Antti Heikkilän TV-haastattelu!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Wallace
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
haha :D

annoin esimerkin siitä miksi kenkä puristaa. 2kpl omia sanoja plus 2 kpl linkkejä ilman sen kummempia perusteluja. ei mua kiinnosta lukea sun linkkejäsi läpi. jos referoisit ne lyhyesti, saattaisin ehkä jopa perehtyä niihin paremmin. mutta pelkkä "lue tämä: www.turhaatietoaynnämuuta-pituusnoinsataa4sivua.fi" ei mikään hirveän hieno argumentti ole. tuntuu aina että kaivatte noi linkit taktiikalla hakusana googleen -> pikainen esikatselu -> linkki vastaukseksi johonkin kysymykseen.

jos ei ole aikaa, niin voi säästää sen lyhyenkin hetken ja jättää koko postauksen kirjoittamatta.

kivasti näköjään osaat kertoa mun matematiikan taidoista. sanotaanko vaikka että mahtavaa tsykologista profilointia ..not

linkit eivät viitanneet mitenkään mihinkään tämän keskustelun aiheisiin, olivat esimerkkinä siitä millaista argumentointia itse harrastat.

eli haista vittu :david: ja säästä aikasi työntekoon niin ei tartte täällä roikkua. ei muuten mutta kun pitää mennä aina henkilökohtaisuuksiin. kertoo aina siitä kuinka paljon oikeasti on asiaa aiheesta...

Kulta pieni, aloita katsomalla posti #151 ja purista niitä kenkiäsi (hikinauhan kera) lisää:) Tässä ketjussa on keskusteltu yleisesti vhh:sta, joten kerro ihmeessä tarkemmin, miten linkkini eivät liity aiheeseen? Mielestäni keskustelupalstalla voi tuoda tuoda esiin tietoa maailmalla vallitsevasta tilanteesta, vaikkei itse ottaiskaan kantaa suuntaan tai toiseen. Jos olet täysin eri mieltä keskustelunpalstan lähtökohtien filosofiasta, niin mua ei kiinnosta, toisin kaikenkattavalla, varauksettomalla kunnioituksella isänmaan nettisankaria kohtaan, joka väsymättä taistelee vääryyksiä vastaan pohjattoman raivon kannattelema oikeuden miekka turvanaan.

Henkilökohtaisuuksista ja niiden käytön aloittamisesta, katso postisi #216. Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa, joten haista kukkanen (ja kauhia :curs: päälle:D ). Minkä minä sinun antamallesi vaikutelmalle voin, tuossa postissa #151 on yksi linkki ja myöhemmin annan pari lisää, sanojen laskemisesta nyt puhumattakaan, joten se siitä sun matematiikan osaamisesta, näytöt on annettu ja ne puhuvat puolestaan.

Nyt tämä on mennyt niin offaripuolelle, että kiitos, otan yltiömäisen viisaista neuvoistasi vaarin enkä tuhlaa aikaani sinuun (älä silti ole mustis, jookoskookos:haart:):kippis1:
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Taisit nyt ymmärtää väärin, en nimittäin kysyny sulta mitä jakaumaa kannatat, vaan kommentoin täysin sun tapaan pyytää Risumiestä selittämään ravintojakauma hänen linkkinsä takana vaikka koko ketjun ajan olet itse linkittänyt monta eri sivustoa ja kun on pyydetty samalla tavalla että selittäisit mitä tuhannesta viidestä sadasta asiasta linkin takana tarkotit niin olet sanonu että "en jaksa".

Sanoin sen siksi, että tollasella pyramidilla ei ole niin paljon merkitystä kuin jakaumalla...

Selvä, no kysy nyt MIKÄ ON EPÄSELVÄÄ ? Jos, et kysy mitään niin se kertoo taas oman tarinansa sun tarkoitusperistä :D

Meikää hämmentää tämä koko jupakka. Mitenkä sitä nyt sitten pitäisi syödä.

Olen ossipenan kanssa samaa mieltä,

kokeile vähän erilaisia ruokavalioita ja se joka itsellesi sopii parhaiten kannattaa lopulta valita noudatettavaksi. näin pähkinänkuoressa.


:hyvä:

Niin, eihän sitä tarvitse viikossa päättää että näin syön koko elämäni. Täytyy vaan testailla pikkuhiljaa erilaista ja noudattaa parhaimman tuntusta, varmaankin.

Nimenomaan...

Suurin ongelma on noissa se hiilareissa se kun porukka LUULEE syövänsä terveellisesti vaikka saakin piilosokereita sun muita transurasvoja levottomat määrät.

Paastoverensokeri kertoo aika paljon hiilareista ja HDL-kolesteroli&trigly-arvot. Kolesteroliarvot moni yleensä tietää ja noi triglyt, mutta paastoverensokeriansa, joka kertoo nimenomaan mahdolliset "insuulihäiriöt", ei moni tiedä.

Muutenkin kannattaa muistaa, että nuorena&urheileva pääsääntöisesti kestät enemmän hiilaria, mutta tilanne tulee iän myötä yleensä muuttumaan.

Virallisessa suosituksessakin on paljon hyvää, ainoa mitä kritisoin on isot hiilarikuormat.

Ei se silti kumoa sitä faktaa etteikö eläinrasvojen käytön väheneminen olis yhteydessä myös terveyden lisääntymiseen eri mittareilla mitattuna.

Tässä nyt on sitten se kääntöpuoli, että VHH on myös parantanut jengin kolesteroliarvoja/suhteita eikä siinä rajoiteta eläinrasvoja.

Kolesteroli asiaan en ole niin kerennyt perehtymään eikä kiinnostusta ole sen enempää edes ollut. Tähän asti on riittänyt tieto, että VHH on parantanut porukan arvoja :)

Heikkiläkin kyllä kommentoi ainakin yhdessä kirjassan tota P-Karjala projektia, mutta mua se ei vielä hirveästi kiinnostanut, vaikka ehkä pitäisi koska siihen viralliset suositukset varmasti perustuvat.

Ranskan paradoksi jo näyttää sen ettei sydänkuolemat korreloi suoranaisesti eläinrasvojen kanssa, veikkaan, että transrasvoilla on enemmän osuutta asiaan kuin luollisilla rasvoilla joita on syöty HELVETIN kauan.

No ken tietää, ohan siitä yli 30 vuotta aikaa, mut lienee kuitenkin selvää että kun eläinrasvojen käyttö väheni niin samalla laski myös kardiovaskulaarisairauksien insidenssi. Jokatapaukses olet siis heikkilän kans samaa mieltä että eläinrasva on hyvää ja kolesterolilääkkeet turhia?

Olen nimenomaan ymmärtänyt, että p-karjala projekti kritiikki juontaa nimenomaan siihen, että vaikka p-karjalassa sydäntautikuolemat vähenivät niin ne vähenivät myös muualla Suomessa (normaalilla safkalla) ja vielä enemmän kuin p-karjalassa.

Kasvirasvojen ongelmana on niiden suuri OMEGA 6 pitoisuus, Omega 6:sta kannattaa lukea lisää. Se ei ole mitään älyttömän hyödyllistä kamaa. Omega 6 aiheuttaa tulehduksia kehossa!!

Pistän tohon perään mun mielestä hyvän kirjotuksen Heikkilältä vielä.

Mä en osaa ottaa kantaa mihinkään lääkityksiin, koska en ole lääkäri. Sen voin toki sanoa, että ihmettelen kyllä suuresti sitä ettei VHH-ruokavaliota voisi kokeilla/suositella ainakin kokeilemaan kolesterolihoidossa kun on osoitettu sen parantavan arvoja/suhteita.

Terveellinen ruokavalio koostuu tulehduksia vähentävistä elementeistä

Antti Heikkilä on ortopedian ja kirurgian erikoislääkäri mutta myös kirjailija, joka on julkaissut useita eri aloja sivuavia teoksia. Hänen näkemyksensä ihmisestä psykofyysisenä olentona on johtanut mm. kipujen hoidossa päätelmiin, jotka ovat rajustikin poikenneet vallitsevista käsityksistä mm. selkäsairauksien hoidossa. Viime aikoina hän on kohahduttanut näkemyksillään ravitsemuksesta, josta hän kiinnostui selvittäessään kivun syntymekanismeja.
Tutkimustuloksiin ja lääkärintyössään saamiinsa kokemuksiin vedoten hän kääntää vallitsevan totuuden päälaelleen: eivät eläinrasvat ole epäterveellisiä, vaan hydrogenoidut eli teollisesti käsitellyt kasvirasvat! Painoaan pudottavia hän neuvoo karttamaan pikemminkin nopeita hiilihydraatteja kuin rasvoja.

Samantyyppiset teoriat ovat myös niiden paljon julkisuutta saaneiden ajatusten taustalla, joita ovat esittäneet mm. ranskalainen Michel Montignac kirjassaan Syön hyvin ja siksi laihdun sekä amerikkalainen Barry Sears, Zone-dieetin kehittäjä.

Antti Heikkilällä on kädessään äskettäin ilmestynyt teoksensa Hyvän olon keittokirja. Se on jatkoa viime vuoden lukijatilastojen kärjessä pitkään pysytelleelle Elämän paras aika -kirjalle.

- Hyvän olon keittokirjassa heitetään hyvästit kiduttaville laihdutuskuureille ja kalorien laskemiselle. Siinä neuvotaan syömään itsensä kylläiseksi, hoikaksi - ja terveeksi!

Antti Heikkilä kertoo itse laihduttaneensa näillä ohjeilla muutamassa kuukaudessa viisitoista kiloa.

- Jo parissa päivässä ruokavalion muutos tuntui virkeämpänä, parempana olona, hän kertoo. Samankaltaisia kokemuksia hän on saanut hoitaessaan toistasataa erilaisista terveysongelmista kärsivää potilasta. Monissa tapauksissa lääkkeitä on voitu vähentää tai jättää kokonaan pois.

Kirjan käsitykset terveellisestä ravinnosta nojaavat vallitsevasta poikkeaviin näkemyksiin varsinkin rasvoista.

- Itse asiassa virallisen kannan rinnalla on koko ajan esiintynyt toinen näkemys, jonka mukaan eläinrasvoilla ei ole merkitystä vaan että kasvirasvat ovat terveysriski! Samaan tulokseen päätyi jo 1950-luvulla tutkija Ancel Keys, joka havaitsi ensimmäisenä rasvojen ja sydäntautien välisen yhteyden. Hän tosin osoitti, etteivät sydäntaudit johdu eläinrasvoista, vaan hydrogenoiduista kasvirasvoista ja transrasvoista. Ne toimivat ravinnossamme kuin vääränlaiset, yhteensopimattomat rakennuspalikat. Ne ovat sydänsairauksien lisäksi syypäitä moniin muihinkin nk. hyvinvointisairauksiin.

- Nämä rasvat ovat valmisruokien ja margariinien raaka-aineita. Toisin kuin luonnolliset, käsittelemättömät rasvat ne säilyvät hyvin ja niitä sisältävien tuotteiden hyllyikä kaupoissa on pitkä. Ne ovat myös hinnaltaan edullisia. Elintarviketeollisuuden painostuksesta todellisuutta muokattiin niin, että eläinrasvoista tehtiin terveysongelmien syntipukki teollisten kasvirasvojen sijaan.


Tulehdukset vaurioiden taustalla

Sittemmin on tullut lisääntyvästi tietoa siitä, etteivät rasva ja kolesteroli yksinään kalkkeuta verisuonia, vaan kyse on pohjimmiltaan tulehduksen aiheuttamasta vauriosta. Nykyään lähes kaikkien kroonisten tautien perussyynä pidetään tulehdusta.

- Jatkuva tulehdus laukaisee ajan mittaan kullekin ominaisia reaktioita elimistössä; toinen saa syöpää, toinen sydäninfarktin.

Ja nyt tullaankin asian ytimeen:

- Tulehduksia aiheuttavat paitsi virukset ja bakteerit myös negatiivinen stressi ja saasteet. Mutta myös teollisesti muokattu ravinto ja suoja-aineiden puute ovat merkittäviä tulehdusten aiheuttajia.

- Toisin sanoen, jos halutaan vastustaa kudosvaurioita, olisi syötävä tulehduksia vähentävää ruokaa. Ja vastaavasti kartettava elimistössä tulehdusta aiheuttavia ruokia sekä muita tekijöitä.


Kasvirasvat ja sokeri aiheuttavat tulehduksia
- Rasvat ovat elintärkeä rakennusaine mm. aivoille ja solukalvoille. Jotta solukalvojen tietyt ominaisuudet ja niiden säätelykyky pysyisivät normaaleina, elimistön on saatava oikeassa suhteessa erilaisia rasvahappoja. Rasvoista omega-6-rasvahappojen tiedetään lisäävän tulehdusta kun taas sen vastavaikuttaja omega-3 lievittää tulehdusta. Näiden rasvojen ihanteellinen suhde olisi 1:1.

- Nykyään kasvirasvoja ja etenkin transrasvoja sisältäviä hydrogenoituja kasvirasvoja syödään suhteessa muihin rasvoihin aivan liikaa. Sen jälkeen kun teollisuus siirtyi 1900-luvun alkupuolella käyttämään "terveellisiä" kasvirasvoja ja ihmiset ovat meilläkin oppineet välttämään "pahoja" eläinrasvoja, sydäntaudit ovat johtaneet kuolinsyytilastoja niin meillä Suomessa kuin USA:ssakin.

- Toinen keskeinen kudostulehdusta aiheuttava aineryhmä ovat hiilihydraatit. Varsinkin puhdistettu sokeri ja valkoiset jauhot sekä paljon tärkkelystä sisältävät kasvikset kuten peruna syövät elimistön tärkeitä hivenaine- ja antioksidanttivarastoja. Elimistössä ne muuttuvat nopeasti sokeriksi.

- Sokeri on jo sinänsä voimakkaasti kudos-ärsytystä ja tulehdusta aiheuttava aine. Se stimuloi insuliinin eritystä, ja insuliininhan tiedetään suoraan aiheuttavan verisuonivaurioita. Ei siis ihme, että nopeita hiilihydraatteja sisältävä ravinto ärsyttää ja vahingoittaa elimistöä.

- Eläinrasvat sitä vastoin ovat hyvin vakaita eivätkä aiheuta elimistössä tulehdusreaktioita. Ne eivät myöskään muodosta happiradikaaleja kuten epävakaammat kasvirasvat.

Myös liika rauta vaurioittaa suoraan verisuonten seinämiä. Antti Heikkilä mainitsee lisäksi vielä homokysteiinin:

- Nykykäsitysten mukaan homokysteiinin suhde sydäntauteihin on paljon ilmeisempi kuin kolesterolin. Mielestäni käsitykset verisuonien ahtautumien aiheuttajista voivatkin kääntyä lähitulevaisuudessa päälaelleen. Se mitä nyt pidetään totena on vain teoriaa, jota ei ole koskaan pitävästi todistettu.

Marjat todellista nuorennuslääkettä
Antti Heikkilä korostaa, että tulehduksia ehkäisevä ravinto on mahdollisimman käsittelemätöntä ja luonnonmukaista. Tällaisesta ravinnosta saa myös runsaasti suoja-aineita.

Tärkeä näkökohta ravinnon terveellisyyttä punnittaessa on sen kyky sitoa soluvaurioita aiheuttavia happiradikaaleja. Tässä mielessä omaa luokkaansa ovat kotimaiset marjamme, joiden arvon kuivattaminen vielä moninkertaistaa!

- Syömällä päivässä kaksi desilitraa mustikoita saa sellaisen antioksidanttisuojan, että eläisi miltei ikuisesti, Antti Heikkilä heittää.


Tästä marjamäärästä saa erilaisia vitamiineja ja suoja-aineita noin 5000 yksikköä, kun jo 3000 yksikön päiväannosta pidetään riittävänä. Todellisuudessa useimpien päiväannos jäänee reilusti suosituksen alle.

- Kun antioksidanttisuoja on riittämätön, elimistö ikäänkuin polttaa itse itsensä. Seurauksena on ennenaikainen vanheneminen sekä monenlaiset degeneratiiviset ilmiöt.

Luomumaitoa ja -lihaa
- Maito on alkuperäisessä muodossaan täydellistä, luonnonmukaista elävää ravintoa. Se pilataan homogenisoimalla ja poistamalla siitä rasva ja sen mukana rasvaliukoiset vitamiinit; sitten ihmetellään, kun nuoret naiset kärsivät D-vitamiinin puutteesta.

Antti Heikkilä syö kasvisten ja maitotuotteiden lisäksi päivittäin lihaa, kalaa tai kananmunia.

- Punainen liha on ongelmallista USA:ssa, missä karjaa ruokitaan maissilla. Tämä muuttaa lihan rasvahappokoostumusta haitalliseen suuntaan lisäten sen omega-6-rasvahappopitoisuutta. Erilaisesta ruokinnasta johtuen meillä ei kuitenkaan ole tällaista ongelmaa.

Hän puhuu lämpimästi luomutuotannon puolesta. - Yhdysvalloissa pienet luomulihaa ja -maitoa samoin kuin muutakin luomuruokaa tuottavat farmit ovat kokenee todellisen renesanssin. Tuotteita on saatavilla kaikkialla ja toiminta on taloudellisesti kannattavaa. Jos siellä niin miksei meilläkin!

Yksilölliset erot huomioitava
Terveellistä ruokavaliota määriteltäessä ei voi olla vain yhtä, kaikki autuaaksi tekevää totuutta. Yksilölliset erot ovat todella suuret jo aineenvaihdunnassa: toinen syö kuin hevonen eikä liho, toinen taas lihoo melkeinpä pelkästä ruoan ajattelemisesta. Lisäksi tulevat mm. erilaiset yliherkkyydet.

- Kehotan ihmisiä kokeilemaan, miten heidän elimistönsä reagoi sokerin, viljatuotteiden ja perunan poisjättämiseen. Jo viikossa olo kertoo, onko suunta oikea. Radikaalivaiheen, esimerkiksi painonpudotuksen jälkeen voi sitten muokata ruokavaliota tarpeen mukaan. Meillä Suomessa viljatuotteet tuntuvat olevan monille ongelmallisia, ja jo niiden poisjättäminen voi tuoda avun.

- Aina on viisasta kuunnella elimistöään. Miten sitten ruokavalionsa koostaakin, kaiken A ja O on ruoan luonnonmukaisuus ja käsittelemättömyys.

http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0203/3.htm

Vanha haastattelu, mutta mun mielestä hyviä pointteja (ainakin noi mustatut!) :)
 
Haastattelu: Lääkäri Antti Heikkilä

Liikalihavuus on yksi pahimmista kansantaudeistamme ja erityisesti alle 45-vuotiaiden lihavuus lisääntyy hälyttävästi. Suomalaisista naisista 17,5 % ja miehistä 20,4 % on ylipainoisia ja olemme tällä hetkellä lihavampia kuin koskaan aiemmin.

Tammikuun haastateltavana meillä on lääkäri Antti Heikkilä, joka kertoo mm. vasta lanseeratusta TasaPaino-ohjelmasta sekä jokapäiväisen ruoan merkityksestä terveydellemme.


Teidät tunnetaan erityisesti vähähiilihydraattisen ruoan puolestapuhujana. Mikä saa Teidät uskomaan sen toimivuuteen terveemmän kehon puolesta?

Olen käytännön lääkäri ja minulle on kertynyt viime vuosina melkoisen laaja kokemus vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Hoidan sairauksia enkä ole niinkään kiinnostunut kauneudesta. Tosin terve ihminen on yleensä kauniskin. En ole koskaan väittänyt vähähiilihydraattisen ruuan sopivan kaikille. Ehkä puolet tai enemmistö ihmistä hyötyy jos hiilihydraatteja rajoitetaan. Mutta kenenkään terveydelle ei ole eduksi syödä sokeria, puhdistettuja jauhoja sekä tärkkelystä. Ne ovat todellisia hukkakalorilähteitä teollisuusrasvojen lisäksi. Kokemuksen mukaan ruokavaliolla on hyvin suotuisa vaikutus mieleen, verenpaineeseen, verensokeriaineenvaihduntaan, lihavuuteen, verenrasva-aineenvaihduntaan, tulehduksiin ja kipuihin. Moni ihminen on päässyt lääkkeistä noudattamalla vh-ruokavaliota.

Mitä viimeisimmät tutkimustulokset kertovat ruoan ja sen laadun merkityksestä terveydellemme?

Jatkuvasti tulee valtavasti uutta tietoa ravitsemuksesta ja viimeaikoina on erityisen kiinnostuksen kohteena ollut ruuan sisältö, ts. mitä ruoka sisältää; vitamiineja, hivenaineita ja antioksidaatteja. Nykyinen ruuanvalmistus ja tuotanto tuhoaa suurimman osan näistä aineista ja valmisruoka on periaatteessa “kuollutta” ja tyhjiä kaloreita. Toinen kiinnostuksen kohde ovat rasvat ja niiden merkitys. Vähärasvaisuushysteria on vienyt koko ravintoajattelun hakoteille. Nyt on alettu ymmärtää kuinka tärkeitä luonnonrasvat ovat yleiselle terveydelle.

Miten ravinnolla voidaan vaikuttaa kokonaishyvinvointiin?

Mielestäni hyvinkin ratkaisevalla tavalla. Nykyinen käytäntö lääketieteessä on traaginen. Lääkkeillä hoidetaan vaivoja, joita voitaisiin yksinkertaisesti korjata muuttamalla ruokavaliota. Lääketeollisuus on kemiaa ja samoin ruokateollisuus. Nämä teollisuudenhaarat omistavat toisiaan ristiin. Nykyisessä ruuanvalmistuksessa käytetään paljon lääkkeitä.

Olemme jo useasti saaneet kuulla, että suomalaiset ovat oppineet vihdoin syömään terveellisemmin; mikä on Teidän näkemyksenne asiasta?

Tieto perustuu tilastoihin. Lausuma on henkilöiltä jotka ajavat vähärasvaisuuden ideaa. Luonnonrasvat on korjattu teollisuusrasvoilla, sokerilla ja tärkkelyksellä. Seurauksena syöpä, ylipaino, diabetes ja allergiat ovat lisääntyneet räjähdyksenomaisesti. Koko käsitys terveellisyydestä ei perustu todellisuuteen vaan on tuon rasvateorian pohjalta esitetty ajatus. On syytä mainita, että vähärasvaisuuden terveellisyys on teoria eikä tieteellinen tosiasia. Esitetyt tutkimustulokset eivät menisi oikeudessa läpi. Teoriaa on tukemassa voimakkaasti ruoka- ja lääketeollisuus joiden tärkein intressi on vähärasvaisuus. Vähärasvaiset tuotteet ovat teollisuuden keskeinen bisnes.

Suomessa on siis lähes miljoona ylipainoista ihmistä. Millä keinoin näkisitte, että myös he pääsisivät liikakiloistaan?

Itse kuulun niihin lääkäreihin joiden mielestä ylipaino johtuu väärästä ravinnosta eikä ihmisten laiskuudesta ja ahneudesta. Väärä ravinto on ylensyömistä. Sokeri ja tärkkelys aiheuttavat mm. riippuvuutta ja sitä kautta ylensyömistä. Sokeri muuttuu elimistössä välittömästi rasvaksi insuliinin ansiosta ja taas on nälkä. Paino tippuu itsestään siirtymällä luonnolliseen ruokavalioon.

Voisiko mielestänne esimerkiksi valtiovalta edesauttaa paremmin kansakuntamme yhden suurimman ongelman ratkaisemisessa?

Epäilen vahvasti valtiovallan mahdollisuuksia sillä “asiantuntijat” ovat myös usein politiikkoja ja ovat siten systeemissä sisällä. Suomessa itsenäinen ajattelu politiikassa on erittäin harvinaista. Kaikki ratkaistaan “asiantuntija-” ja virkamieslausuntojen pohjalta. Politiikothan ovat tuhonneet Suomessa esimerkiksi luonnollisen maatalouden. Uskon omatoimisuuteen. Terveys on siksi arvokas asia ettei sitä pidä jättää “asiantuntijoiden” käsiin. Kokeilemalla löytää itselle sopivan ruokavalion.

Olette olleet myös mukana kehittämässä joulukuussa lanseerattua TasaPaino-ohjelmaa, mistä siinä on kyse?

Tasapaino ohjelma on yksinkertainen. Jokainen meistä tarvitsee tukea ja neuvoja muuttaessaan ruokavaliotaan. Uuden oppimiseen kuluu aikaa. Olemme Painonvartijoiden vastapaino, jonka ohjelma perustuu kaloriajatteluun ja pelkästään laihdutukseen. On tässä yhteydessä sanottava, että laihtua voi monella tavalla ja laihuus sinänsä ei ole tae terveydestä. Painonvartijat ovat pisteyttäneet kaiken ruuan ja he valmistavat kaikkea aina karkeista lähtien. Heidän ohjelmallaan voi laihtua syömällä vain pelkkää karkkia. Tasapaino lähtee nimensä mukaisesti tasapainosta ja ohjelman myötä vinoutunut ruokavalio normalisoituu terveelliseksi. Karkinsyöjästä ei päivässä tule vihannesten syöjää.

Millaisia tuloksia ohjelmalla on saatu ja kenelle se erityisesti soveltuu?

Tulokset ovat olleet suorastaan dramaattisen hyviä. Kaikki jotka ovat noudattaneet ohjelmaa ovat hyötyneet siitä. Emme yksinomaan laihduta vaan on myös henkilöitä jotka tarvitsevat lisäkiloja. Palautteen mukaan myös usealla verenpaine- ja laboratorioarvot ovat normalisoituneet. Periaatteessa ohjelma sopii jokaiselle vaikka ei olisi ylipainoa ja olisi muuten terve. On hyvä kontrolloida mitä syö, sillä luonnoton ravinto ajanmittaan aiheuttaa aina ongelmia.


Millainen olisi ihanneruokavalio päivälle?

3 ateriaa ja on syötävä niin ettei ole nälkä. Nälkä on merkki väärästä ruokavaliosta ja tavallisimmin liiasta hiilihydraateista, sokerista ja tärkkelyksestä. Proteiinia tulisi olla joka aterialla, samoin rasvaa. Rasvan määrä voi olla ruokavalion alussa korkeampi, mutta myöhemmin rasvan määrä vähenee itsestään.

Millaisena näette suomalaisten ruokailutottumukset 10 tai 50 vuoden päästä?
Kaikki on mahdollista. Nykysuuntaus ennustaa todella karmeata tulevaisuutta, mutta haluan olla positiivinen ja optimisti. Kun ihmisten tietoisuus kasvaa niin muutos tapahtuu itsestään. USA:ssa muutos on jo nähtävissä. Tuoretta ja lyhyen logistisen ketjun ruokaa saa jo kaikkialta. Laajasti keskustellaan kuinka mielipidettä on muokattu väärään suuntaan. Viimeaikaiset lääketeollisuuden huijaukset ovat herättäneet ihmisissä tervettä epäilyä kaikkea tieteellisesti “tutkittua” kohtaan. Muutos alkoi itse asiassa 70-luvulla Kaliforniasta jolloin syntyi pieniä luonnonmukaiseen viljelyyn keskittyneitä farmeja. Nyt trendi on levinnyt koko maahan ja Manhattaniltakin on helposti saatavissa tuoreruokaa. Suomessa mennään väärään suuntaan. Jatkuvasti rakennetaan suuria marketteja joiden hyllyt notkuvat brandiruokaa.

http://www.luontais.info/foorumi/haastattelu?id=10

Boldasin taas mun mielestä tärkeimpiä kohtia, taas varmaan korjattiin väärinkäsityksiä...


PS. Otin tuolta erään mainoksen ja linkin pois ettei joku saa taas kuningasideaa ja sano, että "sulla on Heikkilän kanssa varmaan joku sopimus" :D
 
Henkilökohtaisuuksista ja niiden käytön aloittamisesta, katso postisi #216. Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa, joten haista kukkanen (ja kauhia :curs: päälle:D ).
hehe eli jos kritisoin luetunymmärryksen tasoa niin on ok vetää (ihan vääriä) johtopäätöksiä siitä mitä teen "työkseni", millaiset matematiikkakyvyt mulla on jne?

pitäkää ketjunne. oikeasti.
 
Voidaan tosiaan nostaa tämä rasva asiankin VHH:n eduksi pöydälle.

Mitä tarkoittaa omega-3- / omega-6-rasvahappojen suhde?

Tämä on vastaus lukijakysymykseen. Nimimerkki ”linda” kysyy: Mitä tarkoittaa vääristynyt omega-3 / omega-6 - rasvojen suhde, kuten kerrot hauskasti kirjoitetussa omega-jutussa? (02 helmikuu, 2006 00:24)

Jonkinlainen vastauksenpoikanen
Tämä on tavattoman haastava kysymys, linda! En tiedä saanko aikaiseksi mitään vastaukseksi kelpaavaa, mutta yritän jotain kehitellä. Tärkeintä lienee tämä: Epäillään että osa meidän elintasosairauksistamme johtuisi vääristyneestä omega-3 / omega-6-rasvojen suhteesta. Meidän pitäisi saada ravinnostamme huomattavasti enemmän omega-3:sta pysyäksemme terveempinä.

Perustietoa omega-3-rasvahapoista
Omega-3-sarjan rasvahappo on monityydyttymätön rasvahappo, jossa ensimmäinen kaksoissidos on kolmannen ja neljännen hiilen välissä. Siitä tulee tämä omega-3-nimitys. Tämä on ihmisille välttämätön rasvahappo, sillä emme osaa itse muodostaa sitä. Omega-3-sarjan rasvahappoihin kuuluvat alfalinoleenihappo (ALA), eikosapentaeenihappo (EPA), eikosatetraeenihappo (ETA) ja dokosaheksaeenihappo (DHA). Näitä rasvahappoja on enimmäkseen kasviöljyissä ja kaloissa (erityisesti rasvaisissa merikaloissa kuten lohi) ja niitä on pidetty ihmiselle erityisen terveellisinä (esim. alentaa haitallista LDL-kolesterolia, vähentää sydäntautiriskiä, ehkäisee ikääntymistä ja mahdollisesti ehkäisee sekä parantaa masennusta). Kalarasvojen mahdolliset terveysvaikutukset eivät tähän kuitenkaan lopu. Katso yhteenveto esim. tästä.

Perustietoa omega-6-rasvahapoista
Omega-6-sarjan rasvahappo on monityydyttymätön, välttämätön rasvahappo, jossa ensimmäinen kaksoissidos on kuudennen ja seitsemännen hiilen välissä. Elimistössä ei muodostu näitäkään rasvahappoja, joita ovat linolihappo (LA), gammalinoleenihappo (GLA), dihomogammalinoleenihappo (DGLA) ja arakidonihappo (ARA). Kasviöljyt ovat parhaita omega-6-rasvahappojen lähteitä. Katso yhteenveto esim. tästä.

Rasvahappojen suhde
Sitten varsinaiseen kysymykseesi. Käyn hakemassa alkutahdit tohtori Matti Tolosen erinomaisilta rasvahapposivuilta. Länsimaisen ravinnon omega-3/omega-6-rasvahappojen suhde on muuttunut viime vuosikymmeninä epäedulliseksi terveyden kannalta. Tolosen ja muiden tutkijoiden mukaan saamme länsimaisesta ruoasta liikaa omega-6-rasvahappoja suhteessa omega-3-rasvahappoihin. Professori Artemis P. Simopoulos liputtaa sen puolesta, että rasvahappojen suhteen pitäisi olla 1:1 tai korkeintaan 1:2.
Istutko tukevasti? Sillä nyt tulee aika uskomaton juttu (toivottavasti on totta!): Länsimaisen ruoan mainittujen rasvahappojen suhde on 1:20, eli saamme 10-20 kertaa enemmän omega-6:sta kuin mihin pitäisi pyrkiä! Ei minulla ole ollut mahdollisuutta tarkistaa voiko tämä väite pitää paikkaansa, mutta luotan siihen että tässä ollaan tärkeää asiaa edistämässä. Myös lääkelaitoksen asiantuntijat ovat TABU-lehdessä (1/2005) sitä mieltä, että meidän tulisi saada päivittäin vähintään 500 mg omega-3-rasvahappoja. Sen saa (lääkelaitoksen mielestä) joko syömällä päivittäin 150 g rasvaista kalaa tai ottamalla 4-6 kpl perinteistä kalaöljykapselia.
Tutkimusten mukaan elimistön omega-3/omega-6-tasapaino on järkkynyt mm. seuraavissa tiloissa: anoreksia, astma, atopia, autoimmuunitaudit, Crohnin tauti, diabetes, haavainen paksusuolen tulehdus (colitis ulcerosa), lupus erythematosus (LED), multippeli skleroosi (MS), migreeni, masennus, psoriasis, sydän- ja verisuonitaudit, syöpäsairaudet ja tulehdustaudit.

Lähteet sivulla, http://veteraaniurheilija.blogspot.com/2006/02/mit-tarkoittaa-omega-3-omega-6.html

Omega-6

Harva meistä syö tarpeeksi usein kalaa. Ravintomme on muuttunut viime vuosikymmeninä paljon ja monen omegatasapaino on järkkynyt. Ylivallan on ottanut omega-6.

-Käytetään paljon lihatuotteita. Nykyään syödään paljon juustoja, missä on paljon kovaa rasvaa. Jäätelöt ja jogurttivalmisteet ovat myös hyvä esimerkki. Tällaiset ovat lisänneet omega-6 saantia.

Sekä omega-3 että -6 ovat meille hyödyksi, mutta tärkeää on missä suhteessa toisiinsa me näitä omegoita saamme. Jos kutosta on liikaa, estää se kolmosen hyviä vaikutuksia elimistöömme.

Kolmoset ovat pääasiallisesti merellisiä rasvahappoja, kalat, äyriäiset ja niin edelleen. Sen sijaan nämä n-6 sarjan hapot ovat pelkästään kasvikunnassa, kasvikunnasta lähtösiä, Vanhanen valaisee.
-Eli tarvitsemme sekä kasvikuntaa, että kaloja?
Kyllä, jatkaa Vanhanen.

Parhaita omega-3 lähteitä ovat rasvaiset kalat, kuten lohi, tonnikala, silli ja makrilli.
Kasvikunnan omegat saa esimerkiksi rypsi-, pellavansiemen- ja soijaöljystä, sekä saksanpähkinöistä ja tofusta.
Aikuinen ihminen tarvitsee omega-3 noin 2 grammaa vuorokaudessa.

Pellavansiemenöljyä valmistavan Elixioilin toimitusjohtaja Ville Kauppinen:
-Pellavansiemenöljy on paras omega-3 lähde sen takia, että se sisältää välttämätöntä alfalinoleenihappoa, jota elimistön on saatava päivittäin ja sen lisäksi elimistö muuttaa alfalinoleenihapon pitkäketjuisempaan muotoon eli näihin kalan rasvahappotyyppeihin.

-Me ei voida olla varmoja siitä, että meidän elimistö valmistaa varmasti alfalinoleenihaposta EPA:a ja DHA:ta ja tämän takia on parempi käyttää kalaöljykapseleita, joissa tätä EPA:a ja DHA:ta on valmiina, sanoo Jarkko Kiuru Oriolasta.
-Suositteletteko että niitä käytetään rinnakkain?
-Alfalinoleenihappoa ja kalaöljyvalmistetta? No niitä ei tarvitse käyttää rinnakkain, että turvautuisin pelkkään kalaöljyvalmisteeseen.

Kalaöljykauppias ei siis suosittele erikseen kasvikunnan omega-3.
Pellavansiemenöljykauppias sanoo, ettemme pärjää ilman pellavasta saatavaa omegaa.

http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1585

UNOHDA RYPSÄRI!!!!

Oliiviöljyä ja kalaöljyä naamariin!
 
Zone-sarja -42%
UNOHDA RYPSÄRI!!!!

Oliiviöljyä ja kalaöljyä naamariin!

Voisko joku selventää, miksi niin monet suosittelevat oliiviöljyä rypsiöljyn sijaan. Oliiviöljyssä omega3:omega6 suhde on 1:20, kun taas rypsiöljyssä vastaava suhde on 1:2.

Jotenkin tuo 1:2 kuulostaa mun korvaan paljon paremmalta. Missaanko nyt jonkin pointin tässä ihan kokonaan?
 
Voisko joku selventää, miksi niin monet suosittelevat oliiviöljyä rypsiöljyn sijaan. Oliiviöljyssä omega3:omega6 suhde on 1:20, kun taas rypsiöljyssä vastaava suhde on 1:2.

Jotenkin tuo 1:2 kuulostaa mun korvaan paljon paremmalta. Missaanko nyt jonkin pointin tässä ihan kokonaan?
Rypsiöljyssä on omega6:sta tuplamäärä oliiviöljyyn verrattuna. Sillä ei ole väliä, että mikä yksittäisen lähteen omega3/omega6 -suhde on, kysymys on näiden kokonaissaannin suhteesta. Kun syö oliiviöljyn lisäksi kalaöljyä, niin helpompi saada hyvä suhde kuin rypsiöljyllä ja kalaöljyllä. Runsaasti rypsiöljyä käyttämällä omega6:n kokonaismäärä vaan väkisin nousee niin suureksi, että omega3:a ei millään pysty syömään riittävän paljoa.

Oliiviöljy on muussakin suhteessa parempaa ja luonnollisempaa ravintoa kuin rypsiöljy. Itse jätän mielellään kaiken rypsin syömättä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Noniin, olen nyt epätoivoisesti yrittänyt koota näitä tässä ketjussa esiintyneitä pointteja jonkinlaiseen lista-muotoon, mutta olisin erittäin kiitollinen jos joku viitsisi lukaista lävitse ja eritellä BS-väitökset niistä jotka ovat saaneet edes jonkinlaisen konsensus-tuomion.
  • Transrasvat ovat epäterveellisiä, ja mm. valmisruoat, makeiset ja leivintuotteet sisältävät niitä.
  • Antioksidantit ovat erittäin oleellisia terveyden kannalta, ja mm. 2 dl mustikoita päivittäin edesauttaa suojaamaan kehoa happiradikaalien aiheuttamilta soluvaurioilta --> marjat, joissa siis on paljon antioksidantteja, ovat terveellisiä.
  • Kaikki kasvikset ovat terveellisiä.
  • Hiilarit = pahuus itse, eli vaalea leipä, pasta, nuudelit, peruna, jne. on pahasta, eikä kenenkään kannata niitä syödä. (Juu, tahallaan polarisoitu ja provosoivasti muotoiltu lause.. Haluaisin selvyyden nyt tästäkin, että missä tapauksissa hiilarit ovat OK, ja ennen kaikkea, mitkä hiilarit ovat OK. Käsittääkseni näitäkin on erilaisia?)
  • Oliiviöljy > rypsiöljy. (Entä kalaöljy, pellavaöljy, kookosöljy ja muut rasvanlähteet?)
  • Hiilarien vähäsaanti laskee testo-tasoja.
Lopuksi mainitsisin vielä että olen vain toivottomia aukkoja ravintotietoisuudessa omaava noobi kuka arvostaisi todella jos joku osoittaisi tämän ketjun perusteella oikeaan suuntaan jos bodaus-mielessä tavoite olisi omata ns. "ideaali" ruokavalio, ilman että kuitenkaan omaa elinikää lyhentäisi.

Peace. Out. :piis:
 
Voisko joku selventää, miksi niin monet suosittelevat oliiviöljyä rypsiöljyn sijaan. Oliiviöljyssä omega3:omega6 suhde on 1:20, kun taas rypsiöljyssä vastaava suhde on 1:2.

Jotenkin tuo 1:2 kuulostaa mun korvaan paljon paremmalta. Missaanko nyt jonkin pointin tässä ihan kokonaan?

MIKSI EN KÄYTÄ RYPSIÖLJYÄ

Kasvisrasvat kuten soija-, auringonkukka ja rypsiöljy ovat mainioita traktorin polttoaineita mutta ihmisravinnoksi kelpaamattomia rasvoja. Tieto vaatii tietysti hieman kemian ymmärtämistä, joten yritän selvittää asian mahdollisimman selkeästi.

Omega-3- kuten omega-6-rasvat ovat tärkeitä elimistön säätelyjärjestelmien ainesosia. Eikosanoidit ovat hormonein kaltaisia aineita, jotka ovat hyvin tärkeitä säätelytekijöitä solujen välisessä kommunikaatiossa. Eikosanoidit säätelevät muun muassa tulehdusta, veren hyytymistä ja hyvin monia muita elimistön toiminnan kannalta tärkeitä toimintoja. Omegarasvat ovat eikosanoidien esiasteita.

Kun puhutaan hyvistä ja huonoista rasvoista, todellinen pahis on arakidonihappo (AA). Elimistö valmistaa itse arakinodihappoa linolihaposta, jotka molemmat ovat omega-6-rasvoja. Elimistö tarvitsee näitä rasvoja, mutta liika on haitallista.

Linolihappo muuttuu delta-6-desaturaasientsyymin avulla gammalinoli-hapoksi (GLA)), joka sitten muuttuu dihomogammalinoleenihapoksi (DGLA), joka on kaikkien, niin hyvien kuin pahojen, eikosanoidien lähde. Hyviä eikosanoideja syntyy itsestään DGLA:sta, kun taas delta-5-desaturaasientsyymi muuttaa DGLA:n arakidonihapoksi, joka vuorostaan on kaikkien "pahojen" eikosanoidien kantaäiti.

Rypsiöljy sisältää sekä linolihappoa (omega-6), että alfalinoleenihappoa (omega-3 esiaste). Nyt alan teollisuus mainostaa, että nämä rasvat olisivat terveyden lähde.

www.rypsioljy.fi

Valitettavasti tämä ei pidä paikkaansa. Rypsiöljyn omegarasvat ovat lyhyempiketjuisia (C18) mitä elimistömme voi käyttää hyväkseen (C20 -22). Teoriassa alfalinoleenihappo voi muuttua pitempiketjuiseksi omega-3-rasvaksi (DHA, EPA) mutta käytännössä niin ei käy, vaan aine jää elimistöön ja helposti hapettuvana rasvana muuttuu haitalliseksi yhdisteeksi.

Jos jatketaan vielä biokemian puolella. Arakidonihappo on erittäin välttämätön rasva, mutta erittäin myrkyllinen, jos sitä on liikaa. Siksi arakidonihapon pitoisuuden säätely on olennaisen tärkeää elimistölle. Arakidonihappo tappaa koe-eläimet suonensisäisesti ruiskutettuna, kun taas muilla rasvoilla ja kolesterolilla ei ole mitään vastaavaa vaikutusta.

Elimistö säätelee arakidonihapon pitoisuutta siirtämällä ylimäärän rasvasoluihin. Siten liika arakidonihappo stimuloi samalla rasvasolujen syntyä ja on siten yksi lihavuuden syitä. Mutta toisaalta ylimääräinen rasva suojelee elimistöä arakidonihapon haitoilta. Tulee mieleen tässä yhteydessä, kuinka terveellisiä ovat nykyisin suositut rasvaimut. Niin katoaa elimistön ainoa mahdollisuus säädellä arakidonihappon pitoisuuksia.

Transrasvat ja alfalinoleenihappo ehkäisevät delta-6-desaturaasientsyymiä, jolloin linoleenihappo ei muutu GLA:ksi ja koko synteesiketju pysähtyy. Tässä kohtaa väitteet rypsiöljyn terveellisyydestä muuttuvat vähintäänkin kyseenalaisiksi. Rypsiöljy estää siten elimistön luonnollisen eikosanoidisynteesin. Se on tässä suhteessa yhtä haitallinen kuin transrasva.

Delta-5-desaturaasiaentsyymiä ehkäisevät vuorostaan EPA ja glukagoni- hormoni, joka on insuliinin vastavaikuttaja. Siten nämä aineet vähentävät arakidonihapon määrää elimistössä ja sitä kautta myös muun muassa tulehdusta. Insuliini vuorostaan stimuloi tätä entsyymiä eli lisää arakidonirasvan määrää ja samalla taipumusta tulehduksiin ja veritulppiin. Onkin mielenkiintoista, että esimerkiksi monen muun teollisuuden tukeman järjestön ohella Suomen diabetesyhdistys suosittelee vapaata insuliinin käyttöä ja rypsiöljyä.

Toivottavasti edellä mainittu valottaa käsitystäni rypsiöljyn haitoista. Rypsiöljy on haitallista sen sisältämän suuren alfalinolihapon pitoisuuden takia, joka estää eikosanoidien luonnollisen synteesin. Paljon parempi vaihtoehto on oliiviöljy, joka sisältää pääasiassa yksityydytettyä oleiinihappoa, jota ihmisen rasvasta on 45 % sekä linolihappoa, mutta erittäin vähän alfalinolihappoa.

Oheisena sivusto joka käsittelee Kanadan vastaavaa ihmeöljyä, jota kutsutaan Canola-öljyksi. Se on tehty rapsista, rypsin sukulaisöljystä. Molemmat öljyt sisältävät erukkarasvaa, joka on todellinen sydän- myrkky, ja sitten täysin oma kappaleensa tätä öljytarinaa. Valmistajat tosin väittävät, ettei erukkaa enää löydy nykyisistä öljyistä, mutta en usko koko juttuun

healthforcecenter.com

Liha on ihmisen arkidonihapon pääasiallinen ravintolähde. Lihan arakidonihapon pitoisuus määräytyy, kuinka eläintä on ravittu. Nykyiset rehut (kasvirasvat, soija jne) lisäävät olennaisesti arakidonihapon pitoisuuksia lihassa. Kun puhutaan punaisen lihan haitoista, niin kysymys on keinoruokittujen eläinten lihasta. Eläimen luonnollinen ruokinta tuottaa eläimen rasvaan paljon pitkäketjuisia (C-20) omegarasvoja, jotka ovat ihmisravinnon todellinen omegalähde Tietysti liha tulee tuottaa luonnollisella tavalla.

Oheisena erinomaiset linkit, joista selviää kuinka paljon omega-6-rasvaa on öljyissä ja eri lihoissa (USA)

omega-6-omega-3-balance.omegaoptimize.com

omega-6-omega-3-balance.omegaoptimize.com

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=99&kom=1

Sivuilta löytyy linkit.Lukekaa muuten myös blogi kommentit!!!Mielenkiintoista tietoa sielläkin!

Muutenkaan en ole missään nähnyt kiistettävän oliiviöljyn terveellisyyttä ? Rypsistä taas kiistellään ERITTÄIN paljon, joten mun mielestä on aika helppo vetää johtopäätös siitä mitä syö :)

Oliiviöljyn osuus on kreetalaisessa ruokavaliossa huikea: 80 g henkeä kohti päivässä. Tämä nimenomaan Kreetalla, sillä manner-Kreikka jää ehkä noin kolmannekseen tästä ja kuitenkin sielläkin syödään terveellisesti (ja voidaan huomattavasti paremmin) verrattuna meidän eläinrasvapohjaiseen ruokakulttuuriimme. Oliiviöljyn ylivoimaisuus perustuu moniin seikkoihin. Ensiksikin se on nektariöljy ja siksi se sisältää runsaasti enemmän kuin siemenöljyt kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. Ne sietävät hapettumista ja vähentävät LDL-kolestrolia vähentämättä kuitenkaan HDL-kolestrolia. Tämä puolestaan suojaa verisuonia kalkkeutumiselta. (Siemenöljyissä on monityydyttämättömien rasvahappojen määrä korkea, nämä härskiintyvät tuottaen LDL-kolestrolin hapettuneita muotoja ja ylihappoisuutta. Myös margariinit sisältävät haitallisia yhdisteitä.) Oliiviöljy sisältää suuret määrät andioksidantteja, jotka suojaavat verisuonten kalkkeutumiselta kuin myös syöpäsairauksilta. Oliiviöljyn rasvahappojen koostumus on sama kuin äidinmaidon! Nämä seikat ilmenevät Kreetan yliopiston ennaltaehkäisevän lääketieteen ja dietologian laitoksen professorin Antonis Kafatosin tutkimusryhmän tuloksista.

http://www.nicehouse.fi/keittio/reseptit/kreeta/terveys.htm

Oliiviöljystä on helppo löytää matskua :)
 
Transrasvat ovat epäterveellisiä, ja mm. valmisruoat, makeiset ja leivintuotteet sisältävät niitä.

Tietääkseni transrasvojen haitoista kaikki tahot ovat yhtä mieltä.

Tässä hyvä linkki siitä, missä on transrasvoja&miten ne tunnistaa&mitä ne on, http://karppaus.info/wiki/index.php?title=Transrasva

Mutta jottei asia olisi liian yksinkertainen niin taas luonnolliset transrasvat eivät ole haitallisia, esim maidossa esiintyvä CLA :)

Antioksidantit ovat erittäin oleellisia terveyden kannalta, ja mm. 2 dl mustikoita päivittäin edesauttaa suojaamaan kehoa happiradikaalien aiheuttamilta soluvaurioilta --> marjat, joissa siis on paljon antioksidantteja, ovat terveellisiä.

Tämäkin taitaa olla asia josta kukaan ei kauheasti kiistele.

Antioksidanttien lähteitä,
http://www.tohtori.fi/?page=2615864&id=5283112

Dokauksestakin voi tehdä terveellisempää, punkkua naamaan ;) (vähän hiilaria&antioksidantteja :) )

Kaikki kasvikset ovat terveellisiä.

Tästäkään tuskin ketkään kiistelee :)

Hiilarit = pahuus itse

Sanotaanko mielummin näin, että LIIALLISET hiilarit on se pahuus itse :)

Esimerkiksi treenin yhteyteen otetut hiilarit ovat mun mielestä perusteltuja, joskaan eivät välttämättömiä.

Muutenkin hiilareiden määrä pitää katsoa itselle sopivaksi. Kuitenkin pitää musitaa, että pelkkä paino ei ole mittari vaan laihallekkin syntyy insuliiniresistenssi, jonka jälkeen sitten lihoaminen ja muut terveysvaivat tod.näk alkaa. Eli se paastoverensokeri olis hyvä pitää alhaalla, suurin osa tässäkään ketjusta puhujista tuskin tietävät arvojaan.

Kannattaa valita matalan glykeeminen indeksin omaavia hiilareita, siihenhän perustuu suurelta osin esim. Montignacin dieetti. Leipä, peruna ja kaurapuuro eivät ole alhaisen gi:n tuotteita ;)

Kuten sanottu kaikki on henkilökohtaista, joku voi puputtaa viljoja paljonkin ja elää hyvän elämän. Itse en syö viljatuoteitta kuin täysin spesiaalitapauksissa.

Nopeita hiilareita sisältäviä massanlisäystuotteita en suosittelisi kellekkään, palautusjuomana sen käyttö on perusteltavissa.

Oliiviöljy > rypsiöljy.

Luonnolliset rasvat.

Oliiviöljy!

Kalaöljy EHDOTTOMASTI, sen terveysvaikutuksia ei kukaan kiistä.

Kookosöljy on erittäin hyvä, kuten muutkin kookostuotteet! Itse kulutan todella paljon niitä.

Margariini--->voi.

Hiilarien vähäsaanti laskee testo-tasoja.

Tästä mulla ei ole tietoa, joten en kommentoi :)


Kysy lisää jos jäi epäselväksi. Jos päätät alkaa VHH-dietille niin suosittelen lukemaan jonkun aiheeseen liittyvän kirjan ettet turhaan tee virheitä joista kärsit esim. ummetuksena tai huonona olona.

Huonon olon syitä voi yksinkertaisesti olla vaikka sokerin vierotusoireet tai suolan puute. Ummetuksen syynä voi taas yksinkertaisesti olla veden puute jne jne.

Muutama linkki vielä aiheeseen, jossa on paljon tietoa,

http://www.hiilaritietoiset.net/tietopankki.htm

http://www.hiilaritietoiset.net/kirjaesittelyt.htm

http://www.karppaus.info/wiki/index.php?title=Etusivu
 
MIRA82, löysin kivaa matskua tosta kolesteroli asiasta :)

Big Fat Lies
http://www.youtube.com/watch?v=v8WA5wcaHp4

Cholesterol and Heart Disease
http://www.youtube.com/watch?v=i8SSCNaaDcE


:)


PS.

Älkää kukaan pitäkö VHH:ta minään uskontona.

Siteeraan Antti Heikkilää, "Terveys on siksi arvokas asia ettei sitä pidä jättää “asiantuntijoiden” käsiin. Kokeilemalla löytää itselle sopivan ruokavalion."



VHH = Prosessoimatonta,luonnollista ja ravinteikasta ruokaa!
 
Silmäilin ketjun läpi haastattelun katsottuani ja pari juttua paistaa silmiin:
Ketju on raiskattu täyteen Wallacen linkkejä, joita ei kukaan jaksa käydä läpi. Varsinkin kun suurin osa linkeistä on käännöksiin. Myöskin tulee tunne, kuin istuisin jossain lähetyssaarnaajien kidutuskammiossa, jossa pakolla aivopestään uskomaan asiaan X. (ehkäpä kirjoittaja on sen verta nuori, että innokkuus menee ylikin?)
Tässä mielestäni Hulkki, jonka tekstiä aiemmin lainasitkin toimii hyvänä esimerkkinä. Osataan sisällyttää omaa tekstiä ja sitten faktaa tueksi, näitä jaksaa lukeakin.

Sinänsä tuossa VHH on tiettyyn pisteeseen paljon asiaa, kunhan suhteutetaan se kulutukseenkin. Teet päivässä 8h metsurin töitä vs toimistotyö, ensimmäinen voi niitä hiilareita vetää jo aivan eri tahtiin, kunhan lähteet ovat hyviä. Tarkoitan tätä siis myös prosentuaalisesti, en vain absoluuttisina määrinä.
 
Miten te VHH:n kannattajat, jotka treenaa niin miten pitkät sarjat onnistuu? Itse kokeilin viime dieetillä jakoa 10/40/50 (hh/p/r) ja yli 8 toiston sarjat alkoi olemaan yhtä tuskaa. Joten onko kaikki täällä voimailjoita vai mitä jotka tätä kannattaa? :D
 
Mies847 sanoi:
Sinänsä tuossa VHH on tiettyyn pisteeseen paljon asiaa, kunhan suhteutetaan se kulutukseenkin. Teet päivässä 8h metsurin töitä vs toimistotyö, ensimmäinen voi niitä hiilareita vetää jo aivan eri tahtiin, kunhan lähteet ovat hyviä. Tarkoitan tätä siis myös prosentuaalisesti, en vain absoluuttisina määrinä.


Olet oikeassa, tuntuisi olevan niin, että "absoluuttista totuutta" -ruokavalion suhteen ei voi kovinkaan helposti kuvata.
Yksilötasolla, kun liikutaan niin täytyisi myös kenties ottaa esim. geeniperimä huomioon + mainitsemasi rasitustaso per päivä.

Okinawa versus eskimoiden ruokavalio on yksi vertailuajatus, missä syödään radikaalisti eri hiilihydraattimäärillä.

Adventures In Diet: By Vilhjalmur Stefansson sanoi:
In 1906 I went to the Arctic with the food tastes and beliefs of the average American.

By 1918, after eleven years as an Eskimo among Eskimos, I had learned things which caused me to shed most of those beliefs. Ten years later I began to realize that what I had learned was going to influence materially the sciences of medicine and dietetics. However, what finally impressed the scientists and converted many during the last two or three years, was a series of confirmatory experiments upon myself and a colleague performed at Bellevue Hospital, New York City, under the supervision of a committee representing several universities and other organizations.

After some three months as a guest of the Eskimos I had acquired most of their food tastes. I had to agree that fish is better boiled than cooked any other way, and that the heads (which we occasionally shared with the children) were the best part of the fish. I no longer desired variety in the cooking, such as occasional baking - I preferred it always boils if it was cooked.

I had become as fond of raw fish as if I had been a Japanese. I like fermented (therefore slightly acid) whale oil with my fish as well as ever I liked mixed vinegar and olive oil with a salad. But I still had two reservations against Eskimo practice; I did not eat rotten fish and I longed for salt with my meals.

These thoughts led to a summarizing query; If it is almost a mark of social distinction to be able to eat strong cheeses with a straight face and smelly birds with relish, why is it necessarily a low taste to be fond of decaying fish? On that basis of philosophy, though with several qualms, I tried the rotten fish one day, and if memory servers, like it better than my first taste of Camembert. During the next weeks I became fond of rotten fish.


Vilhjalmur Stefansson asui eskimoiden kanssa about 11 vuotta.
Mies alkoi tykkäämään kalasta(keitetty, raaka) ja pikku hiljaa oppi myös tykkäämäään mädäntyneestä kalasta, joka oli eskimoiden herkku.

http://www.ironguru.com/adventures-in-diet

Ruokavalio sisälsi miltei pelkästään lohta (+ hyljettä syötiin + hylkeen öljyä käytettiin, jos eskimot onnistuivat pyydystämään)

sushi sanoi:
Hieman ristiriitaisia nämä sinun juttusi.

Okinawalla nyt ei kuitenkaan syödä ihan VHH oppien mukaan. Esim tämän artikkelin mukaan "History and characteristics of Okinawan longevity food". Proteiinia kuluisi 5.3g Rasvaa 1.6g ja hiilareita 93.1g.
Mikäli nyt ollenkaan oikein tuolta luin.

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=2518208&postcount=253

Tulkintakysymys, 93.1 g vrt. 250-300 g per päivä hiilihydraattia niin Okinawa:n kaltainen ruokavalio olisi 93.1 g:lla hiilihydraattia per päivä, VHH:n ruokavalion kaltainen ?

e: eskimoiden ruokavalio on radikaali, en tiedä onko terveellisempi vai viekö esin. Okinawa selkeästi voiton ?
e1:

Ruokamääristä paha sanoa mitään, mutta laadullisesti ihan ok näyttäis olevan...

En nyt matala hiilariseks menisi kutsumaan, kun näin äkkiä katsottuna...
lepopäivänä n. 115g hiilaria
treenipäivänä n. 240g

Miksei salaattien ja pähkinöitä laskettaisi?? Hiilareita niidenkin hiilarit on.

Tyhjällä vatsalla ei kannata tehdä mitään muuta kuin syödä... ei ainakaan liikuntaa harrastaa. Proteiini / aminohappo -litkua naamariin ja sit vasta lenksulle.

Semantiikaksi menee, mutta kyllä 115g hiilaria lepopäivinä on varsin low-carb, sillä tuosta on enää 15g matkaa siihen, että ruokavalio määritettäisiin kliinisesti ketogeeniseksi. Tehokas ketoosi tosin tulee vastaan vasta jossain alle 50g päivämäärissä. Mutta edelleenkin low-carb on eri asia kuin edes kliininen (saati sitten tehokas) ketogeeninen dieetti.

http://www.****************/forum/showthread.php?p=43620#post43620
 
Miten te VHH:n kannattajat, jotka treenaa niin miten pitkät sarjat onnistuu? Itse kokeilin viime dieetillä jakoa 10/40/50 (hh/p/r) ja yli 8 toiston sarjat alkoi olemaan yhtä tuskaa. Joten onko kaikki täällä voimailjoita vai mitä jotka tätä kannattaa? :D
Minulla ainakin salitreeni rullaa VHH:lla kaikin puolin paremmin. Pitkätkään sarjat ei ole ongelma. Tämä on tietenkin yksilöllistä. Kantsii kokeilla mikä itellä toimii. Minulla puhtia riittää salilla paljon paremmin VHH:lla kuin korkeilla hiilareilla.

Muutenkin vointi on ollut VHH:lla n. 100 kertaa parempi kuin aiemmin. Verenpaineet on laskenut 145/92 => 125/78 vaikka paino ei ole tippunut kuin pari kiloa. Unen tarve on hieman vähentynyt ja olo on muutenkin selvästi virkeämpi. Hiilareita menee ehkä n. 100-150g ja ne kaikki tulee kasviksista, hedelmistä, marjoista, manteleista ja siemenistä. Ei tämä tietenkään mikään maailman optimaalisin ruokavalio bodaukseen ole mutta itselläni menee hyvä olo ja terveys edelle. Ja kyllä liha näinkin kasvaa omiin tarpeisiin riittävästi.
 
Itekkin kiinnostuin aiheesta ja luin kirjan läpi. Asia oli mielenkiintoista ja ehkä hieman hämmentävää aikaisempaan tietoon nähden. Päätin kuitenkin testata ruokavaliota ja nyt 4 päivä menossa. En olossa huomaa eroa juuri suuntaan tai toiseen. Ehkä hivenen hermostuneempi kuin aikaisemmin, mutta muuten ei juuri eroa (kait).

Palauttava viikko menossa, joten en hirveästi reenistä osaa vielä sanoa, mutta eilinen reilu tunnin hölkkä (100-125 syke) meni vähintään yhtä hyvin kuin ennenkin. Kehonrakennusta en siis harrasta, lähinnä juoksua ja 1-2 lihaskuntoa viikossa. Toisaalta en kyllä ennenkään hirveästi ns. nopeita hiilareita syönyt, että ehkä sekin vaikuttaa, vaikka väitetäänkin, että sokerikuormalla ei ole eroa.

'vanha' ruokavalio oli 4-5 kertaa päivässä ateria:

aamupala
3-4 palaa ruisleipää + juustoa ja kurkkua/salaattia
1-2dl kaurahiutaleita ja maitoa
banaani
lasi mehua, vettä ja kahvia

Lounas (tämä pois jos 4 kertaa päivässä)
liha/kala/kana
riisi/pasta + voi/öljy
kasviksia


välipala
rahka/soijaa+maitoa
ruisleipää 2-4 palaa + juusto ja tomaatti tai ananas ja kaurahiutaleita

Illallinen
jauheliha/kala/kana
riisi/pasta + voi/öljy
kasviksia

Iltapala
rahkaa/raejuustoa/tonnikala
öljyä
ehkä hedelmä

Kokeiluna nyt aika paljon erilainen vanhaan verrattuna ja siirryin vain 4 ateriaan päivässä:

Aamupala
munia 2-3 ja lihaa/juustoa
voi
vettä ja kahvia

Lounas (reenin jälkeen)
rahka/soijaa+maitoa
hedelmä ja lusikallinen hunajaa
30min myöhemmin
lautasellinen kasviksia ja oliiviöljyä

Illallinen
Liha/kana/kala
kasviksia
voi ja öljy

Iltapala
rahkaa/raejuustoa/tonnikala
öljyä
Juustoa

Eli erona vanhaan juuri viljat+riisit jne. vaihdettuna kasviksiin ja enemmän rasvaa. Paino puonnut 3 päivässä n. 2kg (aamupaino) 77-78kg ->75.5kg (tänä aamuna). Varmaankin lähinnä nestettä ja ehkä vähän rasvaa lähtenyt. Pitutta 172cm. Mielenkiintoinen ruokavalio kyllä. Ainakin pari viikkoa kokeilen ja vertaan vanhaan.
 
Back
Ylös Bottom