- Liittynyt
- 4.8.2014
- Viestejä
- 2 455
No jaa, kyllähän noita toisinajattelijoita aina löytyy. Suomesta vaikka Antti Heikkilä edustaa tiedeyhteissössä sitä kylähullua. Ei oo mitenkään tasapäistä laittaa samalle viivalle jotain facepostauksia ja maailmanlaajuisten järjestöjen suosituksia.
Toi luolamiesargumentti on vähän hassu, ku ei vastaava elämäntapa toteudu enää oikein missään. Varsinkaan sellasessa kohortissa, jota olis mahdollista tutkia ilman, että tulee keihäs vastapalloon. Yritä nyt ylipäätään löytää sellanen kattava porukka, joka elää jotenkin ihmisiks ja kuitenkin syö lihaa. Ohan noita vertailtu, et terveellisesti elävillä kasvissyöjillä ja sekasyöjillä ei oo eroja. Yleensä kasvissyöjien terveyshyödyt tulee siitä kokonaisvaltaisesta lähestymisestä omaan terveyteen - vähän päihteitä, ei röökiä, energiatasapaino, liikunta jne.
Todellisuus lienee, ettei tavanomaiselle länsimaan kansalaiselle oikeen voi antaa sellasta tietoa, että lihaa voi syödä suuria määriä, koska sitä ei kuitenkaan ymmärrettäisi oikein. Prosessoitujen tuotteiden käyttö jatkuis ja sairastuvuus lisääntyisi. Edes suomalaisia ravitsemussuosituksia ei tahdota ymmärtää. Ihmetellään kansansairauksia ja kuitenkin joka toinen aikuinen on ylipainoinen ja vain yksi seitsemästä noudattaa ravitsemussuosituksia. Liikuntasuositusten noudattamisesta en tiedä, mutta tuskin sielläkään ollaan riittävällä tasolla.
@Lonewolf ei sitä oo väärin laskettu, vaan tossa puhutaan suhteellisesta riskistä, kuten aina näissä puhutaan. Uutisissa ei pitäis ilmottaa noita suhteellisia riskejä, koska ne ymmärretään melkosen väärin. Sama kuvio oli niissä WHOn lihasuosituksissa muutama vuosi sitten: suhteellinen riski (relative risk) oli 18 % ja absoluuttinen riski jotain 1 % luokkaa.
edit: Relative Risk - Statistics Solutions
Toi luolamiesargumentti on vähän hassu, ku ei vastaava elämäntapa toteudu enää oikein missään. Varsinkaan sellasessa kohortissa, jota olis mahdollista tutkia ilman, että tulee keihäs vastapalloon. Yritä nyt ylipäätään löytää sellanen kattava porukka, joka elää jotenkin ihmisiks ja kuitenkin syö lihaa. Ohan noita vertailtu, et terveellisesti elävillä kasvissyöjillä ja sekasyöjillä ei oo eroja. Yleensä kasvissyöjien terveyshyödyt tulee siitä kokonaisvaltaisesta lähestymisestä omaan terveyteen - vähän päihteitä, ei röökiä, energiatasapaino, liikunta jne.
Todellisuus lienee, ettei tavanomaiselle länsimaan kansalaiselle oikeen voi antaa sellasta tietoa, että lihaa voi syödä suuria määriä, koska sitä ei kuitenkaan ymmärrettäisi oikein. Prosessoitujen tuotteiden käyttö jatkuis ja sairastuvuus lisääntyisi. Edes suomalaisia ravitsemussuosituksia ei tahdota ymmärtää. Ihmetellään kansansairauksia ja kuitenkin joka toinen aikuinen on ylipainoinen ja vain yksi seitsemästä noudattaa ravitsemussuosituksia. Liikuntasuositusten noudattamisesta en tiedä, mutta tuskin sielläkään ollaan riittävällä tasolla.
@Lonewolf ei sitä oo väärin laskettu, vaan tossa puhutaan suhteellisesta riskistä, kuten aina näissä puhutaan. Uutisissa ei pitäis ilmottaa noita suhteellisia riskejä, koska ne ymmärretään melkosen väärin. Sama kuvio oli niissä WHOn lihasuosituksissa muutama vuosi sitten: suhteellinen riski (relative risk) oli 18 % ja absoluuttinen riski jotain 1 % luokkaa.
edit: Relative Risk - Statistics Solutions