- Liittynyt
- 26.6.2008
- Viestejä
- 4 543
- Ikä
- 33
Kehon proteiinisynteesin ylläpitämisestä on nykysin paljon materiaalia saatavilla. 1.4g/kg ja 2.4 g/kg annoksilla ei tutkimusten mukaan ole mitään eroa kehon proteiinisynteesiin. 0.9g/kg ja 1.4g/kg ero oli taas selkeästi 1.4g/kg puolella. Elikkä itsellä on paino noin 85kg ja minulle tuo 120g proteiinia on siis hyvin lähelle tuota 1.4 kun ottaa rasvat veks, oikeastaan ylikin. Liian proteiinin saannin haitoista voi sitten jokainen käydä lukemassa mistä haluaa, en jaksa saarnata :D.
Aikaisemmat numeriset viittaukset on kopsattu suomen olympiakomiten ravinto opeista.
Puuttui muuten tuosta omasta listasta avokadot kokonaan, niitä jos syö noiden aikaisempien lisäksi noin.100g niin alkaa rasvat olemaan hyvällä tasolla. Siihen päälle sitten noin 120g prodea ja bataatista ja vastaavista loput kalorit niin sanoisin että AVOT. Pitää vielä tehdä hieman yksityiskohtaisemmat laskelmat ja postailla vaikka tänne oma ruokavalio.
Mitähän tutkimuksia tarkoitat?
Proteiinisynteesiin vaikuttaa myös oleellisesti proteiinin kerta-annoskoot. Syödystä proteiinista menee kehon muihin käyttöihin jokatapauksessa suurempi osa kuin puhtaasti lihasproteiinisynteesiin. Käytännössä lihasmassan säilymisestä + muista oleellisen hyödyllisistä seikoista on hyvin paljon tieteeellistä sekä kokemusperäistä dataa. Toki on sitten täysin eriasia miten yksilö nämä asiat arvottaa. Suosittelen jokatapauksessa lyle mcdonaldin protein bookkia, ei tarvitse arvailla näitä asioita jatkossa.
Liika proteiinin saanti on tosiaan pahasta, mutta toksisiin vaikutuksiin tarvitaan terveellä yksilöllä yli 4-5g/kg/päivä annostusta.
Toki kuten viimeisimmässä viestissäsi totesit, kun haetaan perustervettä ruokavaliota ilman kehonkoostumiksellisia/urheiluun vaikuttavia ominaisuuksia, niin yleiset ravitsemussuositukset ovat ihan käypiä.
Toinen kysymys onkin sitten että miksi kirjoitat sivustolle ja pakotat tätä ajatusta ihmisille joille yllämainituilla faktoilla on merkitystä?