- Liittynyt
- 23.4.2004
- Viestejä
- 44
Olen Personal Trainer ja valmennan tällä hetkellä pääasiassa urheilijoita, mutta toimin myös kuntosaliohjaajana. Mä olen tehnyt noin vuoden ajan mielenkiintoista kokeilua/tutkimusta Atkinson/Zone/tärkkelysrajoitteinen -tyyppisestä dieetistä/ruokavaliosta ja sen vaikutuksista rasvaprosenttiin.
Keräsin kymmenen asiasta kiinnostunutta henkilöä mukaan, jotka halusivat kokeilla ko. dieettiä ja kuinka se toimii.
Mittaukset tehtiin vedenalaispunnituksella ja Body Stat -mittarilla.
Kaikki kymmenen pääsivät ulkoisesti erittäin hyvään kuntoon eli peilistä näytti, että rasvat ovat ihan minimissä...mutta...
...mittaukset näyttivät aluksi nesteiden hurjaa laskua, joka kyllä tasoittui ajan myötä.
...mittaukset osoittivat, että rasva-% nousi kaikilla, vaikka ulkoisesti näytti siltä, että rasvat olivat hävinneet olemattomiin???
Eli johonkin sitä rasvaa oli pakko tulla...sisäelimiin, lihaksen sisälle???
Ruokavaliossa käytettiin pääasiassa ns. hyviä rasvoja, vain satunnaisesti punaista lihaa tms., hiilarilähteet valittiin pääasiassa kasviksista, vihanneksista, hedelmistä jne. (vrt. tärkkelysrajoitteinen dieetti). Ainoastaan aamiaisella ja aamun välipalalla sai käyttää esim. vähän leipää, muita hitaita ja kuitupitoisia viljatuotteita.
Ravintoaineiden suhteet prot. 30%, rasvat 30%, hh 40%.
Toisinaan käytettiin viikon jaksoissa seuraavaa suhdejakaumaa prot. 40%, rasvat 30%, hh 30%.
Tein tämän tutkimuksen ihan omasta uteliaisuudestani, koska monella sektorilla väitetään, että esim. kolesteroli olisi laskenut tällaisella dieetillä. Verikokeita en otattanut eli en tiedä miten kolesterolin kävi, mutta verenpaine laski ja rasva-% nousi.
Minun mielestäni yllättävä tulos!
Osallistuneet henkilöt kaikki olivat natuna kovasti treenaavia.
Tällä ruokavaliolla siis pääsee erinomaiseen peilikuvaan, mutta mitäköhän tapahtuu kehon sisällä...tämän haluan vielä saada itselleni selväksi.
Keräsin kymmenen asiasta kiinnostunutta henkilöä mukaan, jotka halusivat kokeilla ko. dieettiä ja kuinka se toimii.
Mittaukset tehtiin vedenalaispunnituksella ja Body Stat -mittarilla.
Kaikki kymmenen pääsivät ulkoisesti erittäin hyvään kuntoon eli peilistä näytti, että rasvat ovat ihan minimissä...mutta...
...mittaukset näyttivät aluksi nesteiden hurjaa laskua, joka kyllä tasoittui ajan myötä.
...mittaukset osoittivat, että rasva-% nousi kaikilla, vaikka ulkoisesti näytti siltä, että rasvat olivat hävinneet olemattomiin???
Eli johonkin sitä rasvaa oli pakko tulla...sisäelimiin, lihaksen sisälle???
Ruokavaliossa käytettiin pääasiassa ns. hyviä rasvoja, vain satunnaisesti punaista lihaa tms., hiilarilähteet valittiin pääasiassa kasviksista, vihanneksista, hedelmistä jne. (vrt. tärkkelysrajoitteinen dieetti). Ainoastaan aamiaisella ja aamun välipalalla sai käyttää esim. vähän leipää, muita hitaita ja kuitupitoisia viljatuotteita.
Ravintoaineiden suhteet prot. 30%, rasvat 30%, hh 40%.
Toisinaan käytettiin viikon jaksoissa seuraavaa suhdejakaumaa prot. 40%, rasvat 30%, hh 30%.
Tein tämän tutkimuksen ihan omasta uteliaisuudestani, koska monella sektorilla väitetään, että esim. kolesteroli olisi laskenut tällaisella dieetillä. Verikokeita en otattanut eli en tiedä miten kolesterolin kävi, mutta verenpaine laski ja rasva-% nousi.
Minun mielestäni yllättävä tulos!
Osallistuneet henkilöt kaikki olivat natuna kovasti treenaavia.
Tällä ruokavaliolla siis pääsee erinomaiseen peilikuvaan, mutta mitäköhän tapahtuu kehon sisällä...tämän haluan vielä saada itselleni selväksi.