- Liittynyt
- 18.8.2003
- Viestejä
- 5 417
Tietty väärä ketju, mutta mulle vihannekset oli pitkään pakkopullaa. Tomaattia ja kurkkua suomalaisittain, hyvänä päivänä porkkanaraastetta. Höyrytetyt vihanneksetSittemmin todennut, että tomaatti on mulle ehdottomasti huono asia(==aiheuttaa aftoja suuhun). Työpaikan vaihdoksen jälkeen uudet työkaverit halusivat monesti käydä setsuanin kiinalaisissa syömässä pitemmän kaavan mukaan. Työkaverit ties tilata lihan&kalan kaveriksi jotain tiettyjä kasvispohjaisempia ruokia. Siinä kohtaa löytyi herkkuvihanneksia, kunhan vain valmistaa oikein. Nykyään osaan myös itse duunata vihanneksista herkkua sen sijaan, että joutus märehtimään.
Ainakin mulle oli tärkeätä eliminoida ne vihannekset veks, joita elimistö ei tunnu kestävän. Onneksi ei tarvinut kaikkia vihanneksia poistaa ruokavaliosta. Mä tein suht pitkän eliminaatiodieetin missä pohja oli rasva+liha ja testasin siihen päälle yhtä vihannesta about viikon kerrallaan, että miten vaikuttaa olotiloihin. Mittasin samaan aikaan myös unidataa ouran sormuksella. Jännä miten esimerkiksi mulle iso määrä pähkinöitä iltapäivän aikana popsittuna nostaa sykkeen kattoon yön ajaksi. Pienet määrät a-ok ja syke normaali. Samassa huomasin, että iso määrä sesaminsiemeniä kerralla niin naama menee punaiseksi ja olo on kuuma. Ja ne tomaatit,... Mä vedin tuossa kohtaa Isoja määriä sitä yhtä vaihtuvaa vihannesta tai muuta ruoka-ainetta(pähkinät), että olisi helpompi huomata, jos elimistö reagoi jotenkin oudosti.
Ruoka-aineiden sopivuutta kai voisi yrittää myös arvailla sykkeestä. Jos on jollekin aineelle hieman allerginen niin mun käsityksen mukaan se kohottaa sykettä. Tuohon vois joku noheva kehitellä appsin ja 3-5h sykkeenmittausta ruuan päälle.
Ainakin mulle oli tärkeätä eliminoida ne vihannekset veks, joita elimistö ei tunnu kestävän. Onneksi ei tarvinut kaikkia vihanneksia poistaa ruokavaliosta. Mä tein suht pitkän eliminaatiodieetin missä pohja oli rasva+liha ja testasin siihen päälle yhtä vihannesta about viikon kerrallaan, että miten vaikuttaa olotiloihin. Mittasin samaan aikaan myös unidataa ouran sormuksella. Jännä miten esimerkiksi mulle iso määrä pähkinöitä iltapäivän aikana popsittuna nostaa sykkeen kattoon yön ajaksi. Pienet määrät a-ok ja syke normaali. Samassa huomasin, että iso määrä sesaminsiemeniä kerralla niin naama menee punaiseksi ja olo on kuuma. Ja ne tomaatit,... Mä vedin tuossa kohtaa Isoja määriä sitä yhtä vaihtuvaa vihannesta tai muuta ruoka-ainetta(pähkinät), että olisi helpompi huomata, jos elimistö reagoi jotenkin oudosti.
Ruoka-aineiden sopivuutta kai voisi yrittää myös arvailla sykkeestä. Jos on jollekin aineelle hieman allerginen niin mun käsityksen mukaan se kohottaa sykettä. Tuohon vois joku noheva kehitellä appsin ja 3-5h sykkeenmittausta ruuan päälle.
Viimeksi muokattu: