Kädenvääntö

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
Kädenväännössä tarvitaan vahvaa kättä joka kohdasta. Olkapää ja kiertäjäkalvosin tulisi olla kunnossa koska niihin saattaa tulla pitkäaikaisiakin vammoja. Väännössä yritetään etsiä vastustajan heikkoa kohtaa ranteesta ja saada yli ote sillä tavalla. Monesti ottelijat ovat lihaskooltaan ja voimantuotoltaan hyvin samantasoisia, näin ollen ottelun voiton ratkaisee nopeus ja tekniikka. Kaikki kädenvääntäjät eivät tee salitreeniä. Treenatessa kädenvääntöä pitäisi muistaa, että lajissa tarvitaan paljon staattista voimaa ja siksi salilla tehtävät "pumppailut" eivät suoraan siirry voimaksi pöydässä. Sormivoimista kaikki lähtee ja näppien treenaaminen tuokin nopeasti kädenvääntövoimaa aloittelijalla.
Kun kädenvääntöä aloittelee loukkaantumisriski on suuri. Tästä kertoo monet tarinat murtuneista luista ja olkapää vammoista, jotka ovat yleensä seurausta baariväännöistä.
Kädenvääntö ihan hauska tapa mittailla voimiaan toisen kanssa kunhan järki pysyy mukana.
 
Kädenväännössä tarvitaan vahvaa kättä joka kohdasta. Olkapää ja kiertäjäkalvosin tulisi olla kunnossa koska niihin saattaa tulla pitkäaikaisiakin vammoja.

Ei pelkästään tämän takia; olkavarren staattiseen pitoon tarvitaan myös voimaa ehkäisemään uloskiertoa, ja vastavaikuttajalihasten on myös oltava kunnossa, eli käytännössä koko kiertäjäkalvosin.

Kaikki kädenvääntäjät eivät tee salitreeniä.

Totta toinen puoli, mutta suurin osa treenaa itse vääntöjen lisäksi siinä tarvittavia lihaksia muin keinoin. Ei siis välttämättä mitään mavea ja kyykkyä, mutta sitä kättä ja yläkroppaa. Usein sellaisin harjoittein joita ei juuri salilla näe:D Parhaiten vääntöön saa voimaa vääntämällä. John Brzenk väänsi 13-vuotiaana päivittäin, mutta vanhempana ei enää pysty. Kerran viikossa on ihan hyvä, useammasta ei oikein ehdi palautua, sen verran rankkaa touhua.. Punttitreeniä pystyy tekemään hyvin siinä ohessa.

Sormivoimista kaikki lähtee ja näppien treenaaminen tuokin nopeasti kädenvääntövoimaa aloittelijalla.

Sanoisin että Forkuista kaikki lähtee, pelkällä sormien koukistusvoimalla ei vielä väännetä. Kyynärvarret on oltava joka suuntaan vahvat, myös sinne vastavaikuttajien puolelle + kierto.

Kun kädenvääntöä aloittelee loukkaantumisriski on suuri.

Kun kädenvääntöä aloittelee kokeneempien opastuksella oikealla kädenvääntöpöydällä, jossa kyynärpäätyynyt eivät ole kohtisuoraan vastakkain (tämä vähentää riskiä olkavarren vaaralliseen kulmaan), niin en lähtisi pelottelemaan.

Tästä kertoo monet tarinat murtuneista luista ja olkapää vammoista, jotka ovat yleensä seurausta baariväännöistä.

Aivan. Jo pelkästään kova alusta kyynärpään alla muodostaa loukkantumisriskin, puhumattakaan niistä vaarallisista kulmista.


Möllisköltä voi kysyä Oulun touhuista! Siellä toimii Olsta. Tässä taas linkki Suomen kädenvääntöliiton sivuille: www.skvl.net
 
Lisään vielä tuohon voimaan, tekniikkaan ja nopeuteen liittyen. Kisatilanteessa hyvällä startilla on usein ratkaiseva merkitys. Usein käy kuitenkin niin että startti on molemmilla hyvin samanaikainen, jolloin voiman merkitys korostuu. Eri tekniikoistakin johtuen sen käden on oltava joka suuntaan vahva, ettei tule ylläreitä vatustajan puolelta niin helposti. Moni vääntäjä (myös huipputasolla) on ns. voimavääntäjä, eli ei ole niinkään teknisesti taitava. Mm. Hook-vääntöä kutsutaan myös voimaväännöksi.
 
Joo olin =)

Ois vaan kiva joskus kokeilla. Ei kyllä koskaan nuo olkapäät tykänny tosta baari kädenväännöstä mutta ois silti joskus kiva koittaa oikeessa pöydässä.
Heidin dokkari näemmä tullu uusintana.:hyvä:

Olkapäitähän tuossa tosiaan tarvitaan, ja niissä joutuu kädenväännössä juuri ne lihakset töihin joita normaalisti ei niin paljoa käytetä. Salillakin suurimman osan liikkeistä voi jakaa vetäviin ja työntäviin, tässä taas on kyseessä sivulle suuntautuva liike. Ihan terveetkin olkapäät on kyllä ensimmäisten kädenvääntötreenien jälkeen melkoisen kipeät, ja takin pukeminen ja riisuminen hankalaa monta päivää. Ajan myötä kuitenkin helpottaa!
 
harjoitella kannattaa olkapäitä,ojentajia,hauiksia ja kyynärvarren lihaksia. myös harjoitella ihan koko kädenvääntöliikettä
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
harjoitella kannattaa olkapäitä,ojentajia,hauiksia ja kyynärvarren lihaksia. myös harjoitella ihan koko kädenvääntöliikettä
Kannattaisko lukea ensin ketju ennen kuin menee heittelemään omia ympäripyöreyksiään ilmeisen mutulla?
 
En kiistä, etteikö kädenvääntö olisi tekniikkalaji, mutta kummasti niissä lihaksissa pitää olla voimaakin, jos oikeasti meinaa pärjätä. Naapurin Villen saattaa voittaa jo pelkillä pikku kikkailuilla, mutta jos vertaistaan vastaan kisaa, niin voiman merkitys kasvaa. Tekniikkalaji se on keihäänheittokin..

Tekniikoita on myös erilaisia, joista käytetyimmät ovat "hook" (sanotaan myös voimaväännöksi, tässä voi olla ojentajallakin merkitystä, ja hauiksella ja etuolkapään lihaksilla) ja "toproll" (kyynärvarren lihasten merkitys korostuu, samoin yläselän).

tässä muutama lihas, joita kannattaa erikseen treenata, jotta saa vääntöön voimaa:
kaikki kyynärvarren lihakset
olka-värttinäluulihas (brachioradialis)
olkavarrenlihas (brachialis)
pronator teres
kiertäjäkalvosin


Parhaiten oppii vääntämään vääntämällä, ja voimaa niihin oikeisiin lihaksiin. Vääntö on kuitenkin sivulle suuntautuva liike, joten pelkkä hauis-ojentaja-pumppailu ei juuri auta. Vahva ylävartalo on hyvä, mutta kyllä se yleensä on jokin käteen kiinnittyvä lihas, joka ensinnä pettää. Harri tuolla aiemmin jo laittoikin linkin www.skvl.net , sieltä lisää!:thumbs:
Hauiksen alla oleva olkavarrenlihas on tärkeämpi, eli vasaraotteella hauista. (Lähtöasennossahan ranne on asennossa, jossa peukalo on itseesi päin ja pikkusormi kaveriin päin). Siinä vaiheessa kun kaveri on kääntänyt sulta "ranteen auki", eli tuijottelet omaa kämmentäsi ja kaverin paino lepää sinun pelkän hauiksen varassa, on peli aika pitkälle menetetty. Siksipä nuo kyynärvarren kiertoliikkeetkin on tärkeitä, ja pyritään se ranne pitämään tappioasemassakin pystyssä. Hook-väännössä itse hauiksella on enemmän merkitystä, mutta sekään ei ole tärkein, vaan esim. kiertäjäkalvosin ym. ottaa enemmän hittiä, ja kokemukseni mukaan ojentaja huutaa hoosiannaa.
Olkavartta ei itseasiassa tänä päivänä pahemmin kierretä (niin että käsi menee väännön suuntaan paljon olkapään edellä), vaan se pyritään pitämään paikallaan. Sen kiertoliikkeen tekevät lihakset eivät ikinä ole niin vahvat, että sillä tyylillä pärjäisi. Puhutaan ns. "kädellä vääntämisestä", mikä on huonoin mahdollinen tapa kädenvääntöpöydässä väännettäessä (seisomapöytä). Hävitessä olkavarsi kyllä kiertyy auki, joten niitäkin lihaksia on hyvä vahvistaa! Niiden jo mainittujen forkkujen ohella tärkeimpiä lihaksia on ne kiertäjäkalvosimeen kuuluvat.
Yritänpä taas kertoa, tällä kertaa kuvien kanssa niin saa ehkä paremman käsityksen siitä mistä puhun:D Suomen kielellä ei vastaavaa sivustoa ole olemassa, tuo linkki on kyllä ihan ok.

Ns. top-roll-väännöllä saa parhaiten vaikutettua toisen voimiin nimenomaan vastustajan ranteen hallinnan kautta. Kun tämän tekniikan osaa hyvin, saattaa sillä helposti yllättää itseään vahvemman, mutta kokemattomamman vääntäjän. Kyynärvarsi on hyvä yrittää pitää pystyssä, eikä antaa vastustajan kiskoa kättä itseensä päin. Sinun taas kuuluu suunnata kätesi liike (oikealla kädellä väännettäessä) vasenta kainaloasi päin (tai ainakin niin, ettet työnnä vastustajan puolelle). Vastustajan käsi tulisi saattaa kuvissa esiintyviin asentoihin, joiden kohdalla lukee "Ei näin";)
Alemmilla sormilla puristaminen on tärkeämpää kuin etusormella ja keskisormella. Toisekseen, jos niillä puristaa liikaa se on ennemmin haitaksi. (Yritäpä sulkea gripperi ja sitten taittaa rannetta. Melko vaikeaa!)

Tuon kolmen kuvan sarjasta keskimmäinen kertoo aika paljon. Jos joudut katselemaan kättäsi tuosta kulmasta, niin kaikki vastus on pelkän hauiksesi varassa. Yritä siis tehdä näin vastustajalle. Kierrä omaa etu- ja keskisormea, nimetöntä ja pikkurilliä vastustajan käden yli. Hänen peukalonsahan on kämmenesi sisässä (virallisena sääntönä on, että peukalon ylimmän nivelen kuuluu näkyä), joten voidaan sanoa, että peukaloa kierrettään, tai peukalon yli kierretään.

Ja sitten:

harjoitella kannattaa olkapäitä,ojentajia,hauiksia ja kyynärvarren lihaksia. myös harjoitella ihan koko kädenvääntöliikettä

Miten niin ympäripyöreyksiä? Ihan asiaahan tuo "kotka" tuossa puhuu. Vai?

Jos luet kaikki nuo yllä olevat viestini, niin jokohan tuo kuulostaa ympäripyöreältä? Kuka tahansa body-treenaaja treenaa myös noilla "Kotkan" ohjeilla käsiä, vaan eipä silti saa vääntöön voimaa. Hauikset on toissijaiset jos vertaa olkavarrenlihakseen, kyynärvarren lihaksista tärkeässä asemassa on myös se joka tekee sisäänkiertoliikkeen, mitä harva hoksaa, ja kädenvääntöliikkeessä käsi itse asiassa ei juurikaan liiku, vaan siihen tarvitaan ennemminkin staattista voimaa, pitoa.
 
kyllä vaan saa voimaa. mä käyn pelkästään salilla ja en harjoittele kädenvääntöä mutta voitan aikuiset helposti kädenväännössä
 
kyllä vaan saa voimaa. mä käyn pelkästään salilla ja en harjoittele kädenvääntöä mutta voitan aikuiset helposti kädenväännössä
Minäkin voitin aikuisia miehiä kädenväännössä vielä alaikäisenä tyttönä ennen kuin olin kertaakaan punttia nostanut. Tietty salilla saa voimaa, mutta jos haluaa tulla oikeasti hyväksi vääntäjäksi, niin treenimetodit on vähän eri kuin esim. bodareilla tai voimanostajilla. Kädenväännössä esim. staattinen voima ja kiertoliikkeet on (helevetin) tärkeitä. Tämä on fakta. (nimimerkillä MM-3.) Kädenvääntö on sitäpaitsi sivulle suuntautuva liike, kun taas suurimman osan salilla tehtävistä perusliikkeistä voi jakaa vetäviin ja työntäviin.

Jos sinulla on lahjoja vääntäjäksi niin siitä vaan lähimpään seuraan treenaamaan ja kisaamaan. Se on hieno tunne ekoissa treeneissä kun itseä pienemmät paiskaa sun kättä pöytään!:thumbs:
 
kun olen vääntänyt kättä nii suurin piirtein aikuiset ovat olleet noin 10cm minua pitempiä
Kuule, sillä ei ole mitään merkitystä kuinka pitkä on. Periaatteessa lyhempikätisenä etu voi olla sinun puolellasi. Aikuisista suuri osa on hämmästyttävän paljon heikompia kuin terve ja vahva (varsinkin urheileva) poika. Aikuisuus ei ole minkään mittari.;) Ne joiden kanssa minä nuorena väänsin omistivat vähintään 10cm paksumman käsivarren ja silti hävisivät. Lisättäköön vielä, etten treenannut, vaan harrastuksistani ainoastaan ratsastuksessa käytin käsiä. Lihaksen kokokaan ei kerro kaikkea, kyse on myös siitä missä kunnossa lihas ja sen hermostus on. Se että voitat aikuisia kertoo kuitenkin että olet todennäköisesti vahva.:thumbs: Moni naispuolinen kädenvääntäjä nostaa penkistä oman painonsa verran (naiselle se on paljon), vaikkei edes ole penkkiä treeneissään tehnyt, eikä se silti kerro että penkkiä kannattaa treenata vääntämällä kättä..
 
esimerkiksi tämä kaveri jonka kanssa viimeksiväänsin kättä hän on ainakin 15 vuotta harrastanut potkunyrkkeilyä.
Kädenväännössä ei saa potkia eikä nyrkkeilläkään.:rolleyes:
 
aivan, eihän se mitenkää vaikuta vaikka olisi kaverisi harrastanut sumopainia, jos ei kädenvääntö tekniikkaa löydy... mutta kokeileppa tosiaan mennä tuonne SM/MM pöytiin, nii tipahtelet sieltä pilvilinnoista...

huomattu kun verrataan katutason nyrkkeelyä ammattinyrkkeilyyn.. erohan on suuri..


ja ettei menis ot nii kyynärvartta kannattaa reenata :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom