Kyllä olen. Ja muiden treeneissä vielä paremmin. Mutta silti pitää tietää mitä soveltaa. Jos lähdet nyt soveltamaan tuota periaatetta, että volyymi on tärkeämpää kuin raskaiden rautojen nostaminen niin aika heikoksi jää mitalisaalis lajissa kuin lajissa.
Ja aika laimea argumentti joka tapauksessa.
Hiukan offtopiccina
Fuhrer:ille
Saivarrellen, lähes kaikessa kestävyysurheilussa volyymi on tärkeämpää kuin raskaiden rautojen nostaminen.
Maratooneihin en ole kuulut koskaan treenattavan kovin lyhyillä toistomäärillä, pitkiä lenkkejä pääasiassa, sama varmaan koskee pitkän matkan hiihtoa yms.
Mielestäni 200kg raw penkkikin on mahdollinen natikalla ja vielä helpompi horkkaajalla, vaikka ei treeneissä mentäisi koskaan alle 6-8 toiston sarjoja ja apuliikeissä pysyttäisiin aina yli 10-20 toiston sarjoissa.
Voihan tälläinen bodaustyylisesti harjoitteleva silti piikata pari kuukautta ykköstestiiin vaikka muuten harjoittelu olisi pääasiassa pitkiä kovia sarjoja.
Enkä usko että hyvän maksimivoiman omaava voimanostaja olisi yhtään parempi sotilaspenkissä kuin volymiharjottelulla voimansa hankkinut jolla on huono maksimi hermoitus mutta hyvä sarja irtiottokyky.
Tämä esim. 90kg voimanostaja voi nostaa vaikka 260 kaikissa varusteissa ja 210kg raw-salipenkissä, kun taas 90kg volyymitreenailija ei saa huonolla 1RM-hermoituksella kuin 200kg raw-salipenkissä, mutta tekee kympin 180kg:lla ja voittaa edellämainitun voimanostajan silti sotilaspenkin toistotestissä.
Jotenkin pelkistetysti yrität väittää ettei voima kehittyisi lainkaan pitemmillä sarjoilla, jostakin kummallisesta fysiologisesta totuudesta johtuen, mutta monet esimerkkitapaukset kertovat aivan muuta ja useimman voimanostajan peruskuntokausi sisältää vaihtelevaa bodailua kuten
jto:kin suosittelee.
Jatkuvasti junnatuilla 1-3 toiston suorituksillakin jossain vaiheessä mennään hermostollisesti jumiin.