Bigfellan kotitekoiset proteiinipatukat

Voiko ton alkuperäsen ohjeen heraproteiinin korvaa jollain mulla prodella tai kaakaojauheella maustetulla soijajuholla?
itse ajattelin kuoruttaa omani suklaalla ja ripotella päälle kookoshiutaleita yms. sitten kun teen :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ite käytin ainakin mansikanmakuista evolutionia, luultavasti yksi ja sama mitä siihen heittää.
Kuhan nyt on noi mössöt millä patukat pysyy kasassa, eli maapähkinävoi/levite ja hunaja.
 
Ite käytin ainakin mansikanmakuista evolutionia, luultavasti yksi ja sama mitä siihen heittää.
Kuhan nyt on noi mössöt millä patukat pysyy kasassa, eli maapähkinävoi/levite ja hunaja.

Jees, kiitti...mullakin on jotain pari mansikan makuista prodea tuolla kaapissa :) tuliko patukoihinkin se mansikanmaku läpi?
 
Tein sitten ihan vaan soijajauhoista ja tuli melko kuivaa...keksin sitten lisätä kahvia siihen muhennokseen, että taikina pysyisi kasassa.
%suklaalla kuorutin sitten päältä ja laitoin kookosta ja paahdettuja maapähinöitä...ei musta ollu yhtä hyviä kun ne kaupan omat :( ihan syötäviä silti. en tee enää ik...ainakaan vähään aikaan.
 
Tjoo, kohtuu aunarista nää big fellan patukat loppuviimeks. Pakkohan se oli kokeilla kun oli protskujauhoja vanhenemassa kaapissa mutta ei tuota kyllä varmaan toiste tuu tehtyä.
 
Suunnilleen tuolla alkuperäisellä ohjeella tuli tehtyä. Hunajaa vähemmän ja lopuksi vettä sekaan sen verran, että pysyy kasassa. Suklaan makuista prodejauhoa ja sitä lidlin halpaa maapähkinävoita. Ainoa ongelma on, että nämä säilyy huonosti jopa pakastimessa! Tuntuvat katoavan johonkin melkoista vauhtia... Pitänee tehdä huonompia seuraavasta satsista, niin ei tule syötyä huviksensa.

E: voisko olla että maustamattomalla jauholla tulee aika ankeaa, kun osalle ei näy kelpaavan lopputulos?
 
Suunnilleen tuolla alkuperäisellä ohjeella tuli tehtyä. Hunajaa vähemmän ja lopuksi vettä sekaan sen verran, että pysyy kasassa. Suklaan makuista prodejauhoa ja sitä lidlin halpaa maapähkinävoita. Ainoa ongelma on, että nämä säilyy huonosti jopa pakastimessa! Tuntuvat katoavan johonkin melkoista vauhtia... Pitänee tehdä huonompia seuraavasta satsista, niin ei tule syötyä huviksensa.

E: voisko olla että maustamattomalla jauholla tulee aika ankeaa, kun osalle ei näy kelpaavan lopputulos?

Maustamattomalla tuli omasta mielestä parempia. Suklaan makuisella proteiinijauholla tuli liian makeaa. Vois tehdä jossakin välissä vielä kerran, ja jos tällä kertaa malttais mitata noiden aineiden määrät. Paljon mukavampaa ja helpompaa nakella vaan perstuntumalla aineet sekaisin
 
Alkuperäisellä ohjeella tuli pyöräytettyä ja lopputulos oli kiikunkaakun. En nyt sanoisi, että maku on parempi kuin kaupallisilla patukoilla - Snickersiltä ne eivät ainakaan maistuneet. Saatoin myös laittaa liian vähän hunajaa, koska muovailuvaiheessa patukat tuppasivat murenemaan ja lisäksi taikinan väri oli vähintääkin epäilyttävä.Helpompi olisi ollut askarrella proteiinipalloja.

Leipurinhattu pysyy kyllä kaapissa lähitulevaisuudessa, ei ne niin hyviä olleet.
 
Juu no mistään snickersin mausta taitaa olla vähän turha haaveilla, niin kuin muistaakseni joku threadin alkupäässä hehkutteli :D Tai mistä minä tiedän jos jonkun mielestä samalta maistuu. Eniveis, on tätä useampi satsi tullut tehtyä, nyt ei tosin vähään aikaan. Voisi taas pyöräyttää patukoita ja kokeilla tota Malenan mainitsemaa suklaakastiketta. Ei noi aiemmin nyt mitään suurta herkkuani ole ollut, mutta vie makean nälän ja parempi kai näitä syödä kuin jotain suklaapatukoita.
 
Mä tein eilen noita. Mausta tuli aivan liiän äitelän makeaa koska käytin hunajan sijasta sokeritonta siirappia ja laitoin sitä aika paljon.:jahas: Koostumus varmaan on samasta syystä melko paska, eli se on huoneenlämpötilassa ihan taikinaa.
Kyllä tota syö, kun ravintoarvot on hemmetin hyvät eikä se pahaakaan ole, mutta ois kivempi jos sitä sais syötyä ihan niinkuin tavallista patukkaa.
Osaisko kukaan neuvoa, heitänkö tohon taikinaan vielä jotain jauhoja sekaan vai? Sanottakoon, että siinä on jo 1l proteiinijauhoja, että siitä ei pitäs olla kiinni.

Tolla ohjeella tein:

Maitoproteiini 150g
Hera 125g
Maapähkinälevite 230g
Mysliä/Kaurahiutaleita yht. 175g
Sokeriton siirappi 250g
Vesi 2dl.

Ravintoarvot/100g.

292,5kcal
P: 29,1g
Hh: 12,8g
R:13,7g

Toi siirappi on aika juoksevaa, että siitä saatta johtua toi taikinamaisuus. Ajattelin vetää kaurahiutaleita jauhoksi ja laittaa vielä tohon sekaan.
 
Juu no mistään snickersin mausta taitaa olla vähän turha haaveilla, niin kuin muistaakseni joku threadin alkupäässä hehkutteli :D Tai mistä minä tiedän jos jonkun mielestä samalta maistuu. Eniveis, on tätä useampi satsi tullut tehtyä, nyt ei tosin vähään aikaan. Voisi taas pyöräyttää patukoita ja kokeilla tota Malenan mainitsemaa suklaakastiketta. Ei noi aiemmin nyt mitään suurta herkkuani ole ollut, mutta vie makean nälän ja parempi kai näitä syödä kuin jotain suklaapatukoita.


Toi on muuten ihan totta...jos joku ei ois hehkuttanu et maistuu snickersiltä, ois maistunu varmasti paremmalta :D ja tosiaan toimii ihan hyvin makean nälkään...ja kun eivät ole liian hyviä säästyvät pidempään.
en kyllä puhunut suklaakastikkeesta mitään, mutta ei se ole niin justiinsa ;)
 
Mä tein eilen noita. Mausta tuli aivan liiän äitelän makeaa koska käytin hunajan sijasta sokeritonta siirappia ja laitoin sitä aika paljon.:jahas: Koostumus varmaan on samasta syystä melko paska, eli se on huoneenlämpötilassa ihan taikinaa.
Kyllä tota syö, kun ravintoarvot on hemmetin hyvät eikä se pahaakaan ole, mutta ois kivempi jos sitä sais syötyä ihan niinkuin tavallista patukkaa.
Osaisko kukaan neuvoa, heitänkö tohon taikinaan vielä jotain jauhoja sekaan vai? Sanottakoon, että siinä on jo 1l proteiinijauhoja, että siitä ei pitäs olla kiinni.

Tolla ohjeella tein:

Maitoproteiini 150g
Hera 125g
Maapähkinälevite 230g
Mysliä/Kaurahiutaleita yht. 175g
Sokeriton siirappi 250g
Vesi 2dl.

Ravintoarvot/100g.

292,5kcal
P: 29,1g
Hh: 12,8g
R:13,7g

Toi siirappi on aika juoksevaa, että siitä saatta johtua toi taikinamaisuus. Ajattelin vetää kaurahiutaleita jauhoksi ja laittaa vielä tohon sekaan.

kannattaa käyttää keitettyä vettä tai kahvia, niin ne kaurahiutaleet mössöytyy eikä tarvi erikseen tehä niille mitään, jos ei tykkää että ne hiutaleet tuntuu siellä patukassa.
 
Toi on muuten ihan totta...jos joku ei ois hehkuttanu et maistuu snickersiltä, ois maistunu varmasti paremmalta :D ja tosiaan toimii ihan hyvin makean nälkään...ja kun eivät ole liian hyviä säästyvät pidempään.
en kyllä puhunut suklaakastikkeesta mitään, mutta ei se ole niin justiinsa ;)
Oho, pieni typo, eli kuorrutteesta puhuin siis minkä ainakin mainitsit :)
e.Hmm, kahvi vois antaa kans hyvää makua, kiitti vinkeistä
 
Tein just satsin, ja vaikuttaa ihan tosi hyvältä :)

Hunajaa ei ollu tarpeeks joten lisäsin vähän siirappia :D, ja vähän vettä lopuks. Koko operaatio tapahtui pienessä kattilassa, miedossa lämmössä, ja kaikki sekottui oikein hyvin.

Pähkinävoina toimi Perdonna Peanut Butter (kcal:650, p:26, h:11, r:59), onko statsin kohillaan? Mitä käytitte ite ja mistä ostitte? Oman purkin hankin Lidlistä.
 
Itse tein kanssa viime torstaina satsin ja vieläkin löytyy pakkasesta 8/12 patukkaa :D. Patukat tein default reseptin mukaan, ja maapähkinävoina toimi Amona (ostettu KK-kaupasta), 11g hiilareita, 28g proteiinia, 53g rasvaa, 637kcal /100g. Pakko myöntää, todella hyviä :kuola: ! Vieläkin maistuu samalta hyvältä vaikka pakkasessa ovatkin jo olleet 5 päivää.
 
Elikkäs sanokaas nyt joku hyvä resepti, mis rasvat ja hiilarit olis mahdollisimman minimissään ja protskut huipussaan niin pitää laittaa uuni tulille.
 
Tuli sitten tehtyä noit patukoita alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta pienen lisäyksen tein suoraan itse.

Sulatin 100g fazerin sinistä suklaata siihen jäähtyneen massan päälle kuorrukkeeks ja makua antamaan... ja sitten puoleks tunniks uusiks jääkaappiin.

Nyt on aidon näkösiä ja hyvänmakusia patukoita.
 
Malenan bigfellan ohjeella tehdyt Kotitekoiset proteiinipatukat:
 

Liitteet

  • nameja.jpg
    nameja.jpg
    102 KB · Katsottu: 1 699

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom