Antti Heikkilän TV-haastattelu!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Wallace
  • Aloitettu Aloitettu
Eipä tästä ketjusta tule enää muuta mieleen kuin se sanonta pulun kanssa shakin pelaamisesta.

Ja juu, anteeksi Wallace, mulla ei todellakaan ollut enää mitään annettavaa tälle ketjulle, joten pysyn kyllä jatkossa poissa. Ja suurella todennäköisyydellä näin tekee kaikki muutkin, jotka pyrkivät tästä aikaan saamaan asiallista ja etiäpäin menevää keskustelua. Huom. Paino sanalla keskustelu, ei turhan jankkaaminen, merkityksetön linkittely (merkityksettömän linkittelystä tekee täydellinen lähdekritiikin puute) ja häiriöksi asti hymiöiden sekaan survominen joka lauseeseen.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ehkä meni linkit hieman aiheen vierestä, mutta eikö perusidea ole tässä syödä reilusti eläinpohjaisia rasvaisia lihoja (pekoni, salami, pihvit jne.) niin kuin iltalehdestä lainaamassasi ... artikkelissa kaveri hehkuttaa ja leikata hiilihydraatit pitkälti hyvin vähiin.

Kannattaisi tutustua laajemmin ravitsemuksen ja sairauksien pitkäaikaisyhteyksiin tieteellisten laajamittaisten tutkimusten pohjalta (eikä erinäisten Tohtori Tolosten ja muiden ikääntymisenestopillereiden kaupustelijoitten artikkeleihin, joihin on lainattu alkuperäistutkimuksista vain omia tarkoituksiaan tukevia argumentteja sieltä täältä).

The China Study on yksi kattavimmista aihetta käsittelevistä teoksista:
http://www.thechinastudy.com

http://books.google.com/books?id=FI...e+china+study&ei=V0I2SqTYBITkyATghMWZBg&hl=fi

http://en.wikipedia.org/wiki/The_China_Study

The research project culminated in a 20-year partnership of Cornell University, Oxford University, and the Chinese Academy of Preventive Medicine, a survey of diseases and lifestyle factors in rural China and Taiwan. More commonly known as the China Study, “this project eventually produced more than 8000 statistically significant associations between various dietary factors and disease.”

The findings? “People who ate the most animal-based foods got the most chronic disease … People who ate the most plant-based foods were the healthiest and tended to avoid chronic disease. These results could not be ignored,” said Dr. Campbell.
 
ai että osaa ihmisellä olla ongelmia lukemisen ymmärtämisen kanssa. Koitappa nyt ymmärtää mitä niklas86 sano sulle ja kirjota se vaikka tähän et mekin tajutaan et oot ymmärtäny ni voidaan siirtyä eteenpäin.
 
Ehkä meni linkit hieman aiheen vierestä, mutta eikö perusidea ole tässä syödä reilusti eläinpohjaisia rasvaisia lihoja (pekoni, salami, pihvit jne.) niin kuin iltalehdestä lainaamassasi ... artikkelissa kaveri hehkuttaa ja leikata hiilihydraatit pitkälti hyvin vähiin.

Se riippuu ihan mistä versiosta puhutaan. Esim Zone versio sallii jopa 40% hiilarikuormat...



Kannattaisi tutustua laajemmin ravitsemuksen ja sairauksien pitkäaikaisyhteyksiin tieteellisten laajamittaisten tutkimusten pohjalta (eikä erinäisten Tohtori Tolosten ja muiden ikääntymisenestopillereiden kaupustelijoitten artikkeleihin, joihin on lainattu alkuperäistutkimuksista vain omia tarkoituksiaan tukevia argumentteja sieltä täältä).

The China Study on yksi kattavimmista aihetta käsittelevistä teoksista:
http://www.thechinastudy.com

http://books.google.com/books?id=FI...e+china+study&ei=V0I2SqTYBITkyATghMWZBg&hl=fi

http://en.wikipedia.org/wiki/The_China_Study

The research project culminated in a 20-year partnership of Cornell University, Oxford University, and the Chinese Academy of Preventive Medicine, a survey of diseases and lifestyle factors in rural China and Taiwan. More commonly known as the China Study, “this project eventually produced more than 8000 statistically significant associations between various dietary factors and disease.”

The findings? “People who ate the most animal-based foods got the most chronic disease … People who ate the most plant-based foods were the healthiest and tended to avoid chronic disease. These results could not be ignored,” said Dr. Campbell.

Ja sun kannattaa tutustua vaikka ns. Ranskan paradoksiin, jos asia on niin yksinkertaista.

The French Paradox
Foods Eaten per Person per Year (in Pounds)
Japan France US
Cereals 232 188 150
Potatoes & Starches 82 168 69
Sugars 47 75 155
Total Carbohydrates 361 431 374
Meats 84 239 258
Eggs 40 31 34
Fish 157 40 16
Dairy Foods 186 788 576
Total Animal Foods 467 1098 884

High consumption of animal foods compared to the Japanese is said to be the cause of heart disease in America. But the French consume much higher levels of animal foods and have much lower rates of heart disease. Americans consume much higher levels of sugar.

http://www.westonaprice.org/traditional_diets/japan.html

Vielä tosta tutkimuksesta.



Jos nyt sain yhtään oikean käsityksen niin kaikesta syytetään kolesterolia vai miten asia on ?


Eipä tästä ketjusta tule enää muuta mieleen kuin se sanonta pulun kanssa shakin pelaamisesta.

Ja juu, anteeksi Wallace, mulla ei todellakaan ollut enää mitään annettavaa tälle ketjulle, joten pysyn kyllä jatkossa poissa. Ja suurella todennäköisyydellä näin tekee kaikki muutkin, jotka pyrkivät tästä aikaan saamaan asiallista ja etiäpäin menevää keskustelua. Huom. Paino sanalla keskustelu, ei turhan jankkaaminen, merkityksetön linkittely (merkityksettömän linkittelystä tekee täydellinen lähdekritiikin puute) ja häiriöksi asti hymiöiden sekaan survominen joka lauseeseen.

Harmi, mä kun aattelin, että sun kanssas olis saanut jonkun fiksunkin keskustelun itse AIHEESTA aikaseks :D
 
Katos, en huomannut :D

Kovin kauan on pitänyt sanallisen arkkunsa kiinni.





Hohhoijjaa, pitää palata taas samaan asiaan.

Ongelma on edelleenkin se 50-65% hiilarikuorma mitä suositellaan, ei se mistä se otetaan.

Katsos nyt vielä kerran näitä linkkejä.

Sokerikuorma käytännössä, osa 1: Leipä



http://www.ravitsemusjaterveys.fi/sokerikuorma-kaytannossa-1.html

Sokerikuorma käytännössä, osa 2: Peruna



http://www.ravitsemusjaterveys.fi/sokerikuorma-kaytannossa-2.html

Sokerikuorma käytännössä, osa 3: Kaurapuuro



http://www.ravitsemusjaterveys.fi/sokerikuorma-kaytannossa-3.html

Siinä on sulle esimerkkinä 3 suomalaista suurta TERVEYSRUOKAA :D

Sulla on kyllä perusasiat niin hukassa :) Tutustu vaikka ekana tähän niin alat ymmärtää sokerikuormaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Glykeeminen_indeksi

http://fi.wikipedia.org/wiki/Glykemiakuorma

Täällä on mielenkiintoista settiä.Vertailua eri ruoka-aineiden aiheuttamasta insuliinitason noususta:
http://www.ajcn.org/cgi/reprint/66/5/1264
Insuliinin nousu ei korreloi pelkästään glykeemisen kuorman kanssa, vaan myös ruoat, jossa ei ole hiilihydraattia nostavat insuliinitasoja.
Esim. Vaalea leipä / potut näyttävät olevan suoraan saatanasta. Mutta pasta olisi parempaa kuin juusto,naudanliha tai kala.
Yllättäen Coca-colan insuliiniindeksiä ei löytynyt mistään. Joten sen vertaaminen vaaleaan tai kokojyväleipään ei ole mahdollista.
 
Täällä on mielenkiintoista settiä.Vertailua eri ruoka-aineiden aiheuttamasta insuliinitason noususta:
http://www.ajcn.org/cgi/reprint/66/5/1264
Insuliinin nousu ei korreloi pelkästään glykeemisen kuorman kanssa, vaan myös ruoat, jossa ei ole hiilihydraattia nostavat insuliinitasoja.
Esim. Vaalea leipä / potut näyttävät olevan suoraan saatanasta. Mutta pasta olisi parempaa kuin juusto,naudanliha tai kala.Yllättäen Coca-colan insuliiniindeksiä ei löytynyt mistään. Joten sen vertaaminen vaaleaan tai kokojyväleipään ei ole mahdollista.

Harmi....

Tälläsen tekstin löysin tosta insuliiniindeksistä,

They tested only 38 foods and found that glycemic and insulin scores were highly correlated. There most interesting finding was that "protein-rich foods and bakery products (rich in fat and refined carbohydrate) elicited insulin responses that were disproportionately higher than their glycemic responses."

http://www.mendosa.com/insulin_index.htm

Taulukkoa perässä...

Ei voi muuta todeta kuin, että siksi VHH on nimenomaan RASVAruokavalio :D

Tästä voi löytyä perää sille miksi runsas proteiinisia ruokavaliota on todettu epäterveellisiksi...Tuli itellekkin uutena, että prodet voi nostaa noin paljon tasoja, mutta sinänsä sillä ei ole VVH:n kannalta merkitystä kun hiilarit on tarkoitus korvata rasvalla.
 
Sori Wallace, että puutun vielä hieman tähän ketjuun...

Jos kerta kaikki mitkä insuliinitasoja reilusti nostaa oli niitä kaameita myrkkyjä ja se insuliini on se pahis nro 1., niin mitenkäs nuo superterveelliset ruuat, kuten lohi, nyt jaotellaan? Sehän nostaa enempi insuliini tasoja kuin valkoinen pasta ja valkoisen pastanhan piti olla suorastaan myrkkyä. Vai pitääköhän lohikin tästälähtien "kylmäpuristaa" öljyksin ja juoda vain se öljy, jos kerta vain se rasva on ravinnoksi kelpaavaa.

Vai voisiko kyseessä olla sellainen juttu, ettei kaikki siltikään ole niin mustavalkoista tuon insuliinin suhteen? Sitähän vielä kukaan ei ole esittänytkään, eihän?
 
Sori Wallace, että puutun vielä hieman tähän ketjuun...

Jos kerta kaikki mitkä insuliinitasoja reilusti nostaa oli niitä kaameita myrkkyjä ja se insuliini on se pahis nro 1., niin mitenkäs nuo superterveelliset ruuat, kuten lohi, nyt jaotellaan? Sehän nostaa enempi insuliini tasoja kuin valkoinen pasta ja valkoisen pastanhan piti olla suorastaan myrkkyä. Vai pitääköhän lohikin tästälähtien "kylmäpuristaa" öljyksin ja juoda vain se öljy, jos kerta vain se rasva on ravinnoksi kelpaavaa.

Vai voisiko kyseessä olla sellainen juttu, ettei kaikki siltikään ole niin mustavalkoista tuon insuliinin suhteen? Sitähän vielä kukaan ei ole esittänytkään, eihän?

Olet oikeassa, että immeeset reagoi eritavalla hiilihydraattiin ja niiden määriin.

Joillekin 200-300 g hiilihydraattia per päivä toimii hyvin (joko geneettisesti elimistö sietää hyvin tahi/+ sitten esim. kestävyysurheilua on runsaasti, miltei joka päivä tuntimäärää treenaamisen parissa).
Ehk' t'ssä tullaan siihen, että ne ihmiset, jotka eivät kestä suuria hiilihydraattimääriä( esim. teoreettinen 200-300g per päivä) ja liikkuvat vähän, hyötyvät eniten VHH/hiilihydraattitietoisesta ruokavaliosta.

Eli jossain määrin suositus: 70-100 g hiilihydraattia per päivä voisi olla kokeilun arvoinen tälläiselle "kansanosalle".
En näkisi tätä metsästäjä/keräilijä hiilihydraattimäärää (70-80 g hiilihydraattia per päivä, keskimääräisesti arveltuna) absoluuttisena totuutena/tietona.
Pakkohan sitä jossain määrin on "omaa genetiikkaa" seurattava ja ehkä sitäkin mistä olosuhteista omat esi-isät on Suomeen löytäneet(tämä tosin suhteellisen hankala "tietoutta" löytää..)


P.S. Perkele, emme ole eskimoita emmekä Okinawalta vaan Suamalaisia!
 
Luettuani tätä "keskustelua" ihmettelen miksi edes vaivaudun mutta menkööt nyt sitten. Mielestäni on aika härskiä huudella ihmisille "Ja ota muuten heti kättelyssä selvää vähän edes vhh:sta ettei tarvitse lähteä ihan perusasioista..." yms. Koko tuo lause osoittaa sinun kyvyttömyyden ottaa selvää perusasioista. Onko sinulla kertaakaan käynyt mielessä, että ehkäpä saatat olla itse jopa väärässä? Tapa jolla sivuutat kaiken mihin et osaa vastata osoittaa, että sinulla on aika suuria puutteita luetun ymmärtämisessä.

En näytä sinulle yhtään tutkimusta, jossa todetaan ettei liika insuliini ole pahasta. En ole ikinä väittänyt etteikö olisi. Osaat ottaa yhden lauseen sitaatteja ja vastata niihin. Ei taida metsä näkyä puilta? Väittely tekniikkasi on väistää vaikeat kysymykset ja laittaa linkki johonkin mikä vastaa näihin kysymyksiin jotenkin tai ei ollenkaan.

HUOM ESIMERKKI

"Ei taida metsä näkyä puilta"

Näytä mulle yksikin tutkimus missä sanotaan, että metsä näkyy puilta ja ettei vhh oo hyvä juttu?

katoppa nää linkit tässä www.perusasiatkuntoon.fi www.etteimuntarviselittää.fi www.postaatäälinkkijosetosaavastaa.net

Jos et vieläkään oo samaa mieltä niin kato ne linkit sieltä sivuilta mitä sulle linkitin. Voit toki mennä myös wikipediaan painaa "satunnainen artikkeli"

HUOM ESIMERKKI PÄÄTTYY

Quote:
"Mistä tiedät, että nykyhetken ravintosuositukset aiheuttavat diabetesta?"

Siitä, että täysin terveet ihmiset ovat sairastuneet elintasosairauksiin kun ovat muuttaneet ruokatottumuksiaan länsimaisiksi.

Quote:
"Kuinka moni tässä maassa syö ravintosuositusten mukaisesti? Jos suositukset vaihdettaisiin vhh:n mukaisiksi ei diabetes häviäisi mihinkään, koska ihmiset söisivät edelleen epäterveellisesti."

Ei pidä paikkaansa.
http://www.ravitsemusjaterveys.fi/so...annossa-1.html
http://www.ravitsemusjaterveys.fi/so...annossa-2.html
http://www.ravitsemusjaterveys.fi/so...annossa-3.html

Siinä on selitetty asia kolmen suomalaisen "terveysruoan" osalta.

Suositukset sitäpaitsi heijastavat suuresti kaikkeen ruokaan mitä meille tarjollaan/mitä meille myydään.

Noi linkit ei liity tuohon mun alkuperäiseen argumenttiini mitenkään. Mä voin linkittää tähän vaikka lomakuvia ihan yhtä hyvin. Toivon tosissani, että lukisit tuon vielä ajatuksella ja vastaisit minulle. Mielestäni teet aika karkean logiikkavirheen. Miten niin ei pidä paikkaansa? Miten esim kaupassa ruokaa ostaessasi nuo suositukset ovat heijastuneet siihen mitä sinulle tarjottiin tai myytiin? Miten ruokailutottumukset on sinulle sama asia kuin ravintosuositukset?

Et yksinkertaisesti voi mitenkään syyttää ravintosuosituksia meidän kansantaudeista, koska tässä maassa ei kovinkaan moni syö ravintosuositusten mukaisesti. Mielestäni tämän todistaa mm. ylipainoisten määrä, koska missään ravintosuosituksessa ei neuvota syömään yli kulutuksen pitkällä tähtäimellä.

Toisin kuin sinulla, minulla ei ole kaikki perusasiat tiedossa, joten ole hyvä ja kerro missä minä menen metsään? Tahtoisin ihan oikeasti tietää, kun en ymmärrä. Vaikutat ihan järkevältä ihmiseltä, joten ole hyvä ja lue ajatuksella mitä kirjoitin ja kirjoita itse oma vastineesi. En aio lukea enään yhtään linkkiäsi kuin korkeintaan lähdekritiikin vuoksi.

Ps. Mielestäni foorumin keskustelun taso yksiselitteisesti laskee, jos vastausten taso on "ei pidä paikkaansa" + linkkejä aiheen ohi. Koska internetissä on niin helppo väitellä "juupas,eipäs" tasolla, on mielestäni ensiarvoisen tärkeää, että mielipiteet perustellaan.
 
Sori Wallace, että puutun vielä hieman tähän ketjuun...

Jos kerta kaikki mitkä insuliinitasoja reilusti nostaa oli niitä kaameita myrkkyjä ja se insuliini on se pahis nro 1., niin mitenkäs nuo superterveelliset ruuat, kuten lohi, nyt jaotellaan? Sehän nostaa enempi insuliini tasoja kuin valkoinen pasta ja valkoisen pastanhan piti olla suorastaan myrkkyä. Vai pitääköhän lohikin tästälähtien "kylmäpuristaa" öljyksin ja juoda vain se öljy, jos kerta vain se rasva on ravinnoksi kelpaavaa.

Vai voisiko kyseessä olla sellainen juttu, ettei kaikki siltikään ole niin mustavalkoista tuon insuliinin suhteen? Sitähän vielä kukaan ei ole esittänytkään, eihän?

Noniin, olipas vitsikästä. Insuliini on elintärkeä, mutta liika insuliini ei. Siinä on aika suuri ero...

Jos ravintosuositukset olisi 50-60% proteiineja, olisi tilanne ainakin lähes ellei yhtä epäterveellinen kuin nyt. Ei se liiallinen proteiinin syönti ole sen parempaa siksi VHH onkin rasvadietti.

Niin ja aika moni meistä vetää kyllä kalaöljyjä ;) Toki kalaakin pitää syödä proteiini katos sattuu olemaan välttämätöntä toisin kuin hiilari ;)
 
Luettuani tätä "keskustelua" ihmettelen miksi edes vaivaudun mutta menkööt nyt sitten. Mielestäni on aika härskiä huudella ihmisille "Ja ota muuten heti kättelyssä selvää vähän edes vhh:sta ettei tarvitse lähteä ihan perusasioista..." yms. Koko tuo lause osoittaa sinun kyvyttömyyden ottaa selvää perusasioista. Onko sinulla kertaakaan käynyt mielessä, että ehkäpä saatat olla itse jopa väärässä? Tapa jolla sivuutat kaiken mihin et osaa vastata osoittaa, että sinulla on aika suuria puutteita luetun ymmärtämisessä.

Vai sellasta, ei vaan huvita sadatta kertaa postailla jotain wikipedia-linkkejä tänne kun jotkut ei viitti edes sen vertaa ottaa asiasta selvää...

En näytä sinulle yhtään tutkimusta, jossa todetaan ettei liika insuliini ole pahasta. En ole ikinä väittänyt etteikö olisi. Osaat ottaa yhden lauseen sitaatteja ja vastata niihin. Ei taida metsä näkyä puilta? Väittely tekniikkasi on väistää vaikeat kysymykset ja laittaa linkki johonkin mikä vastaa näihin kysymyksiin jotenkin tai ei ollenkaan.

Mistäs me sitten ollaan eri mieltä ? :wtf:

Noi linkit ei liity tuohon mun alkuperäiseen argumenttiini mitenkään. Mä voin linkittää tähän vaikka lomakuvia ihan yhtä hyvin. Toivon tosissani, että lukisit tuon vielä ajatuksella ja vastaisit minulle. Mielestäni teet aika karkean logiikkavirheen. Miten niin ei pidä paikkaansa? Miten esim kaupassa ruokaa ostaessasi nuo suositukset ovat heijastuneet siihen mitä sinulle tarjottiin tai myytiin? Miten ruokailutottumukset on sinulle sama asia kuin ravintosuositukset?

Itse kysyit, "Mistä tiedät, että nykyhetken ravintosuositukset aiheuttavat diabetesta?"

Tohon perustelin niitä sokerikuorma juttuja, kun se asia on nimenomaan se mikä mättää ravintosuosituksissa.

Tottakai ravintosuositukset vaikuttaa elintarviketeollisuuteen vai etkö ole huomannut kevyt-tuotteita hyllyillä ? Ja tottakai ne vaikuttavat myös esimerkiksi kouluruokailuun jne jne.

Esimerkiksi Ruotsissa on tullut jo myyntiin VHH valmisaterioita kun siellä on ilmapiiri muuttunut.

Ruokailutottumukset opitaan ravintosuositusten perusteella, eri asia on tietenkin kuinka kauan niitä noudattaa(jokaiselle opetetaan ruokaympyrä ja syötetään virallisterveellistä ruokaa), mutta edelleenkin se on täysin yhdentekevää koska se ravintosuositus ei tee eroja sokerikuormille. Eli totut jo suuriin hiilarikuormiin vaikka söisit koko ajan virallisterveellälinjalla.

Jos suosituksissa taas kehoitettaisiin rajoittamaan hiilareita, olisi paljon suurempi todennäköisyys, että porukka pysyisi paremmalla ruokavaliolla. Ihan vaan sillä perusteella mitä liiat hiilarit tekee kehossa.

Et yksinkertaisesti voi mitenkään syyttää ravintosuosituksia meidän kansantaudeista, koska tässä maassa ei kovinkaan moni syö ravintosuositusten mukaisesti. Mielestäni tämän todistaa mm. ylipainoisten määrä, koska missään ravintosuosituksessa ei neuvota syömään yli kulutuksen pitkällä tähtäimellä.

Ei käsketä, mutta kun tollaset hiilarimäärät AIHEUTTAA sen liian syömisen :D

Sitäpaitsi millä helvetin perusteella edes jonkun sohvaperunan pitäis vetää 50-60% hiilaria päivässä ?

Kerro sinä tai joku muu mulle se ?:thumbs:

Toisin kuin sinulla, minulla ei ole kaikki perusasiat tiedossa, joten ole hyvä ja kerro missä minä menen metsään? Tahtoisin ihan oikeasti tietää, kun en ymmärrä. Vaikutat ihan järkevältä ihmiseltä, joten ole hyvä ja lue ajatuksella mitä kirjoitin ja kirjoita itse oma vastineesi. En aio lukea enään yhtään linkkiäsi kuin korkeintaan lähdekritiikin vuoksi.

Tosiaan eka toi vastakysymys mikä on tossa yläpuolella. Eli miksi ihmeessä sohvaperunalle suositella tollasia hiilarimääriä ?

Se sokerikuorma esimerkki mikä oli tossa aikasemmin kiteyttää koko asian hyvin. Virallinen suositus ei ota mitenkään huomioon glykeeminista kuormaa. Siinä on se perimmäinen ongelma.

opas parempaan oloon ja terveeseen painonhallintaan.

Luettelossa kerrotaan eri ruoka-aineiden ja elintarvikkeiden glykeeminen kuorma (GK). GK-arvo kertoo, miten paljon ja miten nopeasti ruoka-aine vaikuttaa verensokeriin. Mitä alhaisempi GK-arvo, sitä kevyempi glykeeminen kuorma ja sitä vakaampana verensokeri pysyy.

http://www.kuntoplus.fi/Crosslink.jsp?a=6650

Tuolta voi katella arvoja. Ja toi GK ei ole mikään VHH keksimä juttu sitten :D
 
Olet oikeassa, että immeeset reagoi eritavalla hiilihydraattiin ja niiden määriin.

Joillekin 200-300 g hiilihydraattia per päivä toimii hyvin (joko geneettisesti elimistö sietää hyvin tahi/+ sitten esim. kestävyysurheilua on runsaasti, miltei joka päivä tuntimäärää treenaamisen parissa).
Ehk' t'ssä tullaan siihen, että ne ihmiset, jotka eivät kestä suuria hiilihydraattimääriä( esim. teoreettinen 200-300g per päivä) ja liikkuvat vähän, hyötyvät eniten VHH/hiilihydraattitietoisesta ruokavaliosta.

Eli jossain määrin suositus: 70-100 g hiilihydraattia per päivä voisi olla kokeilun arvoinen tälläiselle "kansanosalle".
En näkisi tätä metsästäjä/keräilijä hiilihydraattimäärää (70-80 g hiilihydraattia per päivä, keskimääräisesti arveltuna) absoluuttisena totuutena/tietona.
Pakkohan sitä jossain määrin on "omaa genetiikkaa" seurattava ja ehkä sitäkin mistä olosuhteista omat esi-isät on Suomeen löytäneet(tämä tosin suhteellisen hankala "tietoutta" löytää..)


P.S. Perkele, emme ole eskimoita emmekä Okinawalta vaan Suamalaisia!

Tutkimuksessa tutkittiin 1000kJ annoksen aiheuttamaa insuliinikuormaa, yksi ruoka-aine testattiin kerrallaan. Perunan II on huono, mutta perunaa pitää syödä
370g,että saa sen 1000kJ kasaan. Normi-aterialla jää ainakin itseltä tekemätä. Kukaanhan ei syö pelkkää yhtä tuoka-ainetta yhdellä aterialla.

Kuinka insuliiniarvot alkavat käyttäytyä, kun ruoka-aineista kasataan ateria. Aterialla eri ruoka-aineiden osuus ei ole tasainen,ja sitäkään on mahdotonta sanoa, että miten ne käyttäytyvät yhdessä.

Mikä insuliiniindeksi arvo on vielä hyväksyttävä? Minkä arvon jälkeen ravinto on huonoa? Mikä on liikunnan, perintötekijöiden ja kehon koostumuksen vaikutus. Mitkä muut tekijät vaikuttavat.
Se, joka osaa selittää kokonaisuuden voikin alkaa odotelemaan Nobelia.

Ihmiset ovat valmiita sijoittamaan terveyteen ja hyvinvointiin rahaa. Kun kokonaisuutta ei ymmärretä on erilaisilla muka tieteellisillä väitteillä helppo myydä omia tuotteitaan.
Entistä uskottavammksi homma muuttuu,kun kauppamiehenä on lääkäri. Okinawa -dietti on bisnestä. Samoin VHH eri muodoissaan. Itse suhtaudun suurella kriittisyydellä heidän
(ja muidenkin, jotka yrittävät myydä minulle) väittämiinsä.

Nämä ovat niin monimutkaisia asiota, että ei me tässä threadissa saada lopullista totuutta selville. Mutta onpahan viihdettä :)
 
Viimeksi muokattu:
Tutkimuksessa tutkittiin 1000kJ annoksen aiheuttamaa insuliinikuormaa, yksi ruoka-aine testattiin kerrallaan. Perunan II on huono, mutta perunaa pitää syödä
370g,että saa sen 1000kJ kasaan. Normi-aterialla jää ainakin itseltä tekemätä. Kukaanhan ei syö pelkkää yhtä tuoka-ainetta yhdellä aterialla.

Kuinka insuliiniarvot alkavat käyttäytyä, kun ruoka-aineista kasataan ateria. Aterialla eri ruoka-aineiden osuus ei ole tasainen,ja sitäkään on mahdotonta sanoa, että miten ne käyttäytyvät yhdessä.

370 g perunaa, mitäs tuo nyt olisi, ehkä jotain 3-4 isoa perunaa. Ei mahdoton määrä syödä sinäänsä. Ennen wanhaan maaseudulla syötiin enemmän perunaa ja sen lisäksi jotain peruskastiketta, missä vehnäjauhoa käytetty.
Ei esim. Päijät-Hämäläisten torpparien perheissä rahaa kunnolliseen lihaa käsittääkseni ollut, että sitä olisi päivittäiseen ruokailuihin ostettu.
Kun ajattelee, että lapsia saattoi olla suhteellisen paljon esim. 5-6 kpl, esim. oman isä ukon lapsuutta ajattelen.

sushi sanoi:
Mikä insuliiniindeksi arvo on vielä hyväksyttävä? Minkä arvon jälkeen ravinto on huonoa? Mikä on liikunnan, perintötekijöiden ja kehon koostumuksen vaikutus. Mitkä muut tekijät vaikuttavat.

Se, joka osaa selittää kokonaisuuden voikin alkaa odotelemaan Nobelia.

Ihmiset ovat valmiita sijoittamaan terveyteen ja hyvinvointiin rahaa. Kun kokonaisuutta ei ymmärretä on erilaisilla muka tieteellisillä väitteillä helppo myydä omia tuotteitaan.
Entistä uskottavammksi homma muuttuu,kun kauppamiehenä on lääkäri. Okinawa -dietti on bisnestä. Samoin VHH eri muodoissaan. Itse suhtaudun suurella kriittisyydellä heidän (ja muidenkin, jotka yrittävät myydä minulle) väittämiinsä.

Nämä ovat niin monimutkaisia asiota, että ei me tässä threadissa saada lopullista totuutta selville. Mutta onpahan viihdettä :)

Hyviä pointteja esität sushi =]
Ehk' jossain vaiheessa tulee esille esim. geneettisen tutkimuksen avulla uusia asioita, päästään lähelle jotain ns. "absoluuttista tiedettä".. :)
 
Mutuilen...

Tutkimuksessa tutkittiin 1000kJ annoksen aiheuttamaa insuliinikuormaa, yksi ruoka-aine testattiin kerrallaan. Perunan II on huono, mutta perunaa pitää syödä
370g,että saa sen 1000kJ kasaan. Normi-aterialla jää ainakin itseltä tekemätä. Kukaanhan ei syö pelkkää yhtä tuoka-ainetta yhdellä aterialla.

Välipalat on usein sellasia joiden hiilaripitoisuus nousee helposti, vähän jotain tuoremehua&makeeta hedelmää niin on hiilari kivasti kasassa :)

Edelleenkin mä nään, että ongelma on siinä mitä liika hiilari aiheuttaa, eli

Rautalankamalli hiilihydraattitietoisesta ruokavaliosta:

Kun nykysuositusten mukaisesti syödään liikaa hiilihydraatteja, käynnistyy ylensyönnin noidankehä, sillä kaikki hiilihydraatit muuttuvat elimistössämme sokeriksi ja runsaasti syötyinä ne nostavat nopeasti verensokeria.

Elimistömme torjuu voimakasta verensokerin nousua erittämällä runsaasti insuliinia, joka heilauttaa verensokerin nopeaan laskuun. Nopeasti laskevan verensokerin elimistö tulkitsee ”energianpuutteeksi”, mikä synnyttää yhä lisää nälän tunnetta, vaikka juuri olisi syöty runsaasti ja elimistö itse asiassa samaan aikaan varastoi liikenevää energiaa mahdollisimman tehokkaasti rasvaksi – tämän seurauksena ihminen lihoo.

Kun hiilihydraattien määrää kontrolloidaan vältytään tuolta verensokerin nousujen ja laskujen kierteeltä, ja elimistö siirtyy polttamaan rasvavarastoja energiaksi.

Mitä kohtaa et allekirjoita ja miksi ?

Kuinka insuliiniarvot alkavat käyttäytyä, kun ruoka-aineista kasataan ateria. Aterialla eri ruoka-aineiden osuus ei ole tasainen,ja sitäkään on mahdotonta sanoa, että miten ne käyttäytyvät yhdessä.

En ihan täysin ymmärrä mitä haet tällä takaa ? Kyllähän me tiedämme aika paljon asioita (kuten, että jotkut aineet hidastavat imeytymistä)käyttätymisestä ? Sehän on ihan yksinkertainen tutkimus mun mielestä pääpiirteittäin, ihan jättämällä viljat vaikka ruokavaliosta voit helposti miten esim. kehosi kestää niitä ?


Mikä insuliiniindeksi arvo on vielä hyväksyttävä? Minkä arvon jälkeen ravinto on huonoa? Mikä on liikunnan, perintötekijöiden ja kehon koostumuksen vaikutus. Mitkä muut tekijät vaikuttavat.
Se, joka osaa selittää kokonaisuuden voikin alkaa odotelemaan Nobelia.

Edelleenkin, kyllähän insuliinilla on positiivisiakin vaikutuksia kehossa. Mutta nyt tullaan siihen insuliiniresistenssiin sitten, sehän on se tila jota jokaiseen tulee välttää. Mun mielestä se onnistuu helpoiten kuuntelemalla omaa kehoa, jos ei se onnistu niin ottamalla paastoverensokeriarvon tietää jo aika paljon sokeriaineenvaihduntansa tilasta.

Mun mielestä proteiinien indeksiarvolla ei ole mitään merkitystä jos ollaan VHH:lla, sitä kuitenkin syödään aika minimaalinen määrä eikä insuliinin eritys pääse lähellekkään niitä määriä mitä se on näillä virallisilla suosituksilla 50-60% hiilaria&15% protskua tai jotain sinneppäin. Aika selvä asia mun mielestä, että VHH rasittaa vähemmän sokeriaineenvaihduntaa ?

Ihmiset ovat valmiita sijoittamaan terveyteen ja hyvinvointiin rahaa. Kun kokonaisuutta ei ymmärretä on erilaisilla muka tieteellisillä väitteillä helppo myydä omia tuotteitaan.

Tässähän se hauskuus tulee :D

Kun harva VHH-tyyppi oikeasti myy mitään kun motto on "prosessoimantonta&luonnollista&ravinteikasta ruokaa" ? Periaatteessa toi mottohan sanoo jo ei pillereille.

Enkä mä ymmärrä, että mitä pahaa olis sijoittaa terveyteensä, on kuitenkin lisäravinteita joista on kiistatonta hyötyä...

Entistä uskottavammksi homma muuttuu,kun kauppamiehenä on lääkäri. Okinawa -dietti on bisnestä. Samoin VHH eri muodoissaan. Itse suhtaudun suurella kriittisyydellä heidän
(ja muidenkin, jotka yrittävät myydä minulle) väittämiinsä.

Niin kukahan olisi VHH:ta jatkanut loputtomiin jos ei tuloksia olisi tullut.

Kerros lisää vaikka Antti Heikkilän bisneksistä ? Juu, kirjoja kirjottelee ja ?

Nämä ovat niin monimutkaisia asiota, että ei me tässä threadissa saada lopullista totuutta selville. Mutta onpahan viihdettä

Ei varmaan niin.




Ihmiset ovat valmiita sijoittamaan terveyteen ja hyvinvointiin rahaa. Kun kokonaisuutta ei ymmärretä on erilaisilla muka tieteellisillä väitteillä helppo myydä omia tuotteitaan.
Entistä uskottavammksi homma muuttuu,kun kauppamiehenä on lääkäri. Okinawa -dietti on bisnestä. Samoin VHH eri muodoissaan. Itse suhtaudun suurella kriittisyydellä heidän
(ja muidenkin, jotka yrittävät myydä minulle) väittämiinsä.

Nämä ovat niin monimutkaisia asiota, että ei me tässä threadissa saada lopullista totuutta selville. Mutta onpahan viihdettä :)


PS. Kerro mulle mitä sä VHH:ssa vastustat ?
 
Sanoko se vastustavansa vhh:ta? insuliini ei ole yhtä kuin vhh..

Ensinnäkin, kysyinkö sulta ? EIkö sulla ole oikeasti mitään muuta tekemistä kun puuttua TOISTEN ihmisten keskusteluihin jollain one-linereilla ?

Vastustaa/olla eri mieltä...whatever.

VHH kulminoutuu kyllä täysin insuliiniin...

PS. Tää on sitten viimenen vastaus sulle näihin sun aihetta järisyttäviin viesteihin, että ei kannata vastata mitää jos ei ole mitään sanottavaa

Platon sanoin,

Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something.

:D
 
Olen pitänyt Heikkilää suhteellisen järkevänä ja asiantuntevana tyyppinä. Päätinkin tämän voksi selata hieman erästä miehen kirjaa ja törmäsin seuraavanlaiseen kohtaan:

"Proteiinijauheet, jotka ovat suosittuja varsinkin kehonrakentajien keskuudessa, ovat terveydelle haitallisia. Jauheissa proteiini on pääasiassa denaturoituneessa muodossa joten elimisto ei kykene käyttämään sitä kunnolla."

Tämän enemäpää herra ei näkemystään perustellut. Mitäs mieltä muut ovat tästä kommentista?
 
Ensinnäkin, kysyinkö sulta ? EIkö sulla ole oikeasti mitään muuta tekemistä kun puuttua TOISTEN ihmisten keskusteluihin jollain one-linereilla ?
Aika huono sanoisin, nimittäin sushi keskusteli Pohjoisvirran kanssa Insuliinista eikä vhh:sta ja sä vedit väliin taas sun normin "Mitä mieltä SÄ oot vhh:sta" eli pitäiskö kysyä mitä hittoa sä heität tollasia kysymyksiä sinne väliin. Ja hei sä vastaat joka kerta ni turha kirjottaa että et vastaa enää.

Edit. Ei saatana nyt vasta katoin ton Platonin vertauksen :D Kaveri jonka keskustelun pääpiirteet on siinä että heittää linkkiä koska EI JAKSA kirjottaa jotain pitkää juttua omin sanoin. Oikeesti nyt?!
 
Ihan tähän vielä voin sanoa että kaiken ton henk. vittuilun jälkeen mitä oot tässä keskustelussa heittäny ni sun ei pitäis ihmetellä miks tuun väliin kysymään sulta jotain vai miks luulet että oot ainoo jolle tässä ketjussa on offtopiccia tullu? et kumminkaan ole ainoa joka tässä on keskustellu niin vikahan ei voi missään nimessä ollu sinun foorumietiketissä.
 
Olen pitänyt Heikkilää suhteellisen järkevänä ja asiantuntevana tyyppinä. Päätinkin tämän voksi selata hieman erästä miehen kirjaa ja törmäsin seuraavanlaiseen kohtaan:

"Proteiinijauheet, jotka ovat suosittuja varsinkin kehonrakentajien keskuudessa, ovat terveydelle haitallisia. Jauheissa proteiini on pääasiassa denaturoituneessa muodossa joten elimisto ei kykene käyttämään sitä kunnolla."

Tämän enemäpää herra ei näkemystään perustellut. Mitäs mieltä muut ovat tästä kommentista?

Muistan ton kommentin Antin ekoista kirjoista, mutta nykyään se on kyllä toista mieltä asiasta.

Kenties jauheet ovat menneet eteenpäin tai sitten Antti on vain muuten muuttanut mielipidettään.

Mistä tiedän ? Esim, omalla sivullaan Heikkilä suosittelee tälläistä reseptiä ;)

Heikkilän proteiinipommi
Turkkilaista jugurttia 2 dl (ruotsalaisvalmisteinen, rasvaprosentti peräti 10 ! mutta maistuu erinomaiselta )
Heraproteiinia 1 dl ( Saa urheilukaupoista )
Kuivattua ja jauhettua suomalaista marjaa 2 rkl

Sekoitetaan ja nautitaan ennen harjoitusta

http://anttiheikkila.com/index.php?id=0&uutisia=2


:D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom