Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Jep. Täytyy kuukausi pari yrittää rimpuilla vielä vähän pidemmillä sarjoilla rakentaen kuntopohjaa ja hioen tuota leveämpää tekniikkaa penkissä. Saatanpa ottaakin yhteyttä jossain vaiheessa paremman ohjelmoinnin toivossa, sillä penkin junnaamisen lisäksi kyykyssäkin on 200kg:n tavoite rikkomatta vielä ( nyt 175kg ) ja nyt puhutaan miltei parin vuoden jumittamisesta miltei samoissa painoissa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
juu kyl siellä sillon on jotain erityistä vikaa. en uskois ton kuitenkaan olevan paha rasti, ellet sit paina 50kg ja oo nainen :)
 
Juu en ole nainen. Olisin jo kohtuu tyytyväinen tuohon kyykkyyn 50kiloisena naisena :) Painokin sahailee 90-95kg:n välillä. Mutta katsellaan josko tähän ongelmaan jotain rotia saisi eri levyisillä penkeillä, vaikkakin kapeata penkkiä on tullut hinkattua melko säännöllisesti. Itse asiassa kapean ja normiotteen maksimin välillä ei ole varmaan kuin 5-10kg. Normiotteen maksimi siis 125kg.
 
Mitä mieltä olet valakyykystä kyykyn tai vedon apuliikkeenä?

Itselleni kys. harjoite on outo, ainakaan mun käyttämillä saleilla voimanostajat eivät ole kys. liikettä tehneet.
 
Lihojen ja voimien mahdollisimman hyvä säilyttäminen dieetin edetessä.

Jos ja kun jostain joutuu luopumaan, niin kannattaako vähentää sarjoja, toistoja vai painoja?

Esimerkki elävästä elämästä: Dieetin alussa noin 1,5 kk ja neljä kiloa sitten tein kyykyssä 5x120, jonka päälle tein muutaman sarjan lisää painoja pienentäen esim 5x120, 3x120 ja pysäytyksillä 5x100. Ekat viikot meni ok suunnilleen samalla kaavalla tuntuman mukaan ja pystyin jopa nostamaan ekan sarjan painot 5x125. Ahneena yritin seuraavalla kerralla 5x127,5 mutta tuli vain kakkonen. Parissa seuraavassakin treenissä olen taistellut pari toistoa 127,5:lla ja tehnyt sitten pienemmillä vähän pidempää sarjaa perään.

Lyhyesti: jos on aiemmin pystynyt tekemään vaikkapa 5x5x100, mutta voimat hupenee dieetin myötä, niin kannattaako vähentää samalla kuormalla tehtyjä sarjoja, tehdä samalla kuormalla vähemmän toistoja, tehdä pienemmällä kuormalla saman verran toistoja vai jotain muuta?
 
ei ne voimat välttämättä hupene, vaan oot vaan ollu ahne ja yrittäny joka viikko lisää ja lisää ja lisää. ei se mee niin. dieetillä palautumisen kanssa on vielä herkempää. kyykkyyn voi kyl saada varsin hyvin lisääkin rautaa oman painon laskiessa ja takapuolen keventyessä. en lähtökohtasesti karsis ja antas periksi mistään noista.
 
maksimivoimasarja on lyhyempiä, 1-3 toistoo aikalailla. kolmosia pari viikkoa, pieni kevennys, kakkonen, ykkönen, kevyt, ykkönen menis ne loput kolme viikkoa.

Jos tätä tekisin nyt niin montako sarjaa suunnilleen pitäisi tehdä? 2 treeniä liikettä kohti tulisi viikkoon ja ajattelin jos ensin tekisin vaikka kolmosia vähän kevyemmillä ja toisessa treenissä nostaisin painoja hiukan. Sitten kevennys ja kakkosilla sama homma jne kuten selitit. Ja onko tuo pieni kevennys ihan koko viikon eli kahden treenin mittainen vai riittääkö jos yhdessä treenissä laskee intensiteetin kevyeksi eli puolen viikon kevennys?
 
riittää ku nouset kulloiseenkin toistomaksimiin eli yks huippusarja. toinen treeni sit kevyemmin about 70-80 prossaa kovan päivän raudoista. kevyelläki kyl kannattaa ihan ne kummatkin ottaa iisimmin.

yleisesti: lähden kiipeilyreissulle just, joten tän threadin vois rauhottaa 3.3. saakka...
 
Mietittiin kaverin kanssa, kun sillä tulee rintaan ainoastaan domsit penkkitreenistä.
Niin kertooko se, että rinnat dominoi = ojentajissa huonompi hermotus, vai rinnat heikommat, jonka takia kipeytyy enempi.
Vai voiko domsseista päätellä penkin ojentaja/rinta-heukkoudesta mitään? Onko sarjamaksimi paras tapa testata onko rinnalta lähtö vai ojentajalle siirtyminen heikompi?

Kiitos taas kerran!
 
toki. ei se paine missään vaiheessa päkiälle saa siirtyä. en mä kyl nää tossa lantion taakseviennissä sen kummempaa huonoa, kunhan se paine jalkaterällä pysyy oikeessa paikassa.

jto on kiipeilylomalla eikä vastaa, mutta silti nostan vanhaa keskustelua hänen ketjussaan ylös.

Tässä esimerkki eräästä 90-luvulla jenkkilässä kovia rautoja nostaneesta eli Steve Gogginsista. Hyvä esimerkki siitä että jos yksipuolisesti keskittyy vain siihen lantion taaksetyöntämiseen ja polvikulman pysymiseen suorassa, ollaan kohta niin linkussa, ettei tarvittavaa IPF-syvyyttä vaan pysty saamaan!

kannattaa opetella menemään sinne kyykkyyn ylävartalo riittävän pystysuorassa, paino kantapäillä niin tarvittava syvyys löytyy . Alla Gogginsin "jullekyykkyjä", äijä niin kaksinkerroin ettei syvyyttävaan saa; ja aina kun rautamäärä nousi, niin sitä huonommalta näytti:

Steve Goggins squats 800x5 in 2002.MP4 - YouTube

Steve Goggins 975 squat x2.MP4 in 2001 - YouTube

Doug Furnasista hain pätkää vastakohtana, en oikein hyvää löytänyt mutta tämä'kin -vaikka huonoilla kuvakulmilla- kertoo eron hyvin.
http://www.youtube.com/watch?v=EKJgeDpLNjI

Furnas oli Coanin treenikaveri ja kisoissakin useasti avustajana Edille.
 
no niin... takaisin reissusta. kohtuullisessa koomassa, mutta eipä se ajatus aiemminkaan sen kummemmin oo pelannu :)

hyviä nauhoja. gogginshan muuten penkkasi myös melko kapealta. jälleen osoitus siitä yksilöllisyyden voimasta tässäkin lajissa.
 
Terve jto, nöösi kyselee seuraavaa penkkitreenistä:

Nyt on tullut tehtyä penkissä bodypainotteisempaa treeniä, toistot 5-10 ja neljä sarjaa. Olen omissa ennätyslukemissa ja nyt alkaa kehitys hieman sakkaamaan, kun tarkoituksena on massan kerryttämisen lisäksi parannella voimanostojen ennätyksiä. Ne tuntuu kuitenkin menevän tällä harrastusiällä vielä ihan hyvin yksiin... :) Varsinainen kysymys: kun kehitys ei penkissä ole enää ihan maagista, niin onko hyvä idea vaihtaa välillä esim. pyramideihin ja/tai lyhentää sarjapituuksia? Ajatuksena olisi saada uutta puhtia voimatasojen nousuun.
 
vaihtelua treenin sisältöön. vakiosarjoja, pyramideja suuntaan ja toiseen jne. kevennykset on aika ratkaisevia myös. 3-4 viikkoo kovempaa ja sut iisimmin yks. sillon tällön voit käydä ennen bodysarjoja ottamassa myös hieman isomman raudan 1-3 toistolla.
 
Oon joskus tännekkin ihmetellyt semmoista ongelmaa mikä on kyykyssä, eli semmoista voimien hirveää ailahtelua. Kyykkytekniikka on ollut pysty ja tanko suht ylhäällä, ei kuitenkaan aivan niskassa. Nyt olen kumminkin vaihtanut "lowbar" kyykkyyn, leventänyt aavistuksen jalka-asentoa, eikä tuosta voimien ailahtelusta ole enää ollut tietoakaan. Eli onkohan tuo miun vanha kyykkytyyli ollut vain semmoinen että se ei ole sopinut miulle tiheällä frekvenssillä treenatessa?

Hassu juttu kyllä että kyykky on ainut laji jonka kanssa tuommoista ongelmaa on edes ollut. Vetoa ja penkkiä voi tehdä samalla tavalla ilman mitään variaatioita sen 3-5 x viikossa, eikä tuota ailahtelua ilmene kuin hyvin harvoin, ja silloinkin lähinnä kun aletaan lähestyä kevennystä.
 
varmaan ne on ollu enempi teknisiä ongelmia eli suoritukset ei oo ollu samanlaisia. eli muu treeni on voinu vaikuttaa tohon kyykkytyyliin enempi. hyvä et ei haittaa enää.
 
Huomaathan tämänkin :)

Mietittiin kaverin kanssa, kun sillä tulee rintaan ainoastaan domsit penkkitreenistä.
Niin kertooko se, että rinnat dominoi = ojentajissa huonompi hermotus, vai rinnat heikommat, jonka takia kipeytyy enempi.
Vai voiko domsseista päätellä penkin ojentaja/rinta-heukkoudesta mitään? Onko sarjamaksimi paras tapa testata onko rinnalta lähtö vai ojentajalle siirtyminen heikompi?

Kiitos taas kerran!
 
varmaan ne on ollu enempi teknisiä ongelmia eli suoritukset ei oo ollu samanlaisia. eli muu treeni on voinu vaikuttaa tohon kyykkytyyliin enempi. hyvä et ei haittaa enää.

Jep, tosi mukavaa että tuosta vaivasta pääsi näinkin helpolla.

Katsoo jos tuolla uudella tyylillä saisi kyykyn maksiminkin paremmin ulos. Vanhalla tyylillä parhaat sarjat 10*150 ja 6*160 ja silti kovin ykkönen säälittävä 175. Luulis että noilla sarjoilla olisi rahkeet kovempaan ykköseen.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom