Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Korkkasin äskettäin budejovický budvar originalin, oli muuten kuin pala taivasta.
Seuraavaksi testiin velkopopovický dark kozel.
Ihan hyvinhän tumman Velkon voi tarjoilla tavallisesta tuopista (tumma lager, kun on). Ei siinä mitään suurta rikosta tehdä.
Ja onko se nyt sitten erikoisolut. Lähes yhtä erikoinen kuin kotimaan peruskoffi, joskaan koffin kolmosta ei sentäs olla makeutettu keinotekoisesti.
Johtunee suurimmaksi osaksi siitä, että tumma Velko on se tsekkiläinen tumma olut, minkä asiakas tietää ja minkä asiakas useimmiten haluaa. Kyllä täällä vaihtoehtona on usein esim. tummaa Krusoa, mutta sen menekki ja tunnettuus on pienempää. Budvar on ollut yleistymään päin viime aikoina.Budvar on parempaa kuin Velko, mutta jostain syystä esim. baareissa on yleensä vaan Velkoa.
Sellaisella parin kolmenkymmenenkin oluen valikoimalla alkaa erilaisia kippoja olemaan jo melkoinen määrä. Ne vie pirusti tilaa, ja siinä vaiheessa, kun tavaraa alkaa liikkumaan ihan tosissaan, voi lasit alkaa käymään vähiin. Noiden erikoislasien kohdalla tuppaa hävikkikin olemaan ihan kiitettävä. Mä kuvittelisin, että jokainen osaa kaataa oluen oikeanlaiseen lasiin, jos sellaisia on vaan olemassa.Otin kerran ihan ruokaravintolassa tummaa Velkoa ja tarjoilija kysyi että haluanko lasin. No halusin tietysti, mutta se oli virhe... Tarjoilija oli nimittäin kaatanut/laskenut mun Velkon TUOPPIIN! Siis ihan normaaliin, pinottavaan perusTUOPPIIN. Mua vitutti, koska erikoisoluita ei ikinä, ikinä tarjoilla normituopeissa, vaan aina joko pallolaseissa tai merkkilaseissa (esim. velkotuoppi). Jos joku baarimikko/tarjoilija tekee niin, se osoittaa vaan ammattitaidottomuutta.
Edellisistä päätellen voisi varovasti suositella maistamaan tätä: http://olutopas.info/beers.php?olut=7Viime aikoina olen rakastunut entistä enemmän Leffe Blondeen ja ihan perus Hoegaardeniin. Yhtä blondileffeä pystyy juomaan vaikka tunnin, koska se on niin makeaa ettei sitä voi juoda nopeasti. Hoegaarden nyt on vaan niin hyvää, että siitä ei voi olla pitämättä. Lasin tulee tosin ehdottomasti olla jäädytetty ja bissessä pitää olla sitruuna, sillä muuten se ei maistu oikealta.
Johtunee suurimmaksi osaksi siitä, että tumma Velko on se tsekkiläinen tumma olut, minkä asiakas tietää ja minkä asiakas useimmiten haluaa. Kyllä täällä vaihtoehtona on usein esim. tummaa Krusoa, mutta sen menekki ja tunnettuus on pienempää. Budvar on ollut yleistymään päin viime aikoina.
Sellaisella parin kolmenkymmenenkin oluen valikoimalla alkaa erilaisia kippoja olemaan jo melkoinen määrä. Ne vie pirusti tilaa, ja siinä vaiheessa, kun tavaraa alkaa liikkumaan ihan tosissaan, voi lasit alkaa käymään vähiin. Noiden erikoislasien kohdalla tuppaa hävikkikin olemaan ihan kiitettävä. Mä kuvittelisin, että jokainen osaa kaataa oluen oikeanlaiseen lasiin, jos sellaisia on vaan olemassa.
Edellisistä päätellen voisi varovasti suositella maistamaan tätä: http://olutopas.info/beers.php?olut=7
Budvar on parempaa kuin Velko, mutta jostain syystä esim. baareissa on yleensä vaan Velkoa. Mä juon aina baareissa tummaa Velkoa ja kotona tummaa Budvaria.
Otin kerran ihan ruokaravintolassa tummaa Velkoa ja tarjoilija kysyi että haluanko lasin. No halusin tietysti, mutta se oli virhe... Tarjoilija oli nimittäin kaatanut/laskenut mun Velkon TUOPPIIN! Siis ihan normaaliin, pinottavaan perusTUOPPIIN. Mua vitutti, koska erikoisoluita ei ikinä, ikinä tarjoilla normituopeissa, vaan aina joko pallolaseissa tai merkkilaseissa (esim. velkotuoppi). Jos joku baarimikko/tarjoilija tekee niin, se osoittaa vaan ammattitaidottomuutta.
Viime aikoina olen rakastunut entistä enemmän Leffe Blondeen ja ihan perus Hoegaardeniin. Yhtä blondileffeä pystyy juomaan vaikka tunnin, koska se on niin makeaa ettei sitä voi juoda nopeasti. Hoegaarden nyt on vaan niin hyvää, että siitä ei voi olla pitämättä. Lasin tulee tosin ehdottomasti olla jäädytetty ja bissessä pitää olla sitruuna, sillä muuten se ei maistu oikealta.