Wendleriä on nyt tullut testattua ensimmäisen 16 treenin verran. Teen ohjelmaa 3 krt/vko tyylillä, joten yli viikon jaolla nuo neljän treenin setit. Salilla puuhastelua on taustalla jonkin verran. Ehkä jollain tapaa aktiivisemmin 1-2 krt/viikko viimeiseltä 4 vuodelta, joskin taukojakin aikana on ollut. 30v. mies kirjoittajana ja mitat jotakuinkin 187/89.
Tein ennen tätä Wendlerin jaksoa pitkät n. 6-8 viikon jaksot 1-jakoista ohjelmaa kahdesti viikossa ensin 3x20 sarjoilla ja sitten 4x10 sarjoilla, jotta taas tottuisin saliharjoitteluun tauon jäljiltä. Lisäksi vasta nyt tuli enemmän opeteltua vapaiden painojen kanssa liikkeitä, varsinkin mavea ja pystypunnerrusta tangolla. Alkuun tuntui todellä löysältä tehdä ohjelman mukaan salilla vain pääliike ja pari apuliikettä +lämmittelyt ja loppuverrat, mutta nyt siihenkin on alkanut tykästyä. Tuo johtuen siitä, että ennen yksijakoisella ohjelmalla salilla sai viettää 1,5-2h riippuen lämmittelyistä jne.
Teen joka salitreeniä ennen liikkuvuusharjoituksen lämmittelyksi sisältäen paikkojen pyörittelyjä ja perusliikkeitä pari kierrosta, johon kuluu n. 20min. Tämän jälkeen 5/5/3 lämmittelynostot Wendlerin liikkeeseen ja sitten pari apuliikettä. Apuliikkeitä ajattelin kierrättää aina näissä 16 harjoituksen sykleissä siten, että jotain pitää, mutta vaihtaa päivää ja joitain vaihtaa kokonaan muuhun. Lopuksi soutulaitteella verryttelyä ja vähän nopeita venyttelyitä. Aikaa menee treeniin kokonaisuudessaan n. 1h 15min.
Voisi tätä ohjelmaa tehdä 4krt/vko, mutta kestävyysliikuntaa on samalla treeniohjelmassani aika paljon, joten mulle tämä on parempi näin. Olen yhdistänyt peruskuntokauden harjoittelun kestävyyslajeissa tähän Wendleriin, jonka ohjelmoin maksimivoimaa hakevaksi saliharjoitteluksi. Lajikohtaisten voimaharjoitteluiden lisääntyessä jätän varmaan Wendlerin pois ohjelmasta ja teen vain ylläpitävän 1-jakoisen salitreenin kerran viikkoon. Tai katsotaan nyt, josko kannattaisi sitten siirtyä tekemään vain se 2 krt/viikko tällä ohjelmalla. Sinällään Wendlerin ohjelma tuntuu mukavalta, kun tätä voisi vain jatkaa ja jatkaa. Jos pysähdyksiä tulee, niin löytyy vaikka mitä konstia työkalupakista. First set last, erilaiset apuliikehässäkät, maksimien uudelleen määritys ja siitä 90% laskemiset jne.
En tiedä olisiko voiman hakemisen kannalta parempaa syklittää saliharjoittelua välillä kestävyysvoiman ja perusvoiman jaksoihin sekä sitten taas Wendleriin. Tätä siis miettien sitä vastaan, että pyörittäisi Wendlerin systeemiä ympäri ja ympäri em. työkaluja tarvittaessa käyttäen. Tavoitteena mulla on siis olla hyvässä kunnossa noin yleisesti, voida hyvin ja kehittyä niin voima- kuin kestävyysharjoittelun puolella. Syklitystä siis tarvitsen joka tapauksessa, kun ei kaikkea voi kerrallaan kehittää.