Weber -käyttäjien oma ketju

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Mökin Genesis EP-320 on myös sanotaanko "aika vaisu" kun on tottunut grillailemaan halpis-grilleillä tai vaikkapa tulikuumilla briketeillä suoralla lämmöllä.
Kotipihan ikivanha Genesis Silver (nykyinen Spirit) on tässä suhteessa huomattavasti "tehokkaampi".

Paistopintaa saa makkaroihin odottelemalla, mutta makkarahan on yksi haastavimmista grillattavista ja odottelu onkin ainoa keino saada siitä hyvä. Sitten lihoihin siten että leikkii niiden flavorizer-barien kanssa ja antaa tippua vaikkapa siveltyä öljyä niiden päälle huoletta ja lieskat vain lyövät läpi ja saa aika kivasti semmosta hiiligrillimäistä makua siinä sitten.

Grillatkaa hiilillä niin tulee hyvä. Kaasugrilliä voi verrata mikroaaltouuniin, sillä lämmitetään ruokaa.

Mitä tohon "vikaan" tulee niin tottakai voi olla mahdollista että alipainesäädin on viallinen eikä anna riittävästi painetta kaasulle.
 
Zone-sarja -42%
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Mulla on kaksi matalapainesäädintä ja toinen niistä on aina välillä jotenkin "jumissa". Kaasua kyllä tulee läpi, mutta tosi hintsusti. Kiinni/auki käyttämällä tai pullosta irroittamalla ja takas laittamalla yleensä tokenee. Faijalla samanlaisen säätimen kanssa samoja ongelmia mökillä.

Toimiva malli:
Matalapainesäädin+letku 70cm | Motonet Oy

Ongelmamalli:
Weber matalapainesäädin tavalliseen kaasupulloon, Performer | Muut | Tarvikkeet | Verkkokauppa.com

Näköjään oikein Weber -malli. No tollainen Genesiksen (ja faijan Spiritin) mukana tullut siis kuitenkin välillä temppuilee...
 
Joo, nimenomaan noi kylkimallit itselläkin olleet ongelmallisia.
 
No tuollainen matalapainesäädin siinä juuri taitaa olla. Kun polttimot on täysillä, kuuluu sellasta erikoista kimeää pipitystä polttimoista, kuuluuko asiaan? Tää on jo aika toivotonta täällä netissä näitä ratkoa, saa kelavata tuollaisena.
 
No tuollainen matalapainesäädin siinä juuri taitaa olla. Kun polttimot on täysillä, kuuluu sellasta erikoista kimeää pipitystä polttimoista, kuuluuko asiaan? Tää on jo aika toivotonta täällä netissä näitä ratkoa, saa kelavata tuollaisena.

Oletko sä nyt aivan varma että ne on täysillä (klo 9 asennossa) eikä siellä kaakossa (klo 4 asennossa)? Siellä kaakossa on nimenomaan se heikoin liekki, taisi olla kuvan mukaan 1/4 tehosta. Se pienin teho on kauimpana nolla-asennosta sen takia, ettei sitä säädetä "säästöliekille" ja vahingossa laitetaan liian pienelle --> liekki sammuu ja kaasuvirtaus jatkuu. Ymmärtääkseni siellä kaakossa sitä ei saa niin pienelle, että liekki sammuisi.

Mutta siellä kaakossa ainakin mulla se alkaa juurikin tosi kimeän piipityksen, varmaan sen takia että sitä virtaumaa rajoitetaan niin paljon. Voisitko vaikka ottaa kuvan siitä, kun sulla on ne säätönamiskat sun mukaan täysillä, että me voidaan olla vakuuttuneita siitä että ne myös oikeasti on täysillä eikä siellä kaakossa :)

Ei siis mitään pään aukomista, meni itsellä eka grillaus vähän ihmeteltäessä juurikin tätä klo 4 vs. klo 9 asiaa.
 
57-pönttö postissa. Laittakaas joku hyvä neitsyysresepti.

Ostat marinoimatonta punaista lihaa. Teet itse marinadin jossa on 1/3 punaviiniä, 1/3 öljyä ja 1/3 soijakastiketta. Joukkoon puristat 3-4 valkosipulinkynttä. Sopiva marinadin määrä on siinä nelisen desiä, riippuen kuinka isolle joukolle kokkaat. Laita lihaköntät kahdeksi tunniksi marinaadiin.

Jos teet kanaa sama perusmarinadi on 1/3 sitruunamehua, 1/3 öljyä ja 1/3 jugurttia.
 
Ostin tänään elämäni ensimmäisen grillin ketjun innoittamana, E-210 mallin. Tietysti kaikki roippeet mukaan Weberiltä. Vähän nyt kotona harmittaa etten samalla ottanut mukaan sellaista valurauta tasoa jossa olisi voinut kärtsätä pekonia ja pihvejä hampurilaisiin.

Olisiko suositella hyviä reseptejä tai sivustoja joista niitä voisi bongailla?

Vielä tuo Weberi on osina paketissa mutta huomenna lähtee neitsyys kummaltakin. Onko paluuta normaaliin elämään? Voiko Weberillä epäonnistua?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ostat marinoimatonta punaista lihaa. Teet itse marinadin jossa on 1/3 punaviiniä, 1/3 öljyä ja 1/3 soijakastiketta. Joukkoon puristat 3-4 valkosipulinkynttä. Sopiva marinadin määrä on siinä nelisen desiä, riippuen kuinka isolle joukolle kokkaat. Laita lihaköntät kahdeksi tunniksi marinaadiin.

Jos teet kanaa sama perusmarinadi on 1/3 sitruunamehua, 1/3 öljyä ja 1/3 jugurttia.

Suolaa ja ehkä sokeria kannattaisi pistää myös?
 
Suolaa ja ehkä sokeria kannattaisi pistää myös?

Juu toki ja vaikka mitä muutakin yrttejä, erilaisia pippureita, chilejä, inkivääriä jne. Tein vaan sen oletuksen Vieraissan (toi on vittumainen sigu taivuttaa kieliopillisesti) posteista että ei oo kauheesti kokannut, ja tolla kolmasosa säännölläkin pärjää aluksi. Olleellista kai että joku happo-ainesosa. Punaviini on happo ja sitruuna on happo. Happo-ainesosan päälle imho vain mielikuvitus on rajana marinadin teossa.

Mutta voihan se olla että Vieraissa on häärännyt keittössä paljonkin eikä ole vaan grillannut. Assumption is the mother of all fuck-ups.
 
Tein vaan sen oletuksen Vieraissan (toi on vittumainen sigu taivuttaa kieliopillisesti)

Sikäli kun punnitaan keskustelufoorumin tekstiä kieliopillisesti, niin arvostan! Pari kirjaa skrivattu, ja kieli on lähellä sydäntä.

posteista että ei oo kauheesti kokannut,

Tunnen tuon mainitun Vieraissanin ja voin luotettavasta lähteestä saamieni tietojen perusteella kertoa, että ei ole kokkausmiehiä. Jannu joutuu vielä näiden grillihurahdusten takia takuulla ja varmasti koviin paikkoihin, mutta suusanaisesti on tavallaan kelpo epeli itseään puolustamaan. Toinen vaihtoehto on, että joutuu katsomaan, miten amerikkalaisvalmisteinen helvetinkone pyörii Käpälämäen rinnettä alas. Mahtaako olla emalirunko tasapainotettu?

ja tolla kolmasosa säännölläkin pärjää aluksi.

Vaikutti perustellun simppeliltä alulta.

Olleellista kai että joku happo-ainesosa. Punaviini on happo ja sitruuna on happo. Happo-ainesosan päälle imho vain mielikuvitus on rajana marinadin teossa.

Sokeri on outo. Miksi? (Tää ei ehkä nyt käy tähän säikeeseeen.)

Mutta voihan se olla että Vieraissa on häärännyt keittössä paljonkin eikä ole vaan grillannut.

Muonapuolella olen oikeastaan ollut vain ja ainoastaan syöntipuolella. Tää grillihomma juontaa ohuet juurensa neitosen suunnalta.

Assumption is the mother of all fuck-ups.

Mutta nyt losahti fukkaamatta!
 
Oon käyttänyt sokerin sijasta sitä kauppojen sweet chili kastiketta, se on itsessään jo sen verran makeaa omaan makuun, että tuo makeutta lihallekin hyvin. Plus muitakin makuja.
 
Oletko sä nyt aivan varma että ne on täysillä (klo 9 asennossa) eikä siellä kaakossa (klo 4 asennossa)? Siellä kaakossa on nimenomaan se heikoin liekki, taisi olla kuvan mukaan 1/4 tehosta. Se pienin teho on kauimpana nolla-asennosta sen takia, ettei sitä säädetä "säästöliekille" ja vahingossa laitetaan liian pienelle --> liekki sammuu ja kaasuvirtaus jatkuu. Ymmärtääkseni siellä kaakossa sitä ei saa niin pienelle, että liekki sammuisi.

Mutta siellä kaakossa ainakin mulla se alkaa juurikin tosi kimeän piipityksen, varmaan sen takia että sitä virtaumaa rajoitetaan niin paljon. Voisitko vaikka ottaa kuvan siitä, kun sulla on ne säätönamiskat sun mukaan täysillä, että me voidaan olla vakuuttuneita siitä että ne myös oikeasti on täysillä eikä siellä kaakossa :)

Ei siis mitään pään aukomista, meni itsellä eka grillaus vähän ihmeteltäessä juurikin tätä klo 4 vs. klo 9 asiaa.
No kyllä ne säätönamiskat Ruotsin puolelle sojottaa, voin nyt kuitenkin vielä kuvan ottaa todisteeksi, kun seuraavan kerran grillaan. :D
 
Sokeri on outo. Miksi?

Ymmärrän että tuntuu oudolta kun et oo kokannu mutta sokeri (ts. makea) on yksi perusmausteista. Jos mennään maustamisen juurille ja jätetään noi hienostelut vittuun niin Hupen lisäyksen viisasten kivi on että melkeen mistä vain, (tyyliin lego-palikoista) saa herkullista kun ripottelee pinnalle puolet suolaa ja puolet sokeria. Ruokosokerin sijaan voit käyttää mitä tahansa lyhytketjuista hiilaria, esim. hunajaa tai siirappia. Varsinkin juurekset ja kasvikset rakastaa sitä että päälle pursottaa ennen kokkaamista vähän makeaa.
 
Thaikeittiön perusainekset:

(Palmu)Sokeri (makea), limemehu (hapan), kalakastike (suolainen). Noita samassa suhteessa ja niistä syntyy lähes mitä vain.
 
Vaikka tämä on Weber ketju, niin Vieraissa on tuolla aseistariisuvalla vilpittömyydellään tuottanut tilanteen, jossa jotenkin itse ajattelee että täällä on meitä "äitilokkeja" jotka oksentaa pureskeltua ruokaa Vierraissan pikkunokkaan ja laittaa sen siipikainaloon turvaan vielä pariin lisäoppiin varmistaakseen että sen emäntä luo siihen ihailevia katseita ja käpertyy sen kainaloon Weberin hiljennyttyä.

- Eli yritetään pitää ressut noissa omissa thredeissään, mutta se nyrkkisääntö tähän vielä täytyy Vieraissalle muistuttaa että kaikki ruoka grillataan huoneenlämpöisenä. Erityisesti lihalle tämä on täysin kriittistä. Mä vierastan noita "ota liha lämpiämään 2h ennen ruoanlaittoa" ohjeita koska oleellista on se että se on huoneenlämpöistä, ei koska se on otettu pois jääkaapista. Mä itse otan lihan lämpiämään yleensä noin 4-5h ennen grillaamista.

Kun Vieraissa kysyy nyt "miksi" (mikä musta pedagogisesti erittäin viisasta. Tykkään ihmisistä jotka kysyy "miksi". niin oppii parhaiten) niin siksi että jos lihassolu, mistä pihvi koostuu on +4 asteinen ja grilli on monta sataa sille on ihan hirvee shokki joutua grilliin. Shokin seurauksena se ns. "hätäpaskoo", päästää nesteet ulos ja lopputulos on kuiva kanttu vaikka olisit tehnyt kaiken muun oikein. Kun lihan lämpötila on ulkolämpötila se harhaisesti luulee joutuvansa kivaan saunaan kun nakkaat sen arinan päälle, ja pitää nesteet sisällä. Siinä vaiheessa kun se pihviraukka tajuaa että ei saatana mua kusetettiin, sen pinta on mennyt jo kiinni, eikä se pysty enää hätäpaskomaan vaikka haluaisi.
 
Meillä käytetään isoja annoksia lihaa ja jääkaappi on +4 asteinen. Siitä kun nappaat 1.5kg klöntin +4 asteisen lihan pöydälle ja pidät sitä siinä 2h niin sen lämpötila on +7 astetta, ei huoneenlämpöistä, sisältä edelleen varmasti sen +4.
 
Sisso! Siksi-vastauksen havainnollistaminen on edennyt eläin- ja hätäpaskotermistöön. Olen ymmärtävinäni huomattavasti aiempaa enemmän. :)

Olen kyllä ottanut lihoja lämpenemään, joskaan en puoleksi päiväksi. Tuossa on pienoinen ongelma, kun jaloissa häärii losopää bokseri. Sen kirsu johtaa viimein vääjäämättömästi muonan luo, ja molemmat aivosolut keksivät lopulta keinon, miten päästö lihavarantoja lipomaan. Joku avomallinen kassakaappi täytynee hankkia.

Mutta Weber-aiheeseen liittyvällä kysärillä jatketaan. Tuli vähän harjoiteltua, eikä mikään mennyt pilalle, joskaan hanhi ei vielä esittänyt varauksettoman ihailevia katseita, muttei myöskään ääneen haukkunut. Saattoi lopulta käpertyä vähän kainaloonkin, että tuota ...

Mutta siis mitenkäs tuon lentävänlautasen lämpötila noin yleisesti ottaen tulisi asettua? Mikä on keskikuuma ja mikä kuuma?Nyt pääsin tunnin sessioon 220-230 (puolikas latinki brikettejä toisella laidalla) ja seuraavalla kerralla tunti 180-210 (molemmilla laidoilla brikettejä, ja määrällisesti enemmän kuin edellisessä latauksessa). Ilmanottoaukot levällään ylhäällä ja alhaalla. Jossain oli mainintaa 4 tunnin kapasiteetista, mikä ihmetyttää.

Jos haluaa uutta hönkää, niin pitääkö lisättävät briketit sytytellä erikseen vai hiiltyvätkö päälle lisättynä?

Mikä virka on piippusytyttimen lankakahvalla?
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom