Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Penkkitreeni kun menee "liian" kovaksi, niin tanko ei enää nouse suoraan ylös vaan puolen välin jälkeen lähtee nousemaan kohti naamaa. Mikä on heikko kohta ja mitä apuliikkeitä kannattaa käyttää?
 
tasku: ojentajat heikot suhteessa hartioihin. medium, kapee ja lankkupenkki liikevalikoimaan poistaa vian yleensä aika hyvin. komia tonttu ;)

archer: jos aikomus ois ottaa 85kg ekana kovana rautana, esim. 2*15*tanko, 2*5*40, 3*55, 2*65, 1*75-80, 1*85, 1*87,5...
 
kiitoksia, jälleen. :)

ja tuota jatketaan kunnes tullaan loppupisteeseen missä se viimeinen rauta ei enää nouse, pienillä korotuksilla?..
 
toinen vaihtoehto on jättä ens kerralle varaa ja tehdä sen sijaan pari sarjaa perusvoimatasolla. esim. jos maksimi oli 90kg ja ehkä ois tullu 92,5, et ota sitä vaan 2*6*75 esim.
 
Tämmöstä oon miettiny ja ajattelin että sulta vois tätä nyt sitten kysyä: Onko mitään merkitystä/apua jos lihasta treenaa liikkeillä joissa maksimijännitys tulee välitysten johdosta eri kohdassa? Esim jos vertaa vaikka ranskalaista punnerrusta ja kickbackeja, ranskalaisessa suurin jännitys kun kädessä 90 asteen kulma, kickbackissa kun käsi suorana. Sitte on myös esim. technogymin tietyntyyppiset laitteet joissa on vaijeri kiinni epäsymmetrisessä kiekossa jonka pitäis ainakin teoriassa suhteuttaa paino tasaisesti lihaksen voimamaksimiin sen liikeradan eri vaiheissa. Muutaman kerran oon kyseisiä laitteita testannu, ja vastus tuntui kyllä erilaiselta, "tasaiselta", mutta treenitaustaa ei vielä ole niin paljon että osaisin heti tarkasti huomata erot. Jos nyt laitteilla haluaa liikkeitä ylipäätään tehdä, niin onko tuollaisista teknovärkeistä merkittävää apua? Fastin blogisivullaan Kai Soini näytti joskus kehuvan, että tuollaisessa TG:n hauislaitteella saa kovan pumpin aikaiseksi tjsp. Samaa kehui kaverini.

Moninivelliikkeissä tollasta on tietty varmaan aika mahdotonta sanoa, kun eri lihaksia töissä ja kunkin maksimivoimakohdat eri alueilla lihaspituutta jne.

Näitä juttuja oon miettiny myös joogien kohdalla, joilla näyttää useimmiten olevan pitkät ja "tasahuippuiset" lihakset. Capoeiristoilla taas oon spotannu erikoisen hauiksen, joka on ainakin levossa levein alapäästään ja lisäksi pitkä. Paljon pitoja staattisessa jännityksessä -> vaikutus lihaksen muotoon erilainen?
 
lihasta ei voi muokata eri muotoiseksi jollain erikoisella treenillä, kuten jooga, capoiera, kiipeily (otan tän aina :) ). genetiikka määrää onko huippuja vai laaksoja. lihas joko jännittyy tai ei, on/off. alkukysymykseesi viitaten on niistä erilaisista voimantuottokäyristä hyötyä sekä vaihtelun että apuliikeajattelun kautta. bodareille eka ja voimailijoille jälkimmäinen vrt. kapea ja lankkupenkki. pääasia kuitenkin olis nostaa mahdollisimman paljon kummassakin lajissa, mutta eri tavoitteilla.
 
Selvis näemmä se etureisien syykin luultavasti: rullailin tuossa niitä kaulimella melkein itku silmissä kun on lihaskalvot niin kireät siitä kohden.
 
pienemmät raudat ja enemmän keskivartaloa. alaselälle tietenkin kannattaa tehdä apuja eli esim. jullea istuen kyfoosi -> lordoosi -tyylillä eli ei staattisella selällä. kato myös, ettei painopiste mee liikaa eteen.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Onko maksimivoiman ja perusvoiman teko samassa treenissä kannattavaa pitemmän päälle. Ja vielä niin päin, että alkuun ottaa toistoalueella 1-3, sarjoja 3-5 ja loppuun vakautusta vitosilla tai kuutosilla muutama sarja.

Olen vain huomannut, että voimamiehet näyttävät suosivan noita nousevia sarjoja alkuun ja lopussa tullaan painoissa alas ja tehdään muutama "pitkä" sarja esim. 3x5. Eli onko tuo vain jokin maksimivoiman esiin piikkaus vai voiko tuolla tyylillä ottaa jatkuvasti?

Noin reilu kuukausi sitten ryhdyin tekemään hieman tuolla tavalla ja toimihan se. Lisäsin jokaiselle viikolle volyymia ottamalla aina yhden sarjan lisää ja pyrin ottamaan aina ykköset ja kakkoset aiempaa suuremmilla painoilla, kuitenkin failurea välttäen.

Tykästyin vain tuohon tyyliin, kun tulosta tuntui tulevan. Tosin aika pitkään on tullut väännettyä perusvoima-alueella treeniä, joten sekin selittänee kehityksen:)

fedit. tajuaakohan tuosta mitään? Lyhyesti:
Voiko jatkuvasti treenata >=90 % raudalla, jos samassa treenissä ottaa 3-5 kpl vakauttavia sarjoja (ja kevyet viikot välissä.)
 
- pidemmällä tähtäimellä tekisin eri jaksoina, mutta kyllä tuollakin saa hyvää tulosta. varsinkin siten, ettei runno niitä maksimialueen settejä hamaan loppuun.
- en ole havainnut samaa. kyseessä on ihan normaali käytäntö kuitenkin ja tehdään vaan kaks ominaisuutta yhdessä treenissä.
- ite suosittelen tota silloin, kun haetaan harjoituskauden maksimeja lyhyellä ajalla ja ei haluta perusvoimatasojen tipahtavan kauheesti, mikä saattaa tapahtua, kun tehdään pitkään maksimivoimaa.
- en suosittele jatkuvaa treeniä tuohon tyyliin. se alkaa käymään myös aika monotoniseksi ja ärsykevaihtelua vaikeempi saada aikaan.
 
Tuo sun vastaamisen nopeus on jo huippuluokkaa:worship:

Mikähän sitten olisi sopiva vaihteluväli. Onkohan järkeä ottaa vaikka joka toinen kolmen viikon periodi tuolla tyylillä ja toinen kolme viikkoa vaikka 5x5 tms.?
Vai riittääkö uudeksi ärsykkeeksi, jos vaihtaa nuo perusvoimasarjat alkuun ja tekee niitä enemmän. Loppuun sitten pari napakkaa ykköstä tai kakkosta.
 
mieluiten 4-6*4-6 kuukauden ja toisen sit toi maksimit + perusvoima. tee maksimit treenissä ekana kuitenkin siis.
 
Kuules jto jos viitsit niin voisitko tehdä minulle treeni ohjelman. Olen treenannut nyt 8vk seuraavalla ohjelmalla:

Maanantai

Hauiskääntö tangolla 5x5
Ranskalainen punnerrus 5x5
Penkkipunnerrus 5x5
Pystypunnerrus 5x5
Kulmasoutu 5x5
Mave 5x5
Viparit sivuille 2x8


Keskiviikko

Hammer 5x5
Ranskalainen punnerrus 5x5
Penkkipunnerrus 5x5
Pystypunnerrus 5x5
Kulmasoutu 5x5
Kyykky 5x5 5x5
Pohkeet seisten 2x20
Viparit sivuille 2x8


Torstai

Keskitetty Hauiskääntö 5x5
Ranskalainen punnerrus 5x5
Penkkipunnerrus 5x5
Pystypunnerrus 5x5
Kulmasoutu 5x5
Mave 5x5
Rannekääntö 2x20
Viparit sivuille 2x8

Eikä oo tullu muuta kuin sanomista :thumbs: Kiitos!
 
aika iso homma alkaa vääntään ilmaseksi ohjelmia. eli en viitsi, valitan. sen verran paljon olen kirjotellut voimaan liittyen täällä, että saa kelvata. sanomista tulee kyllä munkin puolesta tuosta "ohjelmasta"... ota nyt vaikka isot pääliikkeet alkuun ja unohda hauisten osuus maailman kuninkaina.
 
mieluiten 4-6*4-6 kuukauden ja toisen sit toi maksimit + perusvoima. tee maksimit treenissä ekana kuitenkin siis.
Kiitoksia. Näillä mennään:)
 
Nyt tulee kysymys nopeuspenkistä. Monet voimanostajat suosittelevat nopeuspenkkiä tehtävän mahdollisimman monella eri leveydellä (esim 4 leveyttä / treeni). Niin eli, otetaanko nopeuspenkissä mahdollisimman paljon erilaisia leveyksiä, vai vedelläänkö "kisaleveydellä"?
 
koska on kyse hermostollisesta treenistä tulis suurin osa tehdä kisaleveydellä, mutta kyllä sitä voi hieman vaihdella, kunhan tasapenkillä mennään.
 
pienemmät raudat ja enemmän keskivartaloa. alaselälle tietenkin kannattaa tehdä apuja eli esim. jullea istuen kyfoosi -> lordoosi -tyylillä eli ei staattisella selällä. kato myös, ettei painopiste mee liikaa eteen.

Kyfoosi tarkoittaa ilmeisesti sitä kun selkä on ns. "kissanselällä" eli ei niin kuin se pitäisi olla maastavedossa vaan sillä lailla että välilevyt hajoaa jos kyfoosilla kiskoo maasta (paitsi ei kaikilla).?

Kun on keskusteltu vedon tekniikasta ja muusta sellaisesta olen useamman kerran kuullut jonkun heittävän lauseen "terveellä selällä pitää pystyä myös tekemään töitä pyöreällä selällä". Mitä tällä tarkoitetaan?
Miksi selän pyöristyminen on ok jos se on kirjotettu ohjelmaan (esim kaz-lockouts, sjmv pyöreällä selällä, julle pyöreällä selällä), mutta normaalisti jos sitä tapahtuu esim kyykyssä tai mavessa niin se on vaarallista?
kiitos
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom