Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
no periaatteessa menee, mutta ei joku toinen liike suoraan korreloi toiseen. toki jos esim. kyykky paranee bodysarjoissa, kyllä se nyt samoja lihaksia käyttävissä liikkeissä kehitystä tuo jollakin tasolla. joo tollanen lyhyt perusvoimatreeni toimii parhaiten ihan peruskaudellakin semmosilla, joilla on jo aika pitkä tausta nostamisessa. toimii se toki treenikauden osana muillekin, mutta alottelijan ja miksei edistyneemmänkin pitäs kyllä aina sillon tällön tehdä myös hieman pidempää sarjaa, ellei ehdottomasti halua säilyttää tiettyä painoluokkaa tms.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Osaako jto sanoa mikä mulla mahtaa mätätä ku maastavedossa ei lyhyet sarjat kulje ollenkaa? Pitkät sarjat kyllä menee hyvin. Viikko sitten tein pomputtelemalla 19x135kg ja tänään tein kuoletuksilla 2x170kg, jokunen toisto olis voinu tulla lisää mutta silmissä sumeni kolmannen toiston puolivälissä. Ei kuitenkaan niin montaa toistoa olis tullu mitä tuo pitkä sarja antaa ymmärtää.

Luulis että ei hermotuskaan voi olla aivan noin pielessä ku oon tehny pääasiassa kolmosia nousujohteisesti tammikuusta asti. On voinut melkein aina laittaa kiloja tankoon mutta siltikään maksimivoima ei oo läheskään siellä missä sen pitäis olla. Jalkoihin on kuitenki tuona aikana tullu hyvin voimaa mutta maastaveto ei silti kulje.
 
no periaatteessa menee, mutta ei joku toinen liike suoraan korreloi toiseen. toki jos esim. kyykky paranee bodysarjoissa, kyllä se nyt samoja lihaksia käyttävissä liikkeissä kehitystä tuo jollakin tasolla.

Joo ei tietenkään suoraan, muutenhan lajitreeniä ei tarvittais ollenkaan. Funtsin vaan lihaskasvun merkitystä periaatteen tasolla.

joo tollanen lyhyt perusvoimatreeni toimii parhaiten ihan peruskaudellakin semmosilla, joilla on jo aika pitkä tausta nostamisessa. toimii se toki treenikauden osana muillekin, mutta alottelijan ja miksei edistyneemmänkin pitäs kyllä aina sillon tällön tehdä myös hieman pidempää sarjaa, ellei ehdottomasti halua säilyttää tiettyä painoluokkaa tms.

Jep jep, homma selvä. Kiitosta.
 
Teen penkissä tuota 5x5 systeemiä ja kolmas reeni tehty, treenaan 4-jakoisella ja penkkipäivä on torstai, sunnuntaisin eli tänään on ohjelmassa olkapäät ja ojentajat. Nopeuspenkin olen tehnyt tämän reenin ekana liikkeenä, nyt kahtena kertana 8x3x60%. Kannattaisko ton ohjelman aikana tehdä apuliikkeitä penkkiin kuten kapea penkki? Nyt olen ojentajille pääliikkeenä tehnyt dippiä lisäpainoilla ja sen kylkiäisiksi ranskalaista mutkatangolla ja pushdownia taljassa, haluaisin kapean penkin tehdä sunnuntaisin noiden lisäksi joten millaisella progressiolla se kannattas tehdä?
 
apulus: pomputtelut lisää ihan perhanasti toistoja, joista ei oo juuri apua oikeeseen vetoon. jätä ne pois. ei ne lyhyet itessään sulle pahaa tee, mutta isommat raudat vaan aiheuttaa enempi vipinää siellä kehossa. suosittelisin tekeen useempia sarjoja, mutta paljon lyhyempiä ihan perusvoimamielessäkin. mieluummin siis esim. 6*4*140 kuin max8*140. hyvänä vedon perusohjelmana toimii esim. toi mun 3*4 -> 6*6. keskityt kunnolla joka vetoon ja tietenkin stopista kaikki. ei mee kauaa ku pääset homman herraksi.

niccessor: en nyt mitään progressiolistoja tähän laittele, mutta pidä se kapee siellä 5-8 toiston alueella ja penkin maksimijakson alkaessa siirryt tekeen siinä vaan pikkusen vähemmän sarjoja tarkkaillen sitä vaikutusta penkkitreeniin.
 
Jos jto pystyisi auttamaan...

Kun saa ihan 2-3 leukaa tehtyä omalla painolla ja haluaisi harrastaa nk. voimaleuanvetoa niin kannattaako tehdä leukoja omalla painolla niin että niitä menee 8-10 ja sitten alkaa pikkuhiljaa tehdä lisäpainojen kanssa leukoja, sellasta totuttelua että silloin tällöin leuka/pari pienillä painoilla ja siitä sitten pikkuhiljaa lisäämään?
Jos on hirveät painot voimaleuanvedossa ja haluaa silti parantaa tulosta niin kannattaako omalla painolla tehdä vain alkuun joitakin lämmittelytoistoja ja tekniikkaa (?), sitten painoilla "kunnolliset" leuat ja loppuun ehkä vähän omalla painolla jonkinnäköistä sarjaa/jonkinlaisia toistoja?
 
niccessor: en nyt mitään progressiolistoja tähän laittele, mutta pidä se kapee siellä 5-8 toiston alueella ja penkin maksimijakson alkaessa siirryt tekeen siinä vaan pikkusen vähemmän sarjoja tarkkaillen sitä vaikutusta penkkitreeniin.

Selvä homma. Semmosta vielä kysysin kun treenaan tolla powerhousun 4-jakoisella jossa mausteena hieman 2-jakoista ja tämä sunnuntain olkapää & ojentajareeni menee näin:

Nopeuspenkki 8x3x60%
Pystypunnerrus tangolla 3x10
Viparit sivulle 4x8-15, pudotussarjat
Viparit taakse sama homma
Dippi lisäpainoilla 2-3x (nyt en kahteen kertaan ole voinut tehdä koska rintalastassa tuntunut hirveä paine alasmentäessä)
^Tänään lisäsin ton dipin paikalle sen kapean penkin ja tein 3x8x80kg sotilaana, melko tiukkoja olivat kun olkapäät ja ojentajat olivat jo kivasti pumpissa (ekana liikkeenä tehtynä jokunen kk sitten meni sotilaana 2x6x95kg)
Ranskalainen punnerrus mutkatangolla 3x10
Pushdown taljassa 3x12
Kiertäjäkalvosimille jumppaa parin kilon puntilla 2-3x15-20

Elikkä miten tota reeniä kannattas tuunata jotta jäisi enemmän paukkuja tohon kapeeseen penaan? Jos isken sen ekaksi niin kärsiikö nopeuspena ja pystäri liikaa? Dippiä olis kyllä hyvä tehdä mutta jostain syystä nyt viime kerrat vaan alkanut viimeisten toistojen aikana tuntua ikävää repeämisen tunnetta rintalastassa ja olen suosiolla jättänyt dipin sikseen.:jahas:
 
trnaja: kyllähän ne lisäpainot hyvää aina tuo, mutta ellei niitä toistoja kauheesti vielä saa, kannattaa kyllä keskittyä siihen määrän lisäämiseen. melkein parhaana keinona tollasessa vaiheessa toimii se, että vetelet vaikka niitä 1-2 toiston helppoja sarjoja sillon tällön eli aika usein ja melki joka päivä. kas kummaa, pian menee 4..5..6..7...

niccessor: aika paljon on liikkeitä, jos pitäs vielä kunnon penkkitreenikin viikossa saada. kapeen tekisin nopeuspenkin jälkeen samantien ja sen jälkeen pystärin. sitäkään en tekis ihan joka viikko, enkä ainakaan kun aletaan hakeen penkissä kunnon tulosta. dippiä ei oo mikään tarve tehdä. pudotussarjoja en käyttäsi voimatreeneissä ollenkaan, oli liike mikä tahansa. nopeuspenkin rautojakin pitäs muutella että pysyis progressiivisuus.
 
Pitkästä aikaa käytännöllinen kyssä: tarkotus on 1-2 kuukautta keskittyä aerobiseen. Takana puolen vuoden treenitauko, aerobisen kauden jälkeen olis tarkotus palata bodailuun/voimailuun. Jos tekee sen 3-6 peruskestävyyslenkkiä (fillari, juoksu, uinti) viikossa niin tuskin kannattaa yrittää kasvattaa pattia samalla.

Miten siis kandeis treenata bodya tällä aerobisella jaksolla jotta siitä olisi jotain hyötyä tulevaa punttailua varten? Harjotella tekniikoita ja tasapainoa ja tehä tukitreeniä esim. vatsalle, kiertäjille yms.? Ei varmaankaan oo järkevää yrittää aerobisten lisäks kasvattaa pattia tosissaan, plussakaloreillekaan ei pääse mitenkään. Eikä varmaan missään maksimitreenissäkään oo järkee, kun pohjaa ei oo tarpeeks. Mikä olis järkevää?
 
miksi treenaat lenkkiä? muuten vaan vai joku tavote? onhan se aika hankalaa yrittää voimailla samalla, mutta tekisin kyl yhden perustreenin, missä ois aikalailla kuormaa, eli semmosia 6-8 toiston kovia sarjoja.
 
Joo eli fillarointi on lähellä sydäntä ja kun tällä hetkellä on käytännön syistä hankalaa toteuttaa kunnollista punttailua niin aattelin keväiset illat kuluttaa pyöräilyn parissa. Saman tien ajattelin sitten ottaa homman ihan kunnon aerobisena treenijaksona, hyvä kunto on kuitenkin kiva omata. Eli ei sen kummempia tavoitteita, tärkeempää se progressio on sitten body- ja voimajutuissa.
 
kyl ne voimat sieltä takasin tulee, joten jos on kivaa ajalle fillarilla, ihan hyvin voit panostaa siihen kunnolla. voimatasot tulee tippuun taatusti, mutta en huolestuis. voithan sä tehdä fillarillakin voimaa, eli lyhyempiä 20-60 sekan mäkivetoja kohtuullisilla 1:3-5 palautuksilla. voit jopa yllättyä, miten ne reidet alkaa paisuun tollasellakin treenillä.
 
Mietin itekki fillarin mahdollisuuksia reisilihojen kurittamisessa. Ei varmaan kannata tollasia mäkivetoja kuitenkaan hirveenä ruveta vetämään varsinaisen aerobisen treenin seassa? Pitää ne voimat ja aerobiset erillään. Ja voimatasojen tippumisesta en huolehi ku ne on jo nyt nollassa :D no vakavasti ei toki ihan, mutta siis niin alhaalla ollaan etten usko että huomaan minkäänlaista heikentymistä. Mut siis suosittelet et koetan vetää esim. kaks perusvoimailua viikossa? Jos koettas vaan harjotella tekniikoita samalla (ei niinkään hermostollisesti vaan ihan funtsia niitä liikkeitä ja ettiä hyviä liikeratoja) niin sais siinä kehitystä, se kun ei oo pois aerobisesta.
 
jos sä haluut pitkien lenkkien suorituskykyy korkeelle eli haluut pystyy polkeen mieluummin 200km ok kuin 20km tosi lujaa, unohda voima hetkeksi. tee voimaa keski- ja yläkropalle ja koiville sitten vaan niin pirusti kilometrejä.
 
Iltaa,
etsin tässä juuri täältä Pakkikselta ja netistä infoa box-kyykyn suorittamiseen ja tunnuit aiheesta tietävän jossain vanhoissa posteissa eli olisi yksi kysymys. Eli tulisiko perseen jännitys pitää yllä myös istuttaessa/käydessä boxin päällä? Joissain lähteissä suositeltiin päästämään glute-ham-lihakset rennoiksi, tämä kuitenkin vastoin omaa "filosofiaa" treeneissä. Suurimman edun/raskauden liikkeeseenhän tulee juuri siitä pysäytyksestä itsestää, kait?

Ja en reenaa siis mitään "erikoisominaisuutta" kuten nopeutta, kyykyn lähtöä tms vaan ihan normaalia kyykkyreeniä haluaisin korvata box-kyykyllä. Itse kun kuulun siihen vähemmistöön joille tuo normaali takakyykky ei vain sovi edes ammattilaisenkaan opastamana/analysoimana. Tulin ihan vahingossa testanneeksi boxia pelkällä tangolla ja tuntui kyllä todella hyvältä.
 
kumpaakin voi tehdä. ne jännitykset kuitenkin kantsii pitää enempi semmosissa staattisissa osajutuissa eli lasket stoppisyvyyteen ja sit pidät siinä sen 2-5 sekkaa. syvyydet, leveydet jne on sit kii siitä mikä on tarve.
 
Hei jto,

Eilisen ensimmäisen boulder-treenini jälkimainingeissa sormiani puhallellen, ajattelin kysyä mielipidettäsi kehon toispuoleisuudesta. Elikkä fyssari ja hieroja ovat todenneet oikean alaselän ja vasemman yläselän olevan selvästi paksumpia naapureihinsa nähden. Aloitin ensiapuna tekemään yhden jalan liikkeitä ja tuplavolyymilla vasemmalle jalalle.

Pian kuitenkin tuttavan kanssa yhdessä pohdittiin, että ehkä hullua hommaa. Miten kannattaa lähteä asiaa korjaamaan? http://www.youtube.com/watch?v=k--dW53UQWs&feature=player_embedded Half kneeing cable anti-rotation press:n kaltaisia liikkeitä? Mites muut treenit, ehkä unilateraalisia liikkeitä käsipainoilla joukkoon?
 
hartikaisen jannen kanssa korjattiin selän toispuoleinen voima- ja lihasmassa vuoden projektilla, joss herra ei vedellyt maasta normaalisti lainkaan. pelkästään yhden jalan ja/tai yhden käden vetoja. toimii. heikolle puolelle tuplamäärä sarjoja.
 
Alaselkävaivojen vuoksi veto ja kyykky jää hetkeksi pois treenistä. Noista kun siunaantuu vapaita päiviä viikolle, ajattelin tehdä penkin kolme kertaa viikossa. Miten tollanen olis kätevin toteuttaa?

tekisin kolmee eri leveyttä. joka toinen päivä ojentaja- ja hartia-apuja, joka toinen hanskoja ja kyynärvarsia. joka päivä selkää ja keskivartaloa. pimpom.

Tossa kun ohjeistit tekemään joka toinen päivä eri avut, niin miten noissa tota progressiota tulis toteuttaa? Vai vedänkö ihan fiilispohjalta, kuitenkin järkevästi.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom