Ylätalja on se laite, jossa istutaan (useimmiten) kasvot painopakkaa kohti, vaijeri tulee ylhäältä ja siitä kiskotaan vaijeria alas erilaisillla kahvoilla joko niskan taakse tai rinnalle. IMO unohda 1-käden ylätalja ja käytä kahden käden kahvoja.
Vipunostot sivuille on olkapääliike. Se tehdään joko käsipainoilla (kp) tai taljassa (esim. ristitaljan toisessa puoliskossa).
Hauiskääntö kp ei kerro muuta kuin, että kyseessä on olkavarren koukistajaa harjoittava kääntöliike, joka tehdään käsipainoilla (kp). Voi olla keskitetty, vuorottainen tai ihan mikä muu tahansa eikä sillä ole ohjelman kannalta mitään seksuaalista tai muutakaan merkitystä. IMO.
"Ojentajat niskan takaa kp" ei kyllä selvennä liikkeestä yhtikäs mitään täsmällistä. Kyseessä jokin olkavarren ojentajaa harjoittava
käsipainovariaatio.
Tuohon ohjelma kysymykseen voisin itsekin lätkänpelaajana suositella koko kropan treeniä. Perusajatuksena ja perusteluna noissa koko kropan treeneissä on se, että kun samat lihasryhmät treenataan joka kerta läpi, niin niitä ei treenata millään yksittäisellä treenikerralla niin rankasti, että ne kipeytyisivät "käyttökelvottomiksi".
Seuraavassa esimerkki vaikkapa kolme kertaa viikossa tehtävästä hyvästä ja tasapainoisesta koko kropan treenistä, jossa siis panosteetaan myös niihin jalkoihin, kuten toivoit. Kutakin liikettä on tarkoitus tehdä korkeintaan kaksi sarjaa/treeni. Sarjakohtaisen toistomäärän saa itse valita, sinun tapauksessasi tekisin lyhyttä sarjaa (noin 4-6 toistoa).
Takakyykky/etukyykky
Suorin jaloin maastaveto
Penkkipunnerrus
Leuanveto/ylätalja
Kulmasoutu (tangolla mieluummin
)
Pystypunnerrus (tangolla mieluummin
)
Vipunostot sivulle (voi jättää pois tai tehdä vain yhden sarjan)
Hauiskääntö
Kapea penkki/ranskalainen punnarrus tangolla
Pohkeet (seisten tai istuen jossain koneessa)
Vatsa (liikkeenä esim. voimapyörä, istumaannousu lisäpainoin jne.)
Tuo on myös ohan rankka treeni jos tekee lyhyillä palautuksilla, niin kuin kannattaa.