Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
iva: no ei sillä tollanen vaiva niin häivy juurikaan. enempi tottumattomuutta ja vastaa punttihommien tekemistä liian harvoin.

jerkku: maastaveto. salkkunostot sivuilta on jees kyl. keskikroppatreenit muuten monipuolisia ja raskaita. en lähtis tekeen yhellä liikkeellä suunnitelmaa, kun ei koskaan oo pakko.
 
Milloin kannattaa aloittaa kestovoimakausi leuoissa jos tähtään sm-kisoihin (26.7.)? Juuri tuli tanko kotiin postista ja himottaisi kiskoa pitkin päivää jo, vaikka voihan sitä toki perusvoimakaudellakin tehdä.
 
lisäpainoja siihen pitkin päivää -touhuun myös. makaronipusseja, maitopurkkeja, tiiliä, mummo... riippuen sun voimatasoista ja taustasta, pari kuukautta riittää kyl hyvin.
 
Jos valmennettavasi olisi poikkeuksellisen nopea nostaja, miten tämä vaikuttaisi treeniohjelmaan verrattuna hitaaseen nostajaan? Ilmeisesti hidas nostaja hyötyy enemmän ainakin nopeusvoimasta, mutta voiko yleistäen sanoa, että nopeille nostajille sopisi esim. erilaiset kuormat tai sarjapituudet kuin hitaille nostajille?

Edit: jos tavoitteena on siis kehittyä voimanostajana
 
Bodauksessa on mahdollista tehdä overreaching-tyylillä, mutta onko voimailussa hyötyä rajuista ylikuormituksista? Mitä nyt haen on se, että tiedän kesäkuun alussa joutuvani totaaliselle treenitauolle lähes kahdeksi viikoksi. Onko siis jollain todella kuormittavalla treenirupeamalla toukokuun lopussa jotain mahdollisia hyötyjä vai meneekö vain taaksepäin jollain failuretykityksellä? Ajattelin siis joka tapauksessa tehdä tuollaisen raskaan rupeaman bodausmielessä, mutta mietin mitä teen tuossa tilanteessa pääliikkeille...
 
venom: nopeutta hyödynnetään kyllä, mutta kuorma vaikuttaa eniten siihen solupuolenki rekrytointiin. enemmän variointia ois hitaamman kanssa kyllä. nopeet tuppaa kehittyyn helpommin, muttei se sääntö oo.

monkey: overreaching on eri ku failure. sitä käytetään yleisesti kaikissa urheilulajeissa klassisen superkompensaationkin kautta ajatellen. käytän ite myös lähes kaikille. täähän on ihan normaalia treenien rytmittämistä.
 
venom: nopeutta hyödynnetään kyllä, mutta kuorma vaikuttaa eniten siihen solupuolenki rekrytointiin. enemmän variointia ois hitaamman kanssa kyllä. nopeet tuppaa kehittyyn helpommin, muttei se sääntö oo.

monkey: overreaching on eri ku failure. sitä käytetään yleisesti kaikissa urheilulajeissa klassisen superkompensaationkin kautta ajatellen. käytän ite myös lähes kaikille. täähän on ihan normaalia treenien rytmittämistä.

Juu, mutta esim. bodauksessa tuota ylirasitustilaa on mahdollista saada paitsi volyymilla myös erikoistekniikoita käyttämällä ja menemällä positiivisen failuren yli? Eikö niin? Mutta jos tosiaan failureen vienti ja tuollainen ei aja samaa asiaa voimailupuolella niin miten ehottaisit että tekisin pääliikkeiden suhteen, jos teen hyvin kuormittavan viikon ennen tuota taukoani, eli lisään frekvenssiä ja treenivolyymia huomattavasti sekä erikoistekniikoita apuliikkeissä?
 
aikalailla noin, mutta unohda ne erikoistekniikat. keskity mieluummin ennen kevennystä tekeen pääliikkeissä enemmän sarjoja. ei se feilu niissä mikään peikko oo. niitä kannattaa määräajoin käytellä kyllä ihan testimielessäkin.
 
Mikä neuvoksi, jos olkapäät tuntuvat tempauksessa heikoilta/paskoilta (todnäk kiertäjäkalvosimet)? Venyttely, tempausvalaa pikkupainoilla? Joskus nähnyt painonnostajien tekevän pystypunnerrusta niskan takaa tempausgripillä, olisiko tästä mihinkään?
 
olkapäät voi olla paskat niin monella tavoin. heikot lähes yhtä monella tapaa. mites mokoma ilmenee?
 
olkapäät voi olla paskat niin monella tavoin. heikot lähes yhtä monella tapaa. mites mokoma ilmenee?

Ilmenee siten, että välillä jo pelkkien lämmittelypainojen kannatteleminen tuntuu "epävarmalta" (ei voi sanoa varsinaisesti kivuksi, mutta jonkinlainen outo/voimaton tunne). Liikkuvuus olkapäissä on käsittääkseni suht hyvä, ja en usko, että tämä johtuu oteleveydestä (oteleveyteni on sellainen, että kakkosveto lähtee suurinpiirtein kassien yläpuolelta/navan alapuolelta)

Lisäksi kerran veto mennyt hieman yli, ja olkapää ollut tämän jälkeen kipeä liikutettaessa oikeastaan mihin tahansa suuntaan, esimerkiksi vipunostot eteen/sivulle ilman painoja (pistävä kipu, ei kuitenkaan voimakas).

Tämän lisäksi muutama vuosi sitten olkapää kipeytyi suurinpiirtein samalla tavalla useamman kerran painitreeneissä mikäli esim. tulin huonosti tonttiin heiton seurauksena (olkapää edellä).
 
kiertäjäkalvosimen lihakset on melkosen heikkoja ja niiden tehtävä on lähinnä auttaa labrumia pitään olkaluu matalassa kuopassaan oikeessa paikassa. tasapaino on tärkein tekijä yläasennon stabiiliudelle. ei sen pitäs siellä "juuri mitään painaa", jos toi on kunnossa. toki jos sulla on hartiaseudulla paljon voimaa, voit sillä kompensoida huonoa tekniikkaa, mutta en näkis sitä parhaaksi tieksi ylemmäs.
 
3x6x130
3x6x140
2x4x155
3x6x145
kevyt/nopeusveto
6x2x150
3x3x165
3x6x150
6x2x165
kevyt/nopeus
3x3x175
3x6x160
6x2x175
3x3x185
kevyt/nopeus
3x6x170
6x2x185
5x195
kevyt
1x215

Tämän oon tehnyt kerta viikkoon vetämällä, 3x6x170 meni eilen ja mietin nyt onko järkeä vetää perusvoimakausi vielä pitemmäksi? Kehitystä tuntuisi tulevan edelleen. Vai alkaisiko piikkaamaan tuota 215 vetoa silmällä pitäen, se on nyt selkeä tavoite joka tapauksessa. Koko alkuvuosi eli 4kk on nyt tämän parissa mennyt, välissä tuli rannevamma joka pakotti tuossa neljännen viikon hujakoilla hieman keventämään että välttyi kipuilulta käden kanssa.

Ajattelin siis tehdä homman oikein, eli en lähtisi myöskään hakemaan tuota änkyrämaksimia 5x195, vaan oikean maksimijakson tekisin. Siihen liittyen askarruttaa kun räkkivedosta on jossain yhteyksissä ollut puhetta piikkausharjoittelun yhteydessä. Eli vedetään piikkaus kokonaan(?) polven alta, ja vain maksimit maasta asti. Sellaista yleisluontoista ohjetta tähän räkkivetoon?
 
jos sulla ei oo kisaa tulossa, kannattaa täs vaihees jo hieman esitellä kropalle kovempaa rautaa. tee 2-3x1-2 toistoo maksimia eka ja niiden perään 1-2x4-6 perusvoimaa. alottele iisisti ja saat pidettyy nousujohteisuuden pidempään. toi sun tavoitemaksimi vaatis about 5x185 pohjan, joten töitä vielä on. mutta nyt se hermostollinen tehokkuus treenin alle enempi, niin saat perusrautoihinki potkua. jos on nostossa kuolokohtaa havaittavissa, pukkivetoja heti kehiin.
 
Kisailen vain itseäni vastaan eli aikataulu joustaa sen ehdoilla että tavoitteet saa toteutettua fiksusti. Uskoisin että tuoreella selällä kun lähtee vetämään niin 5x185 menee jo. Kuolokohta on noin 5 cm polven alapuolella, ei ole tullut siihen tämän ohjelman aikana töpeksittyä, mutta vanhasta kokemuksesta sen kohdan tunnen. Viime viikolla vedin kolmosen työsarjojen päälle 160:lla pari kakkosta siitä ihan kokeiluksi.

Pitäisikö noilla maksimi 2-3x1-2 sarjoilla pyrkiä jatkossa nousemaan yli 200:n ennen maksimiykkösen ulosmittaamista? Jos aloittaisi terävästi ~175 hujakoilta ja perusvoimat päälle ~150, siitä hakemaan 5kg korotuksilla jopa 7-8 viikon nousujohteisen jakson (yksi kevyt viikko välissä)? Kun vedän räkistä, kannattaako se sisällyttää noihin lyhyempiin vai perusvoimasarjoihin? Tuhannet kiitokset taas kun jaksat täällä vastailla meille "maksamattomille asiakkaille".
 
jos sä teit jo ton 3x6x170 ja se tuntu niin rennolta et tulis toi 5x185 myös, miksi lähtisit uudelleen noin alhaalta? ota tuntuman mukaan seuraava veto ja mee kakkosilla semmoseen rautaan, että nousee nätisti ja varaa jää 5-10kg. sen perään sitten pari sarjaa 4-6 toistolla ja niihinkin varaa 1-2 toistoo. ei tekis pahaa tehdä tohon heikolle kohdalle apuna niitä pukkeiluja. 5-10 lumpion alta lähtö ja lähes suorin jaloin veto. voit jopa nousta niillä siihen rentoon kakkoseen ja sit normivedolla perusvoimaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom