pitkät sarjat kehittää tietenkin kans lihaa, muttei niin paljoa, kuin lyhyemmät. nopeet lihassolut on isompia, joihin se perusvoimailu kohdistuu. joillakin vaan se kestävyyssolukko on määrältään suurempi, joten kun sitä kiusataan, kasvaa ne pirulaiset, kuten esim. tolla shimizulla (alakuva miken heitossa). tosin sillä on kyllä nopeetkin solut aika kuosissa, sprintteri kun on, mutta hrajotteluun nähden siis.
toisaalta luistelijoilla (ja pyöräilijöillä) on niin ruikku yläkroppa, että jalat korostuu suhteettomasti. useilla bodareilla on takanaan niin paljon sitä perustreeniä, että on pakko tehdä tosi pitkiä sarjoja ajoittain kehittääkseen sitä pattia. lisäksi kun a)harjotusvolyymeistä puhutaan b)maitohapon läsnäollessa c)suurilla raudoilla, saadaan aikaan jo monta toimivaa asiaa yhtälössä.
luistelijoiden voimakestävyyssarjathan on aika legendaarisia... eric heiden teki 200*100kg aikanaan ja joku muistaakseni hollantilainen hulivili 92*150kg (92 sen takia, että lajissaan tuli potkuja 92kpl... mä oisin sit ainakin tehnyt 93
. ne ei tietenkään oo vaakasuoraan tehtyjä, muttei väliä, kun eivät voimanostajia ole. uskosin, että pikkusta alle puolikyykyilläkin saa aivan karmeen polton aikaan.
joku venäläinen teki 1000*50kg. toihan menee jo täysin kestävyyden puolelle, joten en näe järkee tehdä raudalla tollasia. olis vaikka mennyt luisteleen säkki selässä. eric heiden muuten harrasti säkki selässä luistelukävelyä joskus 8h päivässä pitkin kaupunkia...mahto olla näky