Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
villlee: ei mitenkää.

timba: joo tuntuu olevan kummallinen trendi aika ajoin tollanen tuntumapumppailu. tokihan bodarin treenit eroo hieman voimailijasta tietyin soin, mutta kyllä semmonen raaka perusvoimatreeni siellä 8-12 alueella muodostaa bodarin treenien pääosan. voimanostajalle se on perustreeniä, bodarille päätreeniä. bodarille sitten taas isommilla raudoilla lyhyemmät sarjat on sitä ärsykevaihtelua ja "pohjaa", et on mahis taas saada isompia romuja liikkeelle perustreeneissä.

mä käytän kyl bodareillekin karmeesti hapottavia tietynlaisia voimakestävyystreenejä, joiden ongelma on esim. jatkuva housukaupassa juokseminen. niidenkin pohjalla kuitenkin on ajatus nostaa koko ajan enemmän rautaa. se pelkkä laktaatin läsnäolo ei riitä kasvattaan isoja patteja. aloittelija voi treenailla alkuun suht kevyesti pidemmillä sarjoilla et saa koordinaation kuntoon, mut sitten pikkuhiljaa rautaa lisää ja kunnon treenin pariin. hyvin pitkälle treenanneen bodarin kuitenkin kannattaa treenailla myös kestovoimapohjasestikin sen takia, että sais niiden hitaittenkin solujen kasvupotentiaalia käyttöön nopeitten ollessa jo aikalailla siellä minne voi päästä.

brutal-bob: siis t-souduista yleensä? ne on hyviä, mut toi sälli jättää hartioitten ja lapojen liikkeen aikalailla vähiin ainakin joissain sarjoissa, mikä sitten on se huono. joissain toistoissa näkyy vähä paremmin. jos on ongelmia saada selkään tuntumaa, suurin avain siihen on just toi hartioitten edestakanen liike. leuoissa yms. ylös-alas.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itsekkin olen ihmetellyt samaa. Tuntuu nykyisin vain olevan "muodissa" tuo pienillä painoilla pumppailu, ja giant setit yms.

Monelta unohtuu se progressio treeneistä, vaikka luulisi että tuo aika oleellinen osa on jopa sitä patin kasvua silmällä pitäen. Tuntuu että millään muulla ei ole väliä kunhan lihas "tuhotaan täydellisesti", niin se riittää. Oli sitten kädessä vaikka ne pinkit käsipainot sieltä naisten puolelta.

Toki itsekkin ärsykevaihteluna tuommoisen treenin ymmärrän, mutta että koko ajan jauhetaan samaa.

Ja eipä se nyt huono ole välttämättä jotain giantia vetää, mutta jos sen tekee niillä pinkeillä käsipainoilla niin mennään vähän kuitenkin ns. vituiksi tuossa kohtaa.

EDIT: Ja kohta sen siten näkee millä tavalla tällainen wannabebodari treenaa jto:n käskytyksessä. ;)
 
Mitä mieltä olet tämmösestä treenistä?
Esimerkiksi jos vetää maasta 180 ja polvista 200kg. Pukit ois rakennettu 1-2cm levyistä.
Vedetään tuo 200 polvista ja seuraavalla kerralla sama uudelleen mut otetaan yhet levyt pois ja seuraavalla kerralla taas yhet pois jne. Lopulta sit vetästään tuo 200kg maasta asti :D.
Penkissä sama homma jos "lankku" aina ohenee vaikka sentin.
Voisko tämä toimia vaikka osana treeniä? Tuli vaan mieleen tämmönen systeemi mut en oo vielä kokeillu.
 
Itsekkin olen ihmetellyt samaa. Tuntuu nykyisin vain olevan "muodissa" tuo pienillä painoilla pumppailu, ja giant setit yms.

Monelta unohtuu se progressio treeneistä, vaikka luulisi että tuo aika oleellinen osa on jopa sitä patin kasvua silmällä pitäen. Tuntuu että millään muulla ei ole väliä kunhan lihas "tuhotaan täydellisesti", niin se riittää. Oli sitten kädessä vaikka ne pinkit käsipainot sieltä naisten puolelta.
.

Ehkä osittain tuossa on myös takana aika mustavaloinen ajattelu tai etenkin toteutustapa. Joko treenataan tosi lyhyitä sarjoja ja tekniikan kustannuksella saaden mahdollisimaan pieni timer under tension lihakselle ja lihastyö muutenkin pieneksi, tai sitten heitetään ihan toiseen ääripäähän puolet pienemmillä painoilla ja liikkeet molempiin suuntiin ilman mitään räjähtävyyttä, pahimmillaan saaden sarjan loppumaan jonkun muun lihaksen väsähdettyä.

Ehkä johtuu voimapainotteisesta taustasta ja vaihtelusta kun omalla kohdallani pidempiin sarjoihin siirtyminen vähentäen painoja on lisännyt patin kasvua ilman merkittävää voimanlisäystä. Tosin aina ja poikkeuksetta ne kunnon kasvu piikit ovat tulleet kun on huomannut pystyvänsä tekemään isoilla painoilla niitä pitkiä sarjoja (+10) .
 
Ammattilaiskehonrakentajilta kopiointia se suurimmaksi osaksi lienee. Luullaan, että pumpin perusteella pystytään muka jo arvioimaan treeniteho, hohhoijaa. Onneksi on kuitenkin jto, jolta voi kysyä painoharjoittelusta
 
make: no voi olla vähä liika pikkusia muutoksia jos samalla raudalla vetelis meneen iät kaiket. mieluummin enempi vaihteluu siihen treeniin ja aina jos menee, vetelet enemmän vaan, lasket sit pukkikorkeutta tai et.

tarkennetaan nyt vielä, etten oo missään nimessä kestopohjaista treeniä vastaan kun kyse on bodareista. taukojen rajoittelu, mutta silti ISOJEN kuormien käyttö on hyvin tehokas keino saada vaatteet pieniksi. se ei kuitenkaan esim. 200 kilon kyykkääjällä tarkota 5*10*60 kilon treeniä minuutin pausseilla, vaan esim. 5*10*140/ 1´ tms. tollaseen ei voi kuitenkaan hypätä saman tien, koska kondis vaan ei riitä. painoja joutuu tiputtaan ihan liikaa ja sillon on aika sama tekeekö ne loput sarjat tai ei. eli ei siis 10*140, 120, 100, 80, 70/ 1´. tollanen voimakestävyyspuuhailu on erinomasta hommaa varsinkin voimaperäsemmän bodailun vaihteluksi. ja kun mä puhun vaihtelusta, en tarkota et vaihdetaan sen takia, et siel salilla ois tylsää.
 
Morjes!

Loikka/sprintti-treeniä on nyt tullut tehtyä vaparin ja rengastreenin kanssa. Vapaaottelu on siis päälaji, en tosin pääse nyt kun painiskelemaan pari kertaa viikossa ja muina
päivän tulee tehtyä renkaita, loikkia ja lenkkiä.

Loikkatreenit on tullut toteutettua aikalailla samoin kun salilla on tottunut alkuun tekemään, eli sellaiset 5 loikkaa per jalka, hölkkä takaisin aloituspisteelle ja seuraava loikat.
Olen nyt tehnyt 5xtasajalkaloikka, 5xvuorojalkaloikka, 5x yhdenjalanloikka, 5x borzhovilaiset. Nämä siis putkeen sillä hölkkätauolla, sitten parin minsan tauko ja uutta kiekkoa.
Kierroksia olen pyrkinyt tekemään sen 4-6.

Sen jälkeen olen ottanut vielä n. 30 metrin spurtteja liikkuvalla lähdöllä. Hölkkään sellaista satasen pätkään, sprinttaan viimeiset 30 metriä, käännyn, hölkkään ja otan taas sprintin. Noita sitten joku 6-7 kipaletta.

Nopeutta ja räjähtävyyttä haetaan, mutta tuleeko tuossa nyt liikaa putkeen ja liian pienillä tauoilla? Suoraan sanottuna on loikkatreenit aika hepreaa itselle.
 
mitä lyhyemmät paussit sitä enemmän painotetaan kestävyysominaisuuksia nopeudenkin saralla. nopeuskestävyyden kehittäminen taas kannattaa lähtee nopeuden pohjalta. jos sulla on tollanen 80-120 loikkaa per treeni, ei se mitenkään älyttömästi ole. noissakin sitten homma menee kausittain määrä vs. teho. hieman kevyemmillä laajemmin osaamista ja sit jos sulla on joku laji mihin tarvit, sitä erikseen. loikkien käyttö ottelijan nopeusvoimatreeneissä on vaan aika kyseenalanen. mä teetän ehdottomasti noi jutut lajinomasina isku- ja/tai liikesarjoina aikaa vastaan.
 
Morjes!

Miten usein mainitsemaasi auton kiillotuskonetta pitäisi käyttää?
Mulla on tollanen bilteman halpaversio ja ainakin itseni sillä jo poltin kun kokeilin.
 
Moro sensei jto! Onko olemassa järkiperusteita sille, että tehdään penkkipunnerrussarjan viimeinen toisto stopilla? Jos kyllä, niin millaisia perusteita?
 
wild fire: ite käytän säännöllisesti, joskus joka treenin jälkeen, mutta voi mennä pitkiäkin aikoja "ilman". ei sen kyl pitäs polttaa, kun tärisee vaan. hiemanhan se liikkuu, mut sen tärinäkitkan tulis aiheuttaa vaan kevyttä lämpöö tasolla "miellyttävä". voi toki olla, et sulla on joku froteeallergia :) paidan päällä ite käyttelen, vaikka oman lajin stressatut eli forkut menee kyl ihan paljaalla.

iivili: kuorman säännöstely, ettei mee "liika rankaksi". ei juuri muuta. voi se sillonkin mennä. stoppeja ja leijutuksia kannattaa kyl viljellä treeneissä, jos tuppaa olemaan jumipaikkoja nostossa. toimii myös kyykyissä, leuoissa jne.
 
Mitä mieltä olet piikkauksesta lievillä miinuskaloreilla? Aikomus oli keväällä pudotella vähän reilummin, mutta rupesin miettimään joskos lähtis jo nyt peruskauden jälkeen vetämään muutaman satasen miinuskaloreilla. Ensi viikolla alkavassa piikkauksessa ajattelin tähdätä vain alle 5% parannukseen kahden kuukauden aikana, samalla laskien omaa painoa muutaman kilon.
 
nayb: tää on ihan nostajakohtanen juttu. joku voi tehdä ennen kisaa parin kuukauden maksimivoimajakson menestyksellä ja toiselle riittää tai se sietää pari 2-3 toiston treeniä. joku voi mennä lähes ykkösvauhdissa ylöspäin pitkänkin aikaa ja jollakin homma menee hyvin helpolla yli. kevennysjaksojenkin rytmi on hyvin yksilöllistä. tää on aikalailla se sävel usein mun neuvoissa, mutta näin se vaan menee. toki voidaan antaa yleisiä ohjeita, mutta se omien reaktioiden tarkkailu ja analysointi tulis olla osa treeniä siinä missä se rautojen nostelukin.

jos jatkuvasti lyhentää sarjoja pidemmän aikaa, mutta sarjamäärä ei nouse, voi käydä sillai, että peruskunto laskee ennen kisaa ja huippukunto menee ohi. yksinkertasimmillaan kisapiikkaus vois näyttää tältä:
1. nättiin kolmosmaksimiin
2. hieman tiukempaan kolmoseen
3. kevennys, esim. 3*3*80, 2*5*75%
4. nätti kakkosmaksimi
5. tiukempi kakkosmaksimi tai aloitusrautaykkönen
6. kevennys
7. kisa

yksinkertainen, mutta huomattavan toimiva pätkä. jos määrät on tota aiemmin ollu suht pienet, kannattaa 1-, 2- ja 4-viikoilla tehdä maksimiosan perään 1-3 sarjaa perusvoimaa 5-8 toistoilla. maksimijaksolla apuliikkeiden fokus laskee ja niiden osuus varsinkin viikoilla 4-6 on aika pieni tai niitä ei ainakaan tehdä kovaa enää.

Tuosta kevennyksestä sen verran että millä painoilla se ois hyvä tehdä ja toisto ja sarjat?
Sitten noi aikaisempien viikkojen sarjat niin montako niitä tulee olla esim. 5 viikolla niin tuleeko vain yksi sarja vai otetaan kaks tai kolme tai enemmän?
Ja onko liian myöhään jos toi viimeinen kevennys tulee vasta neljä päivää ennen kisaa? (Olen tottunut reenaamaan aika tiheään tahtiin)
 
pates: joillakin on ongelmia penkin kanssa kun paino laskee. kyykyn ja vedon kans voi käydä hyvinkin. kunhan vaje ei mikään älytön oo, en näkis ongelmaa. painoluokkaurheiluhan toi on, joten kisoja kohti aika monet pudottelee painoo.

nayb: kevennysten taso on nostajasta sekin aina kiinni. kohtuullisen terävät, mutta määrällisesti hieman maltillisemmat toimii aika usein. tääkin nyt riippuu sun tasosta. ei kauheesti yli 85% kannata kevyellä tehdä, tai sitten tehdään selkeesti kevyemmin ne isommat romut, tyyliin 2*3*85, 2*1*90, 2*4*75%.

sarjamäärä riippuu sun tasosta ja kuinka tiukalle sarjat viet ja ylipäänsä kuin tiukkoja ja kuinka pitkään sä siedät, ettei mee yli. 1-5 sarjaa ei juuri kerro mitään. viimenen viikko pitäs kyllä malttaa ottaa suht iisisti. siinä ei juuri voimia lisätä, mutta mokata voi kyllä. en tekis kisaviikolla mitään kovaa treeniä, mutta pari kolme päivää ennen kisaa kannattaa tehdä kevyt herättely 60-80% raudoilla.
 
Laitoin tonne kyykky ja mavekyssäri ketjuunkin tän mut laitetaan tännekkin,

Eli Oon alkanut nyt tekemään etukyykkyä kun takakyykkää en pysty olkapäiden takia ja prässi on prässi. Ongelmaks on nyt kaks vikaa kertaa muodstunut että vasemman alan polvitaipeen ulkopuolinen jänne/takareisi on tullut helvetin kipeeks parin työsarjan jälkeen. Ennen tätä ei oo tapahtunut, tosin vasta kolmatta viikkoa kyykitään näin tiuhaan tahtiin eli 3x vko.

Mulla on krooninen sidekudos sairaus jonka yhtenä plussa puolena on helvetilliset lihaskireydet. Nyt kylläkin lankku kantapäiden alla pääsen syvälle.
Lyhyet sarjat ei tuntus vaikuttavan mutta tää tän päivänen 5x5 tuntu et joka sarjalla tulee kipeemmäks.

Multa loppu myös MSM viikko sitten, en tiiä voisko tällä olla yhteyttä asiaan kun aloitin käytön tilanteessa missä ei kolottanut mihinkään.

Siinäpä pohjatiedot, nyt jos joku kyykky sensei osaisi sanoa voisko tekniikassa johonkin kohtaan kiinnittää erityistä huomiota (muuta kun että polvia ei päästetä notkahtamaan sisään, tää on tiedossa) tai mitä vaan mikä tulee mieleen.
 
lienee enempi tottumusjuttu ja outoo kamaa kropalle, jos oot 3x vkossa vasta hetken kyykkinyt. anna kropalle aikaa. varsinkin, jos tollasia vaivoja on olemassa. tekniikasta vaikee sanoo mitään ilman videoo. se kannattaa kuvata hieman etuviistosta polvien tasalta.
 
mikä on ku penkissä tärisee kädet jo 60 rosentin painoilla, ja ollaan kyllä otettu monia reenejä nytten isommilla painoilla ja raskaita negatiivisia "tosi" isoilla painoilla ja sen semmosta piikkausta.
Painot ei tunnu käsillä kovin painavilta vaan tärisee pirusti. Romutkaan ei liiku mitenkään kovin hyvin.
 
kyynerpäät ei kestä tällä hetkellä skullcrushereita millään tangolla, eikä kässäriohennuksia maaten. voiko taljassa tehdä jotain liikettä, joka ottais penkin kannalta oikeaan kohtaan ojentajia? käsittääkseni perus taljaojennukset vasta tai myötäotteella ottaa väärään paikkaan?
 
nayb: heikko hermoviestihän toi tuppaa olemaan. raskaampia painoja käsille, muttei negoja on yks ratkasu. niissä vaan ei sais näännytellä, vaan mieluummin suht maltillisilla ylikuormilla ja kohtuullisen usein mieluummin ku harvoin ja lekalla turpaan -tyylillä. jos tärinä ei haittaa nostotekniikkaa, en huolestuis. sillon enempi ominaisuus ku vika. ei tosin mikään kehuttava ominaisuus.

fail: penkin parhaita ojentajapuolen apuja on penkit eri leveyksillä riippuen siitä missä se kuolokohta on. leijupenkit, lankkupenkit, lattiapenkit jne toimii myös hyvin. tollaset bodypuolen ojentajaliikkeet jättäsin enempi sinne ihan ekoille peruskausille, jolloin muutenkin pitäs treenailla suht laajoilla liikevalikoimilla eikä niin painottaa pääliikkeitä suoraan. ei noi yhden nivelen liikkeet ota sen kummemmin oikeeseen tai väärään kohtaan ja paljon riippuu myös sun penkkitekniikasta. kova penkkaaminen ei siedä kipeitä kyynärpäitä, joten hoida ittes kuntoon. liiallinen ojentajan yhden pään painottaminen voi aiheuttaa sekin nivelongelmia lihasepätasapainon kautta.
 
mikä on ku penkissä tärisee kädet jo 60 rosentin painoilla, ja ollaan kyllä otettu monia reenejä nytten isommilla painoilla ja raskaita negatiivisia "tosi" isoilla painoilla ja sen semmosta piikkausta.
Painot ei tunnu käsillä kovin painavilta vaan tärisee pirusti. Romutkaan ei liiku mitenkään kovin hyvin.
Mun jalkani tärisevät istuen tehtävän pohjeliikkeen negatiivisessa vaiheessa. Teen sen yleensä jalkatreenin viimeisenä liikkeenä, ja syy saattaakin piillä osittain siinä, mutta on outoa, miten kevyellä vastuksella tehtävät 10–15 toiston sarjat mennään täristäen alas.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom