Iso TRANS-urheilukeskustelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja NANSIKKI
  • Aloitettu Aloitettu

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
Ilman testosteronilääkitystä sitä on irmeli fyysisesti vain mahdollisella keinotekoisella peniksellä varustettu nainen ja tulokset sen mukaiset miesten sarjassa. Jos taas testosteronia käyttää, niin ainakin toistaiseksi siitä tahtoo tulla penalttia doping-testatuissa lajeissa
Meneekö se oikeasti noin? Testi tunnistaa ulkoisen teston?
Teston ja epiteston suhde piti ainakin aikaisemmin olla oikea.
Luulin että mitataan jotain mmol arvoja verestä?
 
Meneekö se oikeasti noin? Testi tunnistaa ulkoisen teston?
Teston ja epiteston suhde piti ainakin aikaisemmin olla oikea.
Luulin että mitataan jotain mmol arvoja verestä?

GC-C-IRMS-laitteistolla sen synteettisen testosteronin erottaa luonnon tavarasta kun niillä on erilainen hiili-isotooppisuhde.


Ilmeisesti testosteroniakin valmistetaan myös "urheilijakäyttöön" oikeanlaisella hiili-isotooppisuhteella. Pimeiltä markkinoilta taitaa löytyä. Tosin sehän voi olla sellaista tai sitten ihan perus-testosteronia joka näkyy testissä.

Toki se douppaamisen merkit on jo siinä kun trans-miehellä ilman kiveksiä testostoronitaso on muuta kuin naisten luokkaa. Sitten vain todistetaan se, että ulkoista testosteronia on koneessa. Ilmeisesti viimeisimmässä vaiheessa voidaan pitää urheilijaa viikkoja valvotussa olosuhteissa ja mitata niitä testosteronipitoisuuksia. Jos ei suostu testiin, niin se on sitten sama kuin kieltäytyminen doping-testistä.
 
Toki se douppaamisen merkit on jo siinä kun trans-miehellä ilman kiveksiä testostoronitaso on muuta kuin naisten luokkaa.
Raja-arvot siellä silti on.
Caster Semenya pärjäsi hienosti, mutta sitten määrättiin ylärajat / vai rajoja laskettiin niin eipä pärjännyt.
Hän nyt vaan esimerkkinä siitä että luonnollisestikin esiintyy melkoisia poikkeuksia.

Hyvä jos voidaan erottaa ulkoinen ja oma tuotanto. Ellei tässä päädytä jonkinlaiseen testonsiirto mahdollisuuteen, tyyliin verensiirto. Liekö edes mahdollista
 
Hyvä jos voidaan erottaa ulkoinen ja oma tuotanto. Ellei tässä päädytä jonkinlaiseen testonsiirto mahdollisuuteen, tyyliin verensiirto. Liekö edes mahdollista

Vaikea se oma luonnollinen testosteroni tahtoo olla erottaa siitä testosteroni lisästä.

Testosteronin ja epitestosteronin suhde on se mitä miehillä tutkivat. Tosin nehän hoksasin jo Itä-Saksassa antaa doupatuille urheilijoille sitä epitestosteronia testosteronin kanssa, niin suhdeluku pysyi kunnossa.

Toinen on sitten tuo hiilen isotooppitutkimus kun se poikkeaa luonnon tavarassa lääkkeenä myytävistä testosteroneista. Tosin ilmeisesti sitä keinotekoistakin on tehty samalla luonnon hiili-isotooppisuhteella testattaville urheilijoille.

Lienee yleisimpiä doping aineita testosteroni ja kasvuhormoni niiden vaikean löytämisen vuoksi. Siis testatuissa lajeissa. 1-2 mg per vrk testosteronia lisää naiselle, niin sehän on dramaattinen ero kun puolella kasvaa testosteroni pitoisuus elimistössä verrattuna luonnolliseen tasoon. Se voi olla ero onko olympialaisten voima tai kestävyys lajissa kultamitalisti vai sijalla 30+.

Sillä ei minulle ole väliä douppaavatko vai ei, mutta onhan se kilpailu todella epäreilua kun toinen douppaa ja toinen ei ja samassa sarjassa kisaavat.
 
Kumma homma, ettei Kansainvälistä Olympiakomiteaa nyt kiinnostakaan heille lähetetty tieteellisesti luotettava järjestelmä miesten ja naisten identifioimiseksi.

Urheilun sukupuolikohuun ehdotettiin ratkaisua, KOK hiljeni – ruotsalaistutkijalta suorat sanat
”Nykyinen KOK:n johto on osoittanut, ettei heitä juuri kiinnosta lääketieteellisen näkemyksen kuuleminen”, toteaa Tommy Lundberg.

Tommy Lundberg Karoliinisesta instituutista kuvattuna Jyväskylän yliopiston järjestämässä liikuntafysiologian seminaarissa 26. syyskuuta.

”Jos joku esittää meille tieteellisesti luotettavan järjestelmän miesten ja naisten identifioimiseksi, me teemme sen ensimmäisinä”, Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtaja Thomas Bach sanoi BBC:n mukaan Pariisin olympialaisissa elokuussa.

Bach oli kiusallisessa pinteessä. Taiwanin Lin Yu-ting ja Algerian Imane Khelif voittivat kultamitalit Pariisin olympialaisten nyrkkeilyturnauksen naisten sarjassa, vaikka heidät oli viime vuonna suljettu MM-kisoissa naisten sarjasta sukupuolitestin takia.

Bach sai, mitä tilasi. Kolmenkymmenenkahden tutkijan kansainvälinen ryhmä julkaisi vastauksen Bachin pyyntöön elokuussa Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports -julkaisussa otsikolla Reilut ja turvalliset osallistumisoikeuden kriteerit naisten urheiluun. Yksi kirjoittajista oli tohtori Tommy Lundberg Tukholman Karoliinisesta instituutista.

Onko KOK reagoinut tutkijoiden esitykseen?

”Ei. Emmekä me sitä odottaneetkaan, Lundberg sanoi viime torstaina Jyväskylän yliopistossa”, missä hän puhui Hot Topics in Exercise Physiology -seminaarissa.

Tutkijoiden ehdotus perustuu neljään kulmakiveen.

Ensinnä naisten inkluusio – naisten osallistuminen ylipäätään huippu-urheiluun – vaatii miehille kuuluvien etujen sulkemisen pois naisten urheilusta. Toiseksi naisten sarjoista sulkemisen peruste ei voi olla yksilön nykyinen testosteronitaso, vaan miehisen kehityksen tai sen osan läpikäyminen. Kolmanneksi juridinen sukupuoli tai sukupuoli-identiteetti ei oikeuta naisten sarjaan pääsyä. Neljänneksi urheilulla on oltava keinot testata, ketkä voivat osallistua naisten sarjaan.

Seulontatestit hyvissä ajoin
Tutkijaryhmän elokuussa julkaisemassa esityksessä naisten sarjojen urheilijoilta selvitettäisiin sukupuolikromosomit posken sisäpinnalta pyyhkäisemällä. Yleensä miehillä on xy-kromosomit ja naisilla xx-kromosomit.

Ajatus kromosomiseulonnasta ei ole uusi. KOK teki sitä aina Atlantan olympialaisiin 1996 asti, mutta tuolloin siitä luovuttiin.

Lundbergin ja hänen kollegojensa ehdotuksen mukaan tutkimus pitäisi tehdä hyvissä ajoin ennen kuin urheilija on osallistumassa arvokisoihin, jotta vältyttäisiin repivältä julkisuudelta.

”Se on seulonta, ei lopullinen tuomio. Pääasia on, että asia pitää hoitaa isoimpien arvokisojen ulkopuolella”, Lundberg korosti.

Jos naisten sarjaan pyrkivältä urheilijalta löydetään xy-kromosomit, ryhdytään jatkotutkimuksiin.

”Xy-kromosomisten tapauksissa pitää tehdä jatkotutkimuksia, voivatko he kilpailla naisten sarjassa vai eivät. Joissain maissa tällaiset tapaukset voivat jäädä huomaamatta, ja silloin on hyvä saada diagnoosi. Tällaisella uudistuksella ei ole pelkkiä etuja tai haittoja, mutta meistä edut ovat huomattavasti haittoja suuremmat”, Lundberg perusteli.

Tällä hetkellä sukupuoleen perustuvien sarjojen tilanne vaihtelee lajista toiseen. Syynä on KOK:n marraskuussa 2021 julkaisema linjaus, jonka mukaan urheilijaa ei saa sulkea pois kilpailuista sukupuolisen kehityksen poikkeaman tai transsukupuolisuuden takia, ellei tämän voida osoittaa johtavan epäreiluun kilpailuetuun.

”Käsitykseni mukaan he sivuuttivat täysin lääketieteellisen puolen. Siinä ei ole ainuttakaan viittausta lääketieteelliseen tai biologiseen tutkimukseen. Nykyinen KOK:n johto on osoittanut, ettei heitä juuri kiinnosta lääketieteellisen näkemyksen kuuleminen”, Lundberg sanoi.

Sääntöjen laatimisen KOK sysäsi lajiliittojen harteille. Tämä on johtanut nykyiseen sekavuuteen, jossa eri lajeissa on erilaiset säännöt siitä, kuka voi kilpailla naisten sarjassa.

 

Latest posts

Back
Ylös Bottom