Beef Jerky

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja mxu
  • Aloitettu Aloitettu
mikä on paras liha ja menetelmät tehdä beef jerkyä?
ja miten liha kandee leikata, syitä myöten vai poikki?
kuinka kriittinen on lämpötila, lihan pitäisi kuivua ei kypsyä
ostin tuossa kesällä sokolowin paahtopaistia 5kg (nauta) ja toimi aika hyvin, kulmapaistissa(nauta) on varmaankin vähemmän rasvaa joku suomalainen ja toimi ihan +/- ok.
Tietty ei vedä vertoja ilmakuivatulle porolle ja hirvelle.
kertokaas kokeneet hyväksi todetut metodit uunikuivaajalle,tack
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
mikä on paras liha ja menetelmät tehdä beef jerkyä?
ja miten liha kandee leikata, syitä myöten vai poikki?
kuinka kriittinen on lämpötila, lihan pitäisi kuivua ei kypsyä
ostin tuossa kesällä sokolowin paahtopaistia 5kg (nauta) ja toimi aika hyvin, kulmapaistissa(nauta) on varmaankin vähemmän rasvaa joku suomalainen ja toimi ihan +/- ok.
Tietty ei vedä vertoja ilmakuivatulle porolle ja hirvelle.
kertokaas kokeneet hyväksi todetut metodit uunikuivaajalle,tack

Ite muistaakseni tein kanssa kulmapaistista, iha jees tuli..

Eka liha pakkaseen että vähän jähmettyy, niin on paljon helpompi leikata ohuita siivuja..

Kannattaa suosio lyhyitä tikkuja, niin on vähän mukavempi pujotella lihoja ritilän läpi..

Mitä miedommalla lämmöllä ja mitä kauemmin, niin sitä parempi lopputulos kuulemma..!
 
ootko huomannut eroa lihan koostumuksessa riippuen siitä miten se on leikattu, poikki tai myötä syiden?

En ees muista mitenpäin leikkasin.. Taisin vedellä syitä pitkin ja hyvää oli! Liian kuiva liha murenee herkästi, mutta kannattaa ennemmin vähän yli- kuin alikypsäksi kuivata..
 
Tänään tuli lucasin red pepperit, ja oli kyllä yllättävän tulista kamaa. Ehkä vähän liikaakin meikäläisen turpavärkille, mutta ensi polttojen jälkeen kyllä hieman helpottaa. Ehkä se black pepper olis riittäny tämmöselle ei niin tulisesta tykkäävälle..
Eikä se polte suussa niin haittaa, mutta paskalla käynnistä muodostuu melko mielenkiintoinen, viiltelevän kuumotteleva seikkailu kun noita jonkun verran nappailee.
 
oon 1 pussin syöny tota Beef Jerkyä (sellanen keltanen pussi jostain K-marketista tais olla jotain orginal) ja en edes pystynyt syömään pussia loppuun ku oli niin pahaa. Siltikin aina välillä tulee luettua tätä topicia ja tulee kauhee himo et pitäis saada maistaa. Onkohan toi ostamani nyt sitte jotain "ei tuota voi beef jerkyksi edes sanoa" laatua vai onko ne kaikki noin pahan makuisia? :confused:
 
Satuin eilen ostamaan yhen paketin tätä ja yllätyin:

label_hot_n_spicy.jpg

Ei mitään sitkeitä kumipaloja, vaan maukasta naposteltavaa. Suhteellisen tulista sitten myös...

Aiempaa kokemusta on beef jerkystä joskus vuosien takaa, kun ostin jonkun paketin ja oli niiiiiiiiiiin saatanan sitkeetä läpyskää että heitin niillä vesilintua.
 
oon 1 pussin syöny tota Beef Jerkyä (sellanen keltanen pussi jostain K-marketista tais olla jotain orginal) ja en edes pystynyt syömään pussia loppuun ku oli niin pahaa. Siltikin aina välillä tulee luettua tätä topicia ja tulee kauhee himo et pitäis saada maistaa. Onkohan toi ostamani nyt sitte jotain "ei tuota voi beef jerkyksi edes sanoa" laatua vai onko ne kaikki noin pahan makuisia? :confused:

Kokeiles Wild West Jerkyn BEEF NUGGETS Original makuisena :P
 
Hyvää mutta kallista.. Töissä tulee vedettyä sillon, kun on pitkiä kestävyystyyppisiä harjotuksia (tunteja kestäviä settejä siis). Hyvät ravintoarvot ja suolatasapaino pysyy kohdallaan.
 
Olen tilannut semmosen mixed paketin jossa oli kaikkia beef jerky laatuja ja niitä tikkuja lisäksi. Jerkyt oli kyllä hyviä. Ne tikut on ihan hirveää kuraa, muistaakseni jotain 30% rasvaaki ja maku tosiaan järkyttävä.
Uskalsin tilata noilta pari pussia tuota jätettä mitä ne myy. Puoli kiloa alle 10€ on aika halpaa, mutta pitää katsoa että jääkö henkiin :rolleyes:
 
Pitäis ens viikolla tulla paketti Lucasilta :) Tilasin paunan verran red pepperiä, niin hyvää. Tallinnaan kun menin ja katoin laivalla jerkyn hintoja niin voi jessus, 120e/kg... Miten voi olla noin kallis? Lucasilta ehkä toimituskuluineen joku 40e/kg
 
Uskalsin tilata noilta pari pussia tuota jätettä mitä ne myy. Puoli kiloa alle 10€ on aika halpaa, mutta pitää katsoa että jääkö henkiin :rolleyes:

Itse olen laiduntanut tuota uuninpohjalta lakaistua jätettä kilokaupalla. Kivaa naposteltavaa illalla telkkarin äärellä ja onpa rouhetta kätevä nakata sapuskan sekaankin. Nami!
 
Tilasin wild west jerkyltä ton mixed paketin, ja olipahan melkosta paskaa kaikki. Hyi vittu, tommosta makeaa ja siirappista kaikki tyynni, mä kun haluaisin suolasta ja maukasta. Varmaan laattaan kun maistan tota "sweet and spicy"ä, lol. Mausteina mm. sokeria ja hiilariakin n. 30%..
Lucasin tavaraa suosittelisin muille makeaa lihaa kavahtaville.
 
Tilasin näitä pari vuotta sitten Virolaisesta nettimyyntifirmasta, josta sai suunnilleen neljänneksen halvemmalla kuin esim. Cittarista. Olisko ollu 50:n tai 100:n pussin paketti, jossa oli kaikkia makuja ja täytyy sanoa että loput parikymmentä pussia maistui jo aika puulta. Ei ole ton jälkeen tullu ostettua pussin pussia :jahas:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom