- Liittynyt
- 3.6.2008
- Viestejä
- 5 821
Juuri tämänkaltaista harjoittelua olenkin kaivannut ! Aerobisesta kunnosta on tullut itselle yhä tärkeämpi ja samalla pitäisi muutenkin olla hyvin kondiksessa!
Crossfitissä ei ole mitään aerobista.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Juuri tämänkaltaista harjoittelua olenkin kaivannut ! Aerobisesta kunnosta on tullut itselle yhä tärkeämpi ja samalla pitäisi muutenkin olla hyvin kondiksessa!
Crossfitissä ei ole mitään aerobista.
Mites ne juoksulenkit, soudut ym?
Juostaanko/soudetaanko crossfitissä semmoisella tehoilla että anaerobinen kynnys ei ylity?
Niin... joo, no. Se varmaan riippuu vähän. Niitä reenejäkin on monenlaisia. Ja monet vissiin juoksee niiden perusreenien lisäks säännöllisesti lenkkejä. Kuitenkin idea on sitäkin puolta kehittää/ylläpitää. Tuskin pelkän puntin voimalla ne juoksee kisoissa >3500 cooperissa. Mutta se voi olla totta, että joissain reeneissä ei tuota puolta ole ollenkaan mukana. Varmaan riippuu siitä mistä niitä reenejä ottaa.
Kyllä ainakin harjoitusohjelmiin sisältyy aerobista harjoittelua esim. juoksua, soutua, hyppynarulla hyppimistä jne. eikä kenelläkään joka lajissa jotenkin pärjää ole huonoa aerobista kuntoa...Laji ei silti ole aerobista missään määrin. Eikä aerobisesta harjoittelusta ole hyötyä koko lajille. Enemmänkin päinvastoin.
Riippuu vähän, jos haluaa vaan treenata salilla crossfit tyyliin, niin silloinhän se ei ole aerobista. Ne jotka harrastavat taas crossfittia ihan kilpaillakseen siinä yrittävät ylläpitää aerobista kuntoaan mahdollisimman kovana koska joka kisassa on ollut aina jotain pidempiä aerobisia osuuksia. Pääpaino crossfitissa tietenkin on siellä anaerobisella kunnolla mutta kaiken aerobisen harjoittelun hylkääminen on todella huono valinta kilpailua haikaileville.Laji ei silti ole aerobista missään määrin. Eikä aerobisesta harjoittelusta ole hyötyä koko lajille. Enemmänkin päinvastoin.
Kannattaa tutustua tarkemmin sykealueisiin niin ymmärtää miksi. Aerobinen harjoittelu syö tehoja anaerobiselta harjoittelulta ja sama toisin päin.On se mielestäni suht kumma juttu jos paremmasta hapenottokyvystä ym. ei ole tuommoiselle kovatempoiselle lajille hyötyä. Saati että aerobisesta haittaa olisi.
Siis tottakai. Ja ei kukaan pistä mavesta 400kg ja silti juokse maratonia, mutta kuten monissa asioissa, on tässäkin se kultainen keskitie.Kannattaa tutustua tarkemmin sykealueisiin niin ymmärtää miksi. Aerobinen harjoittelu syö tehoja anaerobiselta harjoittelulta ja sama toisin päin.
Huomaa että ihan liikaa et opiskele etkä valmenna. Mikä on viimeisin voimaharjoittelua koskeva kirja minkä olet lukenut?
Koitapa tehdä joku oikeasti joskus vahvemmaksi niin huomaat että nuo 1-3 toiston sarjat ovat aika kriittisiä.
En tiedä miten saat väännettyä asian niin että olisin väittänyt että voima tulee ainoastaan sillä että tehdään pelkkiä 1-3 sarjoja?
Suurin osa siitä mitä kirjoitat on sinun mielipiteitäsi, tai pelkkää arvailua.
Ja tuosta PK-kauden treenistä, en ole ihan typerä, vaihtelen toistoalueita 2-4 viikon välein lähes poikkeuksetta. Jokainen joka ymmärtää jotain siitä miten hermosto toimii ymmärtää vaihtelun tarpeellisuuden.
Tiesitkö, että PK-kausi ei ole tarkoitettu maksimivoiman kehittämiseen? Sitä varten sen nimi on PK-kausi, ja silloin harjoitellaan pidemmillä sarjoilla. SIlloin kun harjoitellaan maksimivoimaa niin toistomäärät tippuvat aika dramaattisesti.
Jos ne 6-8 toiston sarjat olisivat niin hyviä maksimivoiman kehittämiseen niin mitä järkeä olisi omistaa erikseen kausi jolloin niitä harjoitellaan? Ja mielellään vielä kohtuu kaukana kisakaudesta?
Mieti ennenkuin kirjoitat, ja lue jotain konkreettista aiheesta niin voit perustaa kommenttisi johonkin muuhun kuin omiin mielipiteisiin.
Kyllä CrossFit harjoitteluun kuuluu aerobistakin. Useilla saleilla treeni kestää tunnin tai yli ja vain pieni osa treenistä tapahtuu anaerobisesti.
Alkulämmittelyssä ja tekniikka osissa voidaan tehdä lihaskuntoliikkeitä, keppijumppaa tekniikkaharjoitteita yms. joissa sykkeet eivät nyt ihan taivaisiin nouse. Kun sykkeet liikkuu aerobisella puolella niin kai se aerobiseksi harjoitteluksi lasketaan??? Ei siinä paljon laktaatti vielä kumuloidu kun kepin kanssa kyykkää.
Ja aivan varmasti on hyvästä aerobisesta kunnosta hyötyä kun aletaan rakentaa anaerobista kestävyyttä.
Tekeekö se aerobisesta harjoittelusta jotenkin tarpeellisen jos alkulämmöissä ei laktaattia synny?
Mitä hyötyä aerobisesta kunnosta/harjoittelusta on anaerobisen voiman/kapasiteetin kanssa?
Tää oli vastaus siihen tekeekö CrossFittaajat aerobista!
Siis ootko sitä mieltä että hyvä ja vahva peruskestävyys ei tue anaerobista kehittymistä???
^ Kamppailulajit. Mielestäni tämäntyylinen treeni soveltuu siihen paremmmin kuin normaali salitreeni.