Weber -käyttäjien oma ketju

Liittynyt
17.12.2011
Viestejä
428
^ Kaikki täällä kirjoittavat saavat peräsuolisyövän elinaikanaan. Minä myös..prööts!
 
Liittynyt
29.8.2003
Viestejä
701
Täyttä paskaa nuo oli, heitettiin roskiksiin ja ajettiin Hupen uudella Skodalla lähimpään Mäccäriin hakeen euron juustot ilman juustoa.
Aika semiä tuo yritys musta oli. Esimerkistä viisastuneena mietin miten tämä homma oikeasti pitää tehdä. Heitin Weberin sillalta alas ja potkin fillarillani josta puuttuu ketjut mäkkäriin ja tilasin hampurilaisen ilman pihviä. Laitoin sinne väliin tuhkaa jota oli jemmannut weberistä taskun pohjalle ennen kuin nakkasin sen lampeen.
 
Liittynyt
16.4.2013
Viestejä
1 196
Kaupunki
Kotka
JUMALAUTA!!

Lähtee weeberi napista joka kerta! Naureskelin alkuun noille flavour barseille, mutta nehän on maailmanhistorian paras keksintö! Nyt vuorossa possut ja ehtoosta burgereille biffit.

Kukaan muuten hankkinut sitä pihviprässiä?
 
Liittynyt
10.8.2012
Viestejä
291
Niin se on, taaskin talven jälkeen kertapainalluksesta grilli tulille. Naapurustosta kuuluu naksutusten äänivalli perkeleiden säestämänä kun isännät kuola suupielessä koittavat saada niitä campingazejaan ja muita rimpuloita lämpenemään.
 
Liittynyt
28.12.2003
Viestejä
314
Niin se on, taaskin talven jälkeen kertapainalluksesta grilli tulille. Naapurustosta kuuluu naksutusten äänivalli perkeleiden säestämänä kun isännät kuola suupielessä koittavat saada niitä campingazejaan ja muita rimpuloita lämpenemään.
Sama. Naapuri kantoi Landmannin varastosta ja napsutteli sitä aikansa käyntiin. Ei lähtenyt niin haki tulitikut sisältä. Oma Weeberi oli koko talven terassilla lumen alla ja ykkösellä käyntiin. Hain muuten Weberin essun, nyt kelpaa pullistella naapureille.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
3 070
Niin se piti vielä kertoa Vieraissalle että grillihiilien laatu on oleellinen tekijä onnistumisessa. Onneksi tässä hinta korreloi. Halvat Rainbowt on huonoja koska hiili on niin pienijakoista ja pölyistä että se palaessaan tukehduttaa grillin. Hyvä hiili on selkeitä könttiä joiden välistä ilma pääsee juoksemaan ylös.
Ei pysty ottamaan ihan eksaktisti kantaa, kun linja-autorahti on tuonut vasta sytyttimen kera hinkkausharjan sekä hivenen hiiltä ja savustuslastuja - puolet vermeistä on vielä tietymättömissä. Mutta iloluonteisesti näyttää hyvä hiili sytyttimessä palavan ja sankka savu nousevan oivasta, mielevästi kostutetusta puulastusta. Täytyy pian ostaa toinen säkki ehtaa mustaa ja pari rasiaa savustavaa.

Mutta mikä sen ihme vispilän tarkoitus on siinä sytyttimessä, siis sen kahvan kupeeseen kääntyvän härpäkkeen?
 
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
2 584
Yhden ainoan kerran on weberi ollut käynnistymättä ekasta napsusta, ei tosin lähtenyt seuraavillakaan käyntiin. Jouduin siis käyttämään tikkuja ensimmäisen kerran. Joku ihmeen kostee ilma oli iskenyt päälle viime syksynä, tiedä sitten mitä siinä sählättiin.

Talven jäljiltä toki ykkösellä käyntiin!
 
Liittynyt
7.1.2004
Viestejä
13 094
Pitäis hiiligrilli uusia ja päästää 15-vuotias Landmann hyvin ansaittuun viimeiseen lepoonsa. Jos sitä oikein weberin laittais, kai se saman kestää kuin Landmannikin?

Tämmösiä pula-ajan mallejakin näemmä on, mahtaako tuosta olla mihinkään, muotokin heti erilainen kuin herrasmalleissa: Weber Compact 47 brikettigrilli - Gigantti

Jos kuitenkin 47 senttisen onetouchin laittas. Premiumissakos tulis sitten lämpömittari, oletteko pitäneet hyödyllisenä?
 
Liittynyt
28.12.2005
Viestejä
2 311
Ikä
29
Vanhemmat osti tuollaisen Weberin spirit e 310 originalin ja paistelin sillä tänään kanan sisäfilettä. N. 15 min paistamisen jälkeen pinta muistutti lähinnä feta-juustoa väriltään ja hennot vaaleanrsukeat paistojäljet oli pintaan tullut. Suurin osa ajasta kansi kiinni ja kaksi poltinta koko ajan täysillä. Missä vika? 200e halpisgrillilläkin saa sentään värin pintaan. Sama homma makkaran kanssa, ei tahdo väriä tulla pintaan. Toki ne sisältä kypsyy ja lämpenee kannen ollessa kiinni. Tuntuu, kuin olisi jotain tukosta polttimoissa. Vai pitääkö tuossa oikeasti kanaakin paistaessa pitää kaikki 3 poltinta täysillä, että saa jotain aikaiseksi?
 

Jm1

Liittynyt
27.4.2005
Viestejä
7 858
Vanhemmat osti tuollaisen Weberin spirit e 310 originalin ja paistelin sillä tänään kanan sisäfilettä. N. 15 min paistamisen jälkeen pinta muistutti lähinnä feta-juustoa väriltään ja hennot vaaleanrsukeat paistojäljet oli pintaan tullut. Suurin osa ajasta kansi kiinni ja kaksi poltinta koko ajan täysillä. Missä vika? 200e halpisgrillilläkin saa sentään värin pintaan. Sama homma makkaran kanssa, ei tahdo väriä tulla pintaan. Toki ne sisältä kypsyy ja lämpenee kannen ollessa kiinni. Tuntuu, kuin olisi jotain tukosta polttimoissa. Vai pitääkö tuossa oikeasti kanaakin paistaessa pitää kaikki 3 poltinta täysillä, että saa jotain aikaiseksi?
Grilli kuumennetaan kuumaksi ennen kuin alotetaan grillaaminen. Täysille tietysti jokainen poltin, jos tarvitaan kovaa lämpöä nopeaan kokkaukseen. Vika ei ainakaan ole grillissä jospa siitä ynnäisit 1+1 yhteen.
 
Liittynyt
28.12.2005
Viestejä
2 311
Ikä
29
Grilli kuumennetaan kuumaksi ennen kuin alotetaan grillaaminen. Täysille tietysti jokainen poltin, jos tarvitaan kovaa lämpöä nopeaan kokkaukseen. Vika ei ainakaan ole grillissä jospa siitä ynnäisit 1+1 yhteen.
No sen verran minäkin ymmärrän, että toki se grilli on kuumennettu, ennen grillaamisen aloittamista. Edellisillä halpisgrilleillä on tähän asti onnistunut grillaaminen huomattavasti tehokkaammin vaikka vain kahdella polttimolla.
 

e_o

Liittynyt
2.9.2006
Viestejä
491
Ja olihan ne nupit varmasti täysillä, eli länteen päin, eikä esimerkiksi minimillä, siis rajoittajaa vasten...
 
Liittynyt
28.12.2005
Viestejä
2 311
Ikä
29
Ja olihan ne nupit varmasti täysillä, eli länteen päin, eikä esimerkiksi minimillä, siis rajoittajaa vasten...
Kyllä ne oli. :) Täytyy käydä ensi kerralla kaikki letkut läpi, ettei sieltä löydy vuotoja/tukoksia, jotenkin vaisun oloiselta tuntuu.
 
Liittynyt
16.4.2013
Viestejä
1 196
Kaupunki
Kotka
Mulla on se sivukeitillinen original, e320. Kyllä meillä ainakin onnistuu kahdella polttimella ruskistaminen/polttaminen. Laitan grillin tulille, kaikki polttimot täysille ja lämpötila sinne 200-250 astetta. Sitten vaan lihat ritilälle, sihahdus vaan kuuluu ja jos flavour barseile tippuu öljyä/nesteitä niin ne syttyy välittömästi palamaan, joten kyllä siellä lämpöä on.
 

Jm1

Liittynyt
27.4.2005
Viestejä
7 858
No sen verran minäkin ymmärrän, että toki se grilli on kuumennettu, ennen grillaamisen aloittamista. Edellisillä halpisgrilleillä on tähän asti onnistunut grillaaminen huomattavasti tehokkaammin vaikka vain kahdella polttimolla.
Halpisgrilleissä monesti on pistemäisempi lämmönjako joka periaatteessa on hyvä tietyissä asioissa, mutta osaamaton sitten polttaa kaiken karrelle.
Halvassa grillissä saattaa olla erityisen kuumalla lämpötilalla paistamiseen osittain paremmat mahdollisuudet, kaverillakin on 60e kaasugrilli ja polttimet hajalla joten tulee isolla liekillä. Lisäksi polttimet on heti paistoritilän alapuolella, ei samaa kuumuutta saa normaali weberillä mitenkään.
 
Liittynyt
16.5.2008
Viestejä
634
Joo, mutta kyllä kanafileen nyt pitäisi silti olla vartissa ennemminkin jo palanut/kuiva kuin valkoinen. Tyhmähkö arvaus, mutta onhan kaasupullossa nestettä, ja letkut kunnolla kiinni..? Ja pullon päästä venttiili kunnolla auki..
 
Liittynyt
11.11.2002
Viestejä
1 280
Vanhemmat osti tuollaisen Weberin spirit e 310 originalin ja paistelin sillä tänään kanan sisäfilettä. N. 15 min paistamisen jälkeen pinta muistutti lähinnä feta-juustoa väriltään ja hennot vaaleanrsukeat paistojäljet oli pintaan tullut. Suurin osa ajasta kansi kiinni ja kaksi poltinta koko ajan täysillä. Missä vika? 200e halpisgrillilläkin saa sentään värin pintaan. Sama homma makkaran kanssa, ei tahdo väriä tulla pintaan. Toki ne sisältä kypsyy ja lämpenee kannen ollessa kiinni. Tuntuu, kuin olisi jotain tukosta polttimoissa. Vai pitääkö tuossa oikeasti kanaakin paistaessa pitää kaikki 3 poltinta täysillä, että saa jotain aikaiseksi?
Minkäs kokoinen kaasupullo tossa on kiinni ?
 
Liittynyt
28.12.2005
Viestejä
2 311
Ikä
29
Halpisgrillissä tahtoi tosiaan olla sitä ongelmaa, että se poltti karrelle hyvin nopeasti, koska liekit pääsi käytännössä nuolemaan grillattavaa suoraan, kun ne lirpakkeet polttimoiden päällä paloi puhki. Weberissä nämä flavour barit (??) ei tosiaan päästä liekkiä ylös asti, mikä on tietysti hyvä, kun ei pala samointein ja varmasti kypsyy paremmin, mutta en tiedä peittävätkö ne hieman liikaa, kun ei tahdo itse liekkiä edes nähdä niiden lomasta?

Pullo on 11kg ja käsivaralla arvioiden pullossa on noin puolet nestettä jäljellä. Letkut täytyy tosiaan käydä nyt vielä läpi, ne oli kuulemma olleet paketista avatessa kiinni valmiina, eli ei tarvinut itse alkaa niiden kanssa askartelemaan.
 

Jm1

Liittynyt
27.4.2005
Viestejä
7 858
Halpisgrillissä tahtoi tosiaan olla sitä ongelmaa, että se poltti karrelle hyvin nopeasti, koska liekit pääsi käytännössä nuolemaan grillattavaa suoraan, kun ne lirpakkeet polttimoiden päällä paloi puhki. Weberissä nämä flavour barit (??) ei tosiaan päästä liekkiä ylös asti, mikä on tietysti hyvä, kun ei pala samointein ja varmasti kypsyy paremmin, mutta en tiedä peittävätkö ne hieman liikaa, kun ei tahdo itse liekkiä edes nähdä niiden lomasta?

Pullo on 11kg ja käsivaralla arvioiden pullossa on noin puolet nestettä jäljellä. Letkut täytyy tosiaan käydä nyt vielä läpi, ne oli kuulemma olleet paketista avatessa kiinni valmiina, eli ei tarvinut itse alkaa niiden kanssa askartelemaan.
Voit helposti ottaa flavorbarit pois ja testata sillä tavalla, raakaa lämpöä pitäisi olla enemmän näin tarjolla. Kuulostaa kieltämättä erikoiselta tuo ongelma. Tarkista nyt mittarista vielä seuraavalla kerralla että grilli varmasti on kuuma eli 250-300c.
 
Liittynyt
28.12.2005
Viestejä
2 311
Ikä
29
Voit helposti ottaa flavorbarit pois ja testata sillä tavalla, raakaa lämpöä pitäisi olla enemmän näin tarjolla. Kuulostaa kieltämättä erikoiselta tuo ongelma. Tarkista nyt mittarista vielä seuraavalla kerralla että grilli varmasti on kuuma eli 250-300c.
Itseasiassa tänään testailin makkaran kanssa ja lämmitin grillin kolmella polttimolla yli 250 asteiseksi, pistin makkarat sisään, sammutin kolmannen polttimon ja pidin lämpöjä tosiaan yli 200 asteessa koko ajan. Kyllähän ne paistui ja sai sitten lopulta väriäkin pintaan, mutta kyllä niitä sai hyvän tovin grillata. Kantta vaan ei parane hirveästi availla. Sellasta kunnon sihahdusta ei kyllä vieläkään tullut, kun makkarat grilliin laittoi, mutta esim. naudan pihvillähän sen vasta huomaa, miten kuuma ritilä on. Pahaa pelkään vain, että vaikka grillin sisälämpö on yli 250 astetta, niin naudanpihvistä valuu nesteet pois, kun ritilä ei ole tarpeeksi kuuma. Sen näkee sitten aikanaan. Flavour-barit vaan näyttää melko julmetun kokoisilta tuohon grilliin, muissa grilleissä on ollut huomattavasti pienemmät ja liekit lämmittää ritilää suoraan, mutta ei niitä viitsisi poiskaan ottaa, kun ihan funktionaaliset ovat. Ei sillä, hyvää safkaahan tuolla on tähän asti saanut.
 
Ylös