Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
no ei se ihan noin mene. lyhyet sarjat kehittää voimaa. jos niitä tehdään kauhee määrä, se tarkottaa, ettei ne voi olla kauheen tiukkoja. jos sä haluut 14 toistosta parantaa, se onnistuu parhaiten nostamalla voimatasoja. ihan perusmeiningillä se menis sillai, että sen 2-4 krt/vko treenaat leuat ja ekan kuukausi pari bodailet 8-12 toiston alueella. sitten siirryt varsinaiseen voimatreeniin ja pidät suurimman osan sarjoista 4-6 välillä. tän jälkeen keskityt nostaan 1-3 toiston tulosta. sitten vasta on paras pohja alkaa tekeen kestovoimaa, eli nostaan sitä oman kropan painolla tehtyy toistomaksimia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Voisitko JTO luoda treeniohjelman joka periaatteessa sisältää vuoden päästä järjestettäviin voimanosto kisoihin tähtäävää treeniä. Lähinnä jaksotusta,prosentteja ja liikkeitä. Kiinnostaako tehdä? Laitan meiliä sitten tarkemmin tulemaan. Korvausta vastaan tietenkin. Ajatuksia?

Itse huomannut että mitä pidemmälle tekee suunitelman kisoihin valmistautumisesta sitä parempi laatuista treeni on kun on aikaa riittävästi luoda perusasiat kohdalleen. Jos tekee niin tekee kunnolla;)
 
Hei Jto! Olisi taas muutama kysymys.

1. Onko ranskalainen punnerrus maaten z-tangolla ja Taljapunnerrus kummatkin työntäviä liikkeitä? Työntäviä lihasryhmiä ne harjoittavat, mutta näyttävät tehdessä vetäviltä. En siis ole varma :/.

2. Ovatko Pohkeet työntävä vai vetävä lihasryhmä?

3. Miten tulisi 2-jakoiseen ohjelmaan sinun mielestäsi sijoitella Omalla kehonpainolla tehtäviä harjoitteita? Eli siis punnerruksia eri muodoissaan, telinevoimisteluliikkeitä, käsilläseisonnat, supermies punnerrukset, syväkyykkyhypyt ja sen sellaiset. En ole varma siis mille päiville sijoittaisin ne. (2-jakoiseni treenipäivät ovat:
ma: työntävät ) Ke, La ovat välipäiviä ja Su on lepopäivä.
ti: vetävät
to: työntävät
pe: vetävät
 
Moro. Pystyisitkös antamaan jotain arviota treenikaverini tilanteeseen:
Katsoin kaverin mavetekniikkaa, niin yläselkä pyöristyy joka nostossa aika paljon. Raskaimmissa nostoissa näytti siltä, että yläselän pyöristyttyä alkaa myös alaselkä pyöristyä, eli se tavallaan lähtee vääntämään koko loppua rankaa mutkalle. Käskin tietysti lopettaa.
Missähän mahtaa piillä voimanpuute tässä tapauksessa? Minkälaisella treenillä voisi hoitua pois?

Taustaa sen verran, että treeniä on takana vain muutamia kuukausia ja se on ollut koko ajan mahdollisimman tasapainoista. Oon myös pistäny merkille huonon ryhdin yläselässä, jota vois sanoa Quasimodo-seläksi. Eli selkä on aika kyttyrässä ja on ollut niin kauan kuin muistan (ennen treenin aloitusta). Olisiko kyseessä siis liiallinen kyfoosi? En tiedä mikä sen aiheuttaa.

Yläselän lihaksistoa on kuritettu ahkerasti mavella, kulmasoudulla, alataljalla, ylätaljalla ja leuanvedolla. Ihan perustekniikoilla. En oo silmämääräisesti ainakaan huomannut vielä ryhdin paranemista.
 
Ois dietillä tarkoitus nostella vähä voimia ja koittaa pitää lihoja niin voisko tämmönen toimia:
Esim.
Kyykky 4x5/90kg/100kg/110kg/120kg
1x3/130kg
ja 2,5kg aina lisää joka sarjaan seuraavalla kerralla.
 
startfox: 1. ei ole työntäviä lihaksia. kaikki lihakset vain supistuu tai ei. toi on vaan semmonen hassu illusorinen kuvaus. ne kummatkin treenaa ojentajia pääasiassa, joten kyllä ne silloin "työntää". 2. unohda toi jako työntäviin ja vetäviin. se ei ratkase mitään. 3. vaikee noin hajanaiseen systeemiin niitä sen tarkemmin lykätä. vaikeita liikkeitä kannattaa treenata usein muttei näännyttämällä.

elu: yläselän oikeestaan tuleekin pyöristyä, mutta alaselän ei. tällöin heikkous on siellä alaselässä ja pakaroissakin. kantsii katella ettei syy oo siinä että painopiste siirtyy päkiälle noston aikana. ryhdin ongelma on lapojen välin heikkous. ratkaisuksi leveitä soutuja ja mm. pienen rintalihaksen venyttelyä. asento siihen muistuttaa hieman pull overia.

qua: niin... toi ei oo oikein mikään varsinainen systeemi muuta kuin "lisätään rautaa jos menee". siinä tosin ei vikaa ole ja kuuluu ideologisesti painoharjottelun peruskiveen. voipi vaan suht nopeesti tuoda ylittämättömän seinän eteesi. vaikee myöskään sanoo mitään kun ei sun viime aikojen treenistä oo mitään tietoa.
 
No viime ajan treenit on ollut semmosta perusbody/voima treeniä toistoja aina vaihedella tätä joku 2kk tehty.Sitä ennen oli 1kk kevyempää treeniä olkapään vuoksi ja sitä ennen tuli väännettyä 2kk SingleFactorin 5x5 ohjelmaa jossa sain sen 15-30kg sarjapainoihin lisää.

Dietille mietin myöskin tuota Dualfactorin 5x5 ohjelmaa mutta taitaa olla vähä turhan rankka kun miinuksilla mennään.
Tuolla omalla systeemillä ois tarkoitus mennä 4-jakosena ja nuo sarjat tehtäs penassa,mavessa,pystärissä ja kyykyssä.Apuliikkeitä 3-4.

Oon miettiny tuota jim wendlerin 5/3/1 ohjelmaakin ton dietin ajaksi, joka varmaan ois paras ratkaisu?
 
Miten kannattais piikata vetoo, että sais trikoilla 1-2 kuukauden päästä mahdollisimman paljo ylös? Ikinä en ole siis trikoilla vetänyt niin miten toi sisäänajo kannattaa tehdä? Vitos maksimi nyt 180kg
 
Hyvä treeniguru Jto! On pidemmän aikaa jo maksimivoimat ollu kadoksissa ja nyt olis aika asialle tehdä jotain (esim. penkissä 12x100kg ja 130kg kuitenkin jäänyt rinnalle monia kertoja). Perusrunkona haluaisin pitää 2-jakoisen ohjelman, jossa joka toinen kerta lyhyitä sarjoja ja joka toinen pitkiä. Voimaa olisi siis tarkoitus hakea maastavetoon ja penkkiin. Voisiko tämmöinen viritys toimia? Salikertoja tulee viikossa 3-4. Toimiiko tuo 9-viikkoiseksi jatkettu ryssäohjelma, missä mave on vain kerran viikossa myös penkin osalta yhtä hyvin? Esim. viikot 1-4 6x3x80% --> 6x6x80% jne. Tätä ohjelmaa siis tarkoitan: http://www.joeskopec.com/ruspeak.html

Tämmöinen olisi ohjelmarunkoni:

Alakroppa pidemmät sarjat

Jalkaprässi 3x20
Reisikoukistus 3x20 (Supersarjoina edellisen kans)
Askelkyykky tangolla 2x10
Pohkeet tangolla 3x20
vatsoja

Yläkroppa pidemmät sarjat

Vinopenkki kp 3x15
Ylätalja 3x15 (supersarjoina edellisen liikkeen kans)
Viparit sivulle 2x15
Takaolkapääsoutu 2x15 (supersarja)
Hauiskääntö kp vuorotahtiin 2x15
Ranskalainen punnerrus 2x12 (supersarja)

Alakroppa lyhyet sarjat

Kyykky 2x5 (tulevaisuudessa parempi tehdä maven jälkeen ja vaikka 90% tehoilla?)
Mave (9-viikkoiseksi muokatun ryssäohjelman mukaan?)
Pohkeet 3x10
Vatsoja

Yläkroppa lyhyet sarjat

Penkki (9-viikkoiseksi muokatun ryssäohjelman mukaan?)
Leuanveto 3x5
Alatalja 2x5
Viparit sivulle 2x8
Facepull 2x8
Ojentajat taljassa yhdellä kädellä 2x5
Hauiskääntö taljassa yhdellä kädellä 2x7
 
Oon nyt tsiigaillu tämmösen sällin ku Barry Rossin suosimaa voimarutiinia (2-3 kertaa viikkoon tehdään maastaveto, 2-3 sarjaa, 2-3 x 95% painoilla, 2-3 x 85%) ja tää kaveri suosittelee tekemään maastavedon niin, että tiputetaan polvien yläpuolelle päästyä raudat maahan = ei lukitusta. Perustelee tätä sillä, että lukitus aiheuttaa tosi kovan stressin alaselälle ja nikamille, ja kun Ross treenaa yleisurheilijoita, niin näin ne kaverit pystyy treenaamaan omaa lajiaan ja kuluttaan maksimissaan 15minsaa "salilla."

En nyt tuota ohjelmointia lähe purkaan kummemmin, mutta ootko koskaan törmänny tommoseen drop-deadliftiin? Kokeilin tänään, ja tuntui TODELLA oudolta tiputtaa painot kesken pois. Tuli semmonen mielettömän kevyt olo ja just semmonen että ois voinu repiä vaikka heti perään vaikka kuinka monta toistoa. Kokeilin etsiä siitä lisää dataa mutta eipä löytynyt. :/

Rossin valmentama Allyson Felix (pikajuoksija muistaakseni) painaa 54-58kg ja maastavetää yli 160kg. Kaikki voimatreeni on ollut tätä sykliä.
 
qua: voisit vaikka edetä ihan perusprogressiolla maksimivoimatasolla. eli ihan yksinkertaisuudessaan nouset kolmosmaksimiin pari viikkoa, sit kevyt vko, sit ykköseen tai kakkoseen pari vkoa, kevyt taas ja vielä yks ykköstreeni. sit takas perustreeneihin.

miikka: lähe tekeen ihan 1-3 toiston maksimihakuja trikoon kanssa. alaosa päälle jossain 80%:ssa ja olkaimet 90%:ssa. sillai pääset pikkuhiljaa kii trikoon ominaisuuksiin ja onko se sulle oikeen kokonen jne nimenomaan auttaa nostoa. älä tee liian tiukkoja sarjoja varsinkaan alkuun, vaan keskity hyvään tekniikkaan.

mies 847: kiitos vaan, vaikken nyt guruksi halua itteeni korotella. valitettavasti en kommentoi treeniohjelmia tässä, kun tuppaavat viemään kauheesti aikaa ja hosumalla en viitti tehdä. en kuitenkaan sekottelis noin pitkiä ja lyhyitä keskenään, vaikka omissa treeneissään ne paras onkin tehdä. mieluummin ihan oma jakso bodailulle ja sit oma woimalle.

childintime: vartti salilla ei kyllä rakenna kellekään tarpeeksi ominaisuuksia oli laji mikä lie. ei se lukitus mitään sen enempää rasita ainakaan tollai perustellen. toi vastaa käytännössä ihan minkä tahansa liikkeen osatoistoja. jos haluu maastavedossa hyväksi, ne raudat pitää kyl ylös asti kiskoa, jos kolme vakkosta valoo meinaa saada :)
 
childintime: vartti salilla ei kyllä rakenna kellekään tarpeeksi ominaisuuksia oli laji mikä lie. ei se lukitus mitään sen enempää rasita ainakaan tollai perustellen. toi vastaa käytännössä ihan minkä tahansa liikkeen osatoistoja. jos haluu maastavedossa hyväksi, ne raudat pitää kyl ylös asti kiskoa, jos kolme vakkosta valoo meinaa saada :)

Tämä oli lähinnä se voimatreenipuoli siitä harjoittelusta. Homma näytti tältä:

- 2-3x2-3 maastavetoa pudotuksella, sarjan päälle 4-6 boksihyppyä ja 5min tauko.
- 1-3x3-6 keskikehon liikettä, esim jandoja (sarjojen välissä 5min tauko)

Tän jälkeen sitten suoraan lajiharjoittelutunneille. Eli käytännössä vaikka mulle (lajina brassijutsu) menis harjoittelu niin, että vedän maasta kerran, teen hypyt, venaan tauot, toistan yhdesti kevyemmällä painolla ja meen tatamille.

Eli jos tavoitteena on ihan 100% voima ilman minkäänlaista hypetrofiaa, niin eikö tuommonen 3-5 kertaan viikossa tehtävä todella matalan volyymin treeni olisi omiaan, eikä niin herkästi ajaisi ylikuntoon? :)
 
ei. kyllä jutsussakin tärkein lajin ulkoinen perusominaisuus on voima. sitä tulee kyl treenata kunnolla ja panostaen vaikka lajiharjottelu onkin pääosassa. hyvänä esimerkkinä pietiläisen j-p. tollanen esitetty harjotus on lähinnä kroppaa herättelevä, ei ees kontrastivoimatreeni. yliharjottelun välttäminen lähtee ihan muista asioista. punttitreenin ja lajiharjottelun yhdistäminen on kyllä ok sinänsä. lisäksi sitten pitäsin ehdottoman tärkeenä lajiharjoittelussa tehtävää oikeenlaista lajivoimatreeniä, mitä hyvin harvat tuntuu tekevän.
 
Olen pahoillani jos vaivaan sinua typerillä kysymyksilläni, mutta muutama asia on pakko saada selväksi. :(

Mitkä asiat ovat sinun mielestäsi ERITTÄIN TÄRKEITÄ lihasmassan kasvatukseen tarkoitetun tällä hetkellä 2-jakoisen treeniohjelman muodostamiseen?

Haen tässä juuri näitä: kierto, frekvenssi? , intesiteetti, ohjelman kesto, palautusajat onko kelloon katsomista, liikkeiden vaihtelu, sarjat&toistot viikoittain (olettaen että ei aina joka viikko samoja toistoja ja sarjoja) asioita, eli miten näitä ja muita samantyyppisiä asioita tulisi ottaa mahd. hyvän kehityksen suunnitellussa treeniohjelmassa huomioon.

Tuntuu liian monimutkaiselta tämä punttisali, eli se ei tosiaankaan rajoitu vaan siihen että mennään ja nostellaan. :(

Onko siis tyhmää treenata jollakin ohjelmalla esim. 8 viikkoa joka päivä samalla rutiinilla, vaikka treenaisi kovaa, ja veren maku suussa?

Suuri kiitos jos jaksat vastata ja selvittää pääni :worship: :worship:
 
ainoa typerä kysymys on sellanen, jota ei esitetä.

tärkeimmät teesit lihasmassan kasvatukseen:
- riittävä terveellinen ruoka, painon tulee nousta
- pääosin käytössä ns. isot moninivelliikkeet
- raskas perusvoimaharjoittelu, toistot pääosin 8-12, liukuma 5-15
- nousujohteisuus määrässä (sarjat*toistot*kilot) ja tehossa (kilot)
- riittävä palautuminen esim. kevennettyjen viikkojen muodossa joka 3-5. vko
- pitkäjänteisyys!!!!!

painoharjoittelu voiman tai massan hankinnan merkeissä on äärimmäisen yksinkertaista periaatteiltaan. noi ylläolevat kun toteutuu, ollaan aika lähellä menestystä :)
 
- nousujohteisuus määrässä (sarjat*toistot*kilot) ja tehossa (kilot)
QUOTE]


Eli tarkoittaa varmaan sitä, että ei aina junnata samoissa painoissa, vaan jos esim. vikalla sarjalla tulee +3 toistoa enemmän niin ensi kerralla lisää rautaa?
Meinaako tuo liukuma 5-15, että kehonrakennuksessa 5 toistoa on ns. alhaisin määrä ja 15 toistoa ns. korkein määrä?

Ja :worship:KIITOS:worship:
 
Moro jto. Olisko sulla heittää jotain vinkkiä seuraavanlaiseen "ongelmaan".
Eli penkissä kuormien noustessa +80%-max ensimmäinen toisto sarjassa muuttuu helvetin raskaaksi.
Toistoja voi tulla kaikkiaan jopa 8-10, mutta eka toisto on hankala.
Alaslasku tulee helvetin hitaasti, ja muutenkin nosto on sarjan vaikein.
Ekan toiston jälkeen loput toistot voivat tulla hyvinkin lennokkaasti.

Voiko tuo johtua vain paskoista geeneistä?
Treenikavereilla en ole kellään nähnyt vastaavanlaista "ongelmaa".
Oman 5:n toiston sarjan ensimmäinen toisto näyttää treenikavereiden ykkösmaximilta.
Kuitenkin tämän jälkeen tulevat toistot nousevat huomattavasti kevyemmin.

Salilla tullut käytyä 90-luvun alupuolelta asti.
Eri liikkeitä ja ohjelmia on tullut kokeiltua, mutta en ole löytänyt apua "ongelmaan".
Penkki on muutenkin aina ollut ylivoimaisesti heikoin liike, mutta ollut kuitenkin aina mukana ohjelmassa.
 
startfox: voi sitä ykkösiäkin tehdä ja isot lihat tykkää joskus pidemmistäkin sarjoista. toi nyt on semmonen yleisohje kuitenkin. progressiivisuus tarkottaa, että kun vaan pystyt, lisäät sarjoja, toistoja tai kiloja. samoissa painoissa tai toistoissa junnaaminen on...no...junnaamista!

mrmojorisin´: en pitäs tota pahana, kun toistoja kuitenkin tulee. uskosin, et syy vois olla selän tukevuudessa ja heikossa keskittymisessä. voithan sä tehdä alkuun isommalla romulla opetteluksi aina muutaman ykkösen. toinen vaihtoehto ois kontrastitreeni elki teet ennen podailusarjoja muutaman kontrastiykkösen ihan vaan keskittymisen ja räjähtävyyden lisäämiseksi. käytännössä vuorottelet raskasta ja kevyempää kuormaa. esim. 3*(1*90, 1*70%). ei geeneillä oo ton kanssa tekemistä. sit olis, jos ei tulis heikon ykkösen jälkeen mitään. tai no, sekin olis vaan heikkoutta :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom