Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
metallica: kivun rajoissa voi treenailla. kylmästä ei juuri hyötyy akuuttivaiheen jälkeen oo.

jusain: penkki kyl riittää, jos lajina on penkki. jos bodailu, se sitten riippuu lihasten kiinnityskohdista ja muusta miltä se lihas näyttää. vinopenkit on hyviä apuja hartioille ja rinnalle ja monet tekee. taljoilla nyt ei oikein käyttöä ole kyllä. ehkä jossain bodykaudella, mutta sillonkin ne on kyl aika sekundäärikamaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Onko ideaa käyttää videota pudotushyppyjen arviointiin? Kontaktiaika pudotuksen jälkeen pitäs kai olla alle 0,25s, otin tuossa videota about 45cm korokkeelta tehdystä pompusta ja aika oli alle 0,25s. Onko ton kontaktiajan tarkkailu järkevää? Aattelin tehä semmosen 3 viikon jakson missä teen joka viikko aina 5-10cm korkeemmalta korokkeelta noita pomppuja ja videolta tsekkaisin että ajat pysyy alle ton 0,25s että ois oikeesti "shock method" käytössä.
 
Moi!

Eikös toi boulderointi auta tosi paljon yhden käden leukaan?
Kuinka monta kertaa viikossa kannattaa treenata salin ja lukkopainin lisäksi kiipeilyä?
Niin ja pyrin olemaan mahdollisimman kevyt mutta samalla vahva! Onko tämä optimaalinen
ohjelma siihen?

Salitreenini koostuu tällaisesta:

Päivä 1:
Mave 1x3 1x4 1x5
Hauiskääntö mutkatangolla 1x2 1x3 2x4 2x5
Leuat 20kg lisäpainot: 3x6-8
Soutu 2x8
Selät 2x10

Päivä 2
Penkki 2x6 2x3
Ojentajat 1x5 2x6-8
Vatsalihakset 2x10
Pystypunnerrus 2x6

Päivä 3
Kyykky 5x5
Pohkeet 3x10
Jalkojen ojenukset 3x6
Vatsat 2x10

Lukkopaini treenejä on kahdesti viikossa.

Salille meen, kun on sellainen fiilis. Viikossa kaksi tai jopa neljä kertaa.. Vaihtelee hyvin paljon!
Tarkoituksena on kiipeilystä on saada näppeihin voimaan ja se on muutenkin tosi hauskaa puuhaa!
 
hatesmiles: kaikessa nopeustreenissä ois hyvä olla aikakoodivideo käytössä. vaihtele sitä pudotuskorkeutta. ei se joka viikko korkeemmlata oo aina hyvä. mieluiten vaikka paria eri korkeutta 30-60cm joka treenissä. kontaktiaika on ratkaseva juttu riippuen siitä, teetkö sen päkiähyppynä vai kyykystä. nousukorkeus on toinen ja vielä tärkeempi tekijä. laita vaikka joku viivasto siihen taakse ja kato, ettei oo hirveesti kamerakulmavirhettä.

holmin esikevennetty seinäkorkeushyppy on ihan hyvä peruskimmoisuustulos, mutta korkeushyppy on huomattavan paljon muutakin kuin ponnistusvoimaa. siinä ei käytännössä ponnisteta sillä tukijalalla, vaan sitä käytetään vipuna. sehän on lähes suorana. ei semmosilla polvikulmilla oikeastri "ponnisteta" minnekään.

nnsz: juu auttaa periaatteessa. tiedän montakin kiipeilijää, jotka saa yhden käden leukoja niitä sen erityisemmin erikseen treenaamatta. aika usein oon maininnut täällä, etten kommentoi ohjelmaehdotelmia. tää on väärä paikka sellaseen ajankäytön jne takia. optimaalinen? sitä ei ole. kiipeillä voit vaikka joka päivä, jos kroppa antaa myöten. jos se on sivulaji, pari kertaa viikossa on ok.
 
Moi kysyisin jalka treeniin liittyen,että miten kannattaa pyöräilyt ottaa huomioon jalka treenissä. Eli pyöräilen päivittäin n: 13-20km työmatkoja + salikäynnit. Salimatkat poljen sillain aikas rauhallisesti lämmittely mielessä. Työmatkat sit taas melkein poljen 70-90% teholla. Tarvisko noita jotenkin huomioida vai teenkö jalka treenin vaan normaalisti ? Tällä hetkellä jalkatreenien välillä on 4-5pvä taukoo. Teen 3 osaisella ohjelmalla.
 
kyl ne kovemmat veivailut vaikuttaa. en tekis ennen kinttutreenipäivää semmosia.
 
kyl ne kovemmat veivailut vaikuttaa. en tekis ennen kinttutreenipäivää semmosia.

Juu näin vähän aattelinkin. Kiitos kommentista. Kuiteskin mulla toi polkupyörä on ainut liikkumis mahdollisuus tällä hetkellä. Sit täytyy vaan polkee edellisenä pvä sillain tosi rauhallisesti.
 
kiitoksia jto näistä tiedoosta. sen verran viä kysyysin että jos nyt nousen kakkosiin asti pääliikkeis seuraavat pari viikkoa ennen kisoja, niin kuinka teen nuo nousut lämmittelyystä kovaan kakkoseen? apuliikkeet saa aikalailla vissiin karsia pois kisoja edeltävinä viikkoina. ja kuinkas tuo kevyt viikko ennen kisaa, otanko siinäki pyramidia kakkoseen asti mutta kevyemmällä kuormalla?
 
et sun tasosta mitään kertonu, mutta ihan hyvä peruslämppä keppijumpalla, sitä lajilämppä, nousut ja sit työsarjat. esim. semmoselle kaverille, jolla kyykky-ykkönen huitelee siellä 150 nurkilla:
- fillari + keppijumppa 10´
- 3*6*50, 2*3*70, 2*90, 2*110, 2*120, 2*130, 2*135... aika tiukasti noi voi ottaa, mutta jättäsin kyl piirun varaa ku ekat kisat on tulossa.

keskity pääliikkeisiin, mutta jotain iisiä verraa voi kyl avuilla tehdä. kevyellä et juuri treenaile, mutta 1-2 päivää ennen kisaa kannattaa kroppaa hieman herätellä. raudat siellä alle 80%:n selkeesti ja ei tiukkaa. esim. 3*2*65% per laji on aika ok.
 
Melkein jo arvaan vastauksen mutta mielenkiinnosta mitäs mieltä jto on näistä erilaisista % ohjelmista kuten venäläinen penkki yms missä siis pyritään hyvin tarkan ja pitkän ohjelman mukaan nostaa jonku tietyn liikkeen tuloksia.
 
kun kerran Jto:lla on kokemuksia paljon myös kamppailulaji puolelta niin mieleen pyörähti tälläinen kysymys;

failure tunnetusti on voiman vihollinen, ja sitä tulisi välttää. Vaikuttaako kumminkin kehonpainolla failureen asti tehty jumppa myös voimaan(=maitohappokestävyys).

Itselläni on pystypunnerrus sekä penkki tökkineet pahasti ja molemmat osuvat potkunyrkkeilyn jälkeiseen päivään.

Itse lajitreeneissä kumminkin lyödään paljon ja lopuksi on sparrin jälkeen yleensä erilaisia jumppia esim. 400 suoraa yläviistoon, punnerrusten eri variaatioita jne. Usein näissä lajihommissa tulee seinä vastaan kestävyyden suhteen, mutta tuntuu että ne heijastuu myös voimailutouhuihin.

Treenailen wendlerin 5/3/1 tyylillä joten ns. "maksimi" romuissakaan ei pahemmin pyöritä. silti nimenomaan työntävät liikkeet junnaa pahasti paikoillaan, suurin voimattomuus esiintyy etuolkapäissä liikkeiden ala-asennossa(pystypunnerrus& penkki)
 
jami: prosenttiohjelmat toimii hyvin ja käytän niitä monille itekin, mutta en orjallisesti. mä en kuitenkaan usko siihen, että vois/yleensä kannattais tehdä kellekään treenien tarkkaa ohjelmointia todella pitkälle ajalle eteenpäin. kehitys kun voi olla kullakin hitaampaa kuin ohjelma "vaatii", mutta myös nopeempaa.

pakkiis: failure ei ole voiman vihollinen (!). sen käyttö vaan kannattaa suunnitella omiin tarpeisiin. anaerobisen kestävyyden hapottelut on kuitenkin eri asia ku perusvoimahapottelut. edelliset kyl on huonoo voimalle. jälkimmäinen normaalia hypertrofista treeniä.

kehonpainolla voi tehdä niin monenmittasia hapollisia sarjoja minuutista varttiin, ettei toi sun failure oikein määrittele mitään. mä en kamppailutreeneissä kyllä panostais siihen AnA-kestävyyteen ensisijaisesti ollenkaan. voima ja nopeus lajinomaisesti on SE juttu. hapollisia treenejä tulis käyttää enempi vaan matsien lähestyessä.

esim. joku 400 suoraa yläviistoon on kyllä mun mielestä ajan tuhlausta. ne syö voimaa ja nopeutta. ei ihme, että sun punttiliikkeet kärsii. tosin miks teet ne tollasta treenii seuraavana päivänä? jos matsi on päälaji, sen mukaan ne puntitkin pitää suunnitella, mutta lajitreenienkin tulis ehdottomasti liittyä eri ominaisuuksien kehittämiseen, ei pelkästään siihen happomättöön, mitä edelleen ihan liikaa kuulee ja näkee tehtävän. se voi tuntuu hurjalta ja äijältä, mutta hyötyy siitä ei suhtees niin paljoa ole.
 
Kui jto lähtis lähestymään olkapäävammaisen salitouhua. Olkapää siis kerran tähystetty, kalkkikertymä painoi hermoon, jotka sitten poistettiin. Uusi kuvaus osoitti, että kaikkea ei saatu pois ja olkapää edelleen aika romuna. Pelkästään tyhjällä kädellä suoraan ylöspäin nostaminen on hankalaa ja etunojapunnerruksessa käsi pettää alta ekassa toistossa. Jättääkö suoraan käden rauhaan ja kärsii/menee uuteen leikkaukseen, vai uskaltaisiko sille antaa salilla minkäänlaista rasitusta? Kyseessä siis 50v hyväkuntoinen nuori mies.
 
ellei mitään pysty tekeen, ei kannata kauheesti kiusata. sellanen mobilisoiva treeni ois kuitenkin usein hyväksi, vaikka sitten luudanvarrella. eli eri suuntiin hartian liikeratoja laajennellen ja lihaksia vahvistaen. kestohommia siis.
 
ellei mitään pysty tekeen, ei kannata kauheesti kiusata. sellanen mobilisoiva treeni ois kuitenkin usein hyväksi, vaikka sitten luudanvarrella. eli eri suuntiin hartian liikeratoja laajennellen ja lihaksia vahvistaen. kestohommia siis.

Mitään ei kuitenkaan ole hajalla vaan muistaakseni noin 1.5mm kalkki"piikki" painaa hermoon, eli ilmeisesti kivun rajoissa on kuitenkin ihan turvallista tehdä. Esimerkkinä vaikka joku ojentaja pushdown taljassa, joka ei juurikan rasita sitä/säteile kipua sinne. Rintalinjasta ylöspäin menevä liike loppuu lyhyeen.
 
kipu on aika hyvä koutsi noissa. mahdollisimman erilaisia ja eri suuntiin meneviä juttuja kantsit kuitenkin tehdä.
 
kipu on aika hyvä koutsi noissa. mahdollisimman erilaisia ja eri suuntiin meneviä juttuja kantsit kuitenkin tehdä.

Joskus keppi ja kuminauhajumpalla koitinkin vähän sitä jeesailla, mutta eipä se mielenkiinto kauaa säilynyt kepinheiluttelussa, kun joskus hyvillä tuloksilla rautaakin liikutellut, eikä suostu myöntämään heikkouttaan. Josko jonkunlaisella salireenillä saisi isketttä jonkunmoisen kipinän myös jumppahommiin. Danke!
 
Mitäs olette mieltä "foam rollingista"? Itse tuli aloitettua hetki sitten rullailemaan ja jalkoja nyt näin aluksi. Aika tuskaista, mutta jälkeenpäin tuntuu helvetin hyvälle :whip:
 
Mitäs olette mieltä "foam rollingista"? Itse tuli aloitettua hetki sitten rullailemaan ja jalkoja nyt näin aluksi. Aika tuskaista, mutta jälkeenpäin tuntuu helvetin hyvälle :whip:

Se suurin tuska/kipu kyllä lähtee siitä kun tarpeeksi kauan käyttelee. Ite oon tykänny kovasti, pitäis vaan useammin jaksaa käyttää. Onko sulla semmonen punanen, kovapintanen?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom