Bigfellan kotitekoiset proteiinipatukat

tomppa82 sanoi:
Minkäs merkkinen maapähkinävoi ei ole sokeri mössöä?
Entäs hunaja? Pitäiskö olla sellaista "juoksevaa" kullan keltaista
vai sellaista kovempaa kamaa... :hyper:

Paras maapähkinävoi, minkä itse olen löytänyt (Stockmannin herkusta), on "Waitrose smooth peanut butter". Siinä on hiukan kyllä sokeriakin. Periaatteessa "Skippy" käy kanssa, mutta siinä taas on vähän kovetettua kasvisöljyä.

Hunajan juoksevuudella ei ole niin väliä, jos sen ensin lämhäyttää mikrossa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Todella hyvää. Piti jo testata. Laskin hinnaksi satsille (12 patukkaa) yhteensä 5€ eli myös todellista säästöä tulee... Kannattaa ihan hyvän aikaa (n. 45s-1min) lämmittää sitä voita ja hunajaa siellä mikrossa niin saa kunnolla juoksevaa tavaraa. Itse jouduin lisäksi laittamaan vettä vähän sekaan, että sai hämmennettyä.

Laitoin kaurapuuron tilalle kuntokauraa, kun löytyi kotoa. Heraproteiini oli maustettu metsämarjalla valmiiksi, ei ainakaan haitannut.
 
Mike sanoi:
Voisikohan tossa korvata osan hunajasta kananmunalla, se on aika sitovaa matskua ja tekisi hiukan juoksevampaa massasta?

En suosittele kokeilemaan. Kananmunahan sitoo hyvin jos ruoka kypsennetään, mutta tässä tapauksessa se jäisi raakana taikinan joukkoon. Alkuperäisessä reseptissähän sulatettu hunaja & pähkinävoi jähmettyy jääkaapissa ja sitoo sillä tavoin. Patukoiden säilymisaika lyhenisi myös kananmunan kanssa, enkä tiedä tykkääkö raaka kananmuna hyvää pakastamisesta.
 
Tämmöselläkin tavalla pystyy säveltämään jonkinlaisia protskupatukoita, eli

-mysliä (itse käytän sokeroimatonta, onpi vähän terveellisempää)
-kaura- tmv. hiutaleita
-maustettua protskujauhoa (suklaa toimii ainakin hyvin ja jos haluaa extra-suklaista, voi lisätä vähän kaakaojauhoa)
-maitoa
-ripaus suolaa ja jotain makeutusta jos tahtoo

Tarkkoja mittoja en osaa antaa, kokeilemalla oppii. Nestettä ei tarvi olla kovinkaan paljon, ettei tuu liian löysää. Mä laitan yleensä desin kaikkia kuiva-aineita ja hiukkasen alle desin maitoa.

Aineet sekasin ja uunivuokaan (pienellä vuoalla saa luonnollisesti paksumpia patukoita) leivinpaperin päälle. Uuniin joku 175 astetta ja noin puoli tuntia, niin että hyytyy kunnolla. Jäähtyneen levyn voipi leikellä haluamansa kokoisiksi paloiksi ja pistää jääkaappiin säilytykseen.
 
Tuli tässä vain sellainen juttu mieleen, että josko joku olisi niin loistava ihminen, että jaksaisi kerätä esim. linkit näihin edellisiin aihetta käsitelleisiin threadeihin. Ei sillä, etteikö niitä tuolta itsekin löytäisi (jos osaisi tuota hakua käyttää), mutta jos jollakulla tuntuu tekemisen puute painavan ja haluaa päivän hyvän työn tehdä, tässä olisi siihen yksi ehdotus.
 
Pähkinävoita voi tehdä ihan itsekin: maapähkinöitä hyvä satsi pellille ja uuniin (250 astetta) kunnes ovat sopivan ruskeita (kannattaa olla tarkkana, palavat helposti). Sitten pähkinät tehosekoitin-silppuri-systeemiin (sauvasekoitin tjsp ei käy, sen terät on murskana paljon ennenkuin pähkinät), ja hienoksi silpuksi. Sekaan vähän suolaa ja reilu loraus öljyä (halutessaan myös sokeria). Sitten vaan huruutellaan silppurissa kunnes pähkinämössö alkaa muuttua tahnaksi, jos ei näytä tapahtuvan mitään niin voi vähän lisäillä öljyä.

Itse väsäilen tätä kohtuullisen usein, ei vaadi kuin pikkiriikkisen aikaa ja vaivaa. Tuon silppurilaitteen täytyy vaan olla kohtuullisen tehokas ja vahvateräinen että kestää.
 
Kai se pitäisi koossa, mutta mausta voi tulla
:urjo:

Jos hunajan funktio tuossa patukassa on koossa pitäminen niin miksei siinä toimis liivate?

"Sanakirja:

liivate = Gelatiini, vesiliukoinen proteiini. Käytetään sakeuttamis- ja hyytelöimisaineena."
 
mievain sanoi:
Tuli tässä vain sellainen juttu mieleen, että josko joku olisi niin loistava ihminen, että jaksaisi kerätä esim. linkit näihin edellisiin aihetta käsitelleisiin threadeihin. Ei sillä, etteikö niitä tuolta itsekin löytäisi (jos osaisi tuota hakua käyttää), mutta jos jollakulla tuntuu tekemisen puute painavan ja haluaa päivän hyvän työn tehdä, tässä olisi siihen yksi ehdotus.
Keskustelu ja toinen keskustelu. Ei näyttänyt löytyvän muita aiheeseen liittyviä juttuja.
 
kunoitchi sanoi:
Pähkinävoita voi tehdä ihan itsekin: maapähkinöitä hyvä satsi pellille ja uuniin (250 astetta) kunnes ovat sopivan ruskeita (kannattaa olla tarkkana, palavat helposti). Sitten pähkinät tehosekoitin-silppuri-systeemiin (sauvasekoitin tjsp ei käy, sen terät on murskana paljon ennenkuin pähkinät), ja hienoksi silpuksi. Sekaan vähän suolaa ja reilu loraus öljyä (halutessaan myös sokeria). Sitten vaan huruutellaan silppurissa kunnes pähkinämössö alkaa muuttua tahnaksi, jos ei näytä tapahtuvan mitään niin voi vähän lisäillä öljyä.

Itse väsäilen tätä kohtuullisen usein, ei vaadi kuin pikkiriikkisen aikaa ja vaivaa. Tuon silppurilaitteen täytyy vaan olla kohtuullisen tehokas ja vahvateräinen että kestää.

Tuo on hyvä ohje! :) Käytätkö kuorittuja vai kuorimattomia maapähkinöitä? Kuinka kauan (noin) pähkinöiden tarvitsee olla uunissa?
 
Counani sanoi:
(kaura ohran lisäksi ainoa suositeltu viljatuote)



Vai niin. Mihinkäs se ruis unohtui?
 
Käytätkö kuorittuja vai kuorimattomia maapähkinöitä? Kuinka kauan (noin) pähkinöiden tarvitsee olla uunissa?

Ihan niitä mitä kaupasta saa kilon pusseissa, eli siis ne ohuet kuoret päällä. Ne kuoret menevät tahnaksi kaiken muun mukana, valmiissa voissa ei huomaa mitään eroa (olen nimittäin ensimmäisillä kerroilla käyttänyt järkyttävän paljon aikaa kuorien erottelemiseen pähkinöistä...). Uunissaoloaikaa ei ole koskaan tullut mittailtua, sanotaan että maksimissaan 10 min, mutta kannattaa tosiaan katsella jo aiemmin etteivät pääse palamaan.
 
tomppa82 sanoi:
Omskakas sanoi:
Minkäs merkkinen maapähkinävoi ei ole sokeri mössöä?
Kunnon maapähkinävoissa ei ole kuin pähkinöitä ja ehkä suolaa, mutta suurimmassa osassa niissä on kovetettuja rasvoja ja sokeria. Jenkeissä tää kunnon kama on termillä "natural peanut butter". Suomessa jopa valmistetaan tuota, merkki on "Kurre", purkin kyljessä on orava. Ainakin Stokka myy tuota.
 
Minä en löytänyt muuta maapähkinävoita, kun semmosta missä sokeria, mutta rasvat oli kasvirasvaa ja kasviöljyä. Onkohan tuota kurrea tai vastaavaa missään "normaali" kaupoissa eli City market, Prisma, Supermarket (=muualla kuin Stokkalla)? Ja löytyykö tuommosen rasvasen maapähkinävoin tuoteselostetta jostain?
 
sporter sanoi:
Minä en löytänyt muuta maapähkinävoita, kun semmosta missä sokeria, mutta rasvat oli kasvirasvaa ja kasviöljyä. Onkohan tuota kurrea tai vastaavaa missään "normaali" kaupoissa eli City market, Prisma, Supermarket (=muualla kuin Stokkalla)? Ja löytyykö tuommosen rasvasen maapähkinävoin tuoteselostetta jostain?

Käy kattomassa luontaistuotekaupasta.
 
cartman74 sanoi:
Jos hunajan funktio tuossa patukassa on koossa pitäminen niin miksei siinä toimis liivate?

"Sanakirja:

liivate = Gelatiini, vesiliukoinen proteiini. Käytetään sakeuttamis- ja hyytelöimisaineena."

Liivate on nimenomaan juuri hyytelöimisaine. Toi vois toimia hieman paremmin kuin se kanamuna, mutta liivatteen kanssa näistä tulee sitten jonkinlaista lusikalla syötävää "pähkinäaladoobia"... :)

Liivate ei myöskään ole kauhean hanakka sekoittumaan rasvan (pähkinävoi) kanssa.
 
Ja nyt sitten vielä uusi modaus ja vääntelemään erilaisista reco-juomista (missä kreaa, glutaa) noita patukoita vedettäväksi ennen treeniä boostiksi =) reenin jälkeenhän noi ei käy, liian kiinteetä. Mut ehkä vähän sen jälkeen.

-- Juffe
 
Ensimmäinen satsi tuli väännettyä, maistuu ihan snickerssille :kuola:
Maapähkinävoin tei kans ite. Pikkusen ois kuitenki voinu olla makeempia, joku makeutusaine ois varmaan tehny ihan terää tohon, öljyäkin tuli turhan reilusti. Protskua pitää tunkea seuraavaan satsiin enemmän.

-Maapähkinöitä 3dl
-Rypsäri 0,5dl
-Ultra Whey suklaa 3dl
-kaseiini 1dl
-Nalle neljänviljan 2,5dl
-Hunaja 0,5dl
-Vesi 1dl

Patukka noin 60g. P:18g, H:12g, R:16g, 260 Kcal.
 
Tuissi sanoi:
Patukka noin 60g. P:18g, H:12g, R:16g, 260 Kcal.
Pakko kokeilla :kuola:

P:72kcal, 27%
H:48kcal, 18%
R:144kcal, 55%

Eli voisi kyllä vähän pienentää tuota rasvamäärää. Oiva välipalahan tuosta saadaan, ennen treenejä-rahka taisi vaihtua :thumbs:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom