- Liittynyt
- 1.6.2004
- Viestejä
- 16 123
- Ikä
- 48
57 Original One-Touch tilattu. Reklamaatiot tulee sitten tänne, jos (kun) en onnistu.
Mitäs tuohon tarvitsee kylkiäisiksi ostaa, piippusytytintä tms.?
Piippusytytin on aika ehdoton.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
57 Original One-Touch tilattu. Reklamaatiot tulee sitten tänne, jos (kun) en onnistu.
Mitäs tuohon tarvitsee kylkiäisiksi ostaa, piippusytytintä tms.?
57 Original One-Touch tilattu. Reklamaatiot tulee sitten tänne, jos (kun) en onnistu.
Mitäs tuohon tarvitsee kylkiäisiksi ostaa, piippusytytintä tms.?
Onko kertynyt kokemuksia 37cm WSM:stä?
Onkohan tuolla astiaan laitettavalla vedellä lihan maun kannalta jonkinlaista merkitystä? Tuntuu että näillä keleillä en saa pöntön lämpötilaa tarpeeksi korkeaksi vaikka ilma-aukot on täysin auki. Sitten kun otan vedet pois niin lämpötila nousee ja sitä pystyy hallitsemaan ilmanottoaukoilla.
Eiks se ole vähän niin ettei Ferrarin rattiin suoraan mopoautosta nousta, väärissä käsissä Aventadoristakin tulee maailman kallein ruohonleikkuri...toki Pakkiksen Virallinen Grillikunkku-status irtoaa vain Gatorpitin smokerilla tai vastaavalla. Jotu noita möi mutta toimitusajat on kuulemma suolaset.
Piippusytytin on aika ehdoton.
Onnea, onnea! Grillihiilet ovat siis valmiita sinä vaiheessa kun ne ovat kauttaaltaan harmaat. Normisti tähän menee noin puolisen tuntia, piippusytyttimen hormiveto lyhentää hiilien valmistumisajan noin kymmeneen minuuttiin. Se on se syy miksi ihmiset tykkää piippusytyttimestä. Toinen syy on että ei tarvitse läträtä sytytysnesteiden kanssa vaan sytytyspala piipun alle riittää sytykkeeksi.
Ehkä triviaalia mutta hiilien ei tarvitse/kannata antaa palaa loppuun. Kun olet grillannut sulje alhaalta ja ylhäältä ventiilit ja laita kansi päälle, niin grilli sammuu parissa minuutissa. Grillatessa ylä- ja alaventiilejä (kolme samankokoista reikää kuin keilapallossa) pidetään auki ja se grillin läpi nouseva ilma on grillin "keuhkot". Perusvirhe jota näkee on että ihmiset luulee että hiilet käy ympäröivällä ilmalla ja alaventiili on kiinni. Sitten ihmetellään kun grilli käy vielä tunninkin jälkeen huonosti. Tai sitten alaventiili on auki mutta täysin tiiviin tuhkan peitossa. Ja joskus oon nähnyt että sekä ylä- että alaventiili on kiinni ja sitten suljetaan kupu ja viiden minuutin päästä ihmetellään miksi grilli sammui. Kun veto on kunnossa grilli ei sammu vaikka kupu olisi tunnin päällä, päinvastoin, lämmönjako on paljon parempi ja kärtsäämisriski on paljon pienempi kupu päällä. Ja tosiaan se mitä joku tuolla jo sanoi perusvirhe on latoa silmät kiiluen hiiliä melkeen arinan alareunaan asti ja sitten ihmetellään miksi ruoka kärventyi. Monta senttiä voi viisseiskassa jättää hiilien ja arinan väliin ihan hyvin, se pinta-ala on niin laaja että lämmöntuotantoa riittää aivan varmasti riittävästi kunhan grillin pohja on hiilistä peitossa.
Mitä tarvitset musta on a) yksi (1) kinnas siihen käteen jolla käännät ruokaa, silikoniset on hyviä koska niissä on hyvä grippi ja hyvä kuumuudensieto ja b) hyvät pihdit. Hyvät pihdit eivät ole isoimmat mahdolliset, vaan semmoiset joita on helppo käyttää kinnas kädessä ja jotka ovat tarpeeksi jämäkät niin että pihtien pää ei jousta vaan sulkeutuu aina samalla tavalla. Osta ensi kinnas ja sitten se kädessä testaile erilaisia pihtejä mikä tuntuu kivimmalta.
Ostaisin myös Weberin savustuslaatikon (23 euroa) ja savustuslastuja.
Savustusta on kahdenlaista, on savustuskypsentämistä mitä esim. Huppe harrastaa (BBQ-grillit, SMC-grillit, Green Egit jne) ja on savustusmaustamista mitä itse harrastan. Savustusmaustamisessa raaka liha ihmee pintaansa noin 10 minuuttia savuaromia ennenkuin lihassyyt umpeutuvat. Savustuslaatikolla saat siis ruokaan kivan savuaromin, mutta itse kypysennys tapahtuu hiilien lämmöllä.
Sitten tarvitset hyvän putsausharjan, esim. Weberillä on hyvä. Arinan säännöllinen putsaaminen on ihan must ja on parempi opetella tekemään se useammin kuin harvemmin koska mitä useammin sen tekee sitä helpommin mähmä arinasta irtoaa.
Lisäksi tarvitset erilaisia omaan makuusi sopivia alkoholijuomia joita juodaan grillaamista suunnitellessa, grillaamisen aikana ja grillaamisen jälkeen. Itse suosin A-olutta ja lonkeroa, mutta tästä on luonnollisesti yhtä monta koulukuntaa kuin on suomalaisia miehiäkin.
Pitääkö myös hankkia tulenkestävä pipo, jos loppuillasta (silkasta kunniasta) kumartuu kohti Weberiä?
Mä oon jättänyt sen vesikipon pois viime aikoina, turhanpäiväistä läträämistä eikä vaikuta lopputulokseen juuri mitenkään.Onko kertynyt kokemuksia 37cm WSM:stä?
Onkohan tuolla astiaan laitettavalla vedellä lihan maun kannalta jonkinlaista merkitystä? Tuntuu että näillä keleillä en saa pöntön lämpötilaa tarpeeksi korkeaksi vaikka ilma-aukot on täysin auki. Sitten kun otan vedet pois niin lämpötila nousee ja sitä pystyy hallitsemaan ilmanottoaukoilla.
Tuntuu ämmältä, kauhee ostohulluus iski.
Huppehan teetti sellaisen Jenkkityylisen offset smokerin tuossa taannoin. Mitähän sille kerty hintaa ja mahtaako olla vielä iskussa ? Onko ruostunut jne.
Näyttää ihan paskalta. Ei varmaan ollu edes hyvää?