Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
FinFoodin sivut sanoi:Korvaaminen onnistuu yleensä parhaiten, jos tiedät kananmunan tehtävän
kyseisessä ruokaohjeessa. Jos ohje vaatii vain yhden tai kaksi kananmunaa,
voit yleensä jättää kananmunat kokonaan pois. Ohjeeseen kannattaa lisätä
pari ruokalusikallista vettä jokaisen poisjätetyn munan tilalle, jotta
taikinan kosteuspitoisuus säilyisi ennallaan.
Kaupasta voit halutessasi ostaa Loprofin nimistä kananmunankorviketta,
jolloin 1 tl valmistetta korvaa yhden kananmunan. Korvaamiseen tarvittavia
aineita löytyy myös useimmista koti keittiöistä. Alla muutamia vinkkejä
kananmunan korvaamiseksi:
Sidosaineena:
- 1 dl perunasurvosta, porkkanasurvosta, banaanisosetta tai päärynäsosetta
- 1 1/2 rkl vettä +1 1/2 rkl ruokaöljyä + 1tl leivinjauhetta
- 1 rkl aprikoosi pureeta
- runsas 1/2 dl pehmeää tofua
- runsas 1/2 dl soijamaitoa
Kuohkeuttamisessa:
- 2 rkl soijajauhoja
- liuota 1 tl hiivaa runsaaseen 1/2 desilitraan lämmintä vettä
- 1 rkl soijajauhoja + 1 rkl vettä
- 1 rkl maissitärkkelystä sekoitettuna 3 rkl vettä
- 2 rkl grahamjauhoja + 1 1/2 tl maissiöljyä + 1/2 tl leivinjauhetta + 2 rkl
vettä
- runsas 1/2 dl omenasosetta + 1/2 tl leivinjauhetta
Dopey sanoi:Kunnon maapähkinävoissa ei ole kuin pähkinöitä ja ehkä suolaa, mutta suurimmassa osassa niissä on kovetettuja rasvoja ja sokeria. Jenkeissä tää kunnon kama on termillä "natural peanut butter". Suomessa jopa valmistetaan tuota, merkki on "Kurre", purkin kyljessä on orava. Ainakin Stokka myy tuota.
muffy sanoi:Eli kysymys kuuluu; löytyykö tuota maapähkinävoita muualta kuin Stockalta tai Prismasta???!!! Meni nimittäin hermot äsken etsiessä, saatana.
:curs:
stranger sanoi:Cittarissa oli ainakin kahta erilaista... Toisessa pelkkää maapähkinää (ja suolaa) ja toisessa oli vähän lorautettu öljyä sekaan. Eli molemmat oli ihan kunnon tököttiä.
Ada sanoi:Tämmöselläkin tavalla pystyy säveltämään jonkinlaisia protskupatukoita, eli
-mysliä (itse käytän sokeroimatonta, onpi vähän terveellisempää)
-kaura- tmv. hiutaleita
-maustettua protskujauhoa (suklaa toimii ainakin hyvin ja jos haluaa extra-suklaista, voi lisätä vähän kaakaojauhoa)
-maitoa
-ripaus suolaa ja jotain makeutusta jos tahtoo
Tarkkoja mittoja en osaa antaa, kokeilemalla oppii. Nestettä ei tarvi olla kovinkaan paljon, ettei tuu liian löysää. Mä laitan yleensä desin kaikkia kuiva-aineita ja hiukkasen alle desin maitoa.
Aineet sekasin ja uunivuokaan (pienellä vuoalla saa luonnollisesti paksumpia patukoita) leivinpaperin päälle. Uuniin joku 175 astetta ja noin puoli tuntia, niin että hyytyy kunnolla. Jäähtyneen levyn voipi leikellä haluamansa kokoisiksi paloiksi ja pistää jääkaappiin säilytykseen.
wbb sanoi:Noniin taikina on paistettu ja paistamisen aikana tapahtui mielenkiintoinen asia: taikina irtosi leivinpaperista reunoilta ja nousi noin 3cm korkeuteen. Keksejä tai patukoita tästä ei tullu. Setti muistuttaa jonkin verran pannukakkua ja on syötävän makuista, ei kuitenkaan hyvää. Makeutta saisi olla enemmän.
tomppa82 sanoi:Meikäläinenkin teki ton setin ja tuli niin ylimakeaa, että
tuskin pystyn koko "levyä" syömään.
setae sanoi:Tein kenttätutkimusta noiden patukoiden kanssa (purkki kurrea, 3-4rkl kiinteää hunajaa, n. 2dl kauraleseitä, 3rkl soijajauhoa, 0.5dl vettä, n. 2dl heraproteiinia, 2dl riisimuroja), seurauksella että eräs hippityttötuttuni ihastui makuun välittömästi ja aikoi ihan käydä ostamassa proteiinijauhetta myös itselleen! Olisi sekin ihme viimein nähty..
Samoin salibandyjoukkueestani kaikki koemaistaneet halusivat reseptin myös itselleen kokeiltavaksi.
wbb sanoi:Onko tässä reseptissä "purkki kurrea" tosiaan litra rasvatonta maitoa?!
gotto sanoi:[ankaraa pilkun... no, kuitenkin]
rasvaton maito on kurria, ei kurrea.
[/ankaraa pilkun... no, kuitenkin]