Weber -käyttäjien oma ketju

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Jonkun kyrsän nyt voi tunkea vaikka mikroon, olisi valmistanut jotain oikeata ruokaa...kirjapuffina 1/5 en osta.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
On otettu mittaa ufosta, ja vaikuttaa siltä, että briketit ovat karvan verran voitolla.

Olen epäilevällä kannalla, mitä brikettien mainostettuun tasaiseen lämmöntuottoon tulee. Reunimmaiset briketit sammuvat verrattain nopeasti ja pömpelin lämpötila laskee (aika nopeastikin) kymmeniä asteita. Ilma-aukot ovat ylhäältä ja alhaalta auki, joten ei ole kyse niin pahasta käyttäjävirheestä. Pitääkö niitä (laadukkaita ja järjettömän hintaisia) hiilenkappaleita jotenkin hämmennellä kesken keittämisen? Mikä avuksi, vai työnnänkö mäkeen.

Noh, sanottava nyt kuitenkin on, että kerran on onnistuttu omasta mielestä kelvollisesti. Savustettu kala oli oikein lupaava ja jätti kohtuullisen fiiliksen.
 
Olen epäilevällä kannalla, mitä brikettien mainostettuun tasaiseen lämmöntuottoon tulee. Reunimmaiset briketit sammuvat verrattain nopeasti ja pömpelin lämpötila laskee (aika nopeastikin) kymmeniä asteita.

No, eivätkö weberinpalvojat kehtaa myöntää, että fyrkat snutattiin?
 
No, eivätkö weberinpalvojat kehtaa myöntää, että fyrkat snutattiin?

No en nyt sanos noinkaan, mä pistin yhden piippusytkällisen Weberin kookosbrikettejä weberiin ja tuottivat tasaista 120-130 asteen lämpöä 8 tuntia putkeen.
 
Kävin kaverilla viikonloppuna syömässä. Ruuat tehty weberillä ja muutenkin kaveri melko syvällä tossa hommassa.

Saattoi kyllä mullakin hiili syttyä siihen hommaan. Voi olla että ollaan weber-miehiä ennen kesän loppua. Kaasugrillikään ei kuulemma ihan turha peli ole. Sillä voi kuulemma lämmittää esim. leivät hampurilaiseen :)

Ja kyllähän riista ansaitsee jotain parempaa ...
 
No en nyt sanos noinkaan, mä pistin yhden piippusytkällisen Weberin kookosbrikettejä weberiin ja tuottivat tasaista 120-130 asteen lämpöä 8 tuntia putkeen.

Siis tämäkö on normaalia:
Piipullinen kookosta pömpeliin -> lämpö 260.
Kymmenen minuuttia ja 2 bisseä -> pömpelin lämpö 180 (äijän lämpö 300).
Siitä se sitten hiipuu sinne 160 tuntumaan, jossa kyllä tuntuu pysyvän (äijä punasella).
 
Kävin hakaisemassa niitä weeberin hifihiiliä kun halvalla sai. Toivottavasti ovat hyviä.

En oikein diggaa näistä. Saatanallinen homma sytyttämisessä ja aikaa palaa ja kaljaa kuluu. Ostin ton piippusytkänkin joka on aivan turha peli. Sinne jos ruttaa sanomalalehden sivun niin eihän se edes lämmitä niitä brikettejä. Tuohella sain lopulta hiilet syttymään, mutta sittenkin pitää ensin odottaa puoli tuntia että suvaitsevat lämmetä. Ja tuohesta lähtee aivan sairaan kova kömy, koko naapurusto savussa. Sitten kun kippaa ne grilliin niin pitää taas odotella puoli tuntia että ovat lämpimiä. Parhaaksi osoittautui kun kippas briketit suoraan grilliin ja antoi pari minsaa kaasutohoa.

Ehkä nuo on ok jos meinaa kokonaisen sian grillata ja tarvii koko vuorokaudeksi haaleaa lämpöä, muuten perinteiset puuhiilet rokkaa. Ne syttyy helposti ja antaa heti lämpöä.

Ohan noi halpoja jos jotain hyvää sanottavaa etsii.
 
No en nyt sanos noinkaan, mä pistin yhden piippusytkällisen Weberin kookosbrikettejä weberiin ja tuottivat tasaista 120-130 asteen lämpöä 8 tuntia putkeen.

Viikonloppuna koeajon 37cm WSM:n revityllä sialla. Lähes täysi lataus brikettejä minion menetelmällä, ja 11h aikana ei ainakaan tarvinnut brikettejä lisäillä. Pikainen arvio on, että olisi palanut kivasti vielä tunteja kauemminkin. Lämmöt pidin 110-120 asteessa.
 
Zone-sarja -42%

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
En oikein diggaa näistä. Saatanallinen homma sytyttämisessä ja aikaa palaa ja kaljaa kuluu. Ostin ton piippusytkänkin joka on aivan turha peli. Sinne jos ruttaa sanomalalehden sivun niin eihän se edes lämmitä niitä brikettejä. Tuohella sain lopulta hiilet syttymään, mutta sittenkin pitää ensin odottaa puoli tuntia että suvaitsevat lämmetä. Ja tuohesta lähtee aivan sairaan kova kömy, koko naapurusto savussa. Sitten kun kippaa ne grilliin niin pitää taas odotella puoli tuntia että ovat lämpimiä. Parhaaksi osoittautui kun kippas briketit suoraan grilliin ja antoi pari minsaa kaasutohoa.

Ehkä nuo on ok jos meinaa kokonaisen sian grillata ja tarvii koko vuorokaudeksi haaleaa lämpöä, muuten perinteiset puuhiilet rokkaa. Ne syttyy helposti ja antaa heti lämpöä.

Ohan noi halpoja jos jotain hyvää sanottavaa etsii.

Briketit alle ja puuhiilet päälle, toimii kuin lentokoneen vessa. Tai puuhiilet keskelle ja briketit reunoille.
 
Laittamalla alailmanottoaukkoja pienemmälle jos lämpö nousee liian korkeaksi (tai päinvastoin jos lämmöt alkaa pudota)

Tänks, tuotahan täytyy kokeilla, kun olisi tarkoitus jokin pidempi setti toteuttaa. Mutta eivätkö tuolla vähällä alailmalla briketit hiivu sammuksiin enää "syttymättä" eloon? Ja tällä viittaan myös aiempaan kysäriini siitä, että ne reunimmaiset briketit ikään kuin hiipuvat ja pannun lämpötila laskee radikaalisti (esim. 60-80 astetta).
 
Tänks, tuotahan täytyy kokeilla, kun olisi tarkoitus jokin pidempi setti toteuttaa. Mutta eivätkö tuolla vähällä alailmalla briketit hiivu sammuksiin enää "syttymättä" eloon? Ja tällä viittaan myös aiempaan kysäriini siitä, että ne reunimmaiset briketit ikään kuin hiipuvat ja pannun lämpötila laskee radikaalisti (esim. 60-80 astetta).

Alleviivataan nyt vielä, että minulla käytössä oli Smokey mountain, jolla tuo (matalan) lämpötilan hallinta vaikuttaisi olevan vähän helpompaa. Tuo on itselleni uusi kapistus, joten kokemuksia ei vielä liiemmin ole.

Mut siis kyllä tuollainen 'minion menetelmällä' grillaus/savustus peruspallollakin onnistuu. Kasa sytyttämättömiä brikettejä alle + sytytettyjä päälle ja ilmansaanti riittävän pienelle. Eli tähän tyyliin (kuva joltain nettisivulta):
900x900px-LL-9f01a5fa_9-1-11ribs2.jpeg
 
Alleviivataan nyt vielä, että minulla käytössä oli Smokey mountain,

Hiffasin tämän :)

Mut siis kyllä tuollainen 'minion menetelmällä' grillaus/savustus peruspallollakin onnistuu. Kasa sytyttämättömiä brikettejä alle + sytytettyjä päälle ja ilmansaanti riittävän pienelle.

Noilla muutamalla palavalla briketilläkö mylly pysyy käynnissä eli käyttämättömät syttyvät sitten omia aikojaan?
 
Lämmöt pidin 110-120 asteessa.

No toihan olikin ihan helppoa One-Touch-ufollakin. Reilut 5 tuntia sain pöhisteltyä. Vaikeampi on lämmön nosto ylös finaalivaiheessa. Lisäsin uutta sytytettyä pökälettä, mutta ei se oikein ilolla lähtenyt yli 200 asteen. Siis aika kovaa säätämistä kaiken kaikkiaan. Kylkipalat (kannattiko oikeasti nysvätä 6 tuntia tuohon appeeseen?) olivat maukkaat, pulled pork oli jokseenkin mitätön.
 
No toihan olikin ihan helppoa One-Touch-ufollakin. Reilut 5 tuntia sain pöhisteltyä.

Mutta sen verran noille kookospökäleille täytyy tässä antaa kredittiä (kun aikaisemmin tuli moitiskeltua), että useita tunteja niitten kanssa pystyy kyllä sotkemaan, joskin aika iso mälli niitä täytyy losauttaa menemään. 9 kilon pussukka ei montaa päivää kestä :) Kehut siitä, että kun tuli nimittäin finaalilämmittelyjen kanssa pieni aikatauluviivästys, niin toisen valmistajan briketit sekä lehtipuuhiilet (kokeilin kyllä niillä "oikeillakin", mutta oli sitä lämpötilaongelmaa) olivat huvenneet piipusta savuna ilmaan.
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom