Keskustelua otevoimailusta

Kirjoitetaan vaikka tähän ketjuun. Magnesiumeissa on eroja. Minulla strengthshopin kauan sitten ostettua superhalpaa mankkua ja hommasin testiin Black Diamond white goldia palan. White Gold toimii paremmin. En tiedä miksi, mutta toimii vaan.

Kiipeilykaupoista saa. Muita merkkejä Mammut, Petzl, Singing Rock, friction labs, ja näillä eri valmisteita. Varmaan nekin hyviä @jto ?
Osa todella merkkiuskovaisia ym., mutta kyllä itse samat tulokset, ja pidot saanut merkistä ja hinnasta riippumatta. Henkilökohtaisesti en noista super hienoista välitä, vaan perus palamankku parasta.

On tullut kyllä käytettyä kaikkia kehuttuja kalliita merkkejä, mutta perus Tokkmannilta ostetusta tykkään eniten 😄
 
On niissä eroja. Se palikan puristusvoimakkuuskin vaihtelee. Jotku kestäviä palikoita ja jotku menee jauhoksi heti. Tällä ei oo merkitystä pitoon toki ja se jauhatuksen raekoko ei grippiin merkkaa. Käyttömukavuusjuttu lähinnä liittyen kulloiseenki lajiin. Mulla menee palikka viikossa, jos semmosina ostan. Yleensä isommissa säkeissä. Hintakin toki vähä merkkaa ja jos urheilukauppa ottaa 5€/ 56g ja kiipeilykauppa 8€/ 500g, ei juuri kilpailua.

Magnesiumeissa ilmoitetaan kaikkien sisältävän magnesium karbonaattia, mutta näin se ei mene. Osassa on kalsiumkarbonaattia (taululiitu) lisäksi 10-30%. Tän ongelma on hieman se, että se CaCO3 sitoo kosteutta grippiä ajatellen väärällä tavalla, molekyylitasolla siis. Joissain olosuhteissa tää on myös ok. Kiipeilykaupoista saatavat mankat on yleensä aika hyviä, mutta eroja on niissäkin.

Parhain grippi itellä on saatu aikaan lisäravinnetason mankkajauholla, mitä tilasin Espanjasta. 150g hyvin hienojakoista jauhoa ja melko taatusti se 100% mgCO3 vrt. ne palikat kaupoissa. Hintakaan ei paha ollut ja riittoisaa kamaa, kunhan ei viljele ympäriinsä. Mankassa enemmän ei oo parempi.

Näissä kitkajutuissa sitten tietenkin merkkaa
- Gripattavan alustan materiaali
- Sormien nahkojen kunto (vuotaako kudosnestettä). Tää nahka-asia vaihtelee yksilöstä toiseen paljon ja ihan yksilön sisälläkin melkosesti.
- Ilman lämpötila
- Ilmankosteus... joskus hyvä olla alle 40% ja joillakin kivilajeilla parempi jopa 60%. Joskus nahat on ikäänku liian kuivat ja paksut ja sillon voi jopa kostuttaa ne vähä ennen kiipeilyä ja hyvin pysyy.

Eli omassa lajissa voi olla aika isokin ero reittien työstökerroilla. Joskus ei pysty ees roikkuun otteissa ja joskus niistä ei meinaa päästä irti, heh. Eli pahimmillaan/ parhaimmillaan erittäin olosuhderiippuvaista menoa ja paljon muuttujia. Joskus on ihan kivaakin.
 
Viimeksi muokattu:
Se yksipuolisuus on usein se suurin ongelma. Sen lisäksi liian tiukat sarjat liian usein. Mä treenaan grippiä melkein päivittäin ja riippeun kaudesta, treenit kestää 3-6h kerralla. Vammoja ei ole. Eikä tule.

Jos se palautuminen on ongelma, palaa siihen iisimpään menoon ja tee vaikka joka toinen viikko vaan ns. kovempaa. Niissäkin sais olla selkee vara testitreenejä lukuunottamatta tietenkin. Niiden jälkeen saa mennä montakin treeniä palautellen. Nää on pitkälti hermostopuolen juttuja ja se tykkää usein, mutta melko iisisti -tyylistä enemmän ku turpaanvedosta.
Juu kyllä mä nyt uskon👍 Ei tappirunttauksia yhtenään. Kun sormet vähän palautunu niin paluu semigrippiin. Tavotteena edelleen CoC3 kiinni ja lisäks 20kg leokot sileet ulospäin ylös. Pinch treenissä olen kokeillut muutaman kerran negatiivisia. Kumma kun niitä levyjä pystyy pitämään ylhäällä muttei saa lattiasta irti 🤔
 
Parhain grippi itellä on saatu aikaan lisäravinnetason mankkajauholla
Oletko tietoinen esim myprotein kaupan magnesium jauhosta?
Joskus hyvässä alennuksessa n. 20e/kg.
250g/500g pusseissa.

Grippiin en ole testannut, joten en lupaa toimivuudesta siihen nyt mitään :LOL:
 
ransu: Nostaminenhan vaatii isomman voimantuoton, joten 40kg ei oo 40kg nostaessa vs. pitäessä. Mitä nopeempaa nostaa sitä enemmän joutuu tuottaan voimaa.

Saatana: Juu oon tietoinen, mutta enempi nyt treenaillessa luottanu perusmankkaan ja viileempään keliin. Jos ei pahempia ongelmia gripisaä, en niin hifistele.
 
Itse nyt vajaa pari kuukautta kiipeillyt ja nestemäinen mankka ainakin paljon mukavampi, pysyy huomattavasti pidempään käsissä, eikä pölyä. Huonona puolena on käsien kuivuminen, itsellä tosin kestää hyvin.
Suurimmilla osilla kuntosaleista ei varmaan muuta saakkaan käyttää kuin nestemäistä. Vuorotellen samalla reitillä testaillessa, en huomannut pidossa eroa netemäisen ja tuon White Goldin välillä.
 

3 kpl M-Nutrition Anabolic Overdrive 6 kg

Orange - Sweet berry - Rasberry kiwi

-25%
Nestemankoissa on viinaa ja mankkaa. Joissakin ollut hartsia myös. Putsaa tietenkin rasvan paremmin iholta ja sen takia myös hyvää. Monet käyttää nestemankkaa alla ja normaalia päällä. Hikoiluahan se ei tietenkään estä, vaikka monet niin kuvittelee.
 
White Gold kuivattaa jo pelkästään suht voimakkaasti. Itellä kun kädet talvella niin kuivat että halkeilee muutenkin niin ehkä jätän nestemankat väliin. Voihan sitä yhden pullon testata. Spider Chalk erittäin kehuttu.
 
En oo ikinä aktiivisesti treenannut grippiä. Mitä välillä kokeillu erinäisiä juttuja vaan kuriositeettina. Mitkä on THE parhaat liikkeet, jos haluu helvetin kovan puristuksen, ja kuinka helpolla ittensä vetää ihan tukkoon grippijutuilla? Vaisto sanoo, että joko helvetin helposti, tai ei millään :d. Tangossa leukoja yms. kehonpainoilua tehdessä oon roikkunu ihan simona, ja siinä on selkeesti kova. Auttaa esim. boulderoidessa, mut kaikki muu grippiin liittyvä on mulla ihan paskaa. Eli jos ottais projektiks parantaa tää heikkous, ni millä liikkeillä, ja minkälaiset metodit on toistojen/sarjojen pituuksissa? Tekemälläki oppii väkisin, mut jos haluu tehä oikein heti alussa.
 
Viikatemies: Slangisanoja ei korjailla :) Tomeitou tomaatou. Toisen mankka on toisen ratio on toisen boombox.

Cuntslinger: Tangossa roikkuminen ei kyllä kiipeilygrippiin juuri auta. Ei niin isoja otteita käytä ku ihan aloittelijat. Sormenpäillä pitäs treenates olla se paine, jos meinaa kiipeilyyn saada grippivoimaa. Eli mihin sä haluat sitä grippivoimaa? Siitä riippuu, miten sitä treeniä pitäs suunnitella.
 
Mulla on toisen käden keskisormesta mennyt jänne poikki muutama vuosi sitten. Se parsittiin kasaan leikkauksessa. Toimii suht normaalisti, mutta sormenpään nivel ei mene kunnolla koukkuun. Samasta kädestä pikkurilli on murtunut tuolta lähes "juuresta" ja pistettiin paikoilleen joillain metallitikuilla, jotka myöhemmin otettiin pois. Sekin toimii nykyään suht hyvin, mutta sitä on vaikeampi käskyttää kuin terveen käden pikkurilliä.

En muista yhtään mitä lääkärit ja fyssarit on noista antaneet ohjeiksi kuormituksen suhteen. Uskaltaako esim. tuolla korjatulla jänteellä treenata otevoimaa normaalisti ja mitä pitäisi välttää? Maastavedoissa en oo huomannut merkittävää eroa puristusvoimassa terveen ja vammasen käden välillä.
 
Yleensä ne jänteen ja pulleyden yms vetolujuudet on kyllä tuossa ajassa täysin normaalit, jos niillä yleensäkin on se kuntoutus ja muu jälkihoito tehty oikein. Muutamalla kiipeilykamulla mennyt tosi pahasti sormia remonttiin ja vuoden päästä vääntävät täysillä, vaikka puukkoo on heiluteltu, ku pohojammaalla häissä. Suosittelen kyllä monipuolista ja nousujohteista otevoimailua. Jos sulla siellä sarjoissa on varaa aina, aika hyvin pysyt selvillä omista rajoistas. Palautuminen kuntoon tietenkin myös.
 
Otevoima on liikekohtaista kuten @jto kertoi. Täytyy tietää mihin liikkeeseen haluaa grippiä. Paksu akseli on ihan eri asia kuin sormenpäillä pidot. Moni otevoimailijakin voi olla jossain grippilajissa huippu ja jossain surkea.
 
Viikatemies: Slangisanoja ei korjailla :) Tomeitou tomaatou. Toisen mankka on toisen ratio on toisen boombox.

Cuntslinger: Tangossa roikkuminen ei kyllä kiipeilygrippiin juuri auta. Ei niin isoja otteita käytä ku ihan aloittelijat. Sormenpäillä pitäs treenates olla se paine, jos meinaa kiipeilyyn saada grippivoimaa. Eli mihin sä haluat sitä grippivoimaa? Siitä riippuu, miten sitä treeniä pitäs suunnitella.

Nii ei toki normi roikkuminen. On tullu tehtyä vaikka ja mitä kikkailua sormilla ja varpailla :d. En kaipaa tuohon mitään boostia, ja kaikki tarpeellinen kehittyy ite kiivetessä varmasti. Haluun kovan puristuksen, mikä näkyy vaikka kättä puristaessa, levypainoja puristellessa yhteen, myötäote mavessa. Coc grippereistä jääny ainaki sellanen käsitys, et ne ei oo välttämät kauheen monipuoliset.
 
21v kiivenneenä voin sanoa, ettei leuanvedolla tai tangossa kikkailemalla siinä hommassa kehity. Ei kiipeily- eikä grippimielessä.

Jämäkkään, mutta ystävälliseen kädenpuristukseen riittää hyvin pieni voimataso= ei tarvetta grippitreenille.

Levypainojen puristeluun ja myötäotemaveen tehoaa parhaiten lajinomainen tekeminen= tarve grippitreenille. Sitäpä sitten.

Grippereitä puristelemalla kehittyy parhaiten puristelemaan grippereitä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom