Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
ei itessään tee mitään ihmeitä, mutta yks passiivinen tapa huolehtia itestään. käytän ite vain kyynärvarsiin, mutten kyl mitään foamia, vaan puutankoja tai muita joustamattomia. niin paljon painetta annan, ku sietää ja pysyy paikat auki. lisänä hierontaa, tärinää, jumppia jne.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Toi foam on kyllä suhteellisen harhaanjohtava sana. Itselläni tollanen ja jos vaikka seison koko painolla sen päällä niin se menee kasaan ehkä 1-2cm mutta silti paljon pehmeemmän tuntuinen kuin joustamaton materiaali.
 
ite oon rouhinu ruokailuveitsellä (kädensijalla :) ) ja kaikella muulla noita lihoja auki putkenpätkien lisäksi. ne putket yms. tuppaa antaa liian laajaa painetta muttei tarpeeksi. reisiin ja muihin isompiin lihasryhmiin toimii paremmin. hierojakin sanoo, et pian tulee peukalot läpi hei... :)
 
ihan normi ojentajien voimanpuute. kapee on iso ojentajaliike. aika sama jos sulta jäis sarja kesken ojentajapunnerruksessa tms. voihan ton kaverina tehdä penkille apuja lankkupenkeillä tottakai.
 
Piti alkujaankin laittaa tämä kysymys tänne, eikä venkkupenkki threadiin vaikka siihen juuri liittyykin. Haluan vain oikein ammattilaisen vastauksen. Joten tässäpä tulee:

Mitäs oot mieltä, että tota 9 viikon ohjelmaa tekisi 2-jakoisessa ohjelmassa? Näin:


TREENI 1a

Takakyykky venkun mukaan
Penkkipunnerrus venkun mukaan
Pystypunnerrus kp 4x
Ranskalainen punnerrus 3x
Vatsarutistus 3x

TREENI 1b

Mave venkun mukaan
Leuanveto 3x
Kulmasoutu kp 3x
Hauis kp 3x
Takaolkapääsoutu 2x
Pohkeet seisten 4x

TREENI 2a

Takakyykky venkun mukaan
Reiden ojennus 3x
Penkkipunnerrus venkun mukaan
Viparit sivulle 4x
Pushdown 3x
Jalannostot 3x

TREENI 2b

Reiden koukistus 5x
Alatalja 3x
Ylätalja 3x
Hauis tanko 3x
Viparit taakse 2x
Pohkeet istuen 4x

Eli tuo elaston 2-jakoinen hieman modattuna. Onko mitään ideaa? Reenit olisi 1on 1off eli 8 päivän kierto eikä olisi viikonpäiviin sidottuja reenejä, tuolla ei liene merkitystä ohjelman kannalta? Ja siis dieetillä mennään ja huomenna alkais venäläisen neljäs viikko, dieetillä hiilarit mukana.

Joten antakaa anteeksi kun spämmin ja laitoin saman kysymyksen kahteen ketjuun, mutta piti alkujaankin tänne heittää tämä ja nyt vasta muistin että ei voi toista viestiä muokata. :worship:
 
tiedossa lienee, etten kommentoi ohjelmaehdotuksia. liikaa työtä ja vie aikaa, eikä sitä voi tehä kunnolla nopeesti.
 
tiedossa lienee, etten kommentoi ohjelmaehdotuksia. liikaa työtä ja vie aikaa, eikä sitä voi tehä kunnolla nopeesti.

Niin no siis pointtini oli, että kannattaako venkkua tehdä 2-jakoisessa ohjelmassa. Taisi vahingossa lipsahtaa tuo kysymys miltä ohjelma näyttää jne. Eli, jos teen 9vk venäläistä 2-jakoisessa 1on 1off jako työntävät / vetävät, niin näetkö mitään ongelmaa?
 
Pitäisköhän pyytää joku mode vaikka muokkaan tohon otsikkoon, että ei ohjelmia tänne, kun nyt tuntuu taas joka kolmas posti olevan jonkunsortin ohjelma, johon kysytään vaan mielipidettä.
 
no sillon se ei enää oo se "venäläinen". ei siin sen kummempaa. nyt sulla vaan toinen treenikierrossa on perusvoimaa ja toinen nopeutta. ei ongelmaa ei.
 
no sillon se ei enää oo se "venäläinen". ei siin sen kummempaa. nyt sulla vaan toinen treenikierrossa on perusvoimaa ja toinen nopeutta. ei ongelmaa ei.

Miten niin ei ole enää venäläinen? Tuossa 9 viikon ohjelmassahan on esimerkkinä maanantaina penkki ja kyykky, keskiviikkona mave ja perjantaina kyykky sekä penkki. Eli jos tekisi vain nuo niin voitaisiin puhua, että teen "venäläistä"? Itse ainakin näkisin jos noin (kuten ekassa viestissäni näytin) alkaisin tekemään, että teen kaksijakoista, mutta pääliikkeet treenaan venäläisellä :) Mutta ei tästä sen enempää. Se askarruttaa, että kuinka kovaa kannattaa / uskaltaa perus 2-jakoisessa reenata normaalisti yläkroppaa sekä jalkoja ilman että se haittaa venkun suorittamista?
 
no miks sen pitäs olla?? se alkuperänen on se mikä on ja jos sitä lähetään muutteleen, se on sit jotain muuta. sun tapauksessa monotonista nopeustreeniä ja määräprogressiivista perusvoimailua. noista suhteellisista kovuuksista on ihan turhaa kysellä "kuinka kovaa". ei sellaset oletukset oo mistään kotosin. mee ja tee. jätä pikkusen varaa apuihin, niin voit ainaki koventaa jos siltä tuntuu. oletan, että sulla on kevyet viikot ohjelmoituna mukaan.
 
Okei joo. Mutta kuten Nyyssöläkin sanoi: kevyttä viikkoa ei ole olemassakaan, vaan jos halutaan palautua pidetään totaalilepoviikko. Tiedä sitten kuinka paljon tämä näkemys eroaa voimailu- ja bodauspiireissä toisistaan. :) Mutta siis mitään kevyitä viikkoja en ole oikeastaan koskaan pitänyt, vaan jos on alkanut tuntua siltä, että nyt hakataan päätä seinään eikä kulje, niin olen pitänyt sen viikon taukoa salilta. Ja eikai tuon venkun aikana tartte siis mitään kevennyksiä tai taukoja pidellä jos ei tunnu siltä?
 
no oon eri mieltä tosta aika selkeesti nyyssölän kanssa. kevyen viikon idea on antaa keholle ylimääräsiä lepopäiviä ja tasottaa hormonipuolellakin hommaa. se miks yleensä tehään jotain treeniä on ihan palautumisen nopeuttamiseksi ja sit toisaalta kropan pitämiseksi hereillä, ettei sit seuraava kovempi treeni tuu liika uinahtaneelle kropalle.

kyllä kevennysjaksot tulee olla mukana kaikkien urheilijoiden ohjelmoidussa harjoittelussa. jos ne otetaan "tuntuman" mukaan, ne tuppaa tuleen liian harvoin ja myöhään, jolloin sit voi tulla vammoja tai flunssakierteitä jne. 3-4 nousujohteista viikkoo peruskaudella on ok. maksimijaksolla 2-3. tottakai tuntuman mukaan niitä voi ottaa, mutta se vaatii aika hyvää oman kehon tuntemusta. kyl 9 viikkoon pitäs iisimpääkin menoo mahtua.
 
Kai se on yksilöllistäkin noiden kevyiden viikkojen suhteen. Jos osaa treenata oikeasti kovaa, niin kyllä aika nopeasti voi mennä yli se treenaus. Itse en yli kuukautta pysty keventämättä treenaamaan kovaa putkeen ilman että alkaa näkymään jo oireita ylirasituksesta.

Mitäs Jto osaa kertoa tästä superkompensaatiosta? Ton teorian mukaan, jos olen oikein ymmärtänyt, niin sen varsinaisen 24-72h palautumisen lisäksi se kehitys tapahtuu nimenomaan sillä kevennetyllä viikolla.
 
Voiko Smith-kyykkyä käyttää apuliikkeenä liikkuvuuden parantamiseen, jos tavoitteena on suorittaa mahdollisimman suoraselkäinen kyykky (eli painonnostokyykky) ? Tänään huvikseen kyykkäilin hieman Smithissä ja en tiedä kuvittelinko, mutta tuntui että pääsen samalla liikeradalla syvemmälle kuin normisti, koska selkä pysyy koko ajan suorassa.
 
metallica: superkompensaatiota tai sellaiseksi kutsuttua tapahtuu koko ajan riippuen siitä treenien rytmittämisestä. kevyiden tai kevennettyjen jaksojen merkitys on palautumisen optimoimisessa sekä fyysisellä että henkisellä puolella. kovaa treenaaminen ei oo sama kuin suhteellisen (peräsuoli-) asteikon näennäinen kovuus.

slarto: voi. sillä voit treenailla myös leveen kyykyn liikerataan liikkuvuutta.

terra-ist: jos annat toleranssiksi 6*2*50% ja 8*3*70%, on tossa melkonen liikkumavara. kumpikaan ei välttämättä oo mikään itsestäänselvä kevennettyjen treenien sisältö. se määräytyy kovien mukaan, ei suoraan ja automaattisesti samanlaiseksi. yleisesti ottaen määriä alas, mutta teho voi olla edelleen suht kova.
 
Tosi hyvä kuulla. Kysyin tuolla toisessa ketjussa ja siellä sanottiin että vääntää liikeradat vituiksi, mutta en usko että moinen voi käydä jos pitää jalat linjassa tangon kanssa. Ja mun liikkuvuudella ei enää liikeradat voi enemmän vituiksi mennä. :D Mietin että kanttisko tuo tehä ihan omana liikkeenään vai pelkkänä dynaamisena venyttelynä + jonain lämppäriliikkeenä ennen päivän varsinaista pääliikettä?
 
ei ne mihinkää väännä. ihan eri liike ja semmosena sitä teet. ylileveetä, pakarakorostettua jne. ihan apuliikekaartia siis. turhaan sitä ihan samanlaisena on yritää pitää, koska se liikerata on ohjattu. voit tehä vaikka treenin lopuksikin pienemmillä raudoilla ihan liikkuvuusmielessä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom