Joka toinen, tai kolmas kyykky maastavedoksi?Ei ole. Mutta äkkiäkös siihen sellaisen laittaa. Selänojennuksessa tai vastaavassa ei mene kuin max 5 min.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Joka toinen, tai kolmas kyykky maastavedoksi?Ei ole. Mutta äkkiäkös siihen sellaisen laittaa. Selänojennuksessa tai vastaavassa ei mene kuin max 5 min.
Loistava vaihtoehto tämäkinJoka toinen, tai kolmas kyykky maastavedoksi?
Pidät niin pitkän tauon kunnes pystyt tekemään tehokkaasti seuraavan sarjan, minuutti voi riittää pienille lihaksille mutta esim. kyykätessä ihan suosiolla lepäisin useamman että edes syke ja hengitys vähän tasaantuu(ei siis välttämättä leposykkeeseen asti). Jonkun verran vaikuttaa tekijän kokemuskin, aloittelija ei saa itsestään kaikkea irti joka sarjaan niin ei siinä pitkää lepoakaan tarvitse. Bodatessa ei kumminkaan pitäisi perussettiä vääntäessä tarvita kovin pitkiä taukoja, poislukien jos vetää överit prässissä/hackissa tms. Saa koko lihaksenkin väsytettyä paremmin kun tekee vähän tiiviimmin eikä mene aikaa hukkaan, ruuhka-aikaan myös muiden aika on yhtä arvokasta niin ei kannata varata laitteita/paikkoja/räkkejä tarpeettoman pitkään.Onko sillä mitään vaikutusta jos pitää sarjojen välillä 1 min tauon?
Tähän ei ole oikeaa vastausta. Osa ei treenaa koskaan ja osalle lemppari treeni. Forkkujen koko on paljon geeneistä kiinni. Joillain ne ovat isot ilman mitään urheilua. Aivan kuten pohkeet. Treenaa jos siltä tuntuu. Ei siihen kauaa mene eikä pilaa mitään ohjelmaa.Entäs kyynärvarsi? Onko se tärkeä treenattava osa kehossa?
Pistä vähemmän rautaa niin voit tehdä sarjat normi tahtiin Minusta se on itsensä huijaamista jos huilailee toistojen välillä pitkään. Enempi rest pauseja kuin yksi sarja. Failurehan riippuu tavoitteista. Voimailussa ei yleensä vedetä failureen. Bodauksessa kyllä.Kuinka rajotinta vasten muuten olette vetäneet isot liikkeet G6:sta (tai yleensäkin 1-jakoista) tehdessä?
Eilinen treeni alkoi käymään jo varsin työlääksi kun jo toisen kyykkysarjan kuudennen toiston jälkeen oli alettava pitämään useamman sekunnin taukoja toistojen välissä kun alkoi tuntumaan, että paukut ja happi loppuu. Viimeinen sarja oli aivan kamala, mutta meni se läpi kuitenkin, eikä aikaa nyt toisaalta mennyt kuin reilu minuutti.
Mutta palveleeko se enää tarkoitustaan tämän tyyppisessä ohjelmassa? Vai onko se vain kylmästi lyötävä lisää pökköä pesään? Hauskaahan se ei enää ole, mutta ajatuksia?
Vaikka ei sillä, eilinen paino tuntui jo selällekin aika raskaalta, joten painoa tuskin uskaltaa nostaa 2,5-5kg enempää muutenkaan, kun edellisistä "kovista" kyykyistäkin on joku 7 vuotta aikaa.
Lähinnä olen perustellut tätä itselleni sillä, että korkeampi kokonaisvolyymi lienee sekä lihaksen, että voiman kasvun näkökulmasta oleellisempaa kuin ne breikit toistojen välissä. Vaikka sydämeni pohjasta inhoankin vetää setit noin rankkoina läpi. Tietysti keski-ikää lähestyvälle naturaalille seinä on varmaan muutenkin aika nopeasti vastassa kun kolme kertaa viikkoon noita treenejä vedät, jos kovin tavaksi ottaa.Pistä vähemmän rautaa niin voit tehdä sarjat normi tahtiin Minusta se on itsensä huijaamista jos huilailee toistojen välillä pitkään. Enempi rest pauseja kuin yksi sarja. Failurehan riippuu tavoitteista. Voimailussa ei yleensä vedetä failureen. Bodauksessa kyllä.
Toisaalta, moni vannoo lihaksen jatkuvaan jännitykseen lihasmassan kasvatuksessa. Joskus näkee kun joillain menee toistojen väliset tauot överiksi. Helposti saa huijattua isommat kilot tankoon kun huilaa 5 sekkaa toistojen välissä. Minusta se ei ole enää yksi sarja, vaan monta ykköstä. Normi mittaisella huililla toistot tippuisivat puolella.Lähinnä olen perustellut tätä itselleni sillä, että korkeampi kokonaisvolyymi lienee sekä lihaksen, että voiman kasvun näkökulmasta oleellisempaa kuin ne breikit toistojen välissä
Totta sekin. Vaan eikö time under tension ole toisaalta myös suurempi kun sitä painoa on sen verran reilusti, että sitä pitää hitaiden laskujen lisäksi punnertaa myös pari sekuntia ylös kun ei se nopeamminkaan nouse? Useimmissa liikkeissä jännitys kuitenkin joka tapauksessa katkeaa jommassa kummassa, tai kummassakin, päässä suoritusta, joten yhtäjaksoisuuden ei luulisi olevan niin merkityksellinen kuin yhteenlaskettu kokonaisaika mitä lihas on jännittynyt. Mutta mene ja tiedä.Toisaalta, moni vannoo lihaksen jatkuvaan jännitykseen lihasmassan kasvatuksessa. Joskus näkee kun joillain menee toistojen väliset tauot överiksi. Helposti saa huijattua isommat kilot tankoon kun huilaa 5 sekkaa toistojen välissä. Minusta se ei ole enää yksi sarja, vaan monta ykköstä. Normi mittaisella huililla toistot tippuisivat puolella.
Kyykkyjä en jokatapauksessa tekisi noin rajoille, viimeset toistot tuskin on teknisesti kovin hallittuja ja silloin niitä vahinkoja sattuu.Eilinen treeni alkoi käymään jo varsin työlääksi kun jo toisen kyykkysarjan kuudennen toiston jälkeen oli alettava pitämään useamman sekunnin taukoja toistojen välissä kun alkoi tuntumaan, että paukut ja happi loppuu. Viimeinen sarja oli aivan kamala...
Lyhyemmillä palautuksilla taas saadaan jokainen lihassolu töihin. Kolme minuuttiakin on vielä lyhyemmän puoleinen kyykätessä, varsinkin kun vertaa siihen että valtaosa saleilla palloilee 10min sarjojen välissä. Pienempiin liikkeisiin ei kulu niin paljon happea ja säästää aikaakin kun riipaisee suht tiheällä tahdilla läpi. Perstuntuma > kello.Varsinaisten sarjojen välisten taukojen osalta jonkun tuoreemman tutkimuksen tulos oli, että pidemmät tauot ovat sekä voiman, että lihaksen kehityksen kannalta parempia (suositus oli moninivelliikkeissä 3+ minuuttia, muissa 2+ minuuttia). Osasyynä oletettiin olevan se, että lihas ehtii palautua paremmin jolloin myös treenin aikainen kokonaisvolyymi saadaan kasvamaan. Mutta itsessään sarjan osalta siinä ei mun mielestä otettu asiaan kantaa. Ainoa mieleentuleva väittämä mikä on tullut muutamasta suunnasta vastaan siihen liittyen oli, että sarjat olisi syytä tehdä melko hitaasti (40-60 sek/sarja), jotta saavutetaan suht. optimaalinen kuormitus lihakselle. Käytännössä hitaat, noin 2-3sek negatiiviset ja perään suht. räjähtävä nosto. Mutta sekään ei ota kantaa yhtäjaksoisuuteen.
Sarjan pituushan on sitä mitä on, mutta samaa mieltä että negatiiviset kannattaa kontrolloida ja sitten jännitetään takaisinpäin kuin yrittäisi repiä lihat luusta. Ei välttämättä useita sekunteja, mutta että ei pomputeta tankoa rinnalta ja pudottauduta vapaasti alas kyykätessä. Helpommin löytyy tuntumakin kun tekijä ohjaa painoa eikä toisinpäin.
Koskaan en ole itse edes miettinyt koko ''time under tension'' hommaa, sitä tulee niin pitkään kunnes sarja on saatu päätökseen. Ja toitotan edelleen että kun treenaa vaan tarpeeksi(muttei liian) kovaa niin ei tarvii miettiä tämmösiä vaan kyllä se liha kasvaa.