Beef Jerky

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja mxu
  • Aloitettu Aloitettu
Tilasin Black Pepperiä ja Naga Jolokiaa. Sitten on kaikkia makuja maisteltu. Ei huonoa makua ole tullut vastaan. Voi olla tuo jolokia aika tulista, kun habanerokin saa otsan hikeen.

Yhtään tulisempaa en pystyisi enää syömään kuin tuo Naga oli, mutta kyllähän se 8 oz. pussi sitäkin upposi. Habanero on namia, muttta Red Pepper aivan ylivertaista. Olen pakannut usein minigrip-pussiin pikkuisen jerkyä ja hyvin toimii töissä kahvin kaverina. Kuppi kahvia ja muutama biitti jerkyä, niin kyllä siinä kummasti virkistyy. Toimii hyvin, varsinkin kun meillä ei mitään varsinaisia kahvitunteja yleensä pidetä vaan haetaan kuppi kouraan ja paluu työpisteelle. Eipähän tule ainakaan houkutusta ottaa mitään sokerista.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ajattelin juuri laittaa Lucasilta satsin tilaukseen, kun silmääni osui sivuilla oleva kartta. Suomi on euroopan ykkösenä, aika roimalla määrällä(1. FI 313 2. UK 240 3. NO 58).

Noi määrät ei oo päivittynyt ainakaan moneen kuukauteen. Ilmeisesti ne lopetti Lucasilla kappalemäärien päivittämisen kun suomesta ruvettiin tilaamaan satoja paketteja päivässä. Jos ne päivittäis karttaa suomen osalta aika ei riittäisi enää jerkyn tekemiseen. my name is pepper. red pepper.
 
Ajattelin juuri laittaa Lucasilta satsin tilaukseen, kun silmääni osui sivuilla oleva kartta. Suomi on euroopan ykkösenä, aika roimalla määrällä(1. FI 313 2. UK 240 3. NO 58). Taitaa olla pakkis tämän innostuksen takana? Myykää Soken pojat Lucasille banneri, myyntipuheita ei tarvita sillä tilastot puhuvat puolestaan :lol2:.

On varmasti forumkeskusteluilla suurin merkitys ollut tuossa tilausmäärässä.
Mutta Suomessa kuivaliha on suuresta osasta muuta eurooppaa poiketen myös kaikille (ainakin terminä) tuttu perinneruoka. Tarkoitan siis erityisesti poron kuivalihaa, joka valitettavasti on kuitenkin hävyttömän kallista ja harvinaista Lapin ulkopuolella.
 
Eilen ensimmäistä kertaa maistoin Lucasin habanero & jolokia Jerkyä. Tänään tein 2lb:n tilauksen samaisesta tuotteesta. Hyvää tavaraa.
 
Eilen laitoin uuniin oman setin naudan paistia ja kanafilettä. Kohta varmaan alkaa olee jo valmista ja pääsee maistelee. Marinoitumassa lihat oli ennen uuniin laittoa noin 20 tuntia.
 
Yhtään tulisempaa en pystyisi enää syömään kuin tuo Naga oli, mutta kyllähän se 8 oz. pussi sitäkin upposi. Habanero on namia, muttta Red Pepper aivan ylivertaista. Olen pakannut usein minigrip-pussiin pikkuisen jerkyä ja hyvin toimii töissä kahvin kaverina. Kuppi kahvia ja muutama biitti jerkyä, niin kyllä siinä kummasti virkistyy. Toimii hyvin, varsinkin kun meillä ei mitään varsinaisia kahvitunteja yleensä pidetä vaan haetaan kuppi kouraan ja paluu työpisteelle. Eipähän tule ainakaan houkutusta ottaa mitään sokerista.

Ite tilasin tota red pepper:iä, onko se kuinka tulista?

Eikös se ole black pepperin ja habaneron välimaastosta (tulisuuden puolesta)?

Ei kehdannut sitä nagaa tai habaneroa ottaa, luultavasti tukehtuisin niihin...
 
tuli tehtyä naudan paistista reilu viikko takaperin, oli kyllä hemmetin hyvvöö. vähän olisi voinut olla tulisempaakin, vaikka kaikki joille tarjosin käytännössä pyörivät lattialla :hyper:
Eilen kokeilin sitten possun ulkofileestä, siitä ei saa yhtään niin sitkeätä kuin naudasta (tykkään siis enemmän sitkeästä) vaikka kuinka leikkaisi syiden mukaan :( mutta maku on perhanan hyvä. teen toistekin. :rock:
 
Ostin eka kertaa Beef Jerkyä ja originaalin makusta, suolasta ja sitkeää, hyi s*****a. :urjo:

Oli kyllä samalla viimone ostokerta ja se on varma!
 
Eilen laitoin uuniin oman setin naudan paistia ja kanafilettä. Kohta varmaan alkaa olee jo valmista ja pääsee maistelee. Marinoitumassa lihat oli ennen uuniin laittoa noin 20 tuntia.

Noniin, juuri äsken pääsi ottamaan ensipuraisut omista kuivalihoista. Tein samalla pellillä kolmea eri liha-marinadi yhdistelmää. Omaan marinadiin laitoin soijaa, teriakikastiketta, murskattua valkosipulia, mustapippuria, cayannepippuria ja sitä tulisinta tabascoa. Yksi yhdistelmä oli oma marinadi + naudan paisti, toinen yhdistelmä oli oma marinadi + kanafilee ja kolmas yhdistelmä oli kanafile sen omalla, valmiilla hunajamarinadilla. Lihat oli uunissa aluksi 15h noin 55 asteessa jonka jälkeen nostin lämpötilaa 75 asteeseen 5 tunniksi. Luukkua pidin auki, jotta kosteus pääsi paremmin ulos uunista. Kiertoilmauunia ei ole käytössä.

Hyvää tuli, pakko myöntää! Omassa marinadissa olisi voinut olla pikkaisen enemmän vielä potkua ja tulisuutta joten tabascoa pitää laittaa seuraavalla kerralla enemmän. Kuivattamisessa paino putosi karkeasti noin kolmasosaan eli aika tiukkaa tavaraa tuo on. Parhaimmaksi maultaan yllättäen nousi kanafile omalla hunajamarinadillaan. Sellainen mieto hyvä kananmaku siinä. Ei muutkaan pahalta maistuneet.

Sen huomasin, että nuo kanat ja nauta olisi pitänyt tehdä eri aikaan, koska ne vaativat hiukan erilaisen kuivauslämpötilan ja -ajan. Nauta meni nyt ehkä pikkasen liian kuivaksi ja kovaksi ja siitä olisi varmasti tullut parempaa jos sen olisi tehnyt erikseen.
No seuraavalla kerralla ollaan taas viisaampia ja silloin tehdään vielä parempaa! :)
 
Ite tilasin tota red pepper:iä, onko se kuinka tulista?

Eikös se ole black pepperin ja habaneron välimaastosta (tulisuuden puolesta)?

Ei kehdannut sitä nagaa tai habaneroa ottaa, luultavasti tukehtuisin niihin...

Red Pepper tosiaan osuu tuohon haarukkaan. Sopivan maukasta, muttei liian väkevää ainakin meikäläisen makuun.
 
En tiiä saisko näistä osto hommista jauhaa täällä, mutta kumminkin:

pitäiskö Lucas:ilta tulla jonkunnäköistä viestiä, kun on lihat matkassa?

Ostin Lucas:in kotisivuilta paypallilla 7.3 lihat ja viestiä ei ole kuulunut (ei tässä aikaakaan ole kauheasti mennyt....).
 
En tiiä saisko näistä osto hommista jauhaa täällä, mutta kumminkin:

pitäiskö Lucas:ilta tulla jonkunnäköistä viestiä, kun on lihat matkassa?

Ostin Lucas:in kotisivuilta paypallilla 7.3 lihat ja viestiä ei ole kuulunut (ei tässä aikaakaan ole kauheasti mennyt....).


Kyllä sieltä tulee viesti että Your package is on it's way tms... niillä menee muutama päivä kun tekevät lihat tilauksesta.
 
2 paunaa Redpepperiä tuli lucasilta. Kesti aikalailla 3-viikkoa tilauksesta kunnes pääsi ensipuraisun ottamaan. Maku on sopivan tulinen, aavistuksen jopa poltteleva. Jos vertaa esim. suomesta saatavaan Beef jerkyn Cajun hottiin, niin tämä tavara on vähän tulisempaa.
Toimituskuluja tuli tosiaan se 12dollaria.

Seuraavalla kerralla täytynee ottaa tuo 5 paunan setti niin jää kilohinta mukavasti halvemmaksi.
 
JUMALAUTA!!!

Tänään tuli jerkyt perille ja heti himassa pussi auki :D

Miten helvetissä nää voi olla näin hyviä!?!?!

Vielä eilen ostin pussin ylihintaista Jack Link's skeidaa, ei mitään verrattuna lucas:in kamaan :kuola:

Pitää kyllä töihinkin ottaa huomenna!

EDIT: siis ei viddu tätä makuelämystä voi edes kuvailla :D, tässä täytyy olla joku jekku :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom