Antti Heikkilän TV-haastattelu!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Wallace
  • Aloitettu Aloitettu
Silmäilin ketjun läpi haastattelun katsottuani ja pari juttua paistaa silmiin:
Ketju on raiskattu täyteen Wallacen linkkejä, joita ei kukaan jaksa käydä läpi.

Se ei taas millään tavalla ole mun ongelma. Mulla ei yksinkertasesti ole aikaa kirjotella mitään tarinoita tänne. En myöskään nää mitenkään järkeväksi kirjottaa asioita uudestaan, varsinkaan silloin jos joku mua fiksumpi on ne alunperin kirjotellut :D


Varsinkin kun suurin osa linkeistä on käännöksiin. Myöskin tulee tunne, kuin istuisin jossain lähetyssaarnaajien kidutuskammiossa, jossa pakolla aivopestään uskomaan asiaan X. (ehkäpä kirjoittaja on sen verta nuori, että innokkuus menee ylikin?)
Tässä mielestäni Hulkki, jonka tekstiä aiemmin lainasitkin toimii hyvänä esimerkkinä. Osataan sisällyttää omaa tekstiä ja sitten faktaa tueksi, näitä jaksaa lukeakin.

Kaikilla ei todellakaan ole vaan aikaa/kiinnostusta tehdä samanlaisia tekstejä mitä Hulkki tekee...

Propsit vaan Hulkille, mutta itellä ei motivaatio riitä :D

Sinänsä tuossa VHH on tiettyyn pisteeseen paljon asiaa, kunhan suhteutetaan se kulutukseenkin. Teet päivässä 8h metsurin töitä vs toimistotyö, ensimmäinen voi niitä hiilareita vetää jo aivan eri tahtiin, kunhan lähteet ovat hyviä. Tarkoitan tätä siis myös prosentuaalisesti, en vain absoluuttisina määrinä.

Niin, se onkin eri asia, että tarvitseeko niitä vetää ;)

Miten te VHH:n kannattajat, jotka treenaa niin miten pitkät sarjat onnistuu? Itse kokeilin viime dieetillä jakoa 10/40/50 (hh/p/r) ja yli 8 toiston sarjat alkoi olemaan yhtä tuskaa. Joten onko kaikki täällä voimailjoita vai mitä jotka tätä kannattaa?

Itellä tulee 12 sarjoja usein+tiputussarjoja tulee tehtyä aika usein.

Hyvin jaksaa heti kun keho on tottunut käyttämään rasvaa energiana, siihen menee hetki ennen kuin keho tottuu. Kyllähän VHH-tyypit vetää maratoonejakin :D

Minulla ainakin salitreeni rullaa VHH:lla kaikin puolin paremmin. Pitkätkään sarjat ei ole ongelma. Tämä on tietenkin yksilöllistä. Kantsii kokeilla mikä itellä toimii. Minulla puhtia riittää salilla paljon paremmin VHH:lla kuin korkeilla hiilareilla.

Täsmälleen sama homma!

Kun VHH:lle siirtyy niin hetki on heikompaa, mutta sen jälkeen tuntuu paremmalta.

Muutenkin vointi on ollut VHH:lla n. 100 kertaa parempi kuin aiemmin. Verenpaineet on laskenut 145/92 => 125/78 vaikka paino ei ole tippunut kuin pari kiloa. Unen tarve on hieman vähentynyt ja olo on muutenkin selvästi virkeämpi. Hiilareita menee ehkä n. 100-150g ja ne kaikki tulee kasviksista, hedelmistä, marjoista, manteleista ja siemenistä. Ei tämä tietenkään mikään maailman optimaalisin ruokavalio bodaukseen ole mutta itselläni menee hyvä olo ja terveys edelle. Ja kyllä liha näinkin kasvaa omiin tarpeisiin riittävästi.

:thumbs:

Eli erona vanhaan juuri viljat+riisit jne. vaihdettuna kasviksiin ja enemmän rasvaa. Paino puonnut 3 päivässä n. 2kg (aamupaino) 77-78kg ->75.5kg (tänä aamuna). Varmaankin lähinnä nestettä ja ehkä vähän rasvaa lähtenyt. Pitutta 172cm. Mielenkiintoinen ruokavalio kyllä. Ainakin pari viikkoa kokeilen ja vertaan vanhaan.

Ehkä kannattaa vähän pitempään kun pari viikkoa ;)

Itekkin kiinnostuin aiheesta ja luin kirjan läpi. Asia oli mielenkiintoista ja ehkä hieman hämmentävää aikaisempaan tietoon nähden. Päätin kuitenkin testata ruokavaliota ja nyt 4 päivä menossa. En olossa huomaa eroa juuri suuntaan tai toiseen. Ehkä hivenen hermostuneempi kuin aikaisemmin, mutta muuten ei juuri eroa (kait).

Ehkä sokerin vierotusoireita ;)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
The Cholesterol Myths

Here are the facts! Click on the blue arrows if you want the scientific evidence!

1 Cholesterol is not a deadly poison, but a substance vital to the cells of all mammals. There are no such things as good or bad cholesterol, but mental stress, physical activity and change of body weight may influence the level of blood cholesterol. A high cholesterol is not dangerous by itself, but may reflect an unhealthy condition, or it may be totally innocent.

2 A high blood cholesterol is said to promote atherosclerosis and thus also coronary heart disease. But many studies have shown that people whose blood cholesterol is low become just as atherosclerotic as people whose cholesterol is high.

3 Your body produces three to four times more cholesterol than you eat. The production of cholesterol increases when you eat little cholesterol and decreases when you eat much. This explains why the ”prudent” diet cannot lower cholesterol more than on average a few per cent.

4 There is no evidence that too much animal fat and cholesterol in the diet promotes atherosclerosis or heart attacks. For instance, more than twenty studies have shown that people who have had a heart attack haven't eaten more fat of any kind than other people, and degree of atherosclerosis at autopsy is unrelated with the diet.

5 The only effective way to lower cholesterol is with drugs, but neither heart mortality or total mortality have been improved with drugs the effect of which is cholesterol-lowering only. On the contrary, these drugs are dangerous to your health and may shorten your life.

6 The new cholesterol-lowering drugs, the statins, do prevent cardio-vascular disease, but this is due to other mechanisms than cholesterol-lowering. Unfortunately, they also stimulate cancer in rodents, disturb the functions of the muscles, the heart and the brain and pregnant women taking statins may give birth to children with malformations more severe than those seen after thalidomide.

7 Many of these facts have been presented in scientific journals and books for decades but are rarely told to the public by the proponents of the diet-heart idea.

8 The reason why laymen, doctors and most scientists have been misled is because opposing and disagreeing results are systematically ignored or misquoted in the scientific press.

9 The Benefits Of High Cholesterol

http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm

Lähteitä sivulla...:worship:
 
Se ei taas millään tavalla ole mun ongelma. Mulla ei yksinkertasesti ole aikaa kirjotella mitään tarinoita tänne. En myöskään nää mitenkään järkeväksi kirjottaa asioita uudestaan, varsinkaan silloin jos joku mua fiksumpi on ne alunperin kirjotellut :D
ootko oikeasti noin tyhmä?

no sanotaanko vaikka että yritetty on. yritän vielä kerran
(ihan vaan siksi koska toivon että viimein otat onkeesi ja osaat miettiä myös omaa foorumikäyttäytymistäsi objektiivisemmin joka taas toivottavasti johtaa paremmanlaatuiseen keskusteluun ylipäänsä ja sehän taas olisi pelkkää plussaa ajamallesi asialle toisin kuin nykyinen "etkö lukenut sitä ja sitä sivustoa?!?!??!?!?"-tasoinen tyhjä paatos):
silmäile läpi:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=81735

ja mieti onko mielestäsi ketjun aloittajan linkinpastetteluissa kovinkaan suurta järkeä?

miks ihmeessä referoida muiden tekemiä tekstejä tänne? joudut ensinnäkin sokeasti uskomaan jumal.. kirjoittajaan ja toisekseen olisiko fiksumpaa linkittää yksi artikkeli kerrallaan ja sen perään vähän pohjustusta keskustelulle? se "sisältö" minkä sinä tuot tähän keskusteluun voitaisiin kattaa ainakin suunnilleen puoliksi tällä lauseella:"lukekaa kaikki sivun www.jotainterveysjotain.fi jutut läpi!"

minkäänlaista väittelyä ei saa aikaan koska raamatt.. fiksumpien kirjoittelijoiden jutut on aina oikeassa eikä niitä saa missään nimessä kyseenalaistaa. kaikki kritiikki joka kohdistuu näihin evankelium.. fiksujen kirjoittelijoiden omiin johtopäätöksiin jotka on tehty erinäisistä tutkimuksista kumotaan yksinkertaisesti tarjoamalla samaa linkkiä uudelleen ja uudelleen. on siitä näköjään hyötyäkin että on nuori, jaksaa pastettaa linkkejä nohevammin kuin vaikkapa minä.

ja viimeinen vinkki: jos vastaat tähän (se ei ole mielestäni tarpeellista) niin mieti edes hetki "out of the box" ennenkuin painat vastaa-nappulaa.

ps tunnetko noi kirjoittajat henk koht vai mistä olet päätellyt että he ovat itseäsi fiksumpia?
 
Okinawa versus eskimoiden ruokavalio on yksi vertailuajatus, missä syödään radikaalisti eri hiilihydraattimäärillä.



http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=2518208&postcount=253

Tulkintakysymys, 93.1 g vrt. 250-300 g per päivä hiilihydraattia niin Okinawa:n kaltainen ruokavalio olisi 93.1 g:lla hiilihydraattia per päivä, VHH:n ruokavalion kaltainen ?


http://www.****************/forum/showthread.php?p=43620#post43620

Tarkoitin tietenkin %:a en grammaa. Sori.

Energy (kcal) Protein (g) Fat (g) Carbohydrates (g)
2868 38.0 (5.3) 5.1 (1.6) 668 (93.1)

http://apjcn.nhri.org.tw/server/APJCN/Volume10/vol10.2/Sho.pdf

Eskimoiden ja Okinawalaisten ruokavaliot ovat edustavat ääripäitä. Miten lienee terveyden laita. Jostain muistan lukeneeni, että sydänsairaudet ja ylipaino ei heitä vaivaa. Mutta, että diabetes olisi suhteellisen yleistä. Ovatko sitten perimältään herkempiä sokerille, kun ovat sukupolvien ajan karppailleet?
 
ootko oikeasti noin tyhmä?

Hohhoijjaa... Nettigangsteri avatuu! :D

no sanotaanko vaikka että yritetty on. yritän vielä kerran
(ihan vaan siksi koska toivon että viimein otat onkeesi ja osaat miettiä myös omaa foorumikäyttäytymistäsi objektiivisemmin joka taas toivottavasti johtaa paremmanlaatuiseen keskusteluun ylipäänsä ja sehän taas olisi pelkkää plussaa ajamallesi asialle toisin kuin nykyinen "etkö lukenut sitä ja sitä sivustoa?!?!??!?!?"-tasoinen tyhjä paatos):
silmäile läpi:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin...ad.php?t=81735

ja mieti onko mielestäsi ketjun aloittajan linkinpastetteluissa kovinkaan suurta järkeä?

En kuule silmäile...

miks ihmeessä referoida muiden tekemiä tekstejä tänne?

No siksi kun ei ole aikaa kirjoittaa mitään artikkeleita. Siksi on hyvä etsiä joku valmis teksti, jonka kanssa on samaa mieltä ja pistää se luettavaks. Ne lukee jotka ovat kiinnostuneita aiheesta ja loput niinkun sä valittaa joka asiasta, mutta se ei taas mua kiinnosta. Jos on niin uusavuton ettei pysty lukemaan jo olemassaolevaan tekstiä niin voi voi.

joudut ensinnäkin sokeasti uskomaan jumal.. kirjoittajaan ja toisekseen olisiko fiksumpaa linkittää yksi artikkeli kerrallaan ja sen perään vähän pohjustusta keskustelulle?

Miten niin joudun ? Ootko vähän yössä taas...

Ehkä mä luen sen jutun ekana läpi ja postaan sen jos olen samaa mieltä tai sitten boldaan ne mielestäni hyvät kohdat.

se "sisältö" minkä sinä tuot tähän keskusteluun voitaisiin kattaa ainakin suunnilleen puoliksi tällä lauseella:"lukekaa kaikki sivun www.jotainterveysjotain.fi jutut läpi!"

Mikäs sun keskustelun sisäiltö oli "OFFTOPIC" niinkun tääkin...

Niin niin eli mun olis pitänyt ne linkittämäni tutkimuksen kirjottaa ite :D Ihankun se asia siitä muuttuis :D
minkäänlaista väittelyä ei saa aikaan koska raamatt.. fiksumpien kirjoittelijoiden jutut on aina oikeassa eikä niitä saa missään nimessä kyseenalaistaa.

kaikki kritiikki joka kohdistuu näihin evankelium.. fiksujen kirjoittelijoiden omiin johtopäätöksiin jotka on tehty erinäisistä tutkimuksista kumotaan yksinkertaisesti tarjoamalla samaa linkkiä uudelleen ja uudelleen. on siitä näköjään hyötyäkin että on nuori, jaksaa pastettaa linkkejä nohevammin kuin vaikkapa minä.

Eiköhän tota vertauskuvaa vois käyttää ihan siihen viralliseen linjaan vaan, se nimittäin perustuu uskoon ei faktaan...

ja viimeinen vinkki: jos vastaat tähän (se ei ole mielestäni tarpeellista) niin mieti edes hetki "out of the box" ennenkuin painat vastaa-nappulaa.

Ja sä voisit lopettaa ton offtopic-postaamisen. Ei sun tarvii olla tässä ketjussa jos ei sulla todellakaan ole aiheesta mitään sanottavaa :D

ps tunnetko noi kirjoittajat henk koht vai mistä olet päätellyt että he ovat itseäsi fiksumpia?

öööh, on taas niin fiksu kysymys että...

Onkohan esim. Antti Heikkilä mua fiksumpi. No jos mä oon lukenut sen kirjallisuutta niin tod.näk se on ottanut asiasta pikkasen enemmän selvää kun mä. Tai jos linkitän jotain sivua, josta löytyy älytön määrä tutkimustietoa niin kai sillä nyt on aika paljon parempi kokonaisnäkemys asiasta kun on kahlannut kasoittain tutkimuksia läpi :D

Eikun niin pitää kuunnella vaan virallista linjaa joka ei pysty edes perustelemaan linjaansa tutkimusten avulla :D


PS. Tuu oikeasti takas sitten kun sulla on jotain sanottavaa itse aiheesta, tää topicci ei ole musta kuitenkaan...
 
Turha sitä on ossipena yrittää, ite yritin aikasemmin mutta ei mene jakeluun. Tuntuu ihan siltä ku siellä olis 12-vuotias ruudun takana.
 
Tarkoitin tietenkin %:a en grammaa. Sori.

Energy (kcal) Protein (g) Fat (g) Carbohydrates (g)
2868 38.0 (5.3) 5.1 (1.6) 668 (93.1)

http://apjcn.nhri.org.tw/server/APJCN/Volume10/vol10.2/Sho.pdf

Eskimoiden ja Okinawalaisten ruokavaliot ovat edustavat ääripäitä. Miten lienee terveyden laita. Jostain muistan lukeneeni, että sydänsairaudet ja ylipaino ei heitä vaivaa. Mutta, että diabetes olisi suhteellisen yleistä. Ovatko sitten perimältään herkempiä sokerille, kun ovat sukupolvien ajan karppailleet?

yep, 1919 oli toi esimerkki.

Sen mun pistämän tekstin mukaan asia olis vähän eri tavalla tänä päivänä...

Pitkän iän salaisuus löytyy Okinawalta


Heikki Korpela iloitsee siitä, että sushibaarit yleistyvät. Hän noudattaa okinawalaista ruokavaliota niin hyvin kuin se on Suomessa mahdollista.

Maailman terveimmät ja pitkäikäisimmät ihmiset asuvat Okinawan saarella Japanissa. He vanhenevat hitaasti ja näyttävät jopa parikymmentä vuotta ikäistään nuoremmilta.

Vielä 90-vuotiaina he tanssivat, kävelevät ja hoitavat puutarhaa. He sairastuvat harvoin sydäntauteihin, diabetekseen, masennukseen tai rinta- ja eturauhassyöpiin.

Kaiken lisäksi he ovat hoikkia, ja heidän ihonsa loistaa.

Tämä kaikki johtuu siitä, että he syövät terveellisesti ja liikkuvat paljon.


Kansanterveystieteen dosentti Heikki Korpela on siirtynyt noudattamaan okinawalaista ruokavaliota. Hän toivoo, että muut suomalaiset seuraavat perässä.

"Okinawan ruokavalio on ylivoimainen sairauksien ehkäisyssä. Valitettavasti edes suomalaiset lääkärit eivät tunne sitä vielä", hän harmittelee.

Korpela on opiskellut ravitsemustiedettä Harvardin yliopistossa, tutkinut Okinawan ruokakulttuuria ja asunut saarella. Hän on juuri jäänyt eläkkeelle puolustusvoimien epidemiologin tehtävistä ja keskittyy levittämään tietoa maailman terveellisimmästä ruokavaliosta.

"Okinawan ruokavalio on tutkitusti vielä parempi kuin Välimeren ruokavalio, joka sekin on parempi kuin suomalainen."

Okinawalaiset syövät rasvaista, raakaa kalaa, joten he saavat runsaasti omega-3-rasvahappoja. He käyttävät paljon soijaa, täysjyväriisiä, yrttejä, vihanneksia, hedelmiä ja vihreää teetä.

He eivät syö leipää eivätkä perunaa, vaan bataattia. Sokeri ja kovetetut rasvat eivät kuulu ruokavalioon. Välipalana nautitaan hedelmiä. Maitoa ei juoda.

He suosivat tuoretta kotiruokaa, jota kuumennetaan vain vähän. He valmistavat aterian höyryttämällä, hauduttamalla tai savustamalla.

"Mitä enemmän ruokaa kuumennetaan korkeissa lämpötiloissa, sitä enemmän se sokeroituu ja hapettuu. Näin syntyy haitallisia happiradikaaleja ja muita hapettimia, jotka nopeuttavat vanhenemista", Korpela selittää.

Ruokavalio sisältää paljon terveyttä edistäviä suojaravinteita ja kuitua.

Ruokafilosofiaan kuuluu syödä vain 80-prosenttisesti täyteen, eli ruokavalio on niukkaenerginen. Silti nälän tunnetta ei ole.


"Päinvastoin, ruokavalio aiheuttaa pitkäaikaisen kylläisyyden tunteen. Kun valmistan aamupuuroni okinawalaisittain, seuraavan kerran pitää syödä vasta iltapäivällä."

Korpelan aamupuuro syntyy täysjyväkaurasta tai -rukiista sekä leseistä. Hän lisää siihen soijapapuja, pähkinöitä sekä seesamin ja auringonkukan siemeniä. Joukkoon hän lorauttaa hampunsiemenöljyä tai tummien viinirypäleiden siemenöljyä. Päälle tulee mustikoita tai puolukoita.

"Olen laihtunut Okinawan ruokavalion avulla kymmenen kiloa."

Suomalaista ruokakulttuuria Korpela arvostelee. "Ongelmana on, että kaiken pitäisi olla rasvatonta. Välttämättömien rasvahappojen puute näkyy suomalaisten ihossakin." Kovia rasvoja suomalaiset käyttävät hänenkin mielestään liikaa.


http://www.kaleva.fi/plus/juttu797134_page0.htm

Tehtävä, etsi erot länsimaiseen safkaan verrattuna ;)



Kun tutkitaan pitkäikäisiä kansoja, silmiinpistävänä piirteenä on ollut verensokerin tasaisuus ja ihmisten hoikkuus. Syödään juuri sopivasti ruokaa ja liikutaan paljon. Jos ruoan saanti, laatu ja kulutus ovat tasapainossa, silloin ihminen voi hyvin. Tästä ovat todistuksena esimerkiksi terveydestään tunnetut kansat kuten Pakistanin Hunzat, Kaukasuksen Abhaasit, Ekvadorin Vilcabamba-heimo ja japanilaiset Okinawan saarella. Nämä kansat syövät (söivät?) kohtuullisia määriä luonnon omaa ruokaa ja varsin paljon hiilihydraatteja (kuivatut ja tuoreet hedelmät, hirssi, tattari, tuoreet vihannekset). En minä usko, että tässä pitkään eläneiden kansojen ruokavalioista on löydettävissä tukea jollekin tietylle ruoka-aineelle. Ruokaa on vain yleisellä tasolla syöty sopivasti.[

Tohtori Kuusela ja minäkin saamme äsken ilmestyneestä Cell -tiedejulkaisusta yllättävää tukea tuolle ajatukselle, että korkean hiilihydraattialtistuksen myötä kohonnut insuliini voi vanhentaa! Harvardin kuuluisan yliopiston tutkijat ovat todenneet, että insuliini vanhentaa. Ei tosin ihmistä ole tutkittu vaan erästä sukkulamatoa (Caenorhabditis elegans). Tutkijat osoittivat koesarjoissaan, että insuliini vähensi erään tärkeän geenin (SKN-1) toimeliaisuutta. Tästä geenistä tiedetään, että se suojaa matoa hapetusstressiltä ja on tärkeä muutenkin madon menestykselle karussa maailmassaan. Mitä enemmän madolle annettiin insuliinia, sitä enemmän hapetusstressiä ja sitä lyhyempi elämä. Jos tämä sama ilmiö on todennettavissa ihmisellä, silloin ei loppua näy näille hiilihydraattitietoisille tarinoilleni.

Tutkimusta kommentoidaan Läkartidningen -lehden verkkoversiossa näin: Insuliinin vaikutuksesta ikääntymiseen on ollut tietoa jo pitkään. Useita kymmeniä vuosia olemme tienneet, että nälkäiset eläimet elävät pitempään. Vähän ruokaa saavat eläimet lisäävät insuliininherkkyyttään (hyvä asia!) ja erittävät vähemmän insuliinia.

http://sundqvist.blogspot.com/2008/04/insuliini-vanhentaa.html

Voisiko toi 1919 okinawan tilanne johtua tosta boldatusta kohdasta ?

:thumbs:
 
Professoritason tarinaa hiilihydraateista

Miten pahoja hiilihydraatit oikeasti ovat? Kannattaako laihduttajan välttää leipää, pastaa ja perunaa? Vai voiko välttely olla jopa haitallista?

Professori Leo Niskanen saa ensin ihmeteltäväkseen sen seikan, että hiilihydraattien hyödyistä ja haitoista kiistellään. Ovatko ne niin pahoja kuin väitetään? Niskasen mielestä on hyviä ja pahoja hiilihydraatteja, kuten rasvojakin. Hyviä ovat kokoviljatuotteet ja kasvikset, pahoja valkoinen vehnä ja sokeri.

Pitäisikö laihduttajan jättää hiilihydraatit lautaselle? Israelilaiset tekivät kohua herättäneen tutkimuksen, jossa hiilihydraatteja välttäneet laihtuivat eniten, tietää Niskanen. Tutkimusta selvitettäessä huomattiin, että heidänkin ruokavaliossaan oli hiilihydraatteja jopa neljäkymmentä prosenttia, eli aika lailla normaali määrä (Christerin huomautus: Vielä tähän mennessä normaalina hiilihydraattimääränä näissä virallisissa kannanotoissa on pidetty 55-65 prosenttia. Niskasen ehdottama hiilihydraattimäärä on ihan järkevä!). Kun hiilihydraatit jättää pois, ruokavalio käy yksipuolisemmaksi, eikä silloin yksinkertaisesti tule syöneeksi niin paljon kuin aikaisemmin.

Voiko tiukka hiilariton dieetti olla epäterveellinen? Niskasen mielestä hiilihydraattien välttäminen on suorastaan naurettavaa. Täysjyväviljat ovat mahdollistaneet ihmiskunnan kehityksen. Puhdistettuna vehnä ja sokerit ovat toinen juttu, ne ovat haitallisempia kuin aiemmin uskottiin. Jos ruokavaliosta jätetään pois hiilihydraatit, myös kasvikset, moni tärkeä suojaravintoaine jää saamatta. On ratkaisevaa, millä hiilihydraatit korvataan. Esimerkiksi eläinperäisestä proteiinista saa paljon tyydyttynyttä rasvaa, joka on sydän- ja verisuoniterveyden kannalta epäedullista.

Pitäisikö meidän tunnistaa nopeat ja hitaat hiilihydraatit, eli kiinnittää kaupassa huomiota GI-merkintöihin? Professori Niskasen mielestä merkintöjä ei tarvitse erikseen etsiä eikä opetella. Riittää, kun erottaa valkoisen viljan kokojyvistä ja välttää sokereita. Hiilihydratin hitauteen tai nopeuteen eli siihen miten se imeytyy verensokeriin, vaikuttaa moni asia. Esimerkiksi durumvehnästä valmistettu pasta on hidasta eli hyvää, kun se keitetään sopivasti al dente. Silloin jyvän sisällä oleva tärkkelys vapautuu hitaasti. Lötköksi keitetty pasta on nopeaa eli huonoa hiilihydraattia. Nopeat hiilihydraatit muun ruoan seassa eivät ole yhtä haitallisia kuin yksin syötynä. Kiinnittäisin huomion välipaloihin, ne ovat usein pelkkiä nopeita hiilihydraatteja.

Tulisiko laihduttajan olla tietoinen siitä, miten nopeita tai hitaita hiilarit ovat? Tämä on monimutkainen kuvio, tutkimustulokset ovat melko ristiriitaisia. Kun jättää sokerit ja valkeat vehnät pois, kilot toki vähenevät. Mutta jos ne korvaa yhtä paljon energiaa sisältävillä muilla hiilihydraateilla, tulos ei ole yhtä selvä. Mutta hyvät hiilihydraatit vaikuttavat terveyteen. Omassa tutkimuksessamme olemme huomanneet, että kun ruokavaliossa on paljon ruista, suotuisat vaikutukset näkyvät rasvakudostason geeneissä asti. Näin syövien aineenvaihdunta on tehokkaampi kuin nopeampia hiilihydraatteja käytävien, samoin elimistön insuliinin käyttö.

Mitä mieltä professori Niskanen on perunan terveellisyydestä? Pitäisikö perinteistä lautasmallia muuttaa? Peruna on kieltämättä ongelmallinen, sillä se kuuluu nopeisiin hiilihydraatteihin. Mielestäni lautasmallissa voisi olla yksilöllistä joustoa (Christer kommentoi: Juuri tästä asiasta minäkin olen viime vuosina puhunut luennoillani ja saanut paljon tukea ajatukselle). Todellisuudessa harvat syövät mallin mukaisesti, ja esimerkiksi liikkuvat ja kasvavat nuoret saattavat tarvita enemmän proteiineja ja kasvisrasvoja. Perunaa ei kuitenkaan kannata leimata yksistään huonoksi hiilihydraatiksi, sillä siinä on enemmän suojaravintoaineita kuin pastassa.

Miksi joskus on pakko saada äkkiä leipää tai pastaa? Miksi toisinaan tulee älytön makeanhimo? Kun ihminen on nälissään ja verensokeri alhaalla, hän aistii sen himona: energiaa on pakko saada äkkiä. Nopeimmin verensokeria nostavat hiilihydraatit. Toki on myös addiktiosyömistä ilman todellista energiantarvetta.

Onko nopeista hiilareista muuta haittaa kuin että ne lihottavat eivätkä pidä nälkää? Kyllä on, sanoo Niskanen. Hiilihydraattien ja sepelvaltimotautiriskin välillä on todettu yhteys. Lisäksi hiilihydraatit vähentävät elimistön hyvän HDL-kolesterolin määrää ja lisäävät sydäninfarktiriskiä. Kun nälkäinen ihminen syö annoksen nopeita hiilihydraatteja, verensokeri nousee nopeasti korkealle, mutta kahden ja puolen tunnin jälkeen se romahtaa alemmaksi kuin ennen hiilihydraattien nauttimista. Samaan aikaan elimistö alkaa erittää stressihormoneita, jotka suojaavat meitä liian matalalta verensokerilta. Kun verensokeri on hyvin alhaalla ja stressihormonit jylläävät, tulee taas tarve saada nopeasti energiaa, ja pian ollaan nopeiden hiilareiden kierteessä. Tämän toistuessa usein haima rasittuu. Se voi johtaa diabeteksen puhkeamiseen.

Jotkut väittävät, että hiilarit väsyttävät ja turvottavat. Ehkä leipä ja pasta eivät vain sovi kaikille? Niskanen vastaa: Todennäköisesti tällä takoitetaan aterian jälkeistä väsymystä. Väsyttää ja turvottaa, kun syödään vääräntyyppisiä hiilareita. Ja toki kuitupitoinen ruokavalio tottumattomalle tekee suolessa ilmaa. Se oi olla hankalaa tilanteissa, joissa ei ole päästöoikeuksia. Totuttelemalla elimistö yleensä asettuu.

Mitä mieltä olet väitteistä, joissa ihmisiä neuvotaan palaamaan luonnollisen voin ja kerman pariin ja välttämään kaikkia hiilihydraatteja? Ruokaan liittyvät uskomukset tulevat ja menevät. Ihmisiä tietysti kiinnostavat uudet tuulet, etenkin jos ne lupaavat pikaista laihtumista. Terveellisen ravitsemuksen suuret linjat eivät kuitenkaan ole pitkään aikaan muuttuneet, korkeintaan vähän tarkentuneet. Näyttää siltä, että niitä vastaan puhuvilla on takanaan omia kaupallisia viritelmiä eivätkä he itse ole tehneet aiheesta tutkimusta. Ravintofysiologian perusteetkin ovat hatarat – voi ja kerma ovat lopulta aika moderneja ihmiskunnan historiassa, eivätkä kovinkaan luonnollisia. Ymmärrän kyllä, että ihmiset kiinnostuvat näistä, sillä vanhat totuudet voivat tuntua tylsiltä.

Lähde: Anna-lehti, tammikuu 2009


http://sundqvist.blogspot.com/2009/01/professoritason-tarinaa.html

Tutkimusta selvitettäessä huomattiin, että heidänkin ruokavaliossaan oli hiilihydraatteja jopa neljäkymmentä prosenttia, eli aika lailla normaali määrä

Eli VHH on normaalia proffan mielestä. Ei mene mun järkeen se kun aina pitää liiotella, "jos alat vetää vhh niin et syö kasviksia" tai jotkut yhtä naurettavat väitteet. Sitten kun vielä mennään myöntämään, että VHH hiilarimäärät ovat normaaleja :)

Oli tossa hyvää asiaa paljon, GI-kysymykseen oli kyllä outo perustelu. Totta helvetissä niitä lukuja kannattaa kattoa. :)
 
Turha sitä on ossipena yrittää, ite yritin aikasemmin mutta ei mene jakeluun. Tuntuu ihan siltä ku siellä olis 12-vuotias ruudun takana.

Odottelee vieläkin niitä sun kysymyksiäs minkä perään itkit :D

Säkin voisit tulla tähän topicciin sitten kun sulla olis EDES yksi lause sanottavaa itse aiheesta :D

Tarkoitin tietenkin %:a en grammaa. Sori.

Energy (kcal) Protein (g) Fat (g) Carbohydrates (g)
2868 38.0 (5.3) 5.1 (1.6) 668 (93.1)
http://apjcn.nhri.org.tw/server/APJC...ol10.2/Sho.pdf

Eskimoiden ja Okinawalaisten ruokavaliot ovat edustavat ääripäitä. Miten lienee terveyden laita. Jostain muistan lukeneeni, että sydänsairaudet ja ylipaino ei heitä vaivaa. Mutta, että diabetes olisi suhteellisen yleistä. Ovatko sitten perimältään herkempiä sokerille, kun ovat sukupolvien ajan karp


Tälläsen löysin.

The food pyramid concept is a great visual tool for helping us see clearly the food choices that we should be making. The Okinawa Diet™ food pyramid is based on 25 years of research and reflects the eating habits and patterns of the longest lived healthiest group of people in the world.


http://www.okinawaprogram.com/pdf/okinawa_diet_food_pyramid.pdf

http://www.okinawaprogram.com/pdf/caloric_density_pyramid.pdf

:thumbs:

Aika jäätävä video, 90 vee kiipeilee puissa :D

Secret of long life in Okinawa

http://www.youtube.com/watch?v=ZwX9Ll19cX0
 
yep, 1919 oli toi esimerkki.

Sen mun pistämän tekstin mukaan asia olis vähän eri tavalla tänä päivänä...




http://www.kaleva.fi/plus/juttu797134_page0.htm

Tehtävä, etsi erot länsimaiseen safkaan verrattuna ;)

Tutkimus oli tosiaankin aika vanha. Tuoreemmissakin tutkimuksissa ravintoainejakauma oli suunilleen sama. Valitettavasti tuoreinkin paperi, minkä löysin taisi olla 50 -luvulta. Nykyiset 90 vuotiaat oli kuitenkin jo 30:ä silloin.

Linkkaamasi ruokapyramidin perustuksena oli sielläkin riisi,nuudelit,kokojyvät ja kasvikset. Eli ilmeisen korkeasta hiilihydraattikuormasta sekin todistaa.

http://sundqvist.blogspot.com/2008/04/insuliini-vanhentaa.html

Voisiko toi 1919 okinawan tilanne johtua tosta boldatusta kohdasta ?

:thumbs:

Tästä olen samaa mieltä. Länsimaalaisilla on ravintoa käytännössä rajattomasti saatavilla ja monilla ruokavaliolla pitää ponnistella, että kulutus ja saanti pysyvät tasapainossa. VHH:ssa tätä ongelmaa ei ole. Okinawa ruokavaliossakin pitää syömistä rajoittaa ja ateria lopettaa kun on 80% täynnä. Hiilareiden määrää tärkeämpi (kunhan kulutus ja saanti ovat tasapainossa) on siis hiilihydraattien laatu.
 
Tutkimus oli tosiaankin aika vanha. Tuoreemmissakin tutkimuksissa ravintoainejakauma oli suunilleen sama. Valitettavasti tuoreinkin paperi, minkä löysin taisi olla 50 -luvulta. Nykyiset 90 vuotiaat oli kuitenkin jo 30:ä silloin.

Linkkaamasi ruokapyramidin perustuksena oli sielläkin riisi,nuudelit,kokojyvät ja kasvikset. Eli ilmeisen korkeasta hiilihydraattikuormasta sekin todistaa.


Tästä olen samaa mieltä. Länsimaalaisilla on ravintoa käytännössä rajattomasti saatavilla ja monilla ruokavaliolla pitää ponnistella, että kulutus ja saanti pysyvät tasapainossa. VHH:ssa tätä ongelmaa ei ole. Okinawa ruokavaliossakin pitää syömistä rajoittaa ja ateria lopettaa kun on 80% täynnä. Hiilareiden määrää tärkeämpi (kunhan kulutus ja saanti ovat tasapainossa) on siis hiilihydraattien laatu.

Jep, esimerkiksi Montignacin dieetti perustuu glykeemiseen indeksiin.

Pitkän iän salaisuuksia voidaan siis listata,

- Matalat insuliinitasot

- Runsaasti suoja-aineita (omega3&antioksidantit)


Rasva onkin sitten ongelmallisempi, mun miestä vähärasvaisuus ei korreloi mitenkään. Sen jo noi videot mitkä pistin aikasemmin osottaa ja niin sanottu Ranskan paradoksi osottaaa sen myös.

Johtopäätösenä voi vetää, että yhteiset tekijät ovat nimenomaan alhaiset insuliinitasot ja runsaat määrät suoja-aineita. Länsimaiden prossesoitu ruoka vaikuttaa noihin molempiin epäsuotuisasti.

1. Tingitään ravinnosta

Tutkijat havaitsivat jo yli 70 vuotta sitten, että niukasti ruokaa nakertavat rotat elivät puolet pidempään kuin reilummin syövät lajitoverinsa. Tulos on sittemmin toistettu hiivalla, banaanikärpäsillä, sukkulamadoilla, kaloilla, hämähäkeillä ja hiirillä. Nyt yritetään selvittää, päteekö sama myös meihin kädellisiin. Voisiko syömällä vähemmän elää pidempään?


Pisimpään asiaa on tutkinut Yhdysvaltain ikääntymistutkimuslaitos NIA, jonka seurantatutkimus aloitettiin 1987. Siinä verrataan kahta samaa, monipuolista ruokavaliota noudattavien reesusapinoiden ryhmää. Toisen annokset ovat kuitenkin säännönmukaisesti pienemmät, eli ne saavat noin 30 prosenttia vähemmän jouleja päivässä kuin normaalimääriä popsivat verrokkinsa.

Lopullisia tuloksia energian rajoittamisen vaikutuksista serkkujemme elinikään joudutaan odottelemaan vielä kymmenkunta vuotta, mutta väliaikatiedot puoltavat supistettua joulemäärää: enemmän syövistä apinoista on kuollut jo noin viidesosa, selvästi enemmän kuin vähän kuluttavista.

Keveämmin aterioivien apinoiden elimistössä on myös havaittu pysyviä muutoksia. Muun muassa niiden verenpaine sekä rasva- ja sokeriarvot ovat sukeltaneet yltiöterveisiin lukemiin.

Energian rajoituksen vaikutus perustuu evoluutioon: kun ruokaa on tarjolla vähän, on fiksua kääntää elimistö säästöliekille. Ravinnon puute aiheuttaa niin eläimissä kuin ihmisissä stressireaktion, mikä rukkaa aineenvaihduntaa ja hillitsee solujen rappeutumista. Tämän sivutuotteena myös elinikä pitenee.

Onko maapallolla alueita, joilla ihmiset elävät tavallista pidempään?

Mahdollisesti. Esimerkiksi Kiinan Guanxin vuoristoalueilla, Pakistanin Hunzassa, Ecuadorin Vilcabambassa, Okinawan saarella Japanissa sekä Sardiniassa on alueita, joilla ihmisten väitetään elävän vanhemmiksi kuin ympäröivässä yhteiskunnassa. Usein kyse on eristyneistä seuduista, joiden väestörekistereissä on puutteita. On vaikea sanoa, kuinka paljon faktatiedon seassa on uskomuksia ja liioittelua.
On kuitenkin mahdollista, että eristyneille alueille on vuosituhansien kuluessa rikastunut korkeaa ikää suosivia geenejä. Toinen selitys voi piillä ruokavaliossa: tienoolla syödään vähän, mutta terveellisesti ja monipuolisesti. Ruokailutottumustensa takia väestö tulee hyödyntäneeksi muun muassa energiarajoitusta ja antioksidantteja.

http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=827


Topic on Antti Heikkilän haastattelu, ei tietääkseni Wallacen linkki -ja hymiöspämmäys?

Oli itse aiheeseen jotain ?:D
 
Tota mun muistissa on ilmeisesti jonkin sortin katkoksia, mistä kysymyksistä nyt oikeen puhutaan?

No selaappa kuule mun vastaus erääseen sun aikasempaan itkuviestiin...Vai pitääkö sekin sulle ettiä valmiiks ja ehkä jopa kirjottaa uusiks kun ei linkitys varmaan kelpaa ? :D
 
Ja sä voisit lopettaa ton offtopic-postaamisen. Ei sun tarvii olla tässä ketjussa jos ei sulla todellakaan ole aiheesta mitään sanottavaa :D

...

PS. Tuu oikeasti takas sitten kun sulla on jotain sanottavaa itse aiheesta, tää topicci ei ole musta kuitenkaan...

juurihan kaadoin ison kasan kritiikkiä johon et näköjään pystynyt vastaamaan yhtään mitään perusteltua.

mites tähän keskusteluun pitäisi sit osallistua? jos voisit vaikka viskata käsikirjoitusta mailiin tai jotain niin osaan leikkiä sun säännöillä tässä ketjussa...
 
juurihan kaadoin ison kasan kritiikkiä johon et näköjään pystynyt vastaamaan yhtään mitään perusteltua.

mites tähän keskusteluun pitäisi sit osallistua? jos voisit vaikka viskata käsikirjoitusta mailiin tai jotain niin osaan leikkiä sun säännöillä tässä ketjussa...

Voisit vaikka alottaa puhumalla VHH:STA etkä musta....

Perusta musta ketju niin puhutaan musta siellä lisää. Tää on kuitenkin VHH:sta...:D
 
No selaappa kuule mun vastaus erääseen sun aikasempaan itkuviestiin...Vai pitääkö sekin sulle ettiä valmiiks ja ehkä jopa kirjottaa uusiks kun ei linkitys varmaan kelpaa ? :D
No suomenkieli on vaikeeta ilmeisesti, justhan mä sanoin etten tiedä mitä kysymyksiä sä oikeen tarkotat niin voit kyllä osottaa oikeeseen suuntaan jos sellanen on.
 
No suomenkieli on vaikeeta ilmeisesti, justhan mä sanoin etten tiedä mitä kysymyksiä sä oikeen tarkotat niin voit kyllä osottaa oikeeseen suuntaan jos sellanen on.

Kivaa tää uusavuttomuus...

Sun viesti:
Taisit nyt ymmärtää väärin, en nimittäin kysyny sulta mitä jakaumaa kannatat, vaan kommentoin täysin sun tapaan pyytää Risumiestä selittämään ravintojakauma hänen linkkinsä takana vaikka koko ketjun ajan olet itse linkittänyt monta eri sivustoa ja kun on pyydetty samalla tavalla että selittäisit mitä tuhannesta viidestä sadasta asiasta linkin takana tarkotit niin olet sanonu että "en jaksa".

Mun viesti:

Selvä, no kysy nyt MIKÄ ON EPÄSELVÄÄ ? Jos, et kysy mitään niin se kertoo taas oman tarinansa sun tarkoitusperistä

Eli ihan oikeasti jos ei sulla ole mitään aiheeseen liittyvään niin mene pois ?

Mitä ihmettä joku roikkuu koko otsikossa jos ei aihe edes kiinnosta :D
 
Voisit vaikka alottaa puhumalla VHH:STA etkä musta....

Perusta musta ketju niin puhutaan musta siellä lisää. Tää on kuitenkin VHH:sta...:D
ööhh...

siis jos puhun postaamiesi linkkien luotettavuudesta niin puhun sinusta?

e: ja se kritiikki luotettavuutta kohtaan on mun mielestä hyvin perusteltua osoittaa sua kohtaan postailujesi perusteella.

ee:
Kivaa tää uusavuttomuus...



Eli ihan oikeasti jos ei sulla ole mitään aiheeseen liittyvään niin mene pois ?

Mitä ihmettä joku roikkuu koko otsikossa jos ei aihe edes kiinnosta :D
jätät siis kysymykseen vastaamatta, selittelet niitä näitä ja rupeat henk koht hyökkäykseen. nice
 
ööhh...

siis jos puhun postaamiesi linkkien luotettavuudesta niin puhun sinusta?

Ihan oikeasti kerro nyt mulle miten nämä kaksi asiaa eroaa toisistaan.

Otetaan esimerkki,

Hiilihydraatit ja riisi kasvattavat diabetesriskiä Kiinassakin
http://www.ravitsemusjaterveys.fi/h...i-kasvattavat-diabetesriskia-kiinassakin.html

Tai sitten,

Hiilihydraatit ja riisi kasvattavat diabetesriskiä

http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract/167/21/2304

http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract/167/21/2310


Samat linkit löytyy ekasta linkistä, kenties kerrot mulle pähkinänkuoressa miten esitystapojen sisällöt eroavat toisistaan kun täsmälleen sama materiaali on saatavilla molemmissa.Ensimmäisessä on jopa suomenkielinen tiiviste asiasta joka varmasti helpottaa montaa :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom