kiekko sanoi:
Tää ei oo ny ihan peruskysyymys mutta kysynpä kuitenkin :) Eli miten lihaksen ympärysmitta mitataan? Jännitetäänkö lihasta samalla ja mistä kohtaa se mitataan? Esim jos mittaatt reiden paksuutta niin mitataanko se paksuimmasta kohdasta josta suurin osa on luultavasti rasvaa... En tie mistään mitään :nolo:


jännitettynä, paksuimmasta kohtaa (näin ainakin ite) :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Powerhousu sanoi:
Tää onkin jo vanha kysymys, mutta ei aiemmin osunut silmiin jostain syystä. Kaikkihan riippuu siitä mikä on jako. Jos teet nelijakoisella, (tai kolmijakoisella, tai millä vaan jaolla jossa kroppa treenataan läpi kerran viikossa) niin toi on ihan hyvä jos vaan jaksat noin monta sarjaa. Jos taas treenaat kaksijakoisella niin tossa on helvetisti liikaa, yksijakoisesta puhumattakaan.

Nelijakoisessahan toi sarjamäärä määräytyy ihan sen mukaan miten kovia ne sarjat on, eli miten monta pystyt tekemään kunnes tunnet olevasi valmis. Sama koskee siis kaikkia kroppa kerran viikossa -jakoja. Mulla se raja menee jossain kuudessa sarjassa, joista neljä kovaa ja kaksi pumppisarjaa. (Onhan pumppisarjatkin kovia, mutta eri tavalla) Eli aika pitkälle tunteeseen perustuu nelijakoisen sopivat sarjamäärät. Jos ei osaa ottaa itsestään tarpeeksi irti, niin pystyy tekemään vaikka 12 sarjaa. Siinä vaiheessa kyllä kannattaa alkaa tarkistamaan sitä treenaako oikeasti kovaa ja alkaa harjoittelemaan sitä taitoa.

Yksi ja kaksijakoisessa taas ei mennä niin paljon tunteella, vaan vähän sinne päin. Teoriassahan noi nelijakoisen sarjamäärät kannattaa jakaa kaksijakoisessa kahdella, koska treenejä on tuplamäärä, ja yksijakoisessa kolmella, koska treenejä on kolme kertaa niin paljon lihasryhmää kohti. Eli nelijakoisella selälle vaikka 12 sarjaa, niin kaksijakoisella tehdään 6 ja yksijakoisella 4 sarjaa. Viikottainen sarjamäärä on siis sama kaikissa. Ja toi 12 sarjaa selälle ei ollut mikään suositus. Käytin sitä, koska se on jaollinen kahdella ja kolmella. Tämä oli siis teoriassa, käytännössä mennään vähän sinne päin, mutta sarjamääriä ajatellaan enemmänkin järjellä, eikä sillä miltä lihaksesta tuntuu. Lisäksi yksi- ja kaksijakoisessa sarjoja ei vedetä niin loppuun kuin nelijaoisessa, koska hermoston pitää ehtiä palautumaan ennen seuraavaa treeniä. Siksi saattaisi olla hyvä lisätä +1 sarja tohon jakolaskun tulokseen. Teoreettista pohdintaa siis toikin taas, ja äkkiä tulee liikaa sarjoja jos noin tekee. (riippuu tietysti ihan tapauksesta) Se tiheämpi frekvenssi itsessään taitaa ajaa saman asian.

Toivottavasti tää selvensi vähän asioita, vaikka tässä nyt tehtiinkin asioista vähän vaikeita. Tärkeintä on, että treenaat vaan kovaa ja säännöllisesti, sekä syöt ja lepäät hyvin. Ei sillä ole lopulta merkitystä teetkö 8 vai 9 sarjaa.



Edit: Unohtu...

Älä sitten treenaa vatsoja joka kerta. Vatsat neljä kertaa viikossa kuulostaa aika pahalta. Lepoa nekin tarvitsee siinä kuin muutkin lihakset.

.

joo tuo selvens asiaa :) (teen 4-jakosella tän ohjelman)
 
Moro, otin tämän 4-jakoisen ohjelman tuolta toisesta threadista:

4-jakoiset ohjelmat

1. Rinta, hauikset, forkut
-Penkkipunnerrus tanko / kp x3
-Vinopenkki kp / tanko x3
-Ristitalja / peck-deck / viparit maaten x2
-Hauis tanko / kp x3
-Hauis scott kp / tanko x2
-Keskitetty hauiskääntö x2
-Rannekääntö x3

2. Jalat
-Kyykky / etukyykky / prässi x4
-Reiden ojennukset x3-4
-SJMV x 4
-Reiden koukistukset x 2-3
-Pohkeet istuen / seisten 5-6

3. Olkapäät, ojentajat
-Vipunostot sivulle x2
-Vipunostot taakse x2
-Pystypunnerrus tanko / kp x3-4
-Kapea penkki x3
-Rankalainen punnerrus x3
-Ojentajapunnerrus x2

4. Selkä, epäkkäät
-Kulmasoutu tanko / kp x 3
-Alatalja x 3
-Ylätalja leveä / leuanveto x3
-Ylätalja kapea x3
-Kohautukset x3


Ensimmäisen reeniviikon jälkeen tuli heti muutama kysymys mieleen eli miksi tuossa ohjelmassa ei ole ollenkaan ranneojennusta, onko se täysin turha liike?
Ja sitten sama homma, vipunostot eteen puuttuu ja pystysoutu, jota olen aikaisemmin tehnyt aika paljonki...niin ja vatsatkin on jääny poies kokonaan...
 
mikä on ranneojennus? :jahas:
kyllä tossa varmasti tulee olkapäille ihan tarpeeksi treeniä jo.
pikasesti kun kattosin niin vatsat tosiaankin puuttuu tosa, tekisin ne jalka päivänä.
 
Tietääkö kukaan paljon niissä lidlin 140gramman tonnikalaa vedessä / öljyssä purkeissa on proteiinia per 100g? Tänään kun kävin lidlissä ja katoin niitä purkkeja niin kummassakaan ei lukenut ravintosisältä per 100g. Luki vain ainesosat :/.
 
nkt sanoi:
Ensimmäisen reeniviikon jälkeen tuli heti muutama kysymys mieleen eli miksi tuossa ohjelmassa ei ole ollenkaan ranneojennusta, onko se täysin turha liike?
Ja sitten sama homma, vipunostot eteen puuttuu ja pystysoutu, jota olen aikaisemmin tehnyt aika paljonki...niin ja vatsatkin on jääny poies kokonaan...

Voin vastata tähän kun ilmeisesti tuo on mun väsäämästä ketjusta otettu. Eli rannekäännöstä varmaan puhutaan ranneojennuksen kohdalla? Ja se nyt ei ole turha liike, mutta ei välttämätönkään, eli sen voi ottaa lisäksi vaikka hauistreeniin perään. Jotkut tykkää sitä tehdä, jotkut ei välitä tehdä erikseen, sama juttu epäkkäiden kanssa, toiset kohauttelee, toiset luottaa maveen.

Vipunostot eteen on suurelle osalle aika turhaa kun etuolkapäät on kovilla lukuisista punnerruliikkeistä esim. rinta, ojentaja ja olkapäätreenissä muutenkin, eli niiden suora treenaaminen on aika turhaa.

Pystysoutu on vaihtoetoinen olkapääliike, jota voi hyvin tehdä, eli ei ole mistään syystä jätetty pois, kaikki liikkeet ei vain esimerkkiohjelmiin mahdu.
 
Feature boy sanoi:
Ja joidenkin mukaan pystysoutu on pahaksi olkapäille, tosin en tämän todenperäisyydestä sitten tiedä...

ja tämä väite on ihan yksilöllistä ja oteleveydestä kiinni
 
Tietääkö kukaan mihin käden lihaksiin tuo koulun narukiipeily vaikuttaa ja miten siihen narukiipeilyyn vois treenata meidän luokalla vain yks pääsee likuntatunnilla ihan ylös, mutta itsekkin haluaisin saavuttaa sen myös joten mitä pitäis treenata. Liikuntatunilla opettaja ei anna käyttää jalkoja apuna ylös kiivetessä eli vain käsiä. ;)
 
olkapäät, yläselkä, hauis jonkun verran, melkein kuin leukoja tekis. siis toi narukiipeily

edit: Voiko kuumetta tulla kovan treenin jälkeen? itellä kerran tuli kuumeinen olo treenin jälkeen... aamulla taas ei ollu kuumetta. vai oliko tilapäinen kuumekohtaus?
 
Ja nimenomaan sitä puristusvoimaa tuossa kiipeilyssä tarvitaan kanssa paljon. Kokeilepa vetää leukoja niin, että ripustat pyyhkeen tangon yli ja roikut siitä. Hyvä keino treenata selkää ja puristusta samanaikaisesti.
 
KSENA sanoi:
olkapäät, yläselkä, hauis jonkun verran, melkein kuin leukoja tekis. siis toi narukiipeily --

Köyteen kiipeäminen/leuanveto ei ota olkapäihin milläänlailla.

Alkuperäiselle kysyjälle: alat reenailemaan leuanvetoa volyymi-painotteisesti.

woot Minäkin pääsin narua pitkin liikuntasalin kattoon jalat 90 asteen kulmassa ylävartaloon nähden, kun lukion toisella kokeilin sisäfudiksen perään.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom