Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Mullakin on vähän liikkuvuusongelmaa kun yritän totutella tuohon leveään kyykkyyn. Tällä hetkellä jää aina sen 3-4cm vajaaks. Monesti olet tainnut täällä sanoa, että se kyykyn liikkuvuustreeni kannattaa tehdä lisäpainoilla lajinomaisesti. Miten se kannattaa ihan käytännössä toteuttaa? Jonkin verran olen smith-koneessa yrittänyt venyttää niin, että leveällä asennolla pohjaan ja muutaman sekunnin stoppeja yrittäen kokoajan mennä alemmas.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
esimerkiks smithissä. saat pidettyy sen tankolinjan kuosissa ja voit keskittyy siihen asentoon paremmin. ihan normikyykkyjä tai pieni stoppi alhaalla. normiasentoo leveemmät boksit ja zercherit toimii myös.
 
Vasen forkku särkee kun käännän peukalot ulospäin ja koukistan hauista, kipu ulkosyrjällä brachioradialiksen ja "luun välissä". Treenaan aika vetopainotteisesti ja pitkää sarjaa, teen ylätaljat, hauikset/forkut, maastavedot usein eri treeneissä. Pitäiskö kyynärvartta hoitaa levolla vai kiillotuskoneella?
 
vaikee sanoo mitä siel on näin nettiseltään. lepo on harvoin se paras apu ellei nyt sit oo ihan rikki. liikkuvuusjumppaa, venyttelyjä ranteen ojentaja- ja koukistajapuolelle, sisään- ja uloskiertoja kyynärvarrelle jne... nyrkistäkin noi monesti tykkää.
 
hartioita voi treenailla muuten aika monipuolisesti erilaisilla vipunostoilla. lähinnä se on tasapainottavaa treeniä, mutta semmosena ei missään nimes ylenkatsottavaa. penkit treenaa hartioita todella hyvin, mutta se taka- ja sivuosasto on hyvä pitää kuosissa myös.

Riittääkö takaolkapäille kulmasoudut, leuanvedot yms. ?
 
alexus: periaatteessa kyllä.

tumppa: harvinaisen vähän korjaamisia. vähä noi polvet elää ja liikaa intoo voi olla alussa tangon liikkeineen kaikkineen, mut hyvin se asento silti pysyy.
 
Jos viikkon tulee vain kaksi kovaa jalkatreeniä (sisältää kyykky, rive, mave, joku apuliike) niin onko tarpeen pitää kevyitä viikkoja aivan yhtä usein, kuin jos treenaisi koko kroppaa eli esim suhteessa 1:3 tai 1:4? Vai olisiko fiksumpaa pitää kevennyksiä esim suhteessa 1:5 tai 1:6, piikatessa varmasti enempi kevennyksiä sitten? Toki kehoa kuunnellen, mutta lähinnä haluaisin tietää että onko treenaus kuinka paljon vähemmän hermostoa rasittavaa jos se kohdistuu pääsääntöisesti vain jalkoihin. Joskus saatan innostua vähän yläkehoa jumppaamaan ihan vain jonkinlaisen lihastasapainon ylläpitämiseksi.
 
kyl niitä kevennyksiä tulis pitää kaikenlaisissa treeneissä. en nää myöskään järkee jättää yläkroppaa treeneistä pois. ei luistelijatkaan jätä.
 
oon vaivannu sua aiemminkin mut pieni selostus silti. Eli korista pelaan ja donkkia treenaan, se kun mulla on ihan älyttömän huono. Ongelma pitkälti heikot voimatasot suhteessa korkeaan kehonpainoon. Aiemmin treenailin koko kehoa body-tyyliin, yläkroppaa painottaen, joten voimaa ja lihasta siellä on kenties tässä tapauksessa jopa liikaakin. Olen kuitenkin edelleen ottanut yläkroppa-puntin, tyyliin penkki, leuat, pystypunnerrus kerran kuussa. Enemmällä yläkehon treenamisella luulisi donkin vaikeutuvan entuudestaan? Rasvat alle 10% hujakoilla, välillä jopa alle.

Eli koet siis tuon lepoviikkojen 1:3 tai 1:4 suhteen treeniviikkoihin olevan tässä tapauksessa parempi vaihtoehto?

Aiheesta toiseen, tossa ylhäällä olit laittanut jollekin karkeat ohjeet lämppään 140kg penkkiykköstä hakevalle. Suunnilleen sama kaava kaiketi pätee jos kyseessä olisi mave tai kyykky 140kg ykkönen? Kuinka lämppä muuttuu jos kyseessä on perusvoimakauden treeni tyyliin 5X5 kyykyssä tai mavessa? Itse olen ilmeisesti lämmitellyt aina päin hanuria. Jotenkin tuntuisi vaan tuollaiset ~10 toiston lajilämppäsarjat kovin hapokkailta, niillä kaiketi on kuitenkin joku funktio?
 
pomppua varmaan, et donkkia. se kun on suht hyvästä osumaprosentistaan huolimatta aika harvinainen tapa tehdä kori, ellei sukunimi oo O´Neal :) nojuu, jos yläkropassa on voimaa kunnolla, sti ei hätää. hyvähän se on, jos siel löytyy jerkkua ilman suurempaa treeniä. pomppu on tottakai vaikeempaa isolla kehonpainolla, mutta toisaalta pitää sun sen verran raskas olla, ettei sua siellä kentällä pökitä sivuun. ne kevennettyjen (ei lepo-) viikkojen rytmit voi mennä keskimäärin 1:3, mutta jos on aivan kauheesti kaikkee muutakin, ei se 1:2 haittaa sillon tällön. sama sitten, jos tuntuu että virtaa piisaa, tee neljä nousujohteista viikkoa. ei tällaset oo viikoista kii vaan vuosista.

perusvoimatreenin lämppään tollasilla raudoilla vipa nousu ois joku 15kg ennen työsarjoja. nousujen ei tarvi olla samanpitusia (tossa vitosia), vaan voit nousta ylös 2-3 toiston sarjoillakin. kympit noin pienillä romuilla ei pitäs kyl painaa missään. jos painaa, sulla on heikko kunto. ei niiden toki kaikkien pakko niin pitkiä oo olla. lämpän pitää lämmittää kroppaa yleisesti ja pientä hikee tulis pukata pintaan. niiden ei kuitenkaan tulis vetää ukkoo hapoille, ettei voimatreeni kärsi. sen takia nousevat pyramidit pitkillä sarjoilla ei kuulu voimatreeniin. jos taas pitäs tehdä pidempiä työsarjoja kestovoimapuolella, tulee viimesten lämppienkin availla happoja jo.

jos sun pitäs tehdä 5*5*120 vaikka, se lämppä kyykyissä vois mennä fillarin tms jälkeen:
2*12*tanko
2*8*50
2*5*70
3*90
2*110
5*5*120
 
Arvostan, että jaksat vastailla.

Teen takakyykyn oikeestaan aina raaka riven jälkeen, jossa sovellan jatkossa tuon viestisi kaltaista lämppää. Soveltunee myös rriven ja maven lämpäksi? Minkälainen lämppä olisi sitten hyvä (suuntaa antava) tuon raaka riven jälkeisessä kyykyssä, jos tavoitteena olisi vaikka taas tuo 5*5*120? Ei varmaankaan aivan yhtä perusteelliselle lämpälle ole tarvetta?
 
ei siihen tarvi ku muutama nousu- ja koordinaatiosarja tyyliin 5*70, 3*90, 1*110.
 
Kokeilin jto eilen ja tänään että pistin tangon niskaan ja kyllä tuo tuntuu parempi paikka olevan. Pystymmässä asennossa pääsi alas ja syvyyttä tuli nollavaivalla vähän enempi.. ja autto muuten ku keskitty ja pisti vähän energiaa siihen polvien ohjaukseen - ei ollu enää mitään ongelmaa pitää niitä linjassa.

Eilinen: http://www.youtube.com/watch?v=serDFCNYAmE
Tänään: http://www.youtube.com/watch?v=ysjzSINuY80&feature=youtu.be

Ei oo tainnut noin hyvin pysyä paketti kasassa koskaan tiukassa ykkösessä.. Harmi ku oli vähän voimat kateissa, piti 160kg kyykätä.
 
noin vähä epäilin käyvänkin. jos se tanko on liika alhaalla selässä, voi hyvin helpolla käydä vanhanaikaset, eli syvyys häipyy, kun selkä nojaa liikaa eteenpäin ja lantio jää korkeelle. paljo tiedän suht korkeella tankoo pitäviä, ketkä kuitenkin kyykkää lujaa eli ei ne raudat oo nostotyylistandardoimisliiton alaisia. tää on jälleen kerran yks niitä yksilöllisyyden iloja. leveempi tukipinta tangolla on toki ku se on alempana, mutta ei sitä nyt minnekään siellä heilutella tarviikkaa. jatkossahan sitä voi pari senttiä laskee jos siltä tuntuu, mutta jatkasin tolla tyylillä toistaseksi. noin syviä ja hyviä en oo sulta aiemmin nähny. pidä tota nyt sitten vaikka kehuna :) polvet ja lantio ja sitä kautta selkä vielä hieman hötkyilee, mutta kyl se siitä. vähä rauhaton se ala-asento siis on. yks apu vois olla stoppikyykyt, eli ala-asennossa 1-3 sekkaa stoppia ja sit ilman niiailuja ylös.
 
Joo pitää alkaa tota yhtä venäläistä kyykkyohjelmaa tekemään, tulee paljon sarjoja niin alkaa tekniikkaki iskostua. Ja jotta ois haastetta niin tehdä stopilla sitten jotku sarjat. :)

Juteltii tosta tangon paikasta tänään salil ja aloin miettii että eikös pitkillä kavereilla kannattaisi olla tanko miltei aina niskassa kun vipuvarret alkaa olla niin pitkät? Mun käsityksen mukaan lyhytselkäisellä kaverilla on paljon helpompi pitää paketti kasassa vaikka asento olisi kuinka etukeno. Sähän taisit olla kans melko pitkä kaveri niin varmaan on käytännön kokemusta.

Niin ja kiitos!
 
ei voi ukon pituudenkaa mukaan noita sanella. ite oon kääkkiny niskasta ja selästä ja ei juuri eroa. heikko mikä heikko :) kyykkyleveys, liikkuvuus, välitykset jne jne... aina jokasen kohdalla katellaan erikseen. paras ois pitkä selkä, lyhyet reidet. ks. stanaszek, vaikka äärimmäisyys onkin.
 
Mitä mieltä oot jos yhdistelis peruskuntokaudella perusvoimaa ja maksimivoimaa vaihtelevalla volyymia ja intensiteettiä.
Esim ekassa reenissä jalat kyykky pääliikkeenä 6x8->10x10 tms ja toisessa jalkareenissä joku hybridi jossa tulis jotai kakkosia tai ykkösiä ja pari kovaa kutosta tms päälle? Jonku kolmannen jalkatreenin vois tehä kans, oon miettiny et tekis siinä jonku metabolisen reenin crossfit-tyyliin.
 
Nyt kun tulee reenailtua ihan voimailumielessä, niin onko haittaa voiman (perus- ja maksimivoiman) kehityksen kannalta ottaa perusliikkeen ja apuliikkeiden jälkeen pikku crossfit-tyylinen sykkeen ja hiennostatusjumppa? Tai vaikka kovan kyykyn jälkeen polkea fillarilla lyhyt HIIT? Lähinnä dieettiä yritän vähän boostailla ja saada verta kiertäämään kropassa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom