Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Terve taas Jto, kyselin sulta donkkipompuista pari sivua taaksepäin ja lupasin olla häirittemättä sua ennen ensi kesään mutta härnään nyt silti pikaisesti kun jäi vähän epäselväksi. Eli annoit esimerkki ohjelman:

- ½jk 2-3*80-90%
- iskukyykkyhyppy 3*omap.
- staattinen alkuasento 90-120 astetta + ponnistus lisäpainoilla 3*10-30kg (levaripomppu)
- päkiähyppely 5*

Niin tuosta pari kysymystä. Tuon puolikyykyn prosentit kaiketi lasketaan normi syväkyykyn maksimista, ei puolikyykyn maksimista? Entä missä välissä tossa pidetään taukoa? Noi kaikki putkeen ja tauko vaiko kaksi ekaa, tauko ja kaksi jälimmäistä ja tauko? Ja tuota sitten tuo mainitsemasi 3-10 kierrosta.

Entä mitä mieltä olet askelkyykkäilystä tohon normi kyykkyjen ja mavejen sekaan sillon tällön? Ohelmani siis se rive, kyykky, mave kerran viikossa reeni, jossa maltillista progressiota jos vain mahdollista. Tolla askelkyykällä kun saan pakarat mukavan tukkoon ja kohdennettua rasituksen juurikin tonne hanuriin. Muuan jenkkiläinen donkkispesialisti suosittelee tämmöistä variaatiota jota itsekin ajattelin alkaa suosimaan. Käsipainojakin niin heikosti salillani että mieeluummin tekisin tangolla. Mitä tuumit ko liikkestä ja variaatiosta?

http://www.youtube.com/watch?v=Z13o4Sgrl-s
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Brassi jujutsussa tullut ongelmaksi omien jalkojen päällä istuminen, näin:
images


Mulla siis polvet ei anna mennä rennosti istumaan omien jalkojeni päälle vaan kantapään ja pakaran väliin jää tilaa sekä joudun tekemään reisilläni koko ajan töitä ollessani tossa asennossa. Saako tohon liikkuvuutta vaan istumalla jalkojen päällä vai onko kenties parempiakin keinoja?
 
ricardo: tee semmosia 2-4 toiston sarjoja, missä jää varaa joku 2-3 toistoo. eli tekniikka hyvä, mutta selkeesti paljon rautaa. tee noi kaikki putkeen vaan, mutta ilman hätäilyä ja hyvällä keskittymisellä. lopeta treeni, kun alkaa tehot lopahtaan. mittaa siis korkeus pompuissa jos pystyt. päkiähyppelyssäkin esim. lentopallon torjuntoina et saat seinään vaikka korkeuden muistiin.

daddaraa: kyllä se vaatis vaan sitä istumista. kaveri syliin lisäpainoksi jne. ei tossa töitä pitäs tehdä, jos oot rennosti.
 
Suosittelet aina vatsojen tekemistä lisäpainolla, siis tuota normaalia istumaannousua. Olenkin sitä tehnyt aika kauan ja 25kg kiekolla saan tehtyä jo esim. 12-toiston sarjoja aika nätisti ilman, että tuen jalat. Nyt painojen lisäys alkaa olla ongelma, kun isompaa kiekkoa ei löydy (paitsi 50kg) ja toisaalta on aika vaikea pitää kahta kiekkoa yhdessä. Joten minkä verran siinä alkaa olla 'riittävä' taso, jos sanotaan, että rinnallevedossa painot tulevat pysymään vaikkapa alta 130kg ja takakyykyssä alta 180kg? Eli onko tuo taso jo riittävä ja keskittittyisi lähinnä samaan esim. 3x20 25kg kiekolla tekniikkaa koko ajan 'siistien'. Muuten harjoitan vatsoja/kylkiä monipuolisesti eli kaikkia osa-alueita huomioiden. Vyötä en ole käyttänyt ollenkaan.
 
saa ne jalat tukee ihan hyvin. kyllä sinne niskan taakse levyjä mahtuu :) miks rajoittaisit noita kyykkyjen ja vetojen rautamääriä? toi nyt on vaan yks perusvatsaliike, joten voit kokeilla vaikkapas vaihtaa sen hetkeksi jalkojen nostoon rekissä. lisäpainot narulla nilkkojen väliin, ettei tuu naamalle. jos on helppoo 10*15 kilolla ilman heilumista, voit alkaa miettiin jo sitä 50 kilon limppua istumaannousussa :) kyllä noita raskaita massuliikkeitä on vaikka kuinka, joten kyllä sitä kehitystä aina kannattaa havitella.
 
Pitääkin tässä kysyä kun jollain oli ongelmana maastavedossa painojen pysähtyminen polvien kohdalle, mulla on taas irtiotossa ongelmaa, painot nousee tuskaisesti polvelle asti ja siitä eteenpäin menee ihan heittämällä ylös.

Kyykyt on mukana treenissä, ennätys on 8x80kg, ja maastavedossa n. 4x115kg.

Tohon ei varmaan auta kuin treenailla lisää sitä maastavetoa, mutta onko painojen kuolettaminen tehokkaampaa maasta irroittamisen treenaamisessa kuin hipaisukosketuksesta uuden vedon tekeminen?

Pyrin aina tekemään hipaisun niin etteivät painot pomppaa maasta vaan lasken suht. hitaasti alas.
 
kuoleta aina. joka toisto omanaan. sun kohdalla viel ratkasevampaa. hipasussa sulla kuitenki on käytössä se lihasten elastinen energia ja kuoletuksella ei. voit tehä pikkuselta 2-3cm:n korokkeelta sen vedon pari kk. muuten sama asento, mut pikkusen polvia enempi tangon yli.
 
Eli siis noi neljä liikettä putkeen ja tauko (pari minuuttia) ja homma alusta? Ei ilmeisesti kuitenkaan ole tarkotus vetää reeniä läpi "kuntopiirimäisesti" kaikkia putkeen non-stoppina ilman ainootakaan taukoa,kuntohan siinä loppuisi?

Kiitän, kiitän
 
saa ne jalat tukee ihan hyvin. kyllä sinne niskan taakse levyjä mahtuu :) miks rajoittaisit noita kyykkyjen ja vetojen rautamääriä? toi nyt on vaan yks perusvatsaliike, joten voit kokeilla vaikkapas vaihtaa sen hetkeksi jalkojen nostoon rekissä. lisäpainot narulla nilkkojen väliin, ettei tuu naamalle. jos on helppoo 10*15 kilolla ilman heilumista, voit alkaa miettiin jo sitä 50 kilon limppua istumaannousussa :) kyllä noita raskaita massuliikkeitä on vaikka kuinka, joten kyllä sitä kehitystä aina kannattaa havitella.

Tarkoitin vain, että tälläisellä 75kg harrastalijalla painot tuskin tuosta ylemmäs juuri nousevat (nyt ~115kg rive, ~140 kyykky). Et vastannut tuohon tasoon, eli onko jotain 'suositeltavia' / 'riittäviä' tuloksia tuossa istumaannousussa: '200kg kyykkääjän olisi hyvä saada...'. Tuota jalkojen nostoa olen tehnyt siten, että jalat ihan suorana nostelen vain omalla painolla pitkiä sarjoja 20-30 toistoa. Voisi kokeilla tuota lisäpainoakin. Mitäs mieltä olet semmoisesta liikkeestä, että tuetaan jalat (itse laitan 50kg kiekon varpaitten päälle) ja tehdän räjähtävästi normi vatsa nousten seisomaan. Tuossahan olisi helppo käyttää pieniä lisäpainojakin.
 
ricardo: hyvät paussit. ei saa kertyy happoja. tää on tehotreeniä, ei kestojuttuja. ihan hyvin ½ minsan paussit liikkeiden välillä ja sitten 3-4 minuuttia kierron jälkeen. toi on siis vaan yks tehotreeni. lisäksi pitäs tietenki hyppiä ja pomppia lailla pupujussin sekä nostella rautaa kiivaasti :)

kerrostalo: turha asetella mitään ylärajoja itelleen. se ei oo ollenkaan hedelmällistä ja tuhoo kaiken treenaamisen perusajatuksen. ei oo mitään standardeja, mutta jos aateltas vaikka sitä 200 kg:n kyykkääjää, sun nykytasokin "riittää" toki. ei siellä keskikropassa kuitenkaan koskaan liikaa voimaa ole. kuvailemasi liike on ok, mutta ei tollaset nopeusvoimajutut oikein siirry minnekään muuhun. jos haluaa jonkinlaista siirtovaikutusta tonkaltasista jutuista, niitä pitäs olla valikoimassa melkonen liuta. tää olis sillon enempi koordinaatiotreeniä hyvin monipuolisesti.
 
Terve. Olisi kysymys hengitys tekniikasta treenin aikana. Eli olen lukenut muistaakseni bodaus lehdestä että jossain liikkeissä hengitetään ulos ja jossain sisään kun tehdään liikkeen työvaihe. Eli mitkä olis ne liikkeet missä hengitetään sisäänpäin ? Vai muistanko aivan väärin. Onkohan tämä oikea paikka kysellä.
 
vatsaliikkeissä yleensä hengitetään konsentrisessa vaiheessa ulos, että saadaan parempi työtila vatsalihaksille. raskaissa perusliikkeissä, kuten vedot, kyykyt jne, ei hengitellä noston aikana. se tuhoaa keskivartalon pidon. kevyesti voi hengittää ulospäin esim. kyykystä noustessa, ettei vatsaontelopaineet napauta valsalva-efektiä päälle -> taju pois.
 
Morjens Jto ja kaikki muutkin pakkislaiset!
Oon lukenu tätä foorumia jo pitkän aikaa ja nyt sitten uskaltauduid kirjoittamaan ensimmäisen kerran.
Treeniä takana jo vuosia mutta yleisesti ottaen ilman minkäänlaista suunnitelmallisuutta. En jotenkin osaa laatia ittelleni kunnollista ohjelmaa.
Ois mukava kokeilla noudattaa jonkinmoista treeniohjelmaa eikä vaan suhata fiiliksen mukaan, mitä asioita tulis ottaa huomioon liikkeiden osalta ohjelmassa joka
keskittyis voimanhankintaan? 3-4 kertaa ois tarkoitus käydä ja treenata vapailla painoilla perusliikkeitä. Oon kyllä kattellu noita ohjelmia täällä mut en tiedä onko järkeä vaan
poimia joku niistä ja lähteä kokeilemaan?

penkissä ja kyykyssä nousee ehkä 120kg ja vedossa noin 140kg, eli vielä ois varaa parantaa:)

Kiittelen vastauksista jo etukäteen.
 
jos sulla on bodailua takana viime aikoina, suosittelen varauksetta tota mun 3*4 -> 6*6 -juttua. sen jälkeen maksimijakso.

3*4 -> 6*6 -SYSTEEMIN IDEA LYHYESTI:
- kyseessä on 2-3 kk:n perusvoimakauden systeemi, mutta sitä voi eri variaatioineen käyttää ympärivuotisesti.
- ota alkuun sellanen rauta, millä saat suht hyvin tehtyä 3*4, eli hieman varaa saa vipaan sarjaankin jäädä.
- pyri kauden aikana pääasiassa sarjojen ja toistojen lisäämiseen tavoitteena esim. 6*6 hieman isommalla raudalla kuin alussa.
- esim: 3*4*200 kg -> 6*6*220 kg tai 8*5*225 kg.
- sarja- ja toistomäärät voivat olla ihan jotain muutakin, mutta yllämainitut suht lyhyet sopivat pääasiassa kokeneempien voimailijoiden käyttöön.

- aloittelijoille suosittelen hieman pidempiä sarjoja, esim. 2*8 -> 4*10 ekalle PV-kaudelle ja perään toinen, missä sitten käytellään tota alkuperäistä systeemiä.

- systeemi toimii modattuna erinomaisesti myös bodareille ym. sisällöillä riippuen kauden tavoitteesta.
- ehdottomasti kokeilun arvoinen variaatio on tehdä tätä systeemiä voimakestävyyspohjaisesti (volyymi kasvaa ja sarjatauot lyhenee). esim. 4*10*150 kg/ 2´ -> 5*12*160 kg/ 1´30". varsinkin tämä tuppaa aiheuttaa runsaasti patin kasvua

- systeemiä on käytetty erinomaisella menestyksellä monien urheilulajien voimaharjoittelussa etuinaan mm. suuren määrän antama kestävä pohja ja siitä huolimatta hyvin vähäinen tukottava vaikutus esim. juoksunopeuteen tai muuhun lajiharjoitteluun. tämä johtuu lähinnä siitä, ettei ole tarvetta tehdä sarjoja juurikaan hamaan loppuun saakka. toki satunnainen testailu harjoitusalueella on ihan ok.

- peruskaudella kovien ja kevyempien viikkojen suhde 3:1. kevyemmillä viikoilla on yleensä kaksi perusvaihtoehtoa:
a) volyymi pieni, teho kohtalainen
b) volyymi kohtalainen, teho pieni
 
Olinkin tota ohjelmaa hiukan "sillä silmällä" katsellut. kaipasin ehkä vaan hiukan kannustusta ottaa se käyttöön.

Voisinkin ruveta sitä noudattamaan heti kun salille maanantaina pääsen. Apuliikkeisiinkin otan mielellään vinkkejä vastaan ja löytyyhän niitä näistä viestiketjuistakin pilvin pimein.
loppuun vielä dipeistä sen verran että voisko siihen kehittää jonkun progressiivisen ohjelman tämän systeemin sisään. se on aina ollu yks mun lempiliikkeistä.

Erittäin suuri kiitos nopeasta vastauksesta.
 
apuliikkeet valitaan aina tarpeen mukaan, mutta ihan yleisesti aatellen penkille toimii parhaiten eri oteleveydet, vedolle pukkivedot 5-15cm polven alta, ns. normityyliselle kyykylle etukyykky, puolikyykky, penkkikyykyt jne. ei noita kyl yleistää ihan voi. keskivartaloo ei voi liikaa treenata koskaan.
 


Jotain kommentteja tekniikkaan liittyen? Tarkoitus olisi treenata (pysty)kyykyn keski- ja loppuvaihetta.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Onko voimatreeneissä suurikin merkitys yhden treenin sisällä liikkeiden järjestyksestä? Ajattelin ruveta maanantaina treenaamaan Sheikon eräällä ohjelmalla ja kyseisessä ohjelmassa esimerkiksi kyykyn ja penkin yksi treeni meni seuraavasti:

Penkki
Kyykky
Penkki (kyllä, normaali penkki, mutta kevyemmin kuin ekalla kertaa)
Penkin apuliike
Kyykyn apuliike

Onko tuossa järjestyksessä jokin tarkoitus? Vai onko väliä, jos teen esimerksi penkin, heti perään tuon kevyemmän penkin ja päälle penkin apuliikeet, jonka jälkeen siirryn vasta kyykkyyn ja sen apuliikkeisiin? Sali, jossa käyn on sen verran ruuhkainen, ettei välttämättä ole mahdollista mennä tuolla ohjelman alkuperäisellä liikejärjestyksellä.
 
Apua!

Voimailu kiinnostais, mutta kun on lukenu tätä voimailuosioo niin sormi menee vaan sitä syvemmälle suuhun, mitä enemmän lukee.Tarkoitus ois nostaa penkki, mave, kyykky, pystypunnerrus ja haukkari tuloksia.

Mikä ois semmonen yksinkertainen voimaohjelma millä noita tuloksia sais nousemaan?
Massakausi ois päättymässä ja aikomus ois vaihtaa enemmän voimapainotteiseen reeniin.
Salilla on tullu pyörittyä jo jonkin aikaa ja ohjelmat koostuneet lähinnä 2-4x6-10 sarjoista.

Sitten jos vielä sais jonkinlaisen listan noista apuliikkeistä kullekkin pääliikkeelle?
Myös kiinnostais miten nuo nopeustreenin toteutetaan?
 
Kiitos jto neuvoista!
vielä kuitenkin kysyisin mitkä olis parhaita omalla kehovastuksella tehtäviä keskivartalioliikkeitä?
Muutkin voi tottakai kertoa mielipiteitään.

Kokeilun kautta varmasti löydän kyllä sopivia apuliikkeitä ohjelmaa tukemaan.kiitos vielä kerran.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom