Dieettaaminen - asiat, joilla EI ole merkitystä

Heh, ei tarvitse valitella. Ei mun maailma kaatuisi vaikka osoittautuisikin ettei leptiinillä ole vaikutusta energiankulutukseen :D

Mutta ihan purematta tuota väitettäsi en vielä niele. Yksi review artikkeli vuodelta 2004 ei mielestäni ole "viimeisintä tietoa" sillä uudemmissakin puhutaan vielä vaikutuksista energiatasapainoon. Tällaisia ovat esim:

Leptin in humans: lessons from translational research
Narrative Review: The Role of Leptin in Human Physiology: Emerging Clinical Applications
The emerging role of leptin in humans

Myös tuo Lylen kirjoitus, johon viittasin, on kirjoitettu vuonna 2008. Auktoriteetteihin ei pidä luottaa sokeasti mutta uskoisin että tuo sinun artikkelisi on otettu huomioon.

Leptiinillä tuntuisi olevan oma roolinsa hyvin monessa paikassa, eikä energiankulutus ole välttämättä se tärkein. Voi myös olla, ettei vaikutus välity ihan suoraan vaan esim. hermoston kautta. Leptiinillä on niin ikään muitakin välillisiä vaikutuksia esim. ruokahaluun, millä nyt ihan varmasti on vaikutusta painonpudotukseen.

Edit: dinho kerkesikin jo väliin :)

Leptiinin liittyvä perustutkimus on tehty pitkälti jo 90-luvulla. Ehkä siksi uusia aiheeseen liittyviä tutkimuksia on vaikea löytää. Uudempi viitteesi viittaa energiakulutukseen liittyvässä kohdassa juuri toiseen esittämääsi katsaukseen, joka oli vuodelta 2006. Itse en löytänyt uusia tutkimutuloksia vuosien 2004 ja 2006 väliltä. Molemmat review-artikkelisi käsittelevät muuten leptiinin farmakologisia mahdollisuuksia, joten niissä ollaan vähän säästöliekkiin liittyvästä keskustelusta sivuraiteilla :)

Jos unohdetaan tämä yksi katsaus, mitä muita väitteitäni et niele? Ja miten itse näet 2 viikon hiilihydraattien runsaamman nauttimisen hyödyttävän painonpudotusta? Se on kuitenkin vähän eri asia kuin yksi mässypäivä viikossa. Myönnän tottakai, että voin olla väärässä. On vaan tullut joskus perehdytyttyä tähän leptiiniasiaan, ja jotkut tässä keskustelussa esitetyt väittet, tuntuvat vähän tuulesta temmatuilta.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
_226656784.jpg

:D Njoo myönnetäköön että kirjoitin liikaa pötköön mutta näillä on väliä DIEETTIÄ laatiessa: Valitse hiilarit okein. Ei alkoholia. Tee Aerobista(kappas vaan ;). Syö riittävästi protskua. Syö säännölisin välein pieniä aterioita. Toimivat rasvanpolttajat mukaan. Tee tavoitteesi ja ole kärsivällinen.
 
Postaus sisältää voimakkaita kohtauksia, pilkunnussintaa ja tutkimusviitteitä, jotka voivat olla haitallisia ketjun yleiselle luettavuudelle.

Leptiinin liittyvä perustutkimus on tehty pitkälti jo 90-luvulla. Ehkä siksi uusia aiheeseen liittyviä tutkimuksia on vaikea löytää.

Nyt olen hämmentynyt :confused: Jos naputtelen vaikkapa pubmedin hakuun tutkimukset, joiden otsikossa esiintyy sana "leptin" ja rajaan haun vuodesta 2000 eteenpäin, löydän 6569 alkuperäisjulkaisua + 652 review-artikkelia. Eivätkö nämä sitten ole tuottaneet mitään uutta siihen 90-luvulla saatuun tietoon?

Uudempi viitteesi viittaa energiakulutukseen liittyvässä kohdassa juuri toiseen esittämääsi katsaukseen, joka oli vuodelta 2006.

Lisää hämmennystä. Uudempi artikkelini on vuodelta 2010 eikä sen lähdeluettelossa todellakaan ole tuota vuoden 2006 katsausta. Energiahomeostasiaa käsittelevässä kappaleessa viitataan mm. seuraaviin tutkimuksiin: 1, 2, ja 3. Kappaleessa mainitaan myös, että monilla sairaalloisen ylipainoisilla ihmisillä on löydetty mutaatioita leptiinireseptorissa, mikä aiheuttaa ylensyömistä (4).

Leptiinin merkitys kehon energiahomeostaasille ilmenee montaa eri kautta. Vaikutuksia näyttäisi olevan niin ruokahaluun, mesolimbisen järjestelmän palkitsemiskeskukseen kuin neuroendokrinologisiin elimiinkin (kuten hypotalamus).

Itse en löytänyt uusia tutkimutuloksia vuosien 2004 ja 2006 väliltä.

Laita tämä PubMedin hakukenttään:
Koodi:
((leptin[Title]) AND "2004"[Publication Date] : "2006"[Publication Date]) AND "0"[Publication Date] : "3000"[Publication Date]
Se etsii tutkimukset, joiden otsikossa esiintyy sana "leptin" ja rajaa haun vuosien 2004 ja 2006 välille. Tulos: 2082 tutkimusta. Yleinen hakusana "leptin energy metabolism" tuolla välillä tuottaa 1123 osumaa.

Molemmat review-artikkelisi käsittelevät muuten leptiinin farmakologisia mahdollisuuksia, joten niissä ollaan vähän säästöliekkiin liittyvästä keskustelusta sivuraiteilla :)

Molemmissa katsauksissa luodaan myös laaja yleissilmäys leptiinin fysiologisiin mekanismeihin, joiden ymmärtäminen on ehdoton edellytys farmakologisille sovelluksille. Säästöliekki-ilmiölle on paljon muitakin selittäviä tekijöitä ja leptiini on vain yksi muiden joukossa. Sen merkitys on kuitenkin mielestäni aika selkeä ja sen toimintaan perustuvia farmakologisia hoitoja kehitellään mm. ylipainon hallintaan. Ei tässä ainakaan kovin kaukana sivuraiteella olla.

Jos unohdetaan tämä yksi katsaus, mitä muita väitteitäni et niele?

Se mua vain häiritsi ku sun piti oikein pariin otteeseen todeta, ettei leptiinillä ole mitään merkitystä painonpudotuksen kannalta.

Ja miten itse näet 2 viikon hiilihydraattien runsaamman nauttimisen hyödyttävän painonpudotusta?

Kunnes vakuutat minut toisin, pysyn kannassani ja totean että tuollainen jakso nostaa pudonneita leptiinitasoja ja siten osaltaan estää aineenvaihdunnan hidastumista :) Onhan siinä muitakin hyötyjä, kuten elimistön palautuminen ankarasta treenistä ja ihan vanha kunnon päänupin huilaaminen.

On vaan tullut joskus perehdytyttyä tähän leptiiniasiaan, ja jotkut tässä keskustelussa esitetyt väittet, tuntuvat vähän tuulesta temmatuilta.

Niin mä vähän ajattelinkin että tämä aihe on sulla lähellä sydäntä ku oikein piti varta vasten rekisteröityä pakkikselle vääntämään :D Toisaalta, mistäs minä tiedän, sinähän voit olla vaikka Suomen johtava leptiinispesialisti. Toistaiseksi olen kuitenkin tuulesta tempomalla saanut kasaan sellaisen määrän tutkimuksia, että en näe syytä muuttaa mielipidettäni.

Se täytyy kyllä lisätä, ettei leptiinistä missään nimessä ole sellaiseksi ihmelääkkeeksi kuin aluksi luultiin. Kaikki rotta-/hiirikokeet eivät ole tuottaneet samanlaisia tuloksia ihmisissä. Leptiinistä ei myöskään olisi miksikään doping-aineeksi, sillä peptidihormonina se pitäisi injektoida eikä se välttämättä lisäisi energiankulutusta lainkaan. Sitä voitaisiin korkeintaan käyttää normaalin dieetin tukena. Sairaalloisen lihavat ihmiset ovat sitten taas asia ihan erikseen.
 
Vielä Paletaanille...

Alunperin oli siis puhe nimenomaan leptiinin itsenäisestä vaikutuksesta energian kulutukseen. Hakusanoillaa "leptiini" ja "energy expenditure" löytyi vuosilta 2004-2006 47 ihmisillä tehtyä (joista kaikki eivät sitten kuitenkaan olleetkaan ihmistutkimuksia) alkuperäistutkimusta, joita silmäiltyäni en löytänyt mitään väitteitäsi tukevaa, energian kulutukseen liittyen.

Kunnes vakuutat minut toisin, pysyn kannassani ja totean että tuollainen jakso nostaa pudonneita leptiinitasoja ja siten osaltaan estää aineenvaihdunnan hidastumista Onhan siinä muitakin hyötyjä, kuten elimistön palautuminen ankarasta treenistä ja ihan vanha kunnon päänupin huilaaminen.

Olen samaa mieltä muista mahdollisista hyödyistä, vain dietti-tauon pitäminen leptiinin aiheuttaman mahdollisen säästöliekki-ilmiön vuoksi, on hiukan hankalaa hyväksyä. Vaikka tämä ei varmaan johdakkaan mihinkään, yritän vielä vakuutella sinua, ihan vain väittelyn vuoksi :)

Viime vuonna ilmestyneessä katsauksessa alan tunnetuimpiin lukeutuva tutkija S Farooqi työtovereineen kirjoittaa seuraavaa: "Although in rodents leptin plays a key role in thermogenesis, we were unable to demonstrate a major acute effect of leptin administration on basal metabolic rate as measured by indirect calorimetry, total energy expenditure using chamber calorimetry, or free-living energy expenditure using the doubly labeled water method in leptin-deficient humans." Lähde

Tutkimus, johon tässä viitataan on tehty jo vuonna 2002, ja on samaisen tutkijan kirjoittama. Lainaus tekstistä: "In contrast to the dramatic effects of leptin on human energy intake, we were unable to demonstrate a major effect of leptin on basal metabolic rate or free-living energy expenditure."

Lueskelin vielä antamiasi review-linkkejä ja ainakin yhdessä tosiaan väitettiin, että leptiinillä on vaikutusta energian kulutukseen, mutta kun katsoin alkuperäistä tutkimusta, sieltä löytyi tämmöistä: "Resting metabolic rate was not affected by fasting or r-metHuLeptin" Eli paastolla aiheutetulla leptiinitason laskulla tai sen korjaamisella leptiinin annolla ei ollut vaikutusta koehenkilöiden energian kulutukseen. :wtf:

Se täytyy kyllä lisätä, ettei leptiinistä missään nimessä ole sellaiseksi ihmelääkkeeksi kuin aluksi luultiin. Kaikki rotta-/hiirikokeet eivät ole tuottaneet samanlaisia tuloksia ihmisissä. Leptiinistä ei myöskään olisi miksikään doping-aineeksi, sillä peptidihormonina se pitäisi injektoida eikä se välttämättä lisäisi energiankulutusta lainkaan. Sitä voitaisiin korkeintaan käyttää normaalin dieetin tukena. Sairaalloisen lihavat ihmiset ovat sitten taas asia ihan erikseen.

Olet tässä asian ytimessä; eläinkokeet ja ihmiskokeet antavat leptiininkin suhteen erilaisia tuloksia. Leptiini on tärkein ruokahalua säätelevä hormoni ja myös minä uskon, että siitä syntyy vielä jonkinlainen diettiä tukeva, ruokahaluun vaikuttava lääke.
 
Alunperin oli siis puhe nimenomaan leptiinin itsenäisestä vaikutuksesta energian kulutukseen.

Siitäkös tässä kenkä puristaakin.. Sinulle ei siis kelpaa, että leptiini voi vaikuttaa energiatasapainoon esim. kilpirauhas- ja sukupuolihormonien, NPY:n, kortisolin, IGF-1:n ja monien muiden tekijöiden kautta? Olenhan minäkin pariin otteeseen maininnut, että leptiini vaikuttaa epäsuorasti.

Hakusanoillaa "leptiini" ja "energy expenditure" löytyi vuosilta 2004-2006 47 ihmisillä tehtyä (joista kaikki eivät sitten kuitenkaan olleetkaan ihmistutkimuksia) alkuperäistutkimusta, joita silmäiltyäni en löytänyt mitään väitteitäsi tukevaa, energian kulutukseen liittyen.

Minä löydän enemmän mutta antaa olla :)

Viime vuonna ilmestyneessä katsauksessa alan tunnetuimpiin lukeutuva tutkija S Farooqi työtovereineen kirjoittaa seuraavaa: "Although in rodents leptin plays a key role in thermogenesis, we were unable to demonstrate a major acute effect of leptin administration on basal metabolic rate as measured by indirect calorimetry, total energy expenditure using chamber calorimetry, or free-living energy expenditure using the doubly labeled water method in leptin-deficient humans." Lähde

Tsot, tsot. Eipäs mennä louhimaan lainauksia irti kontekstista. Samaan hengenvetoon viitataan useisiin tutkimuksiin, joissa on saatu toisenlaisia tuloksia.

Tutkimus, johon tässä viitataan on tehty jo vuonna 2002, ja on samaisen tutkijan kirjoittama. Lainaus tekstistä: "In contrast to the dramatic effects of leptin on human energy intake, we were unable to demonstrate a major effect of leptin on basal metabolic rate or free-living energy expenditure."

Tämä tutkimus on tehty kolmella lapsella, joilla on mutaatio leptiinigeenissä. He eivät kykene tuottamaan itse lainkaan leptiiniä ja ovat sairaalloisen lihavia. Heillä on myös taipumusta holtittomaan ylensyömiseen, mikä kertoo toki siitä leptiinin ruokahalua säätelevästä vaikutuksesta. Tutkimuksessa heille annettiin pistoksena leptiiniä, mikä sai ruokahalun hallintaan ja rasvakudos alkoi vähetä. Normaalisti painon pudotessa perusmetaboliakin laskee, mutta tässä tapauksessa niin ei käynyt. Sinänsä mielenkiintoinen havainto sekin. Kyse oli kuitenkin energiankulutuksesta levossa, eikä esim. fyysisen aktiivisuuden vaikutusta mitattu.

Tutkimuksessa on tietenkin mukana omat rajoituksensa kuten se, että kyseisten lasten elimistöt tunnistivat eksogeenisen leptiinin vieraaksi peptidiksi ja alkoivat muodostaa sitä vastaan neutraloivia vasta-aineita.

Terveillä (siis leptiiniä normaalisti tuottavilla) ihmisillä on saatu päinvastaisia tuloksia. Tuossa tutkimuksessa painonpudotukseen liittyvä aineenvaihdunnan hidastuminen ja kilpirauhashormonien (T3 ja T4) lasku saatiin kumottua leptiinipistoksilla.

Lueskelin vielä antamiasi review-linkkejä ja ainakin yhdessä tosiaan väitettiin, että leptiinillä on vaikutusta energian kulutukseen, mutta kun katsoin alkuperäistä tutkimusta, sieltä löytyi tämmöistä: "Resting metabolic rate was not affected by fasting or r-metHuLeptin" Eli paastolla aiheutetulla leptiinitason laskulla tai sen korjaamisella leptiinin annolla ei ollut vaikutusta koehenkilöiden energian kulutukseen. :wtf:

Laitatko tuolle vielä viitteen, ku ei millään jaksais kaivaa yhden lauseen perusteella. Ihan siis väittelyn vuoksi ;)
 
Laitatko tuolle vielä viitteen, ku ei millään jaksais kaivaa yhden lauseen perusteella. Ihan siis väittelyn vuoksi ;)

Ajattelin, että tunnet viitteesi :D No ei oikeesti, se vain "unohtui". Viite

Tämä tutkimus on tehty kolmella lapsella, joilla on mutaatio leptiinigeenissä. He eivät kykene tuottamaan itse lainkaan leptiiniä ja ovat sairaalloisen lihavia. Heillä on myös taipumusta holtittomaan ylensyömiseen, mikä kertoo toki siitä leptiinin ruokahalua säätelevästä vaikutuksesta. Tutkimuksessa heille annettiin pistoksena leptiiniä, mikä sai ruokahalun hallintaan ja rasvakudos alkoi vähetä. Normaalisti painon pudotessa perusmetaboliakin laskee, mutta tässä tapauksessa niin ei käynyt. Sinänsä mielenkiintoinen havainto sekin. Kyse oli kuitenkin energiankulutuksesta levossa, eikä esim. fyysisen aktiivisuuden vaikutusta mitattu.

Tutkimuksessa on tietenkin mukana omat rajoituksensa kuten se, että kyseisten lasten elimistöt tunnistivat eksogeenisen leptiinin vieraaksi peptidiksi ja alkoivat muodostaa sitä vastaan neutraloivia vasta-aineita.

Tunnen tämän klassikko-tutkimuksen. Kumma juttu, että vieras leptiini kuitenkin korjasi mm. suurimman ongelman, eli lihavuuden :) Ja kyllä siinä käsittääkseni arvioitiin myös 24-tunnin energiankulusta. Joka siis huomio myös fyysisen aktivisuuden ja menelmä taisi olla sama kuin Rosenbaumilla(kts alla).

Terveillä (siis leptiiniä normaalisti tuottavilla) ihmisillä on saatu päinvastaisia tuloksia. Tuossa tutkimuksessa painonpudotukseen liittyvä aineenvaihdunnan hidastuminen ja kilpirauhashormonien (T3 ja T4) lasku saatiin kumottua leptiinipistoksilla.

Nyt annoit kyllä tosi hyvän linkin. Rosenbaum olikin päässyt unohtumaan. Vaikka tässäkään ei saatu muutosta perusenergiankulutuksessa, ja vain yhdellä koehenkilöllä todella mitattiin 24h energiankulutusta, niin leptiinin anto lisäsi arvioitua enegiankulutusta liikunnan aikana lihasten huonontuneen hyötysuhteen ansiosta(kuka pakkiksella muuten oikeasti haluaisi huonontaa lihasten hyötysuhdetta?). Harmi, kun et heittänyt tätä linkkiä heti kärkeen, olisi vältytty turhalta väännöltä :worship:

Eli yhteenvetona: 1. Rasva%:n pienentyessä dietti välillä poikki(tai leptiiniä pistoksena). 2. Lisää liikuntaa lisääntyneen energiansaannin kuluttamiseksi. 3. Parin viikon tauon jälkeen dietti uudelleen käyntiin, lisäliikuntaa unohtamatta. Ollaanko kaikki tyytyväisiä? :)
 
Ajattelin, että tunnet viitteesi :D No ei oikeesti, se vain "unohtui". Viite

Tänks :) Kuten arvelinkin, tuo lainaamasi lause oli hieman irrallaan asiayhteydestä sillä varsinkin diskussion puolella energiametaboliaa käsitellään aika monelta kantilta. Itse tutkimuksessa laitettiin normaalipainoisia naisia 72h paastolle, joka laski leptiinitasoja 80%. Tämä pyrittiin palauttamaan pistoksilla mutta vaikutukset jäivät aika pieniksi. Kirjoittajat tiedostavatkin mallinsa rajoitukset ja myöntävät, että esim. 10% painonpudotuksella hankittu leptiinitasojen lasku voi olla hyvinkin eri juttu.

Tunnen tämän klassikko-tutkimuksen. Kumma juttu, että vieras leptiini kuitenkin korjasi mm. suurimman ongelman, eli lihavuuden :) Ja kyllä siinä käsittääkseni arvioitiin myös 24-tunnin energiankulusta. Joka siis huomio myös fyysisen aktivisuuden ja menelmä taisi olla sama kuin Rosenbaumilla(kts alla).

Äh, huono sanavalinta meikäläiseltä. Tarkoitin tietysti esim. treenin aiheuttamaa energiankulutusta.

Nyt annoit kyllä tosi hyvän linkin. Rosenbaum olikin päässyt unohtumaan. Vaikka tässäkään ei saatu muutosta perusenergiankulutuksessa, ja vain yhdellä koehenkilöllä todella mitattiin 24h energiankulutusta, niin leptiinin anto lisäsi arvioitua enegiankulutusta liikunnan aikana lihasten huonontuneen hyötysuhteen ansiosta(kuka pakkiksella muuten oikeasti haluaisi huonontaa lihasten hyötysuhdetta?). Harmi, kun et heittänyt tätä linkkiä heti kärkeen, olisi vältytty turhalta väännöltä :worship:

No siis... krhm.. minähän vain säästelin tuota ässää hihassani :D Pieni tutkimushan tuo on (julkaistu vieläpä rapid communicationina) eikä edes placebo-kontrolloitu. Minusta kuitenkin nuo laajemmat review:t antavat riittävästi lisäviitteitä siitä, että niitä leptiinin vaikutuksia on vähän sinne sun tänne ja ne heijastuvat merkittävästi myös energiametaboliaan.

Eli yhteenvetona: 1. Rasva%:n pienentyessä dietti välillä poikki(tai leptiiniä pistoksena). 2. Lisää liikuntaa lisääntyneen energiansaannin kuluttamiseksi. 3. Parin viikon tauon jälkeen dietti uudelleen käyntiin, lisäliikuntaa unohtamatta. Ollaanko kaikki tyytyväisiä? :)

Ollaan tyytyväisiä! :)

Niin ja tervetuloa pakkikselle - paikkaan, jossa väittelyn voi saada aikaiseksi jokaisesta asiasta :D
 
Olen viime kuukausina todistanut kahden ihmisen laihdususta perustuen makroerotteluun (ei hiilaria ja rasvaa samalla aterialla, montignacin menetelmä). Molemmat ovat tiputtaneet noin 10-15% kehonpainostaan vireyden selvästi lisääntyessä. Kaloreita ei ole laskettu ja syöminen on ollut "täysin vapaata". Laskettuun kalorivajeeseen hiilaripitoisella ruokavaliolla ei kuulemma ole ollut koskaan juuri mitään vaikutusta.

Eivät vaan perkule suostu pitämään ruokapäiväkirjaa, tahtoisin selvittää korrelaatiota kalorimäärään.
 
Miksi dietatessa pitää juoda niin paljon vettä?

Vettä pitää juoda aina paljon.

En muutenkaan tajua miksi ihmeessä ihmiset erottelevat "dieetin" ja "bulkin" niin radikaalisti toisistaan? (vaikka en pidä kummastakaan)

Esim. Voiko dieetillä syödä kreatiinia? Voiko dieetillä syödä munakoisoa? Onko haittaa jos juon oluen?

Se on niin monella pään sisällä koko käsite että tervejärkinen ajattelu unohtuu matkan varrelle.
 
Eli huomenna alkaa dieetti ja tämmöstä menuuta on väsäilly:

aamupala: 500g rahka, 1dl kaurahiutaleita + kalaöljykapselit/vitamiinihöskät sun muut
lounas: 2prk tonnikalaa, pari lasia maitoa
päivällinen: 225g kanafilettä, 2 viipaletta ruisleipää, vihanneksia
palkkari: 30g hera, 50g malto, (gluta, krea)
illallinen. 225g kanafilettä, 100g täysjyväriisi, vihanneksia
iltapala: 3 kananmunaa, 80g voita

Treenittöminä päivinä jätän palkkarin ja ruisleivät vetämättä.

Treeniä 4-5 krt/vko, ei aerobista (max. puoli tuntia kävelyä).
Mitat 173cm/97kg

Proteiinia tulee päivässä 290g-270g, hiilareita 230g-155g ja rasvaa 97g. Kalorit 3329-2980 kcal ja makrojakauma p:40/hh:30/r:30 (E%).

Jotain parannettavaa?
 
Joo mittailin tossa paljon on 80g voita, niin on se kyllä jumalaton mötkö. Olis ehkä järkevää jakaa sitä vähän pitkin päivää.

Tuun kyllä varmaan ottamaan joka toinen päivä 80g oliiviöljyä voin sijasta.
 
Eli huomenna alkaa dieetti ja tämmöstä menuuta on väsäilly:

aamupala: 500g rahka, 100g kaurahiutaleita + kalaöljykapselit/vitamiinihöskät sun muut
lounas: 2prk tonnikalaa, pari lasia maitoa
päivällinen: 225g kanafilettä, 2 viipaletta ruisleipää, vihanneksia
palkkari: 30g hera, 50g malto, (gluta, krea)
illallinen. 225g kanafilettä, 100g täysjyväriisi, vihanneksia
iltapala: 3 kananmunaa, 80g voita

Treenittöminä päivinä jätän palkkarin ja ruisleivät vetämättä.

Treeniä 4-5 krt/vko, ei aerobista (max. puoli tuntia kävelyä).
Mitat 173cm/97kg

Proteiinia tulee päivässä 290g-270g, hiilareita 230g-155g ja rasvaa 97g. Kalorit 3329-2980 kcal ja makrojakauma p:40/hh:30/r:30 (E%).

Jotain parannettavaa?

Mietityttää kun ei tunnu yhtään dieetiltä tämä. Esim. aamupalan 100g kaurahiuteleita on enemmän kuin ikinä bulkilla söin. Nyt treenin jälkeen vaihdoin päivän riisit perunaan ja niitäkin saa syödä melkein puoli kiloa korvatakseen riisin kalorit/hiilarit. Onkohan mulla kalorit liian korkealla?
 
Mietityttää kun ei tunnu yhtään dieetiltä tämä. Esim. aamupalan 100g kaurahiuteleita on enemmän kuin ikinä bulkilla söin. Nyt treenin jälkeen vaihdoin päivän riisit perunaan ja niitäkin saa syödä melkein puoli kiloa korvatakseen riisin kalorit/hiilarit. Onkohan mulla kalorit liian korkealla?

Kaikki muut paitsi treeninjälkeiset hiilarit korvaisin hedelmillä. Niistä saa suojaravintoaineita ja on enemmän syömistä. Ja tosta rasvasta sen verran, että miksei jakaa öljyä ja voita tasan? Miksi joka toinen päivä ensimmäistä ja joka toinen päivä toista? Ja proteiinia ottaisin dieetillä ennemmin tavoitepainon kuin nykyisen painon mukaan 3g/painokilo.

Kaloreista sen verran, että saman pituisia kun ollaan, niin voin toimia vertauskohtana. Itse tiputtelin 98->82 viidessä kuukaudessa ja kalorit oli n.1900+palkkari. Tosin tuo 82:kaan ei vielä ollut mikään hirveän tiukka kunto, joten voidaan olla vähän eri tilanteessa. Nyt oon taas massakaudella 2700+palkkari ja paino kerääntyy ihan tarpeeksi nopeasti (nyt 89). Aika yksilöllisiä nuo jutut, kyllä ne kalorit painoa tarkkailemalla saa kohdalleen
 
Kaikki muut paitsi treeninjälkeiset hiilarit korvaisin hedelmillä. Niistä saa suojaravintoaineita ja on enemmän syömistä. Ja tosta rasvasta sen verran, että miksei jakaa öljyä ja voita tasan? Miksi joka toinen päivä ensimmäistä ja joka toinen päivä toista? Ja proteiinia ottaisin dieetillä ennemmin tavoitepainon kuin nykyisen painon mukaan 3g/painokilo.

Kaloreista sen verran, että saman pituisia kun ollaan, niin voin toimia vertauskohtana. Itse tiputtelin 98->82 viidessä kuukaudessa ja kalorit oli n.1900+palkkari. Tosin tuo 82:kaan ei vielä ollut mikään hirveän tiukka kunto, joten voidaan olla vähän eri tilanteessa. Nyt oon taas massakaudella 2700+palkkari ja paino kerääntyy ihan tarpeeksi nopeasti (nyt 89). Aika yksilöllisiä nuo jutut, kyllä ne kalorit painoa tarkkailemalla saa kohdalleen

Juu nuo rasvan lähteet (ja muutkin ruuat) nyt käytännösä vaihteleekin, esim. tänään rasvaa on tullut myös lohesta. Hedelmiä voisin kyllä syödä. Tosiaan kattelen tän viikon lähteekö paino putoamaan ja sen mukaan sitten mitotan kalorit uudelleen, jos tarvis. Sä et ilmeisesti sitten laskenut kaloreita alemmas dieetin edetessä kun noinkin matalista kaloreista lähdit?
 
Mietityttää kun ei tunnu yhtään dieetiltä tämä. Esim. aamupalan 100g kaurahiuteleita on enemmän kuin ikinä bulkilla söin. Nyt treenin jälkeen vaihdoin päivän riisit perunaan ja niitäkin saa syödä melkein puoli kiloa korvatakseen riisin kalorit/hiilarit. Onkohan mulla kalorit liian korkealla?

Itse olen 183 cm pitkä ja paino nyt noin 90kg ja syön lepopäivinä 2700kcal ja treenipäivinä 3400kcal ja paino nousee aika nopealla tahdilla. Minulla paino alkaa tippua noin 2000kcal päivässä syömisellä.

Eli aika isoilta määriltähän nuo syömisesi vaikuttavat, tietysti jokaisellahan on hieman erilainen peruskulutus. Seuraamalla syömisiään jonkin aikaa ja painon muuttumista suuntaa tai toiseen saa aika hyvän käsityksen omasta peruskulutuksestaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom