. ristijänne?
 
Tai no mikä sanahirviö se nyt olikaan, risti-suoliluunivel ja jotain jänteitä kai sen ympäristössä on:D Joo tarkotus olisi ettei uudestaan tulisi. Penkin lämmitintä ei autosta löydy niin pitänee hankkia semmonen vyö. Kiitos neuvoista:)
ps. taitaa olla se kuuluisa si-nivel?
 
mitenkä noi lyhyet loppuojennukset räkissä pelaa kun tarttis ojentajiin jerkkua penkkiä aatellen? Monella näyttää olevan noissa liikerata noissa jopa alle puolet täydestä.
 
pelaahan ne, mutta alottelevalle ne ei yleensä oo se fiksuin ratkasu. kannattaa tehdä eri korkeuksilla ja oteleveyksillä painottaen yleensä testileveyttä kapeampia versioita.
 
Mikä auttaisi penkkipunnerruksessa lapojen pysymiseen yhdessä? aina kun liikutaan +80% 1RM painoista, niin lavat tuppaavat aukeamaan melko helposti. Jos olis tarkoitus ottaa esim. tiukka nelonen, niin toisen toiston kohdalla paketti voi olla jo niin levällään, että loput kaksi ovat mahdotonta ilman asennon korjaamista. Tämä taas syö tehoja kun joutuu esim. 120kg käsillä veivaamaan koko kroppaa ja ryskimään lapoja yhteen...
 
kyllähän niiden tulis siel tukena pysyä. enempi tekniikkavirhe, että aukaset ne. siihen pitää vaan keskittyy ja tehdä huolella. kesken sarjaa ei kyl tota aleta korjaileen ainakaan tanko käsillä. siin tulee ruumiita. kuorman suuruus ei sais vaikuttaa tonne ollenkaan, mutta en usko sen olevan voimajuttu siellä puolella. jos sulla on eteen kääntyny ryhti, sitten ehkä.
 
okei. Pitää vaan enemmän keskittyä siihen. välillä menee kyl oikeinkin hyvin, mutta annas olla kun jokin lihas on vähän tuolta selästä jumissa, niin lavat aukeaa yhtenään, ts. ei saa tiukkaa pakettia.
 
pelaahan ne, mutta alottelevalle ne ei yleensä oo se fiksuin ratkasu. kannattaa tehdä eri korkeuksilla ja oteleveyksillä painottaen yleensä testileveyttä kapeampia versioita.

Painotatko testileveyttä kapeampia versioita myös niille joilla rinnaltalähtö on heikompi kuin loppuojennus?
 
harjoittelussa apuliikkeet valitaan nimenomaisesti, eli heikkojen kohtien poistamisiksi. rinnaltalähtö on harvemmin ongelma ja tarkottaa käytännössä ekaa 10 senttiä. jos sen jälkeen tulee kaikki ylös, ongelmaan pitää tietenkin keskittyä. kontrolloidummat laskut, stoppipenkit, leijutukset jne toimii hyvin.
 
kyllähän niiden tulis siel tukena pysyä. enempi tekniikkavirhe, että aukaset ne. siihen pitää vaan keskittyy ja tehdä huolella. kesken sarjaa ei kyl tota aleta korjaileen ainakaan tanko käsillä. siin tulee ruumiita. kuorman suuruus ei sais vaikuttaa tonne ollenkaan, mutta en usko sen olevan voimajuttu siellä puolella. jos sulla on eteen kääntyny ryhti, sitten ehkä.

Jos on eteen kääntynyt ryhti leveitä soutuja avuksi?
 
ryhti voi kääntyy eteen kahdella tavoin. penkki esim. vetää hartioita eteenpäin ja leuat, ylätaljat jne kiertää olkavartta sisäänpäin. ryhdille siis noiden vastaliikkeitä, eli leveitä soutuja pääasiassa, kapeatkin saa olla mukana. lisäksi olkavarren ulkokiertoja.
 
Kuuluis varmaan vammapuolelle mutta koitetaas täällä kun sulla tota tietotaitoa löytyy yllinkyllin. Maanantaina tein penkkiä, viiminen työsarja 6x150 ja vikassa toistossa oikeaa rintaa tuosta kainalon yläpuolelta vihlas vähän. Rintaliikkeet pysty tekemään ihan hyvin loppuun mutta himassa rintaa venyttäessä tuntu epämiellyttävä kipu siinä kohdassa. Noh, tänään oli ojentajia ja olkapäitä, vastaotepenkkiä pysty tekeen kunnolla ja kovaa mutta sitten toisen työsarjan jälkeen pystypunnerrusta kp:lla tehdessä kun laskin kässäreitä alas polvia vasten tuntu kauhea rusahdus/vihlasu rintalastassa tuossa keskellä missä on rintalihojen kiinnityskohdat. Pystäri piti lopettaa siihen kun ylöspäin punnertaminen vihlo tuohon keskelle rintaa. Kerroin tuon penkissä tapahtuneen jutun jos se sattuisi liittymään tuohon tänpäiväseen rintalastan rusahdukseen. Miltä tää kuulostaa, nyt treenin jälkeen on vähän arka toi rintalasta, jääpussia vaan kiinni. Ei tämä äärimmäisen vakavalta vaikuta mutta jos edes jotain osaisit sanoa niin arvostaisin!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom