Beef Jerky

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja mxu
  • Aloitettu Aloitettu
voisko joltain saada vielä selvennystä nohin hintoihin että paljon tuli euroissa maksamaan postikuluineen?

Lucasin sivuilta "Jerky Shopista" valitset määrät/laadut mitä haluat (add to shopping cart) ja sitten kun on kaikki valittuna, niin klikkaat "checkout". Siitä aukeaa PayPalin sivu ja sivun ylälaidassa lukee "calculate total order amount", jota klikkaat. Sen jälkeen klikkaat "Shipping outside U.S?" ja valitset valikosta "Finland". Kun laskun loppusumma näkyy, niin sitten vaan jaat kyseisen luvun dollarin kurssilla (taitaa olla 1.33 tällä hetkellä) ja kas - tiedät vastauksen euroina...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
voisko joltain saada vielä selvennystä nohin hintoihin että paljon tuli euroissa maksamaan postikuluineen?

Muistaakseni suurinpiirtein nelisenkymppiä 900grammaa (2 paunan pussia).
 
Eilen vedin Wild West Habanero Jerkyä, jonka tilasin Poppamiehestä ja oli erittäin hyvää. Ihan joka ilta en tota vetäis, sen verran on pakkia poltellu koko päivän. Vaikka tuli samalla syötyä muutaki väkevää ni en suosittelis tota ihan tottumattomille... sen verran poltti. Ens kerralla täytyy tilata tota kovasti suositeltua Lucas Jerkyä.
 
Vana sanoi:
Lucasilta lähti juuri red pepperiä tilaukseen, laitetaanpa tänne päivitystä kun tulee perille.

Tänään sitten tuli paketti perille, eli meni 15 päivää tilauksesta saapumiseen. 5 paunaa tilasin ja tosiaan tuota red pepperiä. Maku on kyllä hyvä, tulisuuskin juuri sopiva silleen että ei jää ikävää poltetta suuhun mutta maistaa että on kuitenkin jonkun verran kärkeä. Jenkkien lähetyksenseurantakoodikin toimi mainiosti koko ajan, hyvin näki koska on lähtenyt kansainväliseen kuljetukseen, koska mennyt Suomen tulliin ja koska lähtenyt tullista taas eteenpäin.

Nyt pitäs vielä pystyä lopettamaan tämä maistelu ettei tule vedettyä määrättömästi heti eka iltana :)
 
Lucasjerkyltä piti tilata tällä kertaa isompi satsi, mutta nuo postituskulut nousevat aivan pilviin. 10 paunan tilaukseen 80dollaria lähetyskuluja tuon laskurin mukaan. Ei nouse ihan rationaalisesti nuo kulut jos 2 paunaa liikkuu 12taalan posteilla...
 
Suunniteltiin isompaa kimppatilausta lucasjerkyltä, mutta postituskulut nousee tosiaan melko taivaisiin joten laskeskelin pikaisesti paljonko kilohinnaksi tulee euroissa toimituskulut mukaanluettuna:

2paunaa: 44,73e/kg

5 ja 10 paunaa: 43,74e/kg

15paunaa: 39,32e/kg

30paunaa: 34,90e/kg

50paunaa: 33,12e/kg

Laskettu siis valuutat.fi tämänhetkisellä kurssilla ja pauna tasan 450g. Koskee ainoastaan Red/black/regular tuotteita ja 5paunan könttähinnasta tietysti laskettu.

Postituskuluissa katto näytti olevan tuon 80dollaria joten todella massiivisella tilauksella saisi poljettua kilohintaa alas. Toisaalta kuka ottaa kontolleen esim. 50 paunan tilauksen. Siinä saattaa jo tullikin kiinnostua kun "legopalikoita" tulee samalle miehellä melkoiset määrät.
 
Cittarista kävin eilen kolme pussia Jerkyä ostamassa, nannaa ja kallista.

Äsken tilasin lucasilta: Beef Jerky Red Pepper Flavor 2lbs, Beef Jerky Habanero Flavor 8oz, Beef Jerky Black Pepper Flavor 1lb (posteineen 104dollaria). Eiköhän se oma suosikki sieltä löydy...
 
Voiko Lucasiin maksaa suoraan Visalla? Kun en ole noiden PayPal systeemien kanssa koskaan kikkaillut eikä viitsisi alottaa nytkään.
 
itseasiassa eihän tuo niin halpaa olekaan kun tulee järjettömät lähetyskulut. joskus tilasin briteistä beef jerkyä ja yli 30e tilauksista ei tullu postikuluja ollenkaan.
 
Kandee muuten muistaa että EU:n ulkopuolelta ei lihatuotteita saa tilata ilman tolkutonta byrokratiaa, ne jää tosi helposti tulliin. Mutta se on varmaan tässä ketjussa monesti mainittu, aattelin vaan huomauttaa jos ei jaksa koko ketjua lukea.

Vegeille on muuten olemassa myös jerky, nimeltään Primal Strip, protskua on 10g per läpyskä. Lisäksi on olemassa Tofurkey Jerky mutta semmosia ei taida saada Euroopasta eikä kannata USA:sta asti tilata.
 
Kaverin kanssa mietittiin että jos pistäisi tulemaan uunissa "kuivalihaa" vapuksi. Ei se tietenkään tule maistumaan yhtä hyvältä kun oikea kuivaliha, mutta pakko ainakin kokeilla. Vähän pettynyt kauppojen tarjontaan, varsinkin pistää ärsyttämäään kauppojen hyllyhärjestelyt. Ennen kuivalihat oli limsapuolella (minne ne kuuluukin), nyt ne on jo kauan ollut paikallisessa citymarketissa kylmätilojen vieressä. Cajun Hotit katoaa hyllystä ekana ja hinnat on muutenkin aika korkealla, 3,80e yhdestä nautinnosta on vähän liikaa kun sen nautinnon saa tyydytettyä muillakin lihoilla.
 
Oli muuten Silja Europalla tota samaa kuivalihaa mitä Cittareissa on myyty 3,80e pussi. Siellä makso 2,50. Ennen en ollu ruotsinlaivoilla törmänny kuivalihaan, Tallinnaan menevillä laivoilla vaan.
 
Oli muuten Silja Europalla tota samaa kuivalihaa mitä Cittareissa on myyty 3,80e pussi. Siellä makso 2,50. Ennen en ollu ruotsinlaivoilla törmänny kuivalihaan, Tallinnaan menevillä laivoilla vaan.

Tallinnan Rimissä 2€/kpl. Tuli 50 pussii ostettuu :)
 
Ei se tietenkään tule maistumaan yhtä hyvältä kun oikea kuivaliha

pakko protestoida, itse tykkään ite tehdystä enemmän kuin kaupan versioista. saat juuri haluamasi mausteet, ja itse ainakin tykkään järsiä sitä lihaa oikein urakalla, eli leikkaan syiden suuntaisesti (tulee mukavan sitkeää) ja kuivaan melkein korpuksi. toki tähän tulee joku kohta sanomaan että oikeaoppinen beef jerky ei saa katketa ja tulisi olla 60 asteen kulmassa vai miten se olikaan... mutta oman maun mukaan mennään.

kokeile tosiaan ihmeessä :)
 
Tilasinpa Lucas Jerkyltä paunan red pepper jerkyä. Tuli puolessatoista viikossa ja ihan mukavahan noita on järsiä. Varsin hyvää tavaraa. Mietiskelin pitkään pitäisikö ottaa red pepper vai habanero ja päädyin sitten tähän miedompaan. Olisi sittenkin pitänyt ottaa habanero, kun näissä ei oikein polttoa ole. Tunteehan näissä tulisuuden, mutta ei niin kuin haluaisin. Näistä kun ei ikinä voi tietää ennen kuin maistaa.
 
Tein itse 800g naudanpaistista kuivalihat viime viikolla, onnistui kyllä erinomaisesti vaikka itse sanonkin. Blogiin laitoin sepustusta ja kuvia. Marinadia pitää vähän hioa vielä, mutta kyllä tuota tulee uudestaankin tehtyä korkeahkosta työmäärästä huolimatta. Ehkä se lihojen ripustelu ritilästä alkaa sujua harjoituksen kanssa...
 
Keulin... 1kg nautaa kuivumassa uunissa..

Oli huomattavasti helpompaa pujotella lihat ritilan läpi, kun tajus katkasta tikut..

Saas nähä mitä tulee!

Tässä hyvät ohjeet:

BEEF JERKY

Mahdollisimman vähärasvaista naudan ulkofilettä kokonainen pala. Kaikki rasva ja mahdolliset kalvot poistetaan huolellisesti. Voi käyttää myös sisäfilettä, mutta ulkofileestä tulee todella hyvää, ja edullisemmin. Tarjouksesta ostettu naudan kulmapalakin oli oikein hyvä, kun valitsi mahdollisimman kalvottoman kappaleen. Jotkut kuivaavat myös possun paistia, en ole kokeillut.

Leikkaamisen helpottamiseksi lihaa pakastetaan pari-kolme tuntia niin, että se on kiinteä, mutta ei kivikovaksi jäätynyt. Leikataan noin 3 mm:n paksuisia suikaleita. Siitä leikataanko syyn suuntaan vai poikittain vaiko 60:n asteen kulmassa on monia mielipiteitä, itse leikkasin niinkuin parhaiten tasakokoista siivua sai aikaan, pikku retaleita on hankala käsitellä.

Viimeisin marinadi 1,3 kg:lle lihaa oli seuraava:

1½ dl tanakkaa espanjalaista punaviiniä
1½ dl soijakastiketta
½ dl chiliöljyä (muistaakseni Santa Marian grillauskastike)
2 tl vastarouhittua mustapippuria
3 tl savustettuja chilihiutaleita
ja sitten vielä vähän lisää chiliä

Tämä on aika tulinen versio kun meillä rakastetaan chiliä. Löytämässäni alkuperäisessä reseptissä käytetään sipuli- ja valkosipulijauhetta mutta minusta ne ovat inhan makuisia joten olen jättänyt pois. Myös Kikkomanin teriyaki kastike, Worschesterchirekastike ja HP:n BBQ kastike olivat samassa reseptissä, niitäkään en ole käyttänyt kun ei sattunut kaapissa olemaan, enkä niistä pidä.

Viipaloitu liha laitetaan marinadiin, ja sekoitetaan niin, että kaikki lihaviipaleet peittyvät, lihojen ei tarvitse kellua marinadissa, vähempikin piisaa. Jätetään marinoitumaan jääkaappiin vähintään kahdeksan tuntia, mieluiten yön yli, muttei yli 24 h. Sekoitetaan välillä, niin että kaikki lihaviipaleet marinoituvat tasaisesti. Jos vaikuttaa liian kuivalta lisää viiniä ja soijaa.

Marinoinnin jälkeen kuivataan ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla. Lihan pinnan ei tarvitse jäädä märäksi. (tämä työvaihe on ikävä jos marinadia on liikaa)

Levitellään lihasuikaleet kuivurin ritilöille, jos tuli erikokoisia suikaleita kannattaa ne lajitella omille ritilöilleen. Kuivauslämpötila 50 astetta. Ritilöiden paikkaa vaihdetaan välillä. Lihaa ei kannata kuivata rutikuivaksi koppuraksi. Tuota alla selostettua uunikuivaustakin kokeilin mutta oli aika työläs ja huomattavan hidas verrattuna kuivurilla kuivaamiseen. Jos kaikki lihat eivät mahdu kuivuriin, loput voi jättää marinaadiin ja kuivata seuraavassa erässä. Kuivausaika riippuu kuivurista ja lihojen paksuudesta.

---

Kuivaus uunissa:

Pujotetaan lihaviipaleet toisesta päästään pitkiin grillaustikkuihin
roikkumaan, väljästi. Laitetaan vartaat uunin paistoritilään roikkumaan
(tässä oli pieni pujotteleminen, että sai lihaviipaleet osumaan omiin
ritilän väleihin). Lihaviipaleiden pitäisi riippua väljästi, eikä koskea
toisiaan, jotta kuivuminen tapahtuisi tasaisesti.

Uunin lämpö säädetään 50 asteeseen (ylä- ja alalämmölle), ja uunin luukku on hyvä jättää aavistuksen raolleen, jotta ilmankierto muodostuu hyväksi ja kosteus pääsee tehokkaasti poistumaan. Tuin uuninluukun auki viinipullon korkilla, niin että rakoa jäi aavistuksen. Lihojen on tarkoitus kuivua, ei paistua. Uunin pohjalle kannattaa sijoittaa pelti keräämään lihoista tippuvan nesteen. Sitä ei tosin tule paljon, mutta kuitenkin.

Kuivataan (uunista, lämpötilasta, lihaviipaleiden paksuudesta ja kosteudesta, ym. johtuen) 4,5 - 8 tuntia. Oma eräni valmistui noin kuudessa tunnissa. Kuivauksen aikana käänsin ritilän 180 astetta pari kertaa, jotta lihat kuivuisivat tasaisesti. Liha on valmista, kun se tuntuu sormiin kuivalta ja jäykähköltä, muttei rutikuivalta. Valmis liha on sitkeän
kuivaa. Jos liha pääsee kuivumaan liiaksi, se taitettaessa murtuu rapsahtaen.

Annetaan tasaantua huoneenlämpöön, ja suljetaan jonkin tunnin kuluttua
minigrip-pusseihin, tai vakuumoidaan, jos konstit löytyvät. Netin mukaan
säilyy jääkaapissa kuukausia.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom