Bigfellan kotitekoiset proteiinipatukat

Jatkokehityksen tuloksia:
Muuten sama kuin alkuperäinen resepti, mutta maapähkinävoin tilalla 40% kevytleviä + 2 ruokalusikkaa kaakaojauhetta (oboy) ja kaurahiutaleitten tilalle crunchy mysliä.
Maku :5:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Menee vähän offtopiciksi, mutta kaivoin jostain vanhojen emailin pohjilta eräältä ystävältäni saamat ohjeet, joissa siis kerrotaan kananmunan korvaamista ruuanlaitossa muilla tuotteilla - näiden patukoiden suhteen saattaisi jopa olla ohjeista hyötyä makua ajatellen :)

FinFoodin sivut sanoi:
Korvaaminen onnistuu yleensä parhaiten, jos tiedät kananmunan tehtävän
kyseisessä ruokaohjeessa. Jos ohje vaatii vain yhden tai kaksi kananmunaa,
voit yleensä jättää kananmunat kokonaan pois. Ohjeeseen kannattaa lisätä
pari ruokalusikallista vettä jokaisen poisjätetyn munan tilalle, jotta
taikinan kosteuspitoisuus säilyisi ennallaan.
Kaupasta voit halutessasi ostaa Loprofin nimistä kananmunankorviketta,
jolloin 1 tl valmistetta korvaa yhden kananmunan. Korvaamiseen tarvittavia
aineita löytyy myös useimmista koti keittiöistä. Alla muutamia vinkkejä
kananmunan korvaamiseksi:

Sidosaineena:
- 1 dl perunasurvosta, porkkanasurvosta, banaanisosetta tai päärynäsosetta
- 1 1/2 rkl vettä +1 1/2 rkl ruokaöljyä + 1tl leivinjauhetta
- 1 rkl aprikoosi pureeta
- runsas 1/2 dl pehmeää tofua
- runsas 1/2 dl soijamaitoa

Kuohkeuttamisessa:
- 2 rkl soijajauhoja
- liuota 1 tl hiivaa runsaaseen 1/2 desilitraan lämmintä vettä
- 1 rkl soijajauhoja + 1 rkl vettä
- 1 rkl maissitärkkelystä sekoitettuna 3 rkl vettä
- 2 rkl grahamjauhoja + 1 1/2 tl maissiöljyä + 1/2 tl leivinjauhetta + 2 rkl
vettä
- runsas 1/2 dl omenasosetta + 1/2 tl leivinjauhetta
 
Hah, arvasin Gotto! Kun näin sen mössön niin kävin ensimmäisen taistelun. Sain kuitenkin sälät jääkaappiin ja sitten odotus :hyper: päälle...
 
Dopey sanoi:
Kunnon maapähkinävoissa ei ole kuin pähkinöitä ja ehkä suolaa, mutta suurimmassa osassa niissä on kovetettuja rasvoja ja sokeria. Jenkeissä tää kunnon kama on termillä "natural peanut butter". Suomessa jopa valmistetaan tuota, merkki on "Kurre", purkin kyljessä on orava. Ainakin Stokka myy tuota.

Prismasta löyty sokeritonta kurrea.
29g protskua ja 50g rasvaa...
 
HEEEEIII!!! Jumalauta sentään, kävin äsken metsästämässä sitä sokeritonta maapähkinävoita joka helvetin mestasta mitä tässä lähellä oli eikä yhdessäkään narikassa ollut sitä. Lähellä ei ole Prismaa enkä perkele viitsisi Stockalta asti lähteä sitä hakemaan. Kävin S-marketit ja K-marketit läpi + Ikivireät.

Eli kysymys kuuluu; löytyykö tuota maapähkinävoita muualta kuin Stockalta tai Prismasta???!!! Meni nimittäin hermot äsken etsiessä, saatana.
:curs:
 
muffy sanoi:
Eli kysymys kuuluu; löytyykö tuota maapähkinävoita muualta kuin Stockalta tai Prismasta???!!! Meni nimittäin hermot äsken etsiessä, saatana.
:curs:

Cittarissa oli ainakin kahta erilaista... Toisessa pelkkää maapähkinää (ja suolaa) ja toisessa oli vähän lorautettu öljyä sekaan. Eli molemmat oli ihan kunnon tököttiä.
 
stranger sanoi:
Cittarissa oli ainakin kahta erilaista... Toisessa pelkkää maapähkinää (ja suolaa) ja toisessa oli vähän lorautettu öljyä sekaan. Eli molemmat oli ihan kunnon tököttiä.

Muuten hyvä mut lähin Cittari on varmaan jossain Espoossa tai Vantaalla. Stockakin ois lähempänä mut perseestä silti ettei tavan kaupoista löydy...
 
Ada sanoi:
Tämmöselläkin tavalla pystyy säveltämään jonkinlaisia protskupatukoita, eli

-mysliä (itse käytän sokeroimatonta, onpi vähän terveellisempää)
-kaura- tmv. hiutaleita
-maustettua protskujauhoa (suklaa toimii ainakin hyvin ja jos haluaa extra-suklaista, voi lisätä vähän kaakaojauhoa)
-maitoa
-ripaus suolaa ja jotain makeutusta jos tahtoo

Tarkkoja mittoja en osaa antaa, kokeilemalla oppii. Nestettä ei tarvi olla kovinkaan paljon, ettei tuu liian löysää. Mä laitan yleensä desin kaikkia kuiva-aineita ja hiukkasen alle desin maitoa.

Aineet sekasin ja uunivuokaan (pienellä vuoalla saa luonnollisesti paksumpia patukoita) leivinpaperin päälle. Uuniin joku 175 astetta ja noin puoli tuntia, niin että hyytyy kunnolla. Jäähtyneen levyn voipi leikellä haluamansa kokoisiksi paloiksi ja pistää jääkaappiin säilytykseen.

Tämän kirjoituksen pohjalta innostuin itsekin tekemään seuraavan taikinan:

150ml maitoa
1 muna
200ml kaurahiutaleita
100ml vehnäjauhoja
150ml maustamatonta heraa
50ml kaakaojuomajauhetta
20ml sokeria
25ml öljyä

tässä setin ravintoarvot suurinpiirtein:

proteiinia 77g
rasvaa 36g
hiilihydraattia 120g

Kaadoin mössön uunipellille leivinpaperin päälle ja laitoin uunin lämpenemään 175 asteeseen. Kohta laitan setin uuniin ja puolen tunnin päästä kerron, että tuliko tosta mitään.
 
Noniin taikina on paistettu ja paistamisen aikana tapahtui mielenkiintoinen asia: taikina irtosi leivinpaperista reunoilta ja nousi noin 3cm korkeuteen. Keksejä tai patukoita tästä ei tullu. Setti muistuttaa jonkin verran pannukakkua ja on syötävän makuista, ei kuitenkaan hyvää. Makeutta saisi olla enemmän.
 
Tein kenttätutkimusta noiden patukoiden kanssa (purkki kurrea, 3-4rkl kiinteää hunajaa, n. 2dl kauraleseitä, 3rkl soijajauhoa, 0.5dl vettä, n. 2dl heraproteiinia, 2dl riisimuroja), seurauksella että eräs hippityttötuttuni ihastui makuun välittömästi ja aikoi ihan käydä ostamassa proteiinijauhetta myös itselleen! Olisi sekin ihme viimein nähty..
Samoin salibandyjoukkueestani kaikki koemaistaneet halusivat reseptin myös itselleen kokeiltavaksi.

Tuli huomattua myös, että tuosta taikinasta tehdyt patukat eivät syväjäädy pakastimessa (ainakaan parin vuorokauden pakastuksella), vaan ne voi syödä sieltä otettuina suoraan; säilytyspaikkana pakastin on siis aika oivallinen.
 
wbb sanoi:
Noniin taikina on paistettu ja paistamisen aikana tapahtui mielenkiintoinen asia: taikina irtosi leivinpaperista reunoilta ja nousi noin 3cm korkeuteen. Keksejä tai patukoita tästä ei tullu. Setti muistuttaa jonkin verran pannukakkua ja on syötävän makuista, ei kuitenkaan hyvää. Makeutta saisi olla enemmän.

Joo tuo kananmuna on aika tehokas nostattaja. Itse innostuin kokeilemaan jotain vastaavaa, kun täällä oli joskus tuota patukanleipomisjuttua aiheella "olen luonut hirviön" tms. Ainekset oli suunnilleen seuraavat:

3dl proteiini
3dl kaurahiutaleita
0,5dl sokeri
1dl rypsäri
1-2 dl maito

Lisäsin mäskiin vielä pari munaa, tunnetuin seurauksin. Patukosta tuli vielä aika kuivia ja sitkeitä, joten ne oli nautittava nesteen kera.
 
tomppa82 sanoi:
Meikäläinenkin teki ton setin ja tuli niin ylimakeaa, että
tuskin pystyn koko "levyä" syömään.

Sama ongelma oli minullakin ensimmäisessä levyssä, mutta vähentämällä hunajan puoleen ja lisäämällä vettä+soijajauhoa tilalle makeusaste vähenee, mutta koostumus pysyy kuitenkin tiiviinä.

Niin joo, 4 annosta vasta takana, joista 3 pakastimessa, 1/8 syöty itse ja loput syötetty muille ;)
 
setae sanoi:
Tein kenttätutkimusta noiden patukoiden kanssa (purkki kurrea, 3-4rkl kiinteää hunajaa, n. 2dl kauraleseitä, 3rkl soijajauhoa, 0.5dl vettä, n. 2dl heraproteiinia, 2dl riisimuroja), seurauksella että eräs hippityttötuttuni ihastui makuun välittömästi ja aikoi ihan käydä ostamassa proteiinijauhetta myös itselleen! Olisi sekin ihme viimein nähty..
Samoin salibandyjoukkueestani kaikki koemaistaneet halusivat reseptin myös itselleen kokeiltavaksi.

Onko tässä reseptissä "purkki kurrea" tosiaan litra rasvatonta maitoa?!
 
wbb sanoi:
Onko tässä reseptissä "purkki kurrea" tosiaan litra rasvatonta maitoa?!

[ankaraa pilkun... no, kuitenkin]
rasvaton maito on kurria, ei kurrea.
[/ankaraa pilkun... no, kuitenkin]

Maapähkinävoi on jees. :)
 
gotto sanoi:
[ankaraa pilkun... no, kuitenkin]
rasvaton maito on kurria, ei kurrea.
[/ankaraa pilkun... no, kuitenkin]

Olisiko kyseessä kuitenkin kurre-maapähkinälevite?

edit: ylläoleva siis wbb:lle.
 
just tein sen massan tossa jääkaappiin. helvetin tahmasta puuhaa sano, se oli käsissä kuin liisteriä, saatanan hankala käsitellä ja saada irti sormista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom