Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Jaahas, mistäs sais motivaatiota alakroppapäiviin/jalkatreeneihin? Aina tuppaa jäädä nää alakroppapäivät tekemättä...

Kukaan ei pysty sitä korjaamaan sun puolesta, jos on tollanen vässykkäasenne ja haluut tehdä vaan helppoja asioita.

Edit. Niin ja kiitos jto:lle taas kerran mielipiteistä. Koko forumin asiallisin ukko. :thumbs:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
ne jotka on tutustunu muhun lähemmin, on jotenki päässeet unohtaan ton "asiallisen" suht nopeesti :) ...mutta en mä täällä jaksa kauheesti turhia jauhaa.
 
Jos mietitään leukavariaatioita selkälihasten kasvatus mielessä, niin mikä olisi seuraava "vaikeusaste" jos mietitään, että normaaleista leuoista siirrytään vaikka sternum leukoihin jossa tanko vedetään rintalastan alaosaan. Eli mikä olisi seuraava vaikeampi leukavariaatio tämän jälkeen johon kannattaisi siirtyä? Olettaen, että selän saama rasitus ei pienenisi vaan mieluusti kasvaisi, kun lihaskasvu kerran on tarkoituksena leukavariaatiota vaikeuttamalla ja siinä toistomääriä lisäämällä, eikä niinkään lisäpainoja kasvattamalla.
 
Koska tein pitkään leukoja vain lisäpainojen kanssa ja niitä lisäämällä niin aika vaihdella keinoja millä tehdä progressiota -> Volyymin kasvatus, intensiteetti, vaikeammat variaatiot ja niissä volyymin kasvatus jnejne. Muutaman kuukauden päästä taas kunnolla lisäpainoja kehiin.
 
etuvaakaleuat. jos menee lepposasti, kokeile anton johanssonin versioo pikkurillin ekoilla nivelillä :) muutama meni...
https://www.facebook.com/photo.php?...50447433.49649.119185274824718&type=1&theater

en kuitenkaa nää syytä miksei käyttäis lisäpainoja, jos haluaa harjoittelun olevan nousujohteista.
Miten noissa etuvaakaleuoissa pääsis alkuun? Mullaki sternumleuat ja lisäpainoleuat sujuu ihan OK mutta etuvaakaleuoista ei tule oikein mitään.

Mitä oot muuten mieltä eritasovetojen käytöstä bodaustreenissä? Onko vaan fiksumpi tehdä tavallisia lisäpainoleukoja?
 
cauntesleher: vaikka tekisit pidempääkin sarjaa ja variaatioita hankaloittaan touhua, en suosittelis jättään lisäpainoja kokonaan pois. ainakaan kuukausiksi.

apulus: eka pitää saada kunnollinen ja stabiili etuvaaka. sen jälkeen sitten opettaan sille kropalle, mitä pitää tehdä. ei oo kevyt liike, joten aikaa vaatii ja vaikka kaveria keventään sitä alkuun, et ees tajuut, miten sun siinä pitää liikkua. toi antonin temppu ei onnistu suomessa varmaan ku kahella tyypillä. eritasoleuat on erinomanen liike bodailuunki. ei se kroppa tiä mitä sä teet, se vaan pyrkii kehittyyn.
 
Kuntopiireissä, intervallijuoksuissa ym. käytetään usein palautusaikaa jossa "syke alle 120". Mihin tämä perustuu ja minkä ominaisuuksien harjoituksissa sitä voi käyttää ohjenuorana riippumatta lajista jos näin voi kysyä? :)
 
perustuu yksilölliseen palautumiskykyyn ja ominaisuuksiin. joillekin minuutti voi olla olla liian vähän ja joillekin jopa liikaa, kun haetaan jotain tiettyä harjoitusvaikutusta. toki sykekin on hieman epätarkkaa, kun se sykereservi on niin yksilöllinen myös. lähinnä tollasia selkeesti vajaita palautuksia käytetään anaerobisissa treeneissä. yleisesti sitä ei voi kaikkiin intervalleihin jne käyttää. jos haetaan kovempaa tehoa, sillon palautuksen tulee olla pidempi ja jopa "täydellinen" eli sillon se syke saattaa laskee alle 80. sitten enempi kestoo painotettaessa se palautussyke saattaa käydä vain alle 140 jne.
 
Miten kannattaisi aloittaa riven (raaka) harjoittelu? Olen ottanut sen nyt ohjelmaan vakituisesti mukaan, ja suurimmaksi ongelmaksi muodostuu käsillä/olkapäillä vetäminen jalkojen sijasta. Tämä varmaan on kuitenkin aika luonnollista kun taustalla on pelkkää kehoilua. Olisiko aluksi järkevämpää opetella tangon kiihdyttäminen oikeilla lihaksilla esim. tämänkaltaisilla harjoitteilla (Clean Pull)?
 
ei. toki osanostot on hyviä tekniikkatreenejä, mutta harvemmin ne nivoutuu aloittelijalla yhteen ilman kunnon ohjausta. eli en mä netissä ala kauheesti nyt antaan sulle vinkkejä, sillä ne on aika yhtä tyhjän kanssa, samoin ku videot jne. pitäs olla videoita susta ja sit jutella ja katella se tekniikka kuntoon siellä paikan päällä. hyvin harvoin se myöskään loksahtaa paikalleen kerralla. oma video on se paras oppi hyvin selkeesti.
 
Onko jotain eroa lisäravinteiden käytössä voimaa treenattaessa? vai onko juttu ihan sama, on sitten kyseessä kehoilu vai voimailu? Eli juuri palkkarit, proteiinit, aminohapot jne jne jne.
 
painonpudotushommissa varmaan enemmän, mutta muuten ei sen kummemmin. jos haluaa painoa lisää, syödään ku bodari, mutta jos haluaa pysyy samassa painoluokassa, sitten ei tietenkään voi kauheita bulkkailla.
 
mitä hyviä tai huonoja puolia on siinä et tekee etukyykkyä "ilman käsiä" eli kädet eteen vietynä? funtsin vaa ku se on tällä hetkellä ainoo variaatio jolla mun yläselkä ei pääse pyöristyy, ja mietin et jatkanko sillä vai alanko nähdä vaivaa liikkuvuuden ja rive-otteen hiomisee.
 
ellet oo painonnostaja, ei tossa sen kummempia huonoja puolia ole. pysyypähän paremmin ruoto pystyssä ja liike ETUkyykkynä.
 
Kiipeilijän dieetti:

Jos kiipeilijä haluaa pudottaa rasvaprosenttiaan, riittääkö itse kiipeily (monipuolinen boulderointi) lihaskuntoharjoitteena minimoimaan lihaskadon dieetin aikana? Lisäksi lenkkeilyä ja fiksu ruokavalio (mm. runsaasti proteiinia).
Vai onko suotavaa käydä myös salilla pumppailemaasa dieetin aikana, jottei olemattomat lihakset katoa aivan kokonaan?
 
Tarviin painonnostossa räjähtävyyttä jalkoihin, mitä apuliikkeitä suosittelet? Kumpi mielestäsi lisää enemmän räjähtävyyttä: takakyykky raskailla raudoilla runtaten VAI keskiraskailla räjähtävillä toistoilla? Kiitos!
 
verticaali: boulderointi on sen verran rankkaa lihastreeniä, ettei oo pelkoo lihaskadosta treenien keveyden takia. aina kun lähtee läskiä lähtee myös lihasta. ruokavalio on selkeesti se avain. muu treeni sitten hieman parantaa tuloksia, mutta yleensäkin treenaamisen merkitys on kunnon kohottaminen ja ruokamanipulaatioilla pudotellaan painoa. huippukiipeilijät ei mitään älyttömiä lihaspatteja ole, mutta voimaa niillä on silti ihan järjettömästi.

herrne: tee mieluiten kumpaakin ja vaikka kontrasteina. etukyykkyä sun kannattaa ehdottomasti tehdä enemmän, koska se on suora lajisovellus. esim. 3*(2*90, 3*75%) eli noita vuorotellen.
 
Moro!

En tiedä osuuko aihealueeseen, mutta kysyn nyt kuitenkin. Eli tuli aika lyhyellä varoitusajalla mentyä hierontaan ja 90 minuutissa käytiin koko kroppa paikotellen aika kovaakin läpi. Hieronta oli maanantaina päivällä ja pidin loppupäivän lepoa. Eilen kävin kevyesti treenamassa ja koko kroppa aivan sekaisin. Mistään ei tullut mitään. Kauanko siis mahdollisesti kestää palautua ns. "kovasta hieronnasta"?

Ollut aika hyvää liitoa tää kevät eilistä treenailua lukuunottamatta. Voinko nyt luottaa siihen, että se kroppa palaa siihen vanhaan "herkkyystilaan" vai miten? Kannattaako mun treenata ja hakea sitä tuntumaa taas päälle, vai antaa kropalle lepoa?
 
Moro!

En tiedä osuuko aihealueeseen, mutta kysyn nyt kuitenkin. Eli tuli aika lyhyellä varoitusajalla mentyä hierontaan ja 90 minuutissa käytiin koko kroppa paikotellen aika kovaakin läpi. Hieronta oli maanantaina päivällä ja pidin loppupäivän lepoa. Eilen kävin kevyesti treenamassa ja koko kroppa aivan sekaisin. Mistään ei tullut mitään. Kauanko siis mahdollisesti kestää palautua ns. "kovasta hieronnasta"?

Ollut aika hyvää liitoa tää kevät eilistä treenailua lukuunottamatta. Voinko nyt luottaa siihen, että se kroppa palaa siihen vanhaan "herkkyystilaan" vai miten? Kannattaako mun treenata ja hakea sitä tuntumaa taas päälle, vai antaa kropalle lepoa?

En ole jto, mutta entinen urheiluhieroja kuitenkin, joten vastaan. Eli tuo, että on "kroppa sekaisin" johtuu juurikin siitä kovasta hieronnasta. Ihan normaalia, että hermotus ja koordinaatio on vähän hukassa ja lihaksista puuttuu se kimmoisuus. Sama ilmiö lievempänä voi tulla, kun tekee pitkiä, tehokkaita venytyksiä ennen treeniä. Yksi kevyempi treeni tuon jälkeen pitäisi riittää, että se normaali jämäkkyys palaa. Jos haluat hieronnan, mutta tarkoitus on treenata kovaa niin selitä tuo sille hierojalle niin, että se tekee sellaisen kevyemmän, valmistavan hieronnan.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom